Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ... fórum

Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ... (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
400. evievi
dec. 30. 23:26

Sziasztok!

Nekem kb. másfél éve jelentkezett a sarokcsontkinövés (oldalt, nem teljesen a talpon). Első körben a fizioterápiát próbáltuk, plusz a gyulladás csökkentésére éjszakára kenőccsel, duszntolva, ez talán kicsit használt, de el nem múlt tőle, és hát nagyon szenvedtem attól, hogy éjjel-nappal fájt, ha ráálltam, főleg. Aztán az egyik rokonommal beszéltem, aki ugyanezeken már keresztülment. Ő mondta, hogy egyedi talpbetétet készíttetett (pl. Podiart cég termékei), és egy kényelmes cipőbe téve mindig azt használta. Ill. még a lökéshullám-terápia ill. talpmasszázs segített neki. A talpbetétet én is elkészíttettem, ill. a lökéshullám-terápiát is bevállaltam (nem járt vészes fájdalommal, és a többediknél már egyre kevésbé volt kellemetlen érzés, de az ára azért nem kevés, 5000 Ft/alkalom, és nekem 6 alkalom kellett tavaly). Ez a kettő együtt (a talpbetétet mindig használva) nekem nagyon sokat segített, szinte tünetmentes lett (vagyis a gyulladás megszűnt, persze a kinövés nem, de ezt mondta az orvos is, hogy erre nem is számíthatok). A betétet viszont hordani kell. A betétet egyébként számítógépes talpfelmérés után készítik, hogy pontosan milyen a súlyeloszlás és milyen terhelés jut a talp egyes területeire. Ez alapján elkészítik az egyéni talpbetétet. Az anyag/vastagság stb. választható, és érdemes vinni a cipőt (csizmát, de nem magas sarkút), amit általában használsz, mert ahhoz igazítják. Nekem ez jól bevált, csak ugye téli bokacsizmámba csináltattam, és nyáron vékonyabb kell, ezt sajnos kihagytam, így most újra állhatok neki a kezelésnek. Szóval a lényeg az, hogy én a betétről jót tudok mondani, nekem nagyon sokat segített (persze a lökéshullám is kellett egy ideig, de most már megpróbálom anélkül. Sajnos attól tartok, hogy a kedvenc tavaszi 20 km-es gyalogtúrámról le kell mondanom ismét... Szóval kitartást, és a kényelmes, jó betétű cipőt ne felejtsétek! A tigristapaszról írtatok még korábban, erről volt valakinek érdemi tapasztalata? Köszi!

dec. 22. 07:02

Sziasztok!

Hát, gyerekek, én becsülettel hordom a lyukas talpbetétet, de egyrészt még mindig nagyon nyomja a lábam, másrészt nem érzem, hogy javulna a sarkam, sőt. Vagy türelmetlen vagyok és egy hónap még semmi?

398. viva70 (válaszként erre: 396. - Tuskoledi)
dec. 9. 21:03
Felszívódik..., hát..., jó nagy butaságot mondott a reumatológus doki.😀 Időnként tényleg csodálkozom miket tudnak mondani...😱 Nem, ez sajnos sosem fog már onnan eltűnni. Valóban az a legjobb gyógymód, amit 55Judit írt. Ettől függetlenül persze lehetnek jobb, rosszabb időszakok. Váltakozik nekem is. Pedig kétféle egyedi talpbetétet is hordok, plusz magasabb talpú gyógypapucs. Most éppen jobb időszakom van, de csináltam nemrég egy gyógyszerkúrát- nem a sarkam miatt-, ami sokat javított rajta.
397. 55Judit (válaszként erre: 396. - Tuskoledi)
dec. 9. 20:09
Nekem is van. Az egyik 2mm-es, a másik 6mm-es. Nem írom le a szteroidon kívül mi mindenen mentem keresztül eredménytelenül. Végül a legerősebb lúdtalpbetét segített, amit mindig használok, még a szobapapucsom talpába is ragasztottam. Az a parafás, amit gyógyászatiban lehet kapni. Ha nem használtam újra fájt. Tehát használom. Felszívódni nem fog az tuti neked sem. Ez csontból van,ne egy duzzanat vagy vérömleny ami fel tud szívódni. Hogy szívódna már fel? Amíg az a tüske belelóg a sarokbetét lukába, addig nem irritálja semmi, de ha nem használod, újra begyullad és fájni fog. Vagy használod folyamatosan, vagy olyan betétet használsz mint én. Sose érje nyomás a sarkadon azt a pontot, az a lényeg.
dec. 9. 19:51

Képzeljétek, elmentem a reumatológiára, és a doki nem adta be a 2. Diprophos injekciót a sarkamba, hanem azt mondta, ennek a gyógymódja a saroklyukasztásos talpbetét. Hordjam becsülettel és meglátom, egy év múlva felszívódik. Alig várom! 😂😫

Csináltattam egyet 2990 Ftért, hordom becsülettel, valóban nem fáj annyit a sarkam. Várom az egy év leteltét...Ja, és ha nagy lenne a fájdalmam, írt rá Doreta nevezetű tablettát szükség esetére.

395. tuskoledi (válaszként erre: 390. - Nünüke :))
nov. 28. 04:01
Tegnap megkérdeztwm, az már vényköteles. Fel kell íratni. A 25 mg-os nem az.
394. tuskoledi (válaszként erre: 390. - Nünüke :))
nov. 25. 20:37
Az azt jelenti, 2 dobozzal szedtél be folyamatosan? Napi 1?
393. greek
nov. 24. 16:14
Pár napja használom a tapaszt. A sarkamon egyáltalán nem viszket, csak beleragad a zokniba :-) Remélem használni fog. Illetve vettem egy tüskés gumilabdát a gyógyászati segédeszközboltban. Azon is hengergetem a talpam. Hátha...
392. tuskoledi (válaszként erre: 390. - Nünüke :))
nov. 24. 13:27
Megpróbálom, mert valamicskét mintha javulna, de lehet csak annyira szeretném😓
391. Piroska52 (válaszként erre: 389. - Tuskoledi)
nov. 23. 08:45
nekem a térdemen volt,levettem mert teljesen szétvakartam annyira viszketett,a sarkamon nem viszket,
nov. 23. 05:44
Nekem a Voltaren forte 75mg segített 2 kúrát csinaltam végig.Évek óta szenvedtem vele egy megváltás volt mikor már jobb lett.
nov. 23. 04:42

Sziasztok!

Ma már a második adag tigristapasz van fenn a sarkamon, meg a vállamon is, mert az is fáj. A sarkamon vastagabb a bőr, ott semmi baj. Egyelőre nem érzek különösebb változást, de nem siettetem. A vállam viszont viszket. Vajon le kéne szednem róla?

388. viva70 (válaszként erre: 385. - Gabima)
nov. 22. 18:28
Nekem sajnos van csontkinövésem. Hogy most mekkora, nem tudom... Másfél éve 6 mm volt. Ezért nem akar teljesen rendbe jönni szerintem, mert a csontkinövés fenntartja a gyulladást. Azoknak van nagyobb esélye a teljes gyógyulásra, akiknek csak szimplán gyulladásban van a sarokcsontja. De lehet tévedek...
387. Piroska52 (válaszként erre: 385. - Gabima)
nov. 22. 13:34
Nem tudom az enyémnek mi baja,de néha az agyamig hasit annyira fáj.
386. greek (válaszként erre: 385. - Gabima)
nov. 22. 10:51
Konkrét kinövés nekem sincs, de a röntgenen látszik, hogy megvastagodott csonthártya és az gyullad be :-( Remélem a tapasz segíteni fog.
385. gabima (válaszként erre: 383. - Viva70)
nov. 21. 22:51
"Csak" gyulladás volt, de már alig tudtam járni, és fekvő helyzetben is nagyon fájt. Nyolc hónap után kezdtem el a tapaszt, amit én is a valahol a neten olvastam, mert kínomban ott kerestem valami megoldást.
384. Piroska52 (válaszként erre: 382. - Gabima)
nov. 21. 19:04
Most elkezdem újra.
383. viva70 (válaszként erre: 382. - Gabima)
nov. 21. 19:01
Neked is van csontkinövésed? Vagy csak simán gyulladt volt a sarokcsontod?
382. gabima (válaszként erre: 377. - Piroska52)
nov. 21. 18:48
Az első pár napban én sem éreztem javulást, de utána igen. Érdemes végigcsinálni a kúrát. Ahogy írtam, nekem akkor szűnt meg teljesen a fájdalom, amikor három hónappal később megismételtem. És azóta tényleg semmi bajom, pedig nagyon sokat gyalogolok, és táncolni is járok.
381. greek
nov. 21. 17:20
En is vettem tapaszt, este felrakom 🙂
380. tuskoledi (válaszként erre: 379. - Tuskoledi)
nov. 21. 14:59
Ráadásul méretre vágható, ami jó, mert elég nagyok.
nov. 21. 14:58
Ma megvettem a tigristapaszt a patikában, 6 db került 445 Ftba. Aprópénz. És mi van, ha még segít is? 😊 Majd beszámolok az eredményről.
378. viva70 (válaszként erre: 374. - Tuskoledi)
nov. 20. 10:47
Nekem befele fáj. Fent talpélnél inkább. Sőt egy időben a sarok talpi részének hátsó felében éreztem jobban. De biztos az alapproblémával van összefüggésben minden. Igaz, mostanság nem olyan elviselhetetlen, mint korábban, inkább kellemetlen.
377. Piroska52 (válaszként erre: 376. - Gabima)
nov. 20. 10:27

a térdemre tényleg használt,csak megőrülök úgy viszketnek a pöttyök,

most egy darabig nem használom,

a sarkamra teszem de ott nem érzem hogy nagyon hatna,

376. gabima (válaszként erre: 373. - Tuskoledi)
nov. 20. 09:55
A DM-ben kaphatót használtam.Este feltettem, másnap estig volt rajta, akkor cseréltem. Két nyolcnapos kúrát csináltam kb. 3 hónap különbséggel. Azóta (több mint két éve) semmi panaszom nincs, pedig terhelem rendesen.Piroska írta, hogy kiütéses lett és nagyon viszket a helye. Nekem is ez volt, amikor a könyökömre raktam,de a problémát ott is megszüntette,csak utána sokáig tartott, míg rendbe jött a bőröm.Sarkon ilyen probléma nem volt, talán azért, mert ott vastagabb a bőr.
375. tuskoledi (válaszként erre: 354. - Gabima)
nov. 20. 04:41
Igen, szóval látom, hogy 8 napos a kúra 😊 Nem figyeltem eléggé, bocs...
374. tuskoledi (válaszként erre: 372. - Viva70)
nov. 20. 04:39
Nekem is a sarkam külső fele fáj(úgy kb.7-8 óra irányában), és a lyukas tapbetét ezért nekem sem jó. Nem ott lyukas...és nyomja...
373. tuskoledi (válaszként erre: 366. - Gabima)
nov. 20. 04:10
Arra a tapaszra gondolsz, amit a százasban is lehet venni? Vagy kizárólag a gyógyszertárira? És éjjelre rakod vagy egész nap rajta van? És egyszerre hány napig csinálod? Köszi előre is!
372. viva70 (válaszként erre: 370. - Greek)
nov. 19. 22:57
Érdekes..., utóbbi időben nekem is inkább a sarkam oldala felé fáj, így nem igazán jó a lyukas talpbetét. Két és fél éve, amikor kezdődött, akkor a talpam alatt éreztem a sarok és a talprész találkozásánál. Sok mindent kipróbáltam már én is, plusz teljes cipőtár csere, de tökéletes és végleges megoldást semmi sem hozott sajnos. Lehetne még a lökéshullámmal, meg a fagyasztásos módszerrel is próbálkozni persze..., de azok a legdrágább megoldások. Utóbbi meg oda-vissza 400 km-re van tőlem és nem egy alkalmas lenne.
371. Piroska52 (válaszként erre: 366. - Gabima)
nov. 19. 22:33
Na én kipróbáltam de nem lett jobb,tettem a fájós térdemre annak használt valamit,de tiszta kiütés lett töle, és úgy viszket majd meg bolondulok töle.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook