Rotavírus elleni védőoltás (beszélgetés)
Szia!
Hát igen, sajnos ebben is megoszlanak a vélemények az orvosok között. A mi gyermekorvosunknak már unokái vannak és ő támogatja ezt az oltást is, de a döntés persze mindig a szülő kezében van.
Én nemcsak azért adattam be a kisfiamnak, mert a dokink támogatja, hanem a környezetemben sajnos történtek súlyos rotavírus fertőzések, aminek kórház lett a vége.
Persze megértelek, hogy összezavarodsz a sok info közt.
Szia!
Köszi, én csak azt írtam le, amit én hallottam ezzel kapcsolatban. Sajnos szerintem annyi féle nézet és verzi létezik, h sogy hogyan cseleksznk helyesebben. A i dokibácsink nem támogatja ezt az oltást. Négy kislánya van.....hát valakinke hinnem kell, h ne zavarodjak meg az elméletek közt;)
A rotavirus a vírusos eredetű hasmenéses betegségek leggyakoribb kórokozója csecsemő- és gyermekkorban, amelyek súlyos kiszáradáshoz, és kezeletlen esetben akár halálhoz vezethetnek.
Az igaz, hogy sok más vírus is okozhat hányást, hasmenést, de a legsúlyosabbat a rotavírus okozza.
A védőoltás a későbbi súlyos fertőzések ellen is jelentős mértékű védettséget ad, tehát nem értem, hogy miért írtad, hogy hiába oltatjuk be a piciket.
Egyáltalán nem fújták fel, ez a vírus nagyon régóta létezik.
Nem értem, hogy neked ebben mi az undorító.
Sziasztok!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de én is leírom amit tudok: a rota vírus okozta tüneteket egy csomó másik vírus is produkálja, szóval hiába oltatjuk be a piciket, az oltás csak a rota ellen véd, ugyanúgy lesz hasmenés, hányás, kiszáradás...
Szóval ezt ügyesen felfújták manapság, mint a h1N1-et:S
undorító!
A tünetek pár napos lappangást követően viharos gyorsasággal kezdődnek, vizes hasmenéssel, napi 10-15 széklet ürítésével, hányással, lázzal. A tünetek 3-7 napig is eltarthatnak. A fertőzés legsúlyosabb következménye a folyadékvesztés, amely kiszáradást eredményez. Fontos szabály: minél kisebb a gyermek, annál könnyebben szárad ki.
Gyógyszerek adása nem indokolt. Sok folyadék, ágynyugalom.
Életünk során többször is áteshetünk rotavírus-fertőzésen, azonban az életkor előrehaladtával a tünetek fokozatosan enyhülnek, felnőttkorban pedig előfordulhat a betegség tünetmentes átvészelése.
Az a kisgyermek, aki megkapta a védőoltást, elkaphatja így is a rotavírust, de nem súlyos formában.
Sziasztok!
Amikor a nagyfiam kicsi volt, sztem még nem volt ilyen oltás. Kiscsoportos volt amikor elkapta, kórházba került, de 2 nap után vigan játszott:)
A kicsinek sem adattam be, mert a dokibácsi azt mondta, hogy olyanokat adat csak be, amiknek súlyosak a szövődményeik, kül. fölösleges. Most hogy 2,5 éves lett, még nem kapta el, viszont cukorbeteg lett. Ez azt jelenti nála hogyha elkapja, akkor nem kérdés hogy kórházba kerül-e, második hányás után indulunk. Szeptemberben kezdi az ovit, hát mit ne mondjak, nagyon félek tőle...
Szóval nem tudhatod, hogy addíg még mi történik, jobb beadatni ha megteheted:) Én ezt tanácsolom mindenkinek.
Az oltás fájdalmatlan, szájon át adják be a babáknak, szúrás nélkül.
A legsúlyosabb hányást és hasmenést a rotavírus okozza.
Én beadattam a kisfiamnak amikor még pár hónapos volt. Nekünk ajánlotta a gyerekorvos, mert mondta, hogy nem is szükséges közösségbe menni, akár az otthonunkba látogatók is magukkal hozhatják a fertőzést és csecsemőknél nagyon veszélyes lehet, mert hamar kiszáradhatnak.
Tudtad pl, hogy a védőoltásokhoz szükséges sejteket hogyan tenyésztik? Elárulom: abortált babák szövetein. Régebben pedig kimetszett tumorsejteken. A baj csak az, hogy teljesen "tiszta" soha nem lehet az oltóanyag, mindig van benne maradvány. Vajon miért is lett annyi rákos megbetegedés a világon? Nem lehet csupán a környezeti ártalmakra fogni. Sajnos egyszerűen beleoltották az emberekbe, s bizony sokaknál "elszabadult". Nem csak azért nem ismerik a rákot bizonyos törzsek, mert stresszmentesen élnek. Főként azért, mert sosem oltották őket.
És még mennyi minden van, amit egyszerűen elhallgatnak!
Az is bizonyított tény, hogy a nagy járványok lecsengését nem a védőoltásoknak köszönhetjük, hanem a higiénés körülmények javulásának, a tisztább ivóvíznek, a rendszeres tisztálkodásnak. És persze a legtöbb járványos megbetegedés ellen ma már van gyógyszer.
Vannak természetesen védőoltások, amiket az én gyerekem is megkapott - mondjuk azért is, mert kötelező - de nagyon soknál felét se mondják el az igazságnak és ha utánaolvasol, hát inkább menjen a hasa a rotától pár napig, mint az egyéb, gyakran jelentkező mellékhatások.
Amúgy tiszta vicc, a párom, amikor az USA-ban élt, kérdezték tőle, mi az a heg a karján. Mondta, hoyg a bcg hege. Erre kérdezték, honnan jött, mondta, hogy Mo-ról. Az volt a válasz: az nem lehet, mert Mo Európában van, de bcg ellen már csak az elmaradott harmadik világbeli országokban oltanak. :-P Ja és azt is hozzátették, hogy amúgy fölösleges, mert a tbc ellen nem véd, de rengeteg a mellékhatása. Szóval ez csak egy adalék, de aki komolyabban utánanéz a védőoltásoknak, az joggal válik igen erősen szkeptikussá.
Nálunk dettó ugyanígy volt, 2 és 5 évesen kapták el, a kicsi kórházba is került. Mi is elkaptuk, felnőttek, de nálunk nem volt olyan vészes, meg a nagyobbik gyerkőcnél sem.
Ennek ellenére sem adatnám be, ha még egyszer kezdhetnénk.
Az én nagyobbik gyerekem 6 évesen kapta el. A kicsi 2 volt, nála kezdődött, másnapra az apjuk, harmadnapra a nagy is elkapta. Csak én úsztam meg. Úgyhogy el lehet kapni 3 éves kor felett is. Nekünk is javasolta a gyerekorvos, de sajnáltam a gyerekeket a szuri miatt, nem adattam be. Így utólag azt mondom, hogy ha előre tudom, hogy megszenvednek majd, akkor biztosan beadattam volna...
Szörnyű volt, és nem tudtam nekik segíteni. :(
sziasztok!
mi beoltattuk a kisfiunkat, igaz az eü kártyával fizettünk...tehát így könnyebb volt...de lehet hogy akkor is beoltattuk volna, ha kp-ba kell fizetni..nekünk kifejezetten ajánlotta agyerekorvos...