Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
4 perc? Akkor 5 perc mulva megkerdezem, nyertel-e? :)) Bar a rutinos rokak tudjak hogy kell ezt. ;)
Egyszer csak belejovok. Annyi minden van, hogy nem is konnyu eszrevenni azt, amire szukseg lehet es minden szempontbol megfelel.
ilyet szabad
én is éppen azon vagyok, 4 perc múlva jár le. Jaj, ilyenkor már izgulok... :)))
En meg itt vagyok, csak elvesztem a Licitalo Erdo rengetegeben. :))
Megtetszett valami, ami 5 ora mulva jar le, szerencsere mas meg nem licitalt ra. Hajnali 3-ig nem akarok itt ulni, de jo lenne kifogni. (1 Ft-os) Hehehe...
(Ilyent szabad ide irni, ugye? Ez nem reklam... )
Szia Kicsikata!
Nagyon aranyosak a képek! Ez azt jelenti, hogy megcsászározhatnak? A sérved miatt? Nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben menjen.
Majd értesíts, hogy mi volt.
Puszi.
Ancsika! Nem nem Cegléden! Itt ilyen nincs!
Pesten voltunk a Brendonban... hát kicsit csalódtam de azért így is egy élmény volt... :):):)
Ancsi! Holnap én beszélgetek veled, csak engedjenek haza!!!!
hahó mindenki!!!
tessék szépen visszajönni és beszélgetni velem!!!!Légyszi, légyszi, légyszi!!!!
Kolibri!
ha megmondod, vagy megmutatod az illetőt, aki ezt tanácsolta neked, akkor kicsempészem a gépkarabélyom és lelövöm. Azzal egész jól célzok!!! :)))
Ok?
Ez egy ÁLLAT!!!! Már elnézést. És gondolom még nő is...
Kata!
A képek 4d-s uh-n készültek, ugye?
Milyen édesen mosolyog!!! tök jó, hogy el tudták csípni ezt a pillanatot. Cegléden voltál vizsgálaton?
Sziasztok!
Jó neked Kata, hogy jók a méreteid!!!
Én most jöttem a dokitól és az uh szerint a 34. héten Szabika 37,5 hetes nek felel meg. Most kicsi híjján 3 kg!!! És 1 kg-t még tutira fog hízni! jaj, sejtettem én, hogy egy kis óriásbébim lesz. Azt mondta a doki, hogy ne izguljak, mert elég széles a csípőm, meg jó a többi rész is, szóval simán megszülöm. Simán...
De van jó hír is. jól fekszik, koponyavégű fekvésben! Meg minden oké vele, éppen a vízből kortyolgatott :)))
És legközelebb csak február 5-én kell mennem hozzá, amikor nst-re megyek. Hú de izgi! :)
Sziasztok!
Holnap reggel 9-re sebészeti konzíliumra megyek.... remélem vissza is jövök....
Ma voltunk az Uh-n képek az adatlapon! Méretek tök jók!
Ügyes vagy, nagyon irígyellek. Én képtelen vagyok tavaly év vége óta visszaolvasni. Sőt a mai termés is rettenetesen nehezen megy két aktív kis lurkóval.
Végre túlvagyunk a fürdésen, Biust minden este nekem kell a kis karja miatt megfürdetnem.
Megvacsorátzazom és ágyba dugom Őket. Aztán még visszanézek.
Puszi.
Most át kell adnom a gépet az emberemnek, de sikerült mindent elolvasnom!
Vacsizok egy jót, aztán majd írok, mert megint van "jegyzet" bőven!!! Még tegnapra is! PUSZI
Igen, ez a baj, hogy én se dőlhetek le nap közben, sőt ilyenkor este se fekhetek le hamarabb. Pedig már szinte állva elalszom. De ugye amíg a gyerek ébren van, én se fekhetek le. (Lefekhetnék, de nem akarok. Fránya anyai ösztön ;-) )
De megyek, olvasok neki, aztán megpróbálom ágybadugni. Jó éjt lányok. Bár gondolom páran csak most kezdtek el élni. Sebaj, legalább mikor jövök holnap (gondolom ismét 4-5 felé), lesz mit visszaolvasnom!
puszi
Nekem sajna kezdettől fogva nagyon intenzíven, de lehet szerintem ez alkati is. Én már nem szedem a MagneB6-ot, nem sokat használt.
Az a legfurább, hogy nemrég jöttünk össze mint kispocakoosok, tele izgalommal, félelemmel és rengeteg kérdéssel. Most meg lassan a célegyenesben vannak néhányan, sőt már át is igazoltak a másik topicba.
Igen, eléggé rosszul alszom, pedig Karácsony óta folyamatosan ápolom őket. Na meg az építkezés is itt van. Lehet, hogy van benne egy kis lelki is, de igyekszem nem erre gondolni. Köszönöm. Találtam. Karácsonykor túl sokra sikeredett a zserbó lefagyasztottam belőle egy keveset.
Nem olyan mint frissen, de a semminél sokkal jobb.
Puszi.
Szia Nóra!
Nekem csak most kezdett durván keményedni az utolsó 2-3 éjszaka, pedig ló-adag magnéziumot szedek, de még egy hete se! Előtte MagneB6-ot szedtem egyet-egyet néha-néha, de Apum szerint az lópikula, így fölírt egy gyógyszertári készítményt, amiben csomó van + kálcium + még valami vitamin... Furi, nem?
Mindegy, 3-4 hét múlva szeretettel várom már a kicsi lányt, addig meg csak kihúzom még! ;-))
Olvastam, hogy Te is pocsékul és keveset alszol, kedves Sorstársam! De amíg nekem "csak" egy férjecskét kell kiszolgálni, neked ott van a két gyönyörű gyereked is! Sok-sok erőt és kitartást!!! Találtál nasit? :-))))
Lányok!
Mi van Emőkével? Annyit tudok, hogy már hárman vannak. Tartja vele valaki a kapcsolatot?
Szia Boo!
Ez a haskeményedés lehet a szülésre fekészülés jele, de lehet az is hogy fáradt a szervezet, pihire van szüksége.
Nekem mindhárommal rengeteget keményedett kezdettől fogva, akkor még korai volt a készülgetés, viszont nem pihentem egy percet sem.
Én ennek tudom be.
Nem baj a kívánósság, ebben az állapotban tök természetes. Például az is, hogy megemlítetted a sütit én is rögtön megkívántam. Azt hiszem keresek valami édességet.
Puszi Nektek is
Ti aztán nem loptátok a napot! :-))))
Nem is tudom, mikor volt, volt-e egyáltalán ennyi visszaolvasnivalóm!? Na, majd mindjárt...
Vásárolni voltunk egész délután, de most nem fizikailag fáradtam el, inkább agyilag voltam teljesen tompa. Drága uram becsületére legyen mondva, egész jól elviselt :-)
Jövő héttől csak listát írok és Ő csinálja a heti nagybevásárlást, mert kezdek alkalmatlan lenni az ilyesmire..Sebaj, legalább többet leszek itt köztetek!
A "kívánósság" fogalmán eddig csak rötyögtem, de alighanem a napokban engem is utolért! Ebéd után úgy éreztem, megveszek egy csokis fánkkért /tudjátok, az a sima töltetlen, lyukas közepű, csokival vastagon bevonva és kókuszreszelékkel szórva, mmm.../ A harmadik pékségben találtunk is, addigra már sírásra görbült a szám...NOOORMÁÁLIS???
Éjszaka többször nagyon bekeményedett a pocim, fájdogált is, teljesen éber lettem hirtelen..Azon morfondíroztam, kelljek-e föl a kórházi cuccot sebtiben összedobni!?
De Apa ma megnyugtatott, hogy simán lehet, hogy ez eltart hetekig, nem jelenti, hogy holnapután szülök! Tök ciki, hogy még sosem voltam terhes, nem tudom, hogy amit érzek, normális-e!?
Remélem, mindenki jól érzi magát, Csibe a pénztárban, Ekka rosszullét-mentesen, Katának nem ég a gyomra, Zsófi gyógyulóban és Hhenáékat hazaengedték.. A többieknek (problémamenteseknek ;-)) is sok puszi