Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Vandancsi!
Hát most lehet azt gondolod, hogy számító vagyok, de én is ezen spekulálok, hogy ha most babám lesz, akkorsem fogok szólni, hogy "heló vagyetek fel egy másik libát, mert én gyereket várok" , még március elején egyébként sem lépem át a kritikus 12. hetet, így megkötöm a szerződést, és csak akkor szólok, ha már minden ara utal, hogy rendeben minden a magzattal. Mert sajnos nagyon sok vetélésről olvasok, Isten óvjon attól.
Egyébként is ez egy elég nyugis légkör , általában a kutya nem zaklat, ha a főnököm nincs benn, bár neki vannak érdekes húzásai.Ezért ameddig lehet én dolgoznék, bár autóval járok, nem tudom meddig leet vezetni, de legfeljebb most én hozom Tamásomat, akkor meg majd ő hozna engem.
A babám meg úgyis mindenki véleményétől, meg céljaitól fontosabb lenne, azt meg nem gondolhatja senki, hogy majd én megszakítanám a babámm életét, csak hogy más terveit ne húzzam keresztbe!!! halva született ötlet!
Babi!
tényleg hasonlóan alakul a sorsunk!!!
Én is közgáz fősulin végeztem, és mi is anyósék pici lakásában lakunk egyenlőre!!! :))
De akkor azért ez megnyugtató, hogy Nektek is van kire számítani, ha kicsit megakadnátok pénzügyileg. Mert lakni ezek szerint akkor mindig tudtok majd valahol. És ez sztem a mai világban azért nem hátrány, hogy nem kell albérletre költeni.
Az egy év támogatás nem felezhető el, mondjuk félévre? Nem értek hozzá, a "mi időnkben" ilyen még nem volt. Hogy működik ez?
Vandancsi!
elösszöris gratula a babádhoz, és mellesleg irigylésre mélt, hogy milyen jó alakod maradt, így kismamaként!
Igazság szerint tvaly végeztem közgáz fősulin, és itt Szabolcsban protekció nélkül megfelelő állást találni, szinte lehetelen/ezt sok forrásból tudom sajnos/ De még így is szerencsém volt / vagyis én a jó Istennek adok hálát/ hogy sikerült munkát találnom, igaz ügyintézőként dolgozom, de legalább a diplomás minimálbért megkapom, itt ez is eredmény. Szerintem. Bár csak egy éves támogatásom van, mert pályakezdő munkanálküliként vettek fel, és jövő hó végén lejár a szerződése. Egyébként ki fogsz röhögni, de pont ez gondolkoztat a legjoban, hogy ha a közvetlen felettesemnek sikerül ispécizni, hogy kapjak még egy év támogatást, és én most bebabázok, hát én leszek a...... nem is tudom, de nagyon fog haragudni, mivel férfi, egyáltalán nem fogja megérteni. Úgy terveztem, hogy ameddig itt lehet, addig dolgozok, és addigra kész remélhetőleg a ház is, és akkor jöhet a bébi.
Hátmár megint hosszú lett. Mert ha elkezdem, akkor f..om a szót.
Végezetül mindenben egyetértek a amit az előbb írtál, pont így gondolom. De mondjuk ha jönne a drágám, akkor sem volna valami hatalmas gáz, csak lassulna a házfelújítás, de mi most is egy kis rendezett , általunk bebútorozott komfortos pici, kétszobás házban lakunk, már négy éve, ingyen, mert anyósomé, kettecskén.
Szia Ekka!
Én hirdetem az "igét" ezzel kapcsolatban, de inkább priviben elküldöm,amit a lányoknak is.
Licitálós Lányok:)
Ti melyik oldalon v. oldalakon szoktatok licitálni? (gondolom erre csak privi választ kaphatok:D)
Viszont szerintem itt "kinn" is leírható, hogy az ilyen oldalak, hogy működnek:))
Mondtam, hogy lázba hoztatok:D
:))))
Valaki aki hízni szeretne:P Fogsz! Ez már biztos!!
Alig várom.
Mert már fél éve próbálok hízni,de nem ment...
Babi!
Sztem ez tök normális, hogy vannak/voltak, sőt lesznek kétségeid. Mi terveztük, dolgoztunk rajta és olyan gyorsan összejött, hogy szinte el se tudtam igazán gondolkodni, hogy akkor most mi lesz. eleinte lelkiismeret furdalásom is volt, hogy miért nem érzek semmit iránta, igazából maga a terhesség gondolata foglalkoztatott. Figyeltem magam,a testem, a jeleket, de nem a gyereket. Aztán persze ez idővel nagyobn megváltozik, nagyon el kezd kötődni az ember lánya, amint megpillantja uh-n azokat a kicsi kezeket-lábakat. nem vagyok egy túlzottan sírós fajta (kivéve, ha terhes vagyok!), de az első képek tényleg nagyon meghatóak.
Ami meg a kölcsönöket illeti. Hát igen. Sajnos nélkülük ma már nem lehet "haladni". Nekünk is van lakáshitel, autóhitel, 2 diákhitel, szal nem unatkozunk. De legalább a magatok urai vagytok, nem?! Senki nem szólhat bele az életetetekbe. És nem elherdáljátok, meg elszórakozzátok. Mi is azért vállaltunk be sokmindent, mert ha nem tennénk, akkor így is-úgy is elmenne apénz mindenfélére, de így legalább látható eredménye van.
Megkérdezhetem hol dolgozol?
Szia Josey:)))
Akkor kezet foghatunk. Rólam sem mondanák meg, hogy babás vagyok, (max azok akik tudják) bár én(mi) még csak most hagytuk el a 14.hetet:))))
"Nyugi"! Fogunk még mi azon panaszkodni, hogy mennyit mutat az a fránya mérleg:)
Persze, a 3.hónapnál bevallottuk:)
Az anyósjelölt már nem bírt hallgatni...
Sztem a doki a legbiztosabb.Bár,ha már 3 teszten túlvagy és egységeset mutatnak..ki tudja,vannak még csodák.
Az 5-6. hét körül már az UH-on is látszik a szikhólyag,5-6 mm-es,szóval az a bizonyíték...
Sziasztok lányok.
Mi a 16.hetet töltöttük,de én még mindig letagadhatnám..A derekam vastagodott,de a poci alig látszik.Szerencsére a babi nő:)
Ja, és a brutális 55kilómat is tartom.Sajnos epekövem volt,attól fogytam el.
Sziasztok Lányok:)
Ti aztán termeltetek rendesen..:P
Úgy döntöttem, hogy én is megkukkantom a licitálós oldalakat, mert annyira lelkesek vagytok, hogy rám is átragad:D
Ma ágyneműt akartam húzni/mosni, de semmi erőm. Örülök, ha megfőzök meg összedobom a lakást. Azon gondolkodom, hogy ez a nagyfokú fáradtság meddig normális... Remélem nem leszek vérszegény v. hasonló.
A bébi is nagyon csinálja a helyet magának odabenn, mert már 2. hete feszít a pocim. SZerintem most indult jobban növésnek.
:)))))
Visszajöttem.
Úgy döntöttem, hogy ma nem csinálok semmit! : ) Még mindig pizsiben meg köntösben vagyok.... : )))
Szia Boo!
Azt hiszem én is így leszek a kis ruhácskákkal meg cipőcskékkel. Én már a 8. hét körül vásároltam a babynek, pedig még fogalmam sincs, hogy milyen nemű vagy hogy mekkora lesz : ))) De nagyon szép unisex cuccok vannak... : )))) Lehet, hogy teljesen feleslegesen veszem őket, mert kicsik lesznek.... : D A lényeg, hogy gyönyörködhetek bennük! Már a szekrényben is csináltam helyet a ruhácskáknak! : DDDD
Sziasztok!
Hát igen, Bubbaboo-férj tegnap hazaért és se szó se beszéd kikapcsolta a gépet! Még elbúcsúzni se tudtam... :-(( Sorry!
Nem tudom, ma mikor jutok ide, ha egyáltalán...Gyorsan elkezdek visszaolvasni, mert nem tudok írni addig, amíg nem tudom, mi van!
A ciőcskéről - láttam röptiben, még téma volt..annnyit, hogy 16-os, nem is néztem körül, hogy van-e kisebb v. nagyobb, úgy belezúgtam!
Újszülöttre még mindenképp nagy és szerintem meg is őrülne tőle, úgyhogy drukkolok, hogy mikor kb. augusztusban átköltözünk a "sportkocsiba", abban lógázhassa a lábát! Bár addigra meg kicsi lesz, mindegy. Akkor meg dísz a polcon és kész!!!!
:-)))
Vandacsi!
Én a Hipp-lötyit iszom a 6.héttől kezdve. Az elején teljesen el voltam ájulva tőle, mert nagyon ízlett. Most meg már alig birom lenyelni. Valami oknál fogva már nem ízlik. Az elején olyan íze volt, mint egy multivitamin-rostoslénak... Most savanykásnak érzem...
Nálunk a DM-ben is árulják. Ott szoktam venni, mert a gyógyszertárban (4-5 EUR-ral) drágább...