PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Az altatás tényleg semmi. Nézd a dolgok jó oldalát: hajnalban kell kelni, előző éjjel úgyis rosszul alszol, ott meg legalább pihensz egy jót! :-)
A hasfájás:
Amikor az első leszívásom volt, annyira jól voltam az intézetből való hazainduláskor nem értettem, miért intenek pihenésre. Itthon, estefelé kezdett fájni a hasam, de csak ha mozogtam.
Most a hazafele úton is fájdogált, egész este is fájdogált, szóval időben hosszabban fájt, intenzitásban viszont kevésbé.
Azt hiszem, ez mindig, mindenkinél más.
Mondjuk este 9-kor jött a telefon, hogy anyukámat viszi a mentő, onnantól teljesen elfelejtettem a saját hasfájásom, éjjel 2-kor értünk tőle haza a kórházból...
A 6 petesejtből 3 indult el ma reggelre, azt mondta a biológus Attila.
A csudát! :-) az én hasam is fáj, mondjuk nem annyira, mint az előzőnél.
De pl. nekem a petevezetékek vizsgálata sokkal fájdalmasabb volt.
Nyugi!!! Nekem ma volt a leszívás, semmi gond nem volt, miért is lett volna :-)
Csak ügyesen!
Dehogy nézlek hülyének! :-)senki sem magától okos...
Ilyenkor kapsz egy közvetlen számot a biológushoz, akit adott időben kell felhívni. Holnap azt mondja meg, hogy hány embrió indult el a 6-ból.
Aztán hétfőn kell újra hívnom reggel, akkor már azt is tudja, mikor lesz a beültetés.
Neeem! AZ altatás csak egy dolog,de fájhat a hasad,görcsölhetsz,akármi lehet.
Nemrég értünk haza. 6petesejtet tudtak leszìvni,egész jòl viseltem. Mondjuk most szenvedek😢 de majd elmùlik.
Holnap telefonálunk,a beültetés napkátòl vérhigìtòt bökök...
Sziasztok Lányok!
Érdeklődnék a várólista felől hogy az hogy is működik.Mi februárra vagyunk felírva rá de a férjemmel úgy döntöttünk hogy karácsonyi ajándékként kifizetünk egy beültetést(bocs ha ezt hülyén fogalmaztam). Már szúrom is a Superfact-ot ha minden jól megy akkor 3 hét múlva beültetés. Azt olvastam a hozzászólásokban hogy akinek nem sikerül akkor 3 hónap pihenő van a hormonok miatt,így ugye nem veszítem el a februári várólistás helyemet?! Csak mert most elkezdtem számolgatni azt egy kicsit megijedtem mert lehet hogy nem lesz meg a 3 hónap pihenő.
A másik kérdésem ha valakinek nem sikerül akkor automatikusan 3 hónap múlva folytatódik a kezelés vagy újból fel kell iratkozni a várólistára?
Szia!
Nekem most lesz a 2. leszívás, a saját tapasztalatomat tudom elmondani, de ez nem biztos, hogy nálad is így lesz, hisz minden eset más.
Amikor a Suprefact mellett megjött a mensesem, telefonáltam, kaptam időpontot. Ultrahang volt, és felírták a stimulálót, nekem pl. Gonal-f-ből kellett 2x2-t szúrnom, és hozzá fele adag Suprefactot, mint addig. Kétszer voltunk közben ultrahangon, a 14. napra jelölte ki a Tanár úr a leszívást, holnap megyünk.
Altatni fognak, ezért EKG-t és vérképet kellett csináltatnom, meg nyilatkozatokat adtak, amiket ki kellett töltenünk, holnap visszük magunkkal.
Éhgyomorral kell menni, viszont ébredés után fontos a sok folyadék, és a nagymennyiségű fehérjebevitel, ez érvényes a leszívást követő kb 2 hétre.
A beültetés után pár órát pihenni kell, aztán a doki eligazít, és mehetsz haza. Viszont mi az előzőnél is úgy voltunk vele, hogy ha nem vagyok jól, inkább ott alszunk, veszünk ki max egy szobát. 85 km-ről járunk, másfél óra kocsiban... akármi lehetett volna. De nem volt, remélem, holnap sem lesz, ettől függetlenül ugyanígy indulunk el.
Mivel 42 éves vagyok, volt már egy vetélésem, egy sikertelen inszeminációm és két sikertelen lombikom (egyik fagyasztott embriós), ezért a Tanár úr azt javasolta, vigyük el 5 napig az embriókat. Ha életképes, így sokkal nagyobb eséllyel marad meg. Ha megáll a fejlődésben, nem jutunk beültetésig, akkor meg úgyse maradt volna meg.
De hangsúlyozom, mindenki esete más! Remélem, tudtam segíteni! :-)
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..