PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Köszönöm a gyors választ! Annyira szerettem volna mindenre figyelni, mindent feljegyezni, hogy csak sikerült összekevernem a dolgokat. :)
A férjem bármelyik napon tudott menni mintát adni,csak az andrológiai vizsgálat,ami naphoz kötött.
Sziasztok! Mi múlt hét szerdán voltunk az első konzultáción, és most felmerült bennünk egy kérdés. 16-án megy a férjem az andrológushoz, és elötte kell vinnünk vmikor mintát otthonról. Valamiért felírtam a papírra, hogy ez a mintaleadás kedden vagy szerdán legyen. Most viszont úgy jött ki a lépés, hogy másik napon tudnánk csak menni. Jelent ez problémát? Vagy mindegy melyik napon megyünk?
Köszönöm a segítséget!
Köszönöm! Telefonban nem tudták megmondani, mi az, amit ismételnek, mi az, amit nem.
Gyors felépülést a férjednek Ancsa.
Szia. Nem ezeket a vizsgálatokat nem csinálják. Lesz mindkettőtöknek vérvétel,ferjednel urologiai vizsgálat nálad nőgyógyászati vizsgálat. Aztán megbeszélés hogyan tovább. Azt hiszem kb Ennyi.
Sziasztok! Ma kértem időpontot Tapolcára, mivel az orvosi kivizsgálásaink során kiderült a férjemnél az oat szindróma. Az orvosaink szerint inszeminációra nincs esély csak lombikra. Nov.25-én megyünk adatfelvételre, első vizsgálatokra. Ha jól olvastam elég hosszadalmas lesz a várólista miatt....
Kérdésem: a meglévő vizsgálatokat ugye tényleg nem csinálják újra? (pl. augusztusi rákszűrés, most lesz 9-én hsg /szerettem volna, ha a saját orvosom csinálja/)
Én döntöttem így. Férjemnek vasárnap leállt a szíve. Újraélsztették. 2 napig altatásban volt. Ma már kicsit jobban van. Nem tudom még mik lesznek a következő lépések.
Úgy döntöttem nem akarom ezzel tovább terhelni.
Szerencsére nekünk már van egy kislányunk.
szia igen,nekunk is aprilisba lesz oep lombink
Sziasztok.indul valaki aprilisba?oep tamogatott lombik lesz.mäsodjära.koszonom.
Ezt Te gondolod, vagy orvos mondta? :-(
Ezt sajnálom nagyon. Pedig szívesen át adtam volna itt valakinek. Sajnos nálunk elszállt az utolsó remény is :(
Lányok,jön valaki hétfőn Tapolcára?Úúúúúúgy utálok egyedül ott ülni :)
Sziasztok. Kedden voltam tesztem,ahol kiderült,hogy terhes vagyok. Igaz még ultrahangon nem lehetett látni semmit a méhnyálkahártya vastagságán és a sárgatesteken kívül.Jövő héten kell visszamennem talán akkor már látni is lehet valamit. Nekted volt menszesz görcshöz hasonló érzésetek,vagy simán csak pàr órára elmúló fájdalom? Megijedtem,hogy esetleg méhen kívüli,de azt már nem lehetett volna észrevenni? Vagy lehet csak kicsit tûlstimuláltak? Sokat iszok,pihenek,de megijedtem. Amúgy csak az az erős görcs tegnap este jelentkezett,azt hittem el sem akár múlni. Ma csak kicsit fájdogál meg szédülgetek. Magnézium b6-ot szedek állítólag az is segít kicsit. Remélem nincs semmi baj.
Szia! Volt már ilyen, nem engedik az intézetben, pont a várólista miatt.
Pedig nagyon rendes Tőled :-)
Szia, nekem jó lenne akkor megyek fizetősre, de nem tudom van-e rá lehetőség. De jó lenne
Sziasztok! Januárra van időpontunk lombikra, de mostmár biztos, hogy nem megyünk. Szívesen átadnám valakinek, ha ez lehetséges.
sziasztok! Mi decemberi lombikosok leszünk, tud valaki infót adni, hogy a novemberi első konzultáción már megkapom az első recepteket az injekciókhoz? Gondolom, igen, de azért jó lenne ennyivel is többet tudni. köszi a választ.
Köszi a vàlaszokat. Igen fizetősön vagyunk. Remélem minden rendben lessz. Sok sikert mindenkinek!
Én úgy tudom, legalábbis amikor én voltam beültetésen találkoztam egy ilyen párral, hogy ha egyikőtöknél sincs semmi gond "csak" nálad a sterilizáció, akkor fizetni kell az egész procedúrát. Nem tudom, hogy a 150ezres lehetőséget felajánlják-e, de szerintem az ingyenest nem. Ezt nem mondták, mikor időpontot kértél? Annál a párnál az volt a szerencse, hogy a férjnél alacsony volt a spermaszám, így volt indok a lombikra. Amúgy a vizsgálatok hamar megvannak. Első alkalommal vérvétel lesz neked és a párodnak is, és neked nőgyógyászati, a párodnak urológiai vizsgálat és spermát kell adni. Utána alkalommal lesz egy konzultáció, ahol elmondják a lehetőségeket, és ott meg is lehet beszélni a lombik időpontot. Ha fizettek, már indulhattok is.
szia. azért a vizsgálatok nem vesznek el annyi időt és ahhoz nem is kell Tapolcára menni: mindkettőtöknek hormonvérvétel, sperma, kenet, ezek az alapok, de ezeket Tapolcán is megcsinálják, természetesen pénzért, vagy viszed magaddal (háziorvos, nőgyógyász ad rá beutalót) Az első konzin ezt megcsinálják, megvizsgálnak és a másodikon 1 hónap múlva értékelés, megbeszélés, további út...tehát az még összejöhet idén v. januárba....minél később állsz neki annál hosszabb ideig tart...és ha jól álltok anyagilag akkor 150.000 ft-ért a sor lejére kerülhetsz, tehát február március körül beültetésre kerülhet sor
Szia köszi kicsit érdeklődtem és sajnos az összes vizsgàlat sok időbe telik mert mindenhol nagy a vàrolista. Elszomorit a dolog mert àprilisban volt egy sterilizàciot helyreàlito mütétem ami sikertelen volt. Nagyon idegörlő ilyen sokat vàrni.
Szia, nem vagyok hasonló cipőben. De biztosan kell minden vizsgálat, annyi hogy az inszeminációkat Nálad nem fogják felajánlani. De a várólista lombikra sajnos lesz, az most június-júliusnál tart.
Sziasztok! Lívia vagyok. Szeretnék érdeklődni hogy van e olyan köztetek akinek màr van esetleg több természetes uton fogant gyermeke de egy rossz döntés miatt most lombikot tervez? Én egy négy gyermekes anyuka vagyok. Tíz évvel ezelött leköttettem magam aminek részben eü indoka is volt. Aztàn a sors ugy hozta hogy elvàltam és pàr éve férjhez mentem ujra. A férjem csodàlatos apja a gyermekeimnek de én nagyon szeretném megajàndékozni egy sajàt csemetével. A lényeg hogy csüt.megyünk Tapolcàra. Kérdésem hogy ha nincs semmi eü gondunk csak az út jàrhatatlan akkor is kell az összes hosszadalmas vizsgàlatsorozat? 36éves vagyok és nem szeretnék még éveket vàrni. Ha valaki van aki hasonlo cipőben jàr kérem irjon. Köszi
Sziasztok én ma telefonáltam Tapolcára!decemberi lombikosok vagyunk!navemberv12én kell mennünk a párommal!aki tudja hogy mi történik azon a napon légyszives írjatok!köszönöm szép napot
Én a vetélésem után éreztem ilyet, ahogy húzódott, rendeződött vissza a méhem.
Szia! A Dopegit pl nem "mumus" :-)
Én béta blokkolót szedek, Tallitont.
Ma voltunk Tapolcán, mondtam a Töröknek, mit mondott a genetikus. Nagyon normális volt, elmagyarázta: a lombikban mindenféle gyógyszerhez ugyanúgy kell viszonyulni, mintha már terhes lennék, merthogy az első trimeszter lesz a legfontosabb, és azzal együtt a felkészítő szakasz.
A vicc az, hogy amikor 2013-ban az inszemet kezdtük, meg 14-ben a lombikkor is körbekérdeztem háziorvost, belgyógyászt, nőgyógyászt, mi a helyzet a vérnyomáscsökkentővel. Mindenki azt mondta, elég lesz akkor váltani, ha pozitívat tesztelünk.
Már csak hétfőn tudok menni a háziorvoshoz, meglátjuk...
Sziasztok!
2 napja a méhemnél rángást érzek, mint amikor a szemünk remeg ha fáradtak vagyunk vagy ilyesmi. Nem tudom mi lehet. 5 napja múlt el a mensim. Most semmi hormont nem kapok, mert az áprilisi lombik még messze van.
Valaki tapasztalt ilyet?
További ajánlott fórumok: