Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pocakosok és Pocaklakók topik fórum

Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)

6560. Pitypang
2007. jan. 16. 14:46

Szia Henaaaaaaaaaa! :)) Es szia Denes Mihaly! :)

Jo, hogy itt vagytok. Bar ti atpartoltok most mar a masik forumra hivatalosan is. :) Azert varjuk a hireket! Nekunk oda meg nincs "jogosultsagunk". :))

Jo itthonletet es ismerkedest egymassal es az uj Vilagotokkal, ami most kezdodik! :)

6559. Pitypang (válaszként erre: 6556. - Babi83)
2007. jan. 16. 14:40

:) Azt hiszem, senki sem hiszi el, amit modnok, de en abban a pillanatban tudtam, hogy babank lesz, mikor epp "keszult". :)))) Ja, hulyen hangzik, meg sem tudom magyarazni. Egyszeruen igy lett es kesz. Biztos varazslat. ;) Onnantol kezdve en EREZTEM minden nap, hogy "valami" van a hasamban. Ugye a merete alapjan ez kizart, hanem gondolom valahogy a belso megerzesnek koszonhetoen. Mintha valami kis meleg erzes lenne ott bent, ami nem faj, nem szur, csak VAN OTT VALAMI. :) A Kisfiunk.

A nemet hivatalosan a 17. heten tudtuk meg. Eleinte azt hittem, hogy kislany es szinte biztos voltam benne. Aztan egyszercsak elekzdtem almodni rola, hogy kisfiu. Neha szerepet almomban, mindig ksifiu volt, de egyertelmuen fius ruhaban stb. :) Gondolom szolni akart, hogy mar unja a "kislanyozast", mert o igenis fiu. :)) A kis dragam. :)

Van fogadott orvosom, de most ott tartok, hogy ha lesz kovetkezo baba, en szerintem szulesznot fogadok, orvost nem biztos. Csak mert a doki az utolso 5-10 percre jon be ugyis, a szuleszno van ott az elejetol kezdve es segfit. Nalunk meg van, hogy o vag gatat is, mert epp a doki nincs ott, amikor kellene. Bar tapasztalatom errol meg nincs, majd elmondom par honap mulva. :)

6558. zazuka (válaszként erre: 6557. - Hoxa)
2007. jan. 16. 14:15
Oké :)
6557. Hoxa (válaszként erre: 6555. - Zazuka)
2007. jan. 16. 14:08
Mindenképp szólj, lehet, hogy épp nem fogunk ráérni, de ha mégis, akkor szívesen sétálnék veled egyet a piacon és dumálhatnánk kicsit közben. :)
6556. babi83 (válaszként erre: 6546. - Pitypang)
2007. jan. 16. 13:55

Pitspang, nálad hogyan derült ki hogy baba van? Mit éreztél, és mikortól? Mikor mentél először dokihoz?

Van fogadott orvosod?

6555. zazuka (válaszként erre: 6549. - Hoxa)
2007. jan. 16. 13:35

Szia Hoxa!

Szombat lesz a napja, szerintem. :)

6554. zazuka (válaszként erre: 6551. - Ebcd068b9d)
2007. jan. 16. 13:33
De azért félálomban a szüléstörténeted diktáld le apucinak, nagyon szeretnék okulni!!! ;)
6553. babi83 (válaszként erre: 6546. - Pitypang)
2007. jan. 16. 13:33

Köszönöm, ari vagy hogy ilyen részletesen leírtad.

Bár úgy érzem, minél jobban belemélyedek a babatémába, annál sza...bbul fog esni, ha kiderül , hogy nincs pocaklakó.Mostmár azért gyanús, mert csak menzi idején jön ki egy egy pattanás az aromon és ma reggel felbukkantak.

Azért még reménykedek, és már alig bírom magam tűrtőztatni, hogy ne teszteljek péntekig.

6552. zazuka (válaszként erre: 6551. - Ebcd068b9d)
2007. jan. 16. 13:32

Szia Hhena!

