Rotavírus elleni védőoltás (beszélgetés)
Szia Kati!
Épp ezért írtam ,hogy mindenki leírja a véleményét!!Nekem is van 3-om gyerkőcöm!Hála az égnek nállunk még nem jelentkezett!De más vírus vólt és monthatni a tünetek ugyan olyanok!Én azért gondolom,hogy teljesen felesleges beadatni a cseppeket,amik ugye nem ólcsók!!De ez az én véleményem!Mindenki úgy cselekszik ahogyan jónak látja!
Üdv Kriszti!Köszi,hogy írtál!
Szia Figarina!
Igen én is így tudom!!!!Köszi a válaszodat!Üdv Kriszti!
Szia tiop!
Én azért vitatkoznék veled ha nem baj.Nekem 2 gyerkőcöm van,5.5 és 21 hónapos.Már mindketten átestek rajta,sajnos.Az oviban kapta el a nagyobbik és elkapta a kicsi is 6 hónapoan.Nem kívánom senkinek.Otthon hiába figyelsz a higiéniára,bárhol máshol elkaphatja.Én is naponta porszívózom,felmosok domestossal,a wc-t mindennap fertőtlenítem.(van aki hülyének is néz ezért).A nagylányom az oviban csak úgy ül a wc-re,hogy előbb körberakja papírral,mégis elkapta.Egyébként van rá védőoltás,pontosabban csepp.Én már nem adatom be nekik mert aki már egyszer elkapta az már többször nem fogja .Meg úgy tudom,hogy 1-2 hónapos korig jó beadatni,mert akkor tuti védettséget ad.
Szerintem ez egy olyan vírus amit csak olyan gyerekek kapnak ell akik,nagyon levannak gyengűlve (immunrendszerük)és nem tudnak ellen állni semminek!(csecsemőkre veszélyesebb)Én nem adatom be a védő cseppeket,mert szerintem ezt a vírust egyszerű higiéniával meglehet előzni!
Szép napot mindenkinek!