Sarokcsont kinövés!!Van valakinek ezzel kapcsolatosan tanácsa?Műtét, vagy elviselni a fájdalmat ... (tudásbázis)
kérdezz meg több orvost.
én ezt nem így tudom.
Nekem azt mondta az orvos, h csak elvileg műthető.
Gyakorlatban, ha megcsinálják a műtétet, akkor összeomlik a lábboltozat...Most akkor kinek higyjek? Vagy menjek el másik dokihoz? :(
Majdnem elfelejtettem megkérdezni a legfontosabbat tőled. Miért javasolta neked azt az orvos, hogy csak akkor műtessed meg ha már "kaparod a vakolatot"?
És milyen az az MBT cipő, és hol lehet venni. Az árára is kiváncsi vagyok.
Előre is köszi szépen!
Nekem is van sarokcsont kinövésem, sajnos már 4-5 éve. Már mindent kipróbáltam, de most is fáj a sarkam. Ezt a röntgen dolgot igaz még nem, de emlitettem a házi orvosomnak, és ő ezt nem halotta. Lézer kezelést mondott Siófokon, de az sem igazán hatásos, vagyis akit oda küldött az sem gyógyult meg tőle. Nagyon ronda nyavalya, és már szavazást is irtam ki ez ügyben, hogy mi tévő legyek. Most már feladom azt hiszem a kezeléseket bele fáradtam. A szavazást nézve is arra jutottam, hogy a mütés ami marad számomra. Nagyon félek, mert szerintem ezt gerinc érzéstelenítésel fog történi. Ami nálam tuti nem fog egyszerüen sikerülni, mert... ott is vannak gondjaim. Hát jól esne ha valaki aki ezt most olvassa, és neki volt ilyen mütétje egy kis infót adna róla.
Köszi!
Egyáltalán nem vigasztal :(( .. jobbulást kívánok Neked !!
Nekem az orvos azt javasolta , csak akkor legyen műtét , ha már kaparom a falról a vakolatot .
Valamelyest csökkent a fájdalmam amióta kaptam a Férjemtől egy MBT - cipőt .
Sziasztok!
Volt pár használt bioptronom, és örülök, hogy ezek a használt készülékek itt ilyen hamar gazdára találnak!
Ugyanis majd' mind elment, elvittétek :-)
Egy komplett kis készülék színnel, állvánnyal van még...
Huhh, lehet abbahagyom, nem segítek többet, ma kimentem szivességből a Wekerle telepre vagy hova ezügyben!
Szó szerint fél napom ráment.
Kezdeti stádiumban jó eséllyel csökkentheted a fájdalmat bioptron lámpával.
Attól tartok nálad már nem kezdeti stádiumról van szó, azért érdemes lenne megpróbálni.
Nem műtét, nem fájdalom.
Ortopéd orvos.
Először sugárral kezelték: Semmi fájdalom közben. Olyan, mint amikor röntgenezik a lábat, csak itt nem egy pillanatig tart, hanem percekig. Általában 5-10 ilyen besugárzást írnak fel, kb 2 naponta. Azóta semmi bajom azzal a lábammal, évekkel ezelőtt kaptam a kezelést. Aztán elvitték a kórházból ezt a gépet. Kis magyar egészségügy....
Utána ajánlotta a drnő az injekciót, de kértem, előtte valami light-osabb módszert próbálnék ki, ha van. Akkor volt az elektro-terápia + mágneses terápia. Kicsit tovább tartott, kb 2-3 hétig, ez a másik lábamon, de azon sem jött vissza a fájdalom azóta. Pedig annyira fájt, hogy már az injekció is kellemesnek tűnt volna.
NEm akarok neked, hülyeséget mondani, és reményts em ébreszteni, de azt tanította egy tanár a suliban, hogy általában műteni szokták, de ő tud róla, hogy antibiotikummal kezeltek egy beteget és elmúlt neki.
Egy infó:Kezelés
A faszciát érintő terhelés és fájdalom csökkenthető, ha a beteg rövidebb lépéseket tesz, és nem jár mezítláb. A lábat terhelő tevékenységeket, így a kocogást, abba kell hagyni. Szükség lehet fogyásra. A lábszárizmok nyújtásával rendszerint meggyorsítható a gyógyulás. Megfelelő, támaszt nyújtó cipőbe helyezett ortopéd betétek segítenek kipárnázni, megemelni és megtámasztani a sarkat.
A fentieken kívül bepólyázás vagy boltívet támasztó kötések, jeges masszázs, nem-szteroid gyulladáscsökkentők, sarok területébe adott kortikoszteroid injekciók, fizikoterápia, betétek használata, és éjszakai alváskor a lábszárizmok és a faszcia nyújtására sín is alkalmazható. Ha ezek az eljárások nem elegendőek, esetenként műtét szükséges, hogy a talpi ínat részlegesen felszabadítsák a nyomás alól, és a kinövést eltávolítsák. ((A Lektor megjegyzése:A bőnyetapadás átmetszése elegendő.))
Köszönöm !!
:O)
akkor passz...
keresd meg itt a fórumon szika nevű társunkat,neki a párja akupunktúrára járt,neki az segített.hátha tud elérhetőséget adni :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?