Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 5 - 11 évesek Covid 19 elleni védőoltása. fórum

5 - 11 évesek Covid 19 elleni védőoltása. (beszélgetős fórum)

1 2 3 4
110. MTami01
dec. 24. 15:29
Ahogy a 12-17 éves, úgy az 5-11 éves gyermekek COVID-19 elleni oltása szükséges, mert bár többségük viszonylag enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen esik át a betegségen viszont sajnos egyre többen hosszútávon szenvedik meg a betegségen. Ez a rokonságomban valamint az ismerősi körben ez a tapasztalat.
109. Csillagszem38 (válaszként erre: 99. - Unom)
dec. 23. 17:55

Rettenetesen sajnálom :( en beadattam magamnak es anno a 13 évesemnek is.


Igazabol en oltásparti vagyok, minden túrót megkapnak a lányaim,mindent beadattam, kullancs, baranyhimloelleni mikor még nem volt kotelezo, agyhartyagyulladas ellen többfajta is kaptak, rohadt dragat, mindent.


De a coviddal kapcsolatban még várnék. Túl friss a dolog. Teljen el egy kis idő es a kisebbik lányom is meg fogja kapni, de még nem most.

108. unom (válaszként erre: 106. - Enissa)
dec. 23. 16:37
Sajnos ez elég gyakori szövődmény. Nem véletlenül bánom, hogy nem adattam be.
107. birebora (válaszként erre: 105. - Unom)
dec. 23. 15:47
Én is sajnálom:(
106. Enissa (válaszként erre: 105. - Unom)
dec. 23. 15:40
Tudom sajnálattal tele a padlás, de őszintén sajnálom, hogy ez történt a lányoddal. Én erre nem is gondoltam a HPV-vel kapcsolatbam, a rákra összpontosítottam "csak".
105. unom (válaszként erre: 102. - Enissa)
dec. 23. 12:47

A lányom elkapta a HPV-t, és meddő lett.

Elhiszem, hogy te nem bánod, mert nem érint.

104. syria (válaszként erre: 4. - Fisica)
dec. 23. 12:32
Ezt meg évente 2-3 alkalommal. :( Csak nehogy odáig fejlesszék, hogy akár 4 hetente be lehet adni!
103. MTami01
dec. 10. 17:39
Több ízben leírtam hasonló fórumokban, beszélgetések során, hogy az öcsém hogy járt. Bár ő már jócskán idősebb ennél a korosztálynál (tavasszal lesz nagykorú), de neki éppen a long-COVID tüneteket enyhítette. Az unokaöcsémnél pedig a lefolyást, pedig ő éppen csak elmúlt 12 éves, amikor megkapta az oltást. A tanév eleji célzott oltási akciónál kaphatta az első oltást. Néhány nappal később elkapta ugyan a vírust, de "lábon" kihordta, míg két osztálytársa is sajnos hosszabb-rövidebb ideig kórházban volt a vírussal. Persze egyikük - mint később kiderült -egyébként sem oltható más betegség miatt, míg a másikat ugyan rég beolthatták volna, de a szülők hezitáltak. Most meg várják, hogy mikor telik le az a 3-6 hónap a vírus után, hogy oltható legyen a gyerek.
102. Enissa (válaszként erre: 101. - Unom)
dec. 10. 16:45
Miért? Én sem adattam be a lányomnak. Közben írtam is neked. :)
101. unom (válaszként erre: 100. - Enissa)
dec. 10. 16:34
Könnyen beszélsz.
100. Enissa (válaszként erre: 99. - Unom)
dec. 10. 16:34
Ne bánd!
99. unom (válaszként erre: 96. - Horakulum)
dec. 10. 16:32

Pár éve volt újdonság a HPV oltás, a nagylány épp abban a korban volt, hogy megkaphatta volna. Bizonytalan voltam, még túl kevés volt az info, végül nem adattam be neki.

19 évesen elkapta, azóta szenved vele.

Nem sok mindent bántam meg annyira, mint ezt.

dec. 10. 16:28
Miután azt tapasztalom a családomban és ismerősi körömben, hogy az oltás korhatármentesen véd. Emiatt azt javasolnám, hogy mindenki oltassa be ilyen korú gyermekét is, ahogy a 12-17 éveseket is a vírus ellen.
97. MTami01 (válaszként erre: 87. - Winter)
dec. 10. 16:25

Ja és pl. a BCG oltásnak az '50-es, '60-as, '70-es években mennyi mellékhatása volt? Miért is függesztette fel a '70-es évek végén átmenetileg Svédország az újszülöttek oltását?


A diftéria oltást 1938-ban, vagyis 83 éve vezették be és tették kötelezővé. Vajon az első 30-40 évből mennyi mellékhatásról tudunk?

dec. 8. 17:13

Hát, a bizonytalan szülők itt nem lesznek sajnos okosabbak. A helyzet az, hogy a felelősség, a döntés felelőssége mindenképpen a szülőé lesz. Ha beoltatod a gyerekedet és baja lesz tőle, akkor is Te vagy a felelős. Ha nem oltatod be és elkapja a kovidot és baja lesz, akkor is Te leszel a felelős, mert nem oltattad be...


Marha faramuci helyzet!


Tényleg kezdem azt érezni, hogy jobb nem olvasni semmit. Még tudományos irányból sem, mert mindig van pro és kontra. Én azt javaslom a kérdezőnek, hasonló gondolatokon tépelődve, hogy ha az oltás mellett dönt, akkor inkább adasson be egy harmad adagot ebből a kísérleti vakcinából, mint egy felnőtt adagot, a gyermekének. Az ismétlő már úgyis felnőtt adagos lesz.


Nem tudjuk, mit hoz a jövő, hogy kötelező lesz-e az oltás vagy sem...Ahogy telik az idő és ért egyre közelebb a vírus és vált valószerűvé, úgy lettem én is egyre bizonytalabb abban, hogy beoltatom magam. Na én aztán tényleg iszonyú bizalmatlan voltam az oltóanyaggal kapcsolatban...Nem is akartam először oltást. De ha már választani kellett és lehetett, akkor mérlegeltem a nyereség/veszteség rátát. Miből adtak már be a legtöbbet, melyiknek volt a legkisebb a mellékhatása, melyiket fogadják el Európában, ha kiutazunk a tesómékhoz látogatóba Németországba, melyik hatásossága a legjobb...Ennek fényében döntöttem. Nagyon nehezen. Nagyon.


Tudjátok, szerintem az a baj, hogy első perctől hiteles, független virológusoknak kellett volna nyilatkoznia és nem össze-vissza és nem politikusoknak kellett volna megmondania és lekommunikálnia, hogy mit tehetünk és mit nem...Mindenki maradjon a saját szakmájánál.


És szerintem egy mikrobiolgus nem azonos az infektológussal, vagy virológussal. Kis szeglete a tudománynak, de nem uaz. Ez olyan mint az onkológus orvos, meg a pszichiáter orvos. Mindkettő orvos, de nem értenek uahhoz uolyan mélységben.


Én a bőrömön tapasztaltak alapján hozok döntést, amit a közvetlen környezetemben látok. Megrendít, hogy úgy kell meghalnia embereknek, akármiben is, hogy nem foghatja a kezüket senki haláluk óráján, hogy nem ölelhetik meg őket szeretteik, hogy nem hallják már, hogy szeretlek...Hogy nem bíztathatják őket előtte napokon, heteken át, hogy ne adják még fel, küzdejenk, visszavárják őket. HOgy úgy mennek be a kórházba hogy de ők jönnének is haza, de már lehet soha nem látják a szeretteiket. Egyik oldalon sem szeretnék állni.


Néha elképzelem, milyen érzés lehet az, amikor oltottként, akár oltás következményeként elhalálozik egy szeretted. Pokol...


Elképzelem azt is, ha úgy halálozik el, hogy az oltás esetleg megmenthette volna... Pokol. Az is.


Nincs jó döntés. Csak utólag derül ki, hogy jól döntöttél-e...


De a long kovid meg a poszt kovid is egy kín...Az oltás mellékhatás is az...hosszú távon. Ez tényleg egyéni döntés. Ezt mindekinek magának kell eldöntenie. Mi szülők, nagyon nehéz helyzetben vagyunk...mert a legdrágább kincsünk élete, sorsa, egészsége felett kell döntetnünk.


Megkérdezheted a gyerekorvost, hogy mit tegyél, oltasd vagy ne, de úgyis tudod, mit fog mondani...Oltasd!


A végső döntéssel úgyis egyedül maradsz, maradunk...


A legjobbakat mindenkinek! Megszabadulni nem fogunk tudni a kovidtól, de jó lenne, ha nem erről szólna eztán minden advent és karácsony...

95. Nancy Ann (válaszként erre: 78. - Valakivagyok1984)
dec. 4. 22:54
A családban van mikrobiológus.MRNS oltást nem akart beadatni magának, első kettőre kínait kapott, harmadiknak Janssent kért.
94. Ildi (válaszként erre: 93. - Egomanyus2)
dec. 4. 21:29
Ez nálam még nem cinizmus. A Te dolgod,Te életed. Szövegértés..tudom h értetted,erre válaszoltam.Megbántani engem nemigen lehet...😉
93. Egomanyus2 (válaszként erre: 85. - Ildi)
dec. 4. 21:24
Nem akarlak megbántani, biztos te is jól átgondoltad, hogy mit miért teszel. A cinikus megjegyzésedre válaszolva, szöveg értés! Nem magamra akarok vigyázni!
92. Dolog (válaszként erre: 91. - Csillagszem38)
dec. 3. 17:23
Én is, egyértelműen. Ha a felnőtteknek is gondot okoz a vakcina mit szóljunk a gyerekekhez.
91. Csillagszem38 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 16:33
Várnék
90. Ildi (válaszként erre: 89. - Winter)
dec. 3. 16:12
Az oszifő mondta el az osztálynak órán. Remélem h meggyógyul. Lányom oszitársai közt is vannak oltottak,nem ők akarták hanem a szülők nyaralas miatt többségében.
89. Winter (válaszként erre: 88. - Ildi)
dec. 3. 16:07

Szegény! 🥺

Gyógyuljon meg mielőbb.🙏

Szülőkről pedig no comment.

88. Ildi (válaszként erre: 87. - Winter)
dec. 3. 15:35
Lányom hazaért a suliból mondja h oltott felsős kislány kovidos,korhazba került,tüdőgyulladás. Előtte is volt már korházban műtét miatt.:( 19.- e óta nem jár suliba a lány.
87. Winter
dec. 3. 15:09

Ez még mindig nem védőoltás!

Soha, egy igazi védőoltást sem övezte annyi hazugság, mint ezt a mérget. Aki veszi a fáradságot, utána nézhet, hogy melyiknek milyen, és mennyi (volt) a mellékhatása az elmúlt 30-40 évben. Összehasonlítva az agyon ajnározott Pfizer-rel.

86. Winter
dec. 3. 14:59
Csupán egy kis tájékozottság, és nyitott szem. Ennyi kell ahhoz, hogy ne ész nélkül oltasson valaki.
85. Ildi (válaszként erre: 83. - Egomanyus2)
dec. 3. 14:49
Pont kimondtad friss reges,h kiket nem vettek be, mert talan nem fizetett 🐑😀. Nem tudom hol mondják h a fold lapos de azok sem normálisak:) Nagymama vagy...vigyázhatnál jobban is😂😉
84. Egomanyus2 (válaszként erre: 82. - Dolog)
dec. 3. 14:47
Köszönöm, igazat írtam, sajnos nagyon sok betegpapírt kaptam covid kóddal. Tiszteletben tartom mindenki döntését. Csak azt kérem más is ezt tegye. Szép hétvégét annak akinek megadatik🥀
83. Egomanyus2 (válaszként erre: 51. - Ildi)
dec. 3. 14:43
Köszönöm az adatokat. De lassan mondom, higy mindenki megértse😁😁😁nem érdekel mivel oltottak, hol kering bennem a v érrög, és hogy bemérnek e az ufók. Én nagyibb esélyt láttam az oltással, hogy védjem szeretteimet. És sok professzor tudományos ember mond mindent, és annak az ellenkezőjét. Aki szidja azt nem vették be a kutatásba. Egyébként nem azon a féltekén mondják azt is hogy lapos a föld. Köszönöm az érveket, jó egészséget mindenkinek.
82. Dolog (válaszként erre: 50. - Egomanyus2)
dec. 3. 13:23
Jó munkát kívánok. Te is vigyázz az immunrendszeredre.
81. Sirga (válaszként erre: 77. - Fórumnyitó (anonim))
dec. 3. 09:32
Ha oltatni akarnám a gyermekemet, akkor inkább most. Kapjon féladagot - óvatosságból. :) Védelemnek valószínűleg elég, és hátha kevesebb problémát okoz. (Ne legyen gond!)
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook