Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rákosnak lenni, élni akarni! fórum

Rákosnak lenni, élni akarni! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Rákosnak lenni, élni akarni!

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
947. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 943. - 41fdab80c1)
2011. máj. 31. 22:07
Sajnálattal muszáj csatlakoznom. Öcsémnek a kútfőmből adtam a vasat a kemo után, pedig én úgy gondolom ezt az orvosoknak már eleve megelőzésként kellett volna adni, mint ahogy kellett is injekcióban kapta. Vér is kellett neki, és azt is kérésre kapta, tehát ha valaki nem figyel magára, vagy a hozzátartozójára, akkor fel is dobhatja a talpát. 2 év alatt összesen két emberséges orvossal találkoztam.
946. Várhegyi Márton (válaszként erre: 941. - Rising Sun 1)
2011. máj. 31. 22:06

Hogy Selye János nevét ne is említsem.

"Amit az indogermán nyelvek csak körülírva tudnak kifejezni, azt a magyar egy szóval meg tudja mondani."

Szó sincs körülírásről.

945. Várhegyi Márton (válaszként erre: 941. - Rising Sun 1)
2011. máj. 31. 21:58

"Nem magyarul beszélünk. Az összes orvosi lelet idegen nyelvű. Mondok egy példát: stroke[...]"

A stroke (sztrók, az agyszövet hirtelen pusztulása vérkeringési zavar miatt) és a szélütés szinonimák, az agyvérzés viszont a stroke egy fajtája.

A terminológia lényege az egységes szóhasználat, így az adott szakterület képviselői közötti kommunikáció megkönnyítése, ill. vannak olyan szakszavak, amiknek nincs meg a megfelelőjük az adott nyelvben.

Ha az orvost megkérdezik, jó esetben elmondja, mi van a leleten.

Én is igyekszem közérthetően fogalmazni, de sokszor nem egyszerű, főleg azért, mert nagyon eltérő tájékozottságú emberek vannak.

Egyébként érdekes a magyar nyelvről olyan írást olvasni, amiben a Lorándot nem tudják helyesen leírni. Lóránt, de: Loránd (Ill. Lorántffy Zsuzsanna).

944. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 931. - 41fdab80c1)
2011. máj. 31. 21:57
Szia! Köszönöm én jól vagyok, kicsit fáradtan. Kívánom a lábaid is jöjjenek helyre!! :)
943. 41fdab80c1 (válaszként erre: 932. - Rising Sun 1)
2011. máj. 31. 21:54

Kedves Rising!

Úgy néz ki, mintha szándékosan kötekednék veled, pedig távol álljon tőlem. Csak Ő nem a feltett kérdésre kapott választ.

És a másik, mi betegek, hozzátartozók mi aztán igazán tudjuk, hogy NEM MI DIKTÁLUNK!! Még ha kérünk is, akkor is 80 %-ban olyan orvossal kerülünk szembe, aki ilyen vonatkozású kérést megtagadja. Van olyan onkológus, aki egyenesen megtiltja, hogy a beteg C vitamint szedjen. Egy ismerősöm, akivel holnap megyek a doktornőhőz, kérdésére a C vitaminnal kapcsolatban kb.2 héttel ezelőtt azt a választ kapta az onkológustól, hogy ilyen nincs, ez egy nagy tévedés. De ha megnézed Jozsu hozzászólását, ő is olyan választ kapott, hogy egyenesen káros.

Ezek szerint, mi ezektől az orvosoktól képzettebbek vagyunk, de lássuk be, szél ellen...

És szerinted, mit tehet egy hozzátartozó, ilyen, valóban végső stádiumban lévő beteggel? Kicibálja a kórházból saját felelősségére és otthon megpróbál valakit keríteni, aki vénásan beadja a C vitamint. Mi még mindig ott tartunk, hogy ki vagyunk szolgáltatva!!! És ezt ínnen kellene megközelíteni.

942. c130f7eb3b (válaszként erre: 941. - Rising Sun 1)
2011. máj. 31. 21:48

Addig minden rendben, míg szakmai berkekben a szaknyelvet használjuk, de egy kötetlen beszélgetésben nem tudom eldönteni, hogy az illető nagyzol-e a tudásával vagy azt akarja éreztetni, hogy milyen tudatlan vagyok...

És ez most nem az itteni fórumozókra vonatkozik, hanem ismerek olyan embereket, akik nyíltan hirdetik, hogy azért használnak idegen szavakat, hogy a többiek teljesen h...nek érezzék magukat mellettük . :(

2011. máj. 31. 21:36

"Amikor Kanadában dolgoztam, a házmester, aki magyar volt, azt mondta: "Tudja doktorkám, nincs itt culture, az ember csak nézi a television-t, a movie-t, azt is állandóan megszakítják advertising-okkal. Jön a long-weekend, az ember kiveszi a food-ot a fridgeder-ből, beteszi a car-ba vagy a motorbike-ra, és elmegy fishingelni." Akkor csodálkoztam ezen, borzalmas volt. De most már itt is így beszélnek. "Az ombudsman asszony ül az infrastruktúráján, és közben konzultál a frakcióvezetővel." Ha meghallgatja az országgyűlési képviselőket az országházban, nem tud mást mondani, csak azt, hogy borzalmas."

"A magyar nyelv azért is csodálatos, mert rendkívül ésszerű és tiszta. Ha maga magyarul ír, azt mindenki megérti."

"Csodálatos dolog, amikor az ember magyarul ír. Soha nem felejtem el, hogy egyszer egy immunológiai ülésen tartottam egy magyar magyar előadást, amin Amerikából hazajött fiatal, magyar orvosok is részt vettek. Az ülés végén, amikor - mint az ülés vezetője - lezártam a találkozót, elmondtam, hogy nagyon örülök, hogy magyar orvosok ilyen gyönyörű munkákat csinálnak, és külön megköszöntem, hogy még magyarul is el tudták mondani az és-t és az az-t.

Nem magyarul beszélünk. Az összes orvosi lelet idegen nyelvű. Mondok egy példát: stroke, ütést jelent. Használjuk a szélütésre, agyvérzésre, és még sorolhatnám, de nem ezeket mondjuk, hanem azt, hogy sztrókom van.

Egyesek azt hiszik, hogy akkor beszélnek korszerűen, amikor idegen szavakat használnak. Nem veszik észre az emberek, hogy ha mindig más nyelvekből vesznek kölcsön szavakat, az nem a műveltségükre utal."

DR. BERTÓK LÓRÁND: A magyarban röviden fejezhetjük ki magunkat. A német azt mondja: ich liebe dich. Az angolban ezt így fejezik ki: I love you.

A magyarban azt mondjuk: szeretlek. Egy szóban benne van a tegeződés is, és az is, hogy szeret. Amit az indogermán nyelvek csak körülírva tudnak kifejezni, azt a magyar egy szóval meg tudja mondani. Rendkívül takarékos nyelv a miénk.

Fekete Ágnes: Ezt a fordításokon is észre lehet venni, mert kisebb könyvek lesznek a magyarra fordítottak.

DR. BERTÓK LÓRÁND: Nagyon régi nyelv. Soha nem felejtem el, hogy amikor Kanadában Sellye Jánosnál dolgoztam, az ottani magyarok megkértek, hogy tanítsak a gyerekeknek pár magyar verset. Elmondtam nekik a Buda halálából egy részt: "Vemhedzik a kanca viharos széllángtól, Fene táltos méntől, futósó villámtól." Ezt fordítsa le. Lehetetlen. "

940. Várhegyi Márton (válaszként erre: 939. - C130f7eb3b)
2011. máj. 31. 21:19

Elnézést, igyekszem figyelni erre.

A két imént részletezett szakkifejezésen kívül írtam még olyat, ami nem érthető?

939. c130f7eb3b (válaszként erre: 937. - Várhegyi Márton)
2011. máj. 31. 21:16

Köszi, de lefordítani én is le tudom. :) Csak az itteni beszélgetést, gondolom, sokan olvassák, és mivel ez nem orvosi fórum, talán velem együtt mások is jobban örülnének a konyhanyelvnek, mint a tudományos fejtegetéseknek.

Az orvos sem azt mondja a betegének, hogy appendicitise van, hanem azt, hogy vakbélgyulladása... és el ne kezdje valaki, hogy az nem is vakbél, hanem féregnyúlvány... :o)

938. Várhegyi Márton (válaszként erre: 936. - A0c1361e44)
2011. máj. 31. 21:11
Nem, nem szerv.
937. Várhegyi Márton (válaszként erre: 935. - C130f7eb3b)
2011. máj. 31. 21:11

Cirkuláris = kör.

Kromoszómamutáció = (csak példát mondok) két kromoszóma összeragad (normálisan 46 db kromoszómánk van*).

*Az ún. testi sejtekben; az ivarsejtekben csak 23 db.

936. a0c1361e44 (válaszként erre: 934. - Várhegyi Márton)
2011. máj. 31. 21:10

Sziasztok:)

A DNS spirálról mindenki úgy beszél, mintha egy szerv lenne, pedig nem az, ugye?

935. c130f7eb3b (válaszként erre: 934. - Várhegyi Márton)
2011. máj. 31. 21:08

Na, ez lett volna az egyik kérdésem...

A másik, hogy nem lehetne ezt a vitát magyarul folytatni?! :)))

934. Várhegyi Márton (válaszként erre: 933. - Vica009)
2011. máj. 31. 21:06

"mivel emberi mértékkel minden véges,ezért a spirál végein u.n. kampók,farkok vannak."

Nincsenek kampók vagy farkak a humán DNS-molekulák végein.

(A logikai következetésedet sem értem.)

"Ezért ,ha akarnak összekapcsolódnak"

Nem kapcsolódnak.

Elég nagy baj, ha ez mégis - kóros körülmények között - megtörténik (ez kromoszómamutációk kialakulásához vezet.)

(Kivétel a mitokondriális DNS, ami a baktériumok DNS-éhez hasonlóan cirkuláris, de mindig cirkuláris, nem csak amikor "össze akar kapcsolódni magával".)

Mit szerettél volna ezzel mondani?

933. vica009 (válaszként erre: 925. - Várhegyi Márton)
2011. máj. 31. 20:56
Nem voltam ott az előadáson!:)Képzeld el,hogy a DNS egy spirál.....PL,egy spirál formájúra alakított nyaklánc!...,2 szálból lehet a legkisebb egységü spirál......mivel emberi mértékkel minden véges,ezért a spirál végein u.n. kampók,farkok vannak.Ezért ,ha akarnak összekapcsolódnak,mint egy nyaklánc,kört alkotva.(persze,ha akarnak,egyáltalán,mert na nem akar a két véges kampó KÖRT alkotni,akkor Fraktál lesz!
932. Rising Sun 1 (válaszként erre: 926. - 41fdab80c1)
2011. máj. 31. 20:38

Szia !

Sziasztok !

A 922-ben válaszoltam.

Az intravénás C-vitamin felére csökkenti még az ilyen agresszív tumorfajták méretét is.

D vitamin : 4000 NE !!! naponta !!!

Beindítja a rákos sejtek pusztulását!!

931. 41fdab80c1 (válaszként erre: 929. - 9b10f3d7ff)
2011. máj. 31. 20:28
Szia Enissa, régen találkoztunk itt a fórumon. Te hogy vagy? Én holnap megyek Gelléri doktornőhőz, kíváncsi vagyok a fejleményekre. Egyébként jól lennék, ha a lábam is helyrejönne.
930. vica009 (válaszként erre: 921. - Ronai)
2011. máj. 31. 20:25

Azonnal követeld az intravénás C vitamint,(aszkorbinsav)kb 16000mg-ot és b17 vitamint is !

(Egy röhely,de a sörbe megvan az összes B vitamin!)

2011. máj. 31. 20:10
Szeretettel üdvözlök mindenkit, remélem mindenki jól érzi magát a körülményekhez képest!
928. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 921. - Ronai)
2011. máj. 31. 20:09

Szia Ronai!

Én ezt találtam, itt orvosok válaszolnak közvetlenül, egy próbát megér. :)

[link]

927. vica009 (válaszként erre: 921. - Ronai)
2011. máj. 31. 20:03

ronai:Az egyik kedves ismerősöm 2 éve 56 évesen hasnyálmirigyrákba halt meg!EBBBE A TÖRTÉNETBE AZ A "KÜLÖNÖS",hogy cukorbeteg volt,tablettákat kellet szednie.2 éve elment áprilisba az orvoshoz,a kötelező viszgálatra. MINDEN LELETE RENDBEN VOLT !Mondta az orvosnak,hogy nincs már annyi jövedelme mint azelőtt,ezért írjon fel neki egy olcsóbb "cukortablettát". Az orvos felírta neki ,amiket ugyanúgy rendszeresen be is vett.MÁJUSBA elkezdett fájni a hasa.Május végére hatalmas fájdalmai voltak.Június elején bement a kórházba,mondván nagyon fáj a hasa,és idáig még soha nem érzett ilyet!Mindenféle kivizsgálás után,azt mondták neki,hogy előrehaladott hasnyélmirigy rákos.2 hét múlva meghalt a kórházba,de végig tudatánál volt.Valami olyasmit mondogatott folyamatosan,hogy önmagatoktól gyógyuljatok meg.

Nagyon fiatalos gondolkodásu okos,házias nő volt,aki ráadásul a kislányom ingyenes bébiszittere is volt.

926. 41fdab80c1 (válaszként erre: 921. - Ronai)
2011. máj. 31. 19:20

Kedves Ronai!

Látom, sajnos senki nem reagál a kérdésedre, sajnos én sem tudok, mert a betegségem más irányú és az itt forumozók sem hasnyálmirigy rákban szenvednek. Próbáld meg a Hasnyálmirigy daganat c.fórumon, hátha ott választ kapsz kérdésedre. Őszintén sajnálom és jobbulást,és fájdalommentes napokat kívánok édesanyádnak.

925. Várhegyi Márton (válaszként erre: 923. - Csabi4)
2011. máj. 31. 15:43

Én ott voltam az előadáson. Ős-DNS-ről, "archaikus makromolekulák"-ról nem volt szó (ill. csak nagyon érintőlegesen).

Leginkább mikroRNS-ekről volt szó és a gyulladás malignizáló tulajdonáságáról. Ezeket egyébként nem Sinkovics József találta ki.

Az sem világos, mit ért DNS-öregedés alatt. Az egysejtűeket a többsejtűekhez hasonlítani ilyen vonatkozásban számomra értelmetlennek tűnik.

Nem tudom, föltűnt-e bárkinek, hogy az itt idézett cikkben mekkora tévedés van (valami dilettáns írhatta). Aki elsőnek rájön (elég triviális a dolog), és megírja (bárhol), kap tőlem egy szép jelet.

924. c130f7eb3b (válaszként erre: 923. - Csabi4)
2011. máj. 31. 15:14
Csabi! Ez olyan állítás, hogy el sem olvasom a többit. Ez már több, mint cinizmus. :((( Aki ilyet mond, az biztos nem élte át ennek a kórnak a gyötrelmeit!!!
923. csabi4
2011. máj. 31. 15:03

A rák nem is betegség?

2011. május 31. 10:03

Nyomtatás

A rák nem biztos, hogy betegségnek tekinthető - állítja dr. Sinkovics József, a Semmelweis Egyetem Orvosi Mikrobiológiai Intézetének alapító tagja. Szerinte egy minden emberben megtalálható ős-DNS felelős a daganatos betegségekért.

Kapcsolódó cikkek

Új elmélet a rák keletkezéséről

A mikrobiológus, immunológus professzor arra (is) alapozza feltevését, hogy ősi, archaikus makromolekulák vizsgálata közben kiderült: évmilliókkal ezelőtt, az első sejtekben a DNS még nem öregedett. Az ősi sejtek értek, szaporodtak, de nem haltak meg. Halhatatlanok voltak, nem következett be náluk apoptózis.

[link]

922. Rising Sun 1 (válaszként erre: 921. - Ronai)
2011. máj. 31. 14:02

Az intravénás C-vitamin még az olyan agresszív tumorfajtáknak is, mint a hasnyálmirigy-, petefészek- és az agydaganat, 50 százalékkal csökkenti a súlyát és növekedési rátáját!

Forrás : [link]

"Az embergyógyászatban alkalmazható magas aszkorbát szint elég ahhoz, hogy megölje a daganat sejteket"

"39 súlyos rákbeteget vizsgáltunk. Minden beteg 3 napon belül 2x 10g C vitamint kapott intravénásan és egy hétig naponta 4g-t szájon át. A kezelés után vizsgáltuk a demográfiai adatokat és felbecsültük a változásokat a páciensek életminőségében.

Az életminőség értékelése EORTC QLQ-C30 módszerrel történt. A C vitamin adása után, a teljes életminőség/egészség skálán kapott pontok 36±18 értékről 55±16-ra javultak (p=0.001).

A kezelt betegeknek, fizikai, lelki és szellemi tevékenységük értékelésekor a működési skálán szignifikánsan magasabb pontszámuk volt (p0.05).

A tüneti skálán, a kezelt páciensek, a kimerültség, hányinger/hányás, fájdalom, étvágyvesztés tünetekkel kapcsolatosan szignifikánsan alacsonyabb pontszámot értek el ... a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek életminőségének javítására"

Forrás : www.rakgyogyszer.hu

921. ronai
2011. máj. 31. 12:36

Anyukjám hasnyálmirigy rákban szenved pillanatnyi állapota miatt kórházban van , hányás, hasmenés, csontsovány, fájdalmai vannak...

amit egyáltalán nem tudok vajon mi a lefolyása a hasnyálmirigy ráknak?

annyira jó lenne tudni mennyi időnk van még hátra?

MILYEN TAPASZTALATOTOK VAN A VÉGSŐ STÁDIUMRÓL?

920. 41fdab80c1 (válaszként erre: 919. - C130f7eb3b)
2011. máj. 30. 22:25
Nagyon igazad van!!! Az egyik sorstársamnak nem hagyta az onkológus, hogy szedjen C vitamínt kemó alatt. Azóta át kellett esnie egy újabb műtéten agyi áttét miatt.
919. c130f7eb3b (válaszként erre: 918. - 41fdab80c1)
2011. máj. 30. 21:32
Mártikám! Az én orvosom véleménye az, hogy minden vitaminnal a rákos sejteket etetjük. Hát azt hiszem, meg is tömöm őket egy kis Lenkeivel újra! :)))
918. 41fdab80c1 (válaszként erre: 905. - C130f7eb3b)
2011. máj. 30. 21:20

Én nem csak a gombakivonat mellett vagyok, hiszen én is szedek C vitamint bőven, meg ugye Gelléri doktornőnél is jártam, és a napokban is menni fogok.

Ezt eddig is leírtam itt többször. Csak azt nem tudom elfogadni, hogy bármelyik módszerről kijelentse bárki, hogy az a tuti, a többi hülyeség.

Rising egy egysoros megjegyzése miatt írtam azt amit írtam, mert ugyancsak elitélően ír a gombakivonatról, holott egyszer már váltottunk pár sort a fórumon, hogy ugyanmár, ne vegye már el a reményt, ha egyértelmű bizonyíték van rá, hogy segít.

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook