Rotavírus elleni védőoltás (beszélgetés)
érdekes, nekem pont azt mondta a gyerekorvosunk, hogy tök felesleges.
annyi ilyen vírus van, ami pont ilyen hasmenést okoz, ez csak egy a sok közül, az oltás a többi ellen nem véd.
Okoska!
Javaslom, hogy pl. a gyermekbénulás elleni szert se adasd be!!!
Hát, ha valaki már kipróbálta, hogy milyen görcsölni a vécén lavorral az ölében és öklendezni az üres gyomrából a semmit,
- hát az szeretné megkímélni a gyerekét tőle!!!!!!
Mi is beadattuk mielőtt még jött volna ez a ronda vírus.
Így megkíméltem a gyerekem egy csomó kellemetlenségtől!
Nekem a doktornénink ajánlotta,sőt kérte ha megtehetjük,oltassunk!
Beadattuk:-)
A nagyobb gyerek átadhatja a vírust a kicsinek, és csak a kicsid lesz beteg. :( 3 éves kor fölött már nem betegíti meg a gyerekeket, de a picik nagyon megszenvedik. Az én kisfiamban semmi sem maradt meg, hányt és ment a hasa. A szopit is fel kellett függeszteni, nem ehetett (volna) semmit, mert a hányás nagyon megviselte, legalább ezt ki kellett iktatni. (De nem bírta ki, és így megengedték, hogy az infúzió mellett néhány kortyot szopizzon. Inkább csak a megnyugtatta szerintem.) Egy ilyen betegség még egy felnőttet is megvisel, hát még egy csöppséget! :( Ha viszed úgyis ellenőrzésekre, akkor ott mindenfélét elkaphat amúgy is, legalább eggyel kevesebb miatt kell izgulnod!
Adasd be és megnyugszol! :)
és még valami:
itt egy fórumon egy kismami írta, hogy ők itt laknak a szomszéd településen és idén februárban rota fertőzéssel voltak a kórházban. A fertőző osztály tele volt pétfürdői betegekkel. Na ennyit arról, hogy rég nem volt itt nálunk megbetegedés..
Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Tulajdonképpen úgy döntöttük beadatjuk, habár a dokinénink kimondottan nem ajánlotta. Azt mondta nem igazán volt itt a településen mostanában megbetegedés és különben is imádkozzunk. Na ezen kicsit kiakadtam. Néhány nap múlva szóltam, hogy kérjük a szérumot. Azóta a dokinéni rendkívül utálatos lett velünk. Ja: mi vagyunk a százból egy aki beadatja itt pétfürdőn...
Két hét múlva kell mennünk és akkor adja be.
Szia,
Eleg szomoru hogy a vedononek annyi csak az infoja rola hogy draga:((
En mindket gyermeknek beadattam, semmi mellekhatasa nem volt, nincs.
Gondolj bele abba hogy megtudsz vele elozni egy- ket korhazba (rosszabb esetbe az intenziven) toltott hetet, nem szurkaljak tele infuzioval nehogy kiszaradjon, nem kell elviselnie a hanyas, hasmenes okozta fajdalmakat. Szerintem ennyi eleg ahhoz hogy meggyozzelek:)
Szia!
Nekem két lánypom van.
A nagyobbik idején még semmi ilyesmio ellenszérum nem volt, így nem is adattuk be neki.
Elég sokszor kapott el fosival-hányással összefüggő betegségeket, ami a rota egy -egy alfaja volt.
Ezért gondoltuk azt, hogy a kicsinek beadatjuk. Mert ha el is kapja akkor sem veszi le úgy a lábáról mint a nagyot.
Borzasztó volt, mikor a nagylánynak már arra sem volt ereje, hogy oldalra forduljon mikor rátört a hányinger.
Én most ismét babát várok, de tuti hogy Ő is mgkapja a rota ellenszérumot. Igen drága, de ha belegondolunk, hogy a különféle szerek amit ekkor adnak is elég sokba kerülnek. És azt se felejtsük el, hogy ha nagyon kiszárad, akkor kórház a vége.
Szia!
Mi beadattuk a kicsinek,a doki ajánlotta.
A két nagy évente többször elkapnak valami hányós vírust,talán emiatt.