PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Picky, köszönöm! Ennek nagyon örülök,hogy nem kell külön diagnosztikus lapar. Azt gondoltam, csak abból tudják 100%ban megmondani, hogy endo van-e. Nem szeretnék sokat altatásban lenni, ha nem muszáj.
Ennek meg külön örülök,hogy Pesten is rendel, Pécs elég messze lenne. Utána olvasok, nagyon köszi még egyszer!
Dr Koppán Miklós. Dehogy! Majd ő megcsinàlja a lapart. Egyben lesz, diagnosztikus és ha kell akkor eltávolítja ami nem oda való. Nekem az volt szimpi benne hogy tudta higy mihez kell a műtet és azt mondta hogy mindent ennek függvényében fog cselekedni a műtét alatt.
Magánrendelése Pesten van a Maternity kilinikán ( én itt voltam nekem ez volt közelebb) illetve Pécsen szintèn egy magànklinikàn ( nem jut eszembe a neve de MGyVerus biztos kisegít 😀) Kérsz hozzá egy időpontot csinàl egy hüvelyi UH es az alapjàn vmint az anamnézis alapjàn megmondja hogy endó vagy nem és hogy mekkora műtét kell ( csak " sima" nőgyógyászati vagy esetleg bèlérintettség is fenàll) Műtétet privàt végez Pesten a Maternity klinikàn illetve teljesen tb alapon a pécsi kórhàzban ( engem itt műtött) Korrekt volt, megkèrdeztem h9gyha privàt kérem a műtétet a magánklinikàn akkor tud e értem többet tenni esetleg a felszerelés miatt mint Pécsen. Őszintén megmondta hogy nem, mindkét helyen ugyanazon felszereléssel és tudással ugyanazt tudja tenni tehàt csak ezért ne költsek több szàzezret a műtétre. Az egyetlen külömbsèg a vàrólista a műtétre... a magànklinikàn nyílvsn rövidebb ( ez nàlam komoly 1hónap külömbsèg lett volna, Maternityben 2 hónappal későbbre kaptam volna időpontot Pécsre meg 3 hónap volt) Tényleg szívből ajánlom, mert az orszàg azon pàr endometriózis szakértője közè tartozik aki UH és anamnézis alapjàn nagyon pontosan tudja diagnosztizàlni h9gy milyen kiterjedésű endóról lehet szó. ( nàlam 80%bejött amit mondott)
Köszi Nag!
Nem hagyjuk abba, csak már Tapolcára nem jövünk vissza, próbálunk majd vgy Győrbe vagy Pestre bekerülni.
Fiatal vagyok, jó értékekkel, férjemnél semmi probléma, úgyhogy még szeretnénk esélyt adni a saját babának, de nem zárkózunk el az örökbefogadás gondolatától.
Nagyon köszi az infókat!
Érdekelne,ki műtött Benneteket.
Nekem nincs szövettani eredményem, én csak a fájdalmaimra és Török dr véleményére alapozom az endometriózist. Nem volt laparoszkópiám, a konzultáció előtt meg kell csináltatni?
Nagyon sajnálom!
Csatlakozom MGyVerushoz, engem is a kettőből az egyik doki műtöt, ugyanaz mint akit Verust. Az amh-m nekem is nagyon jó annak ellenère hogy endóm vsn de a stimulàlhatóság nem jelent semmit ha a szervezetben efy folyamatos gyulladas van és emiatt nem tud megtapadni az embrió. Nem ràbeszélni akarlak de nem akarsz elmenni hozzá egy konzultációra hogy mit mond. Hidd el az igazat fogja mondani ha műtet kell akkor megmondja hogy kell ha nem kell akkor meg azt.
Nekem is megmondta hogy műtet nèlkül elèg kevés az esèly. Teszem hozzà nekem érintett volt az egyik petefészkem volt benne egy bazi nagy endometrióma és úgy kivette hogy az UH vizsgàlaton nem làtszik hogy műtve volt. Várólista se hosszú hozzá, ha bélrendszert nem érintő endó akkor 3-4 hónap a műtéti várólista ha bélrendszert is érintő akkor egy kicsit több mert nagyobb team kell hozzá az egy bő fél èv. De vizsgàlat utàn megmondja hogy ő mit gondol.
Ha bármi infó kell itt többen szívesen segítünk!
nagyon sajnálom. tudom sok mindenen mentettek keresztül, de remélem meggondoljátok magatokat és sikerülni is fog! Ha nem gondoljátok meg magatokat akkor sok erőt kívánok hogy túltegyétek magatokat!
örökbefogadáson nem gondolkoztatok?
Szia, én is nagyon sajnálom, amiken keresztül mentél!!
Több embertől is olvastam, hogy Tapolcán nem ajánlják a műtétet endometriózis miatt. Én anno úgy mentem oda, hogy már túl voltam rajta. A SOTE- n műtöttek bél endometriózissal, majd utána fél évig GNRH kezelést kaptam.
Az orvos, aki műtött, azt mondta, hogy műtét nélkül esélytelen a lombik.
Nagyon sajnálom Peggy! 😔
Nem lehet most túl sok okosat írni, de ha az endo műtét mellett döntesz, akkor itt többen is egy orvost ajánlunk szerintem és ő a kettőből az egyik, akit említettek.
Mondom ezt én, aki túl van egy 5,5 órás endo műtéten, de lehet neked is csak így lesz esélyed. Nekem pl azt mondta a prof, hogy műtét nélkül esélytelen a teherbeeses.
Szóval, ha szükséged van bármi infora szívesen segítünk ebben is.
Kitartást ❤️🙏🏻
Köszi szépen mindenkinek a kedves szavakat!
Igazából azt mondta a doki h ez az endometriózis miatt van.. Ő az első ultrahang vizsgálatkor azt mondta h ez tuti endometriózis, és olyan fokú, h a műtét nem biztos hogy segítene. Ezért nyomta egyszerre a lombikot, mert minden hormon értékem jó, az amh külön kiemelten,hogy lehessen sok petesejt.
Most is kérdeztem tőle a műtétet, de azt mondja, hogy nem lehet tutira azt várni, hogy segít. És az országban 2 ember van, aki úgy tudja műteni, hogy minél kevesebb csonkolast kelljen szenvedni. Azt is hozzatette, hogy ilyen stimulálhatosaggal sehol sem mondják rám,hogy reménytelen lenne. Még jó, alig múltam 31!
A tsh t nem tudom, Tapolcan nem foglalkoztak vele.
Szóval most jól kisirjuk magunkat, és majd újult erővel és tervekkel folytatjuk valahol máshol. De azért maradok olvasgatni, hogy kinek hogyan alakul tovább a sorsa, ha nem banjatok.
Az egyik legszebb dolog, amit itt tapasztaltam, amikor az egyik meddő nő próbálja biztatni a másikat. Köszönöm nektek! ❤️🙏❤️
Nagyon sajnálom Peggy!😢
Csak egy kérdés: nem lehet,hogy neked is magas volt a tsh-d? (Csak mert múltkor láttam,hogy írtad,hogy nagyon régen nézetted). Vagy esetleg ir?!😕
Oh szegény Peggy! annyira de annyira sajnálom! 😓
Biztos hogy egyszer, valamilyen módon majd teljesül a vágyatok!!!!
Köszi szépen mindenkinek!
Sajnos ott sem várt más hír.
Elkoszontunk Tapolcatol, lemondtuk az oepes időpontunkat.
Sziasztok! Elértem Tapolcàt... Török dokival beszéltem... Nem sok újat tudtam meg...Természetes, h nagyok a petefészkek és ez kellemetlen... Még kb 1 hét aztán csillapodnia kellene.. Az aspirin protectre azt mondta h végülis szedhetem... Ma egyébként teljesen jól vagyok, mintha elvágták volna a tegnapi fájdalmat... A hétfői rosszullét után kedden is teljesen jól
voltam...Azt olvastam, h a Hcg 2-3 naponta duplàzódik... Ráadásul 2 magzat fejlődik... L Gondolom ezért jelentkezett hétfő után csütörtökön is ez az erős fájdalom?!
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..