Pihizz csak, amíg bébike engedi. De jó újra "látni" téged :)

2007. jan. 16. 13:24

Sziasztok Lányok!

Tegnap óta itthon vagyunk édeshármasban. Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat és a gratulációkat, majd ha lesz időm visszaolvasok.

Szüléstörténetet szívesen összedobok majd, hátha lehet belőle okulni, bár valójában csak 2 óra volt, de az emlékezetes.

Éjjel aludtunk teljes 3 órát :))), és azóta most Dénes Mihály megint alszik egy kicsit, szóval én addig próbálom bepótolni az elmaradt dolgokat, de majd becsületesen elolvasok minden hozzászólást.

6550. josey
2007. jan. 16. 13:23

Sziasztok,menni kell dolgozni..

Jó csevegést!

6549. Hoxa
2007. jan. 16. 13:15

Zazuka: Ha mégis jönnél a kőbányai piac felé, ne felejts el szólni, mert akkor összefuthatnánk, mivelhogy ugyebár errefelé van... ne merj elmenni a házunk mellett úgy, hogy nem szólsz!! :)))))))))

Egyébként kérdezzétek meg, muszáj-e a hálóing, mert lehet, hogy pizsamát is lehet hordani. Szerintem az ezerszer jobb, nem lóg ki mindene az embernek, amikor éjszaka a melegben forgolódik... Vettem egy halom hálóinget, aztán meg nem is kellett...

6548. josey
2007. jan. 16. 13:13

Szia Pitypang!

Látom a te babád már nagy,mikor tudtad meg a nemét?(a 17.héten?az UH-ból ítélve...)

6547. zazuka
2007. jan. 16. 13:09

Sziasztok Lánykák!

Egészen pontosan 2 órája olvasom vissza a fórumot, 305 hozzászólás, 9 oldal...

Persze jegyzetelés ment közben ezerrel, kinek mit akarok írni (láttam Boo és Katalin25 is ezt csinálja).

Először is üdvözlet minden "újnak", örülök, hogy itt az utánpótlás :)

Katalin 25: olvastam, hogy szenvedsz a gyomorfájástól. Savad van sok? Mert nekem is egy ideig segített a tejivás, aztán később már az sem. Viszont a pár szem sósmogyi nagyon bejött.

Vandancsi: ne riogj a 12 kg plusszal, én 15-nél járok, és szerintem naponta egy felessel mindig megtoldom (nem tudom, csak úgy érzem), de már tojok rá.

A tictac ötlettel kapcsolatban: nem hittem volna, de Hhena 3 táskányi A4-es listáját én is kiegészítettem a rágóval. A szülésnél és a kórházban töltött 4 nap alatt az embernek iszonyat szájszaga alakul ki (moshatsz fogat akár óránként is, az se segít), úgyhogy én már be is szereztem egy adagot.

Hálóing: az én kórházamban a szülés után közölték, hogy öltözzek át a saját hálóingembe, és kérik vissza a kórházit. Ennyit a nekenjükösszeasajátunkat hozzáállással :(

Láttam a szex dologra nem nagyon kaptál választ (persze lehet, hogy privit kaptál), úgyhogy írok. Asszem még Emőke mondta, hogy a 7. hónapig lehet, aztán ácsi. Mi le is álltunk, még előbb is, de a védőnő javaslatára újra rajta vagyunk az ügyön, mert január végére bébit szeretnénk (és nem lóbébit).

Josey: Mandy jól mondta, járok uszodába, de nem én úszok, hanem a nagyfiam :)))

(sokáig dilemmáztam rajta, de aztán a fertőzésveszélytől nem mertem bevállalni, pedig a doki 1000-rel állította, hogy nem lesz bajom).

Norahh: gratulálok így utólag is a saját különbejáratú netedhez (igaz, mire mindent végigolvastam, Te már rég berepülted :) )

Ja, és nagyon csini vagy, szép vékony. Milyen kinyúlt hasról hablatyolsz itt???

Rólam annyit, hogy vasárnap volt egy kis (3 órás) "beharangozás", mire számíthatok pár hét múlva. Komolyan azt hittem megyünk szülni.

Ennek örömére tegnap összepakoltam a cuccom (bakker (bocs), ez tényleg lesz 3 táska!!!), és majdnem mindent megvettem, ami nem volt itthon.

A hálóingkeresés kész kálvária volt, és végülis nem sikerült, úgyhogy úgy döntöttem, hogy megyek a Kőbányai piacra, és beszerzek egy fincsi pamut pizsit (amit egyébként mindig ott veszek).

Ja, és még valami: a szoptatós melltartók iszonyú bénák! Tud valaki valamilyen márkát ajánlani? (a Dorina és Felina pics@szar (újfent bocsi), bár ez utóbbi még még elmegy, bár amilyen formát ad???)

Bocsi a hosszúságért.

6546. Pitypang
2007. jan. 16. 13:07

Sziasztok Csajszik!

Elszor csak gyorsan irok par sort, aztan megnezem az irasokat.

Babi, nem tudom, nalatok mi a rendszer, de haziorvoshoz egyetlen egyszer kell menni az egesz terhesseg alatt. En a 30. hetben jarok, de meg pl. nem is voltam... :( Mar emlitette a vedono, hogy kellene, szoval most penteken megyek.

Nalunk ez a menete a "dolognak". :

Kezdesz a nogyogyasznal, aki megvizsgal, ad egy leletet, azzal elvandorolsz ultrahangra. A nogyogyaszos es az ultrahangos pairoddal pedig szepen elmesz a terhesgondozoba. Ott van a vedono, aki megmondja, mikor kell jarnod tanacsadasra, milyen napon stb. Nalunk korzetekre van osztva a varos lakohely szerint, az en napom pl. a csutortok. Na, szoval a vedono fog szolni, hogy milyen vervetel kell, ezekhez ad beutalot is. Vizeletvizsgalat van minden alkalommal, ahogy beteszed a labad a terhesgondozoba, csakugy, mint sulymeres, vernyomasmeres stb... Nalunk a terhesgondozoban is van egy labor, szoval tok jo, hogy nem kell a korhazi vagy masik laborban szobrozni fel napokat. Persze, ez minden varosban maskepp van, ahogy olvasom a lanyoktol, szoval erre merget ne vegyel, amit irok, csak mondom, hogy Kaposvaron pl. igy megy.

Kismamanaci: Nekem is ez volt az elejen, hogy a rendes nadragom mar szoritott, ha ultem, de allva meg mindig ugyanaolyan volt, mint elotte. Kismamanadragot nem tudom, hanyadik hettol kezdtem hordani, de azt tudom, hogy meg epp hogy csak latszott a pocak, de muszaj volt, mert nem akartam fesznegeni egesz nap es a Babat nyomorgatni meg veletlenul sem!

Az elso nekem egy olyan volt, amit az ellensegemnek sem ajanlanek... A sajat anyagabol volt a magasitott derek es has resz, allithato gumi derekkal. NEEEEEE!!! Ezt ne vegyetek. Legalabbis szerintem. Azt mondtak, hogy Oh, majd beleno a pocak es jo lesz, stb. Most mar azert boven van mit beletenni, de meg mindig buggyos a hasam alatt, illetve hatul a derekamnal, szoval utalom, fel sem veszem. Kiveve egy tunika szeru, hosszabb valamivel, mert akkor nem latszik, hogy milyen bena a dereka. A szine es az anyaga miatt vettem meg, tok csinos, csak nem volt tapasztalatom benne. :(

Nekem az a tipus jott be, ami olyan, mint egy csiponadrag, csak korben ugye egy szeles, rugalmas pamutcsik van ravarrva, feljon eleg magasra, de nem nez ki benne az ember lanya ugy, mint egy sajnalni valo akarmi. :))

Most en is jol belelendultem, pedig epp csak 2 dolgot akartam emliteni. :)))

6545. josey
2007. jan. 16. 13:06
szia.
6544. Mianó
2007. jan. 16. 13:03
Nekem most mennem kell:(További kellemes beszélgetést:))Sziasztok
6543. josey (válaszként erre: 6541. - Mianó)
2007. jan. 16. 12:54

Nálunk most már a párom az,aki noszogat és akar menni mééég venni,hogy lássa,melyik áll a legjobban..szóval tiszta buli:)

De ez jó hír,hogy nem nézünk ki idétlenül.Igen,az első terhességnél mindenen meglepődik az ember...

6542. Mianó
2007. jan. 16. 12:53
Ezt úgy mondtam mintha lenne 100:))Pedig csak kettő van:DD
6541. Mianó (válaszként erre: 6540. - Josey)
2007. jan. 16. 12:52
Bizony:))Én teljesen fel voltam dobva mikor megvettem az első kismamanacit:))
6540. josey
2007. jan. 16. 12:49
Én meglepődtem,hogy milyen csini és naagyon praktikus gumibehúzós kismamanacik vannak.
6539. Mianó (válaszként erre: 6537. - 2a5bff1a1e)
2007. jan. 16. 12:47
Nekem a pocimat iritálja:)Tegnap a férjem már röhögött rajtam,mrt fogtam az ollót és két helyen bevágtam egy picit:))de kényelmesebb lett:))Hiába vettem én nagyobb méretűt a hasamat így is zavarja
6538. Mianó (válaszként erre: 6535. - Babi83)
2007. jan. 16. 12:44
Azt nem tudom nálatok hogy mennek ezek a dolgok,mert ahaogy olvasgatom mindenhol másképp.Azért a nőgyógyászodat mindenképp keresd fel,mert egy 7 hetes terhességet már bármelyik tesztnek ki kellene mutatnia:))
6537. 2a5bff1a1e (válaszként erre: 6536. - Mianó)
2007. jan. 16. 12:43
Most szereztem be néhány M-es méretűt (eddig S-est hordtam), mert valamelyik nap arra ébredtem, hogy bevág a bugyim és fáj! : )
6536. Mianó (válaszként erre: 6533. - 2a5bff1a1e)
2007. jan. 16. 12:39
Én is már kismamanadrágot hordok,mert csak az kényelmes,pedig már kezdtem azt hinni,hogy beképzelem magamnak,hogy itt szorít meg ott szorít:))A bugyikról meg nem is beszélve:DDD
6535. babi83 (válaszként erre: 6532. - Mianó)
2007. jan. 16. 12:39
Ennek örülök, mert legalább nem fognak ezen csámcsogni, mert azt szeretném, ha elsőízből tőlem tudnák meg a nekem fontos emberek, és nem pletyka útján.
6534. josey (válaszként erre: 6531. - Mianó)
2007. jan. 16. 12:38

Én alig nőttem,viszont pont annyit vastagodtam,hogy a "rendes" nadrágjaim üléskor szorítottak.

Van 2 barátnőm,ők sokkal nagyobbak lettek már a 14.hétre,szóval szerintem ez egyedi,és mindenképp normális.

6533. 2a5bff1a1e (válaszként erre: 6531. - Mianó)
2007. jan. 16. 12:36
Én most fogok a 14. hétbe lépni és már hordom kb. egy hete a kismamanadrágomat! : )
6532. Mianó (válaszként erre: 6530. - Babi83)
2007. jan. 16. 12:35
nekem nem kell mennem a háziorvoshoz,csak majd egyszer,azért,hogy beírja a kiskönyvembe belgyógyászatilag rendben vagyok e
6531. Mianó
2007. jan. 16. 12:34
Lányok azt szeretném kérdezni tőletek,hogy ti hogy voltatok a 12-15.hét környékén a ruháitokkal?Én egyszerűen nem tudom elviselni már magamon az eddigieket.A pocim pedig a 13.és 14.héten elég sokat nőtt:))Ez normális?Mert én mindig azt érzem,hogy már nagyobb terhes vagyok,mint 14 hetes:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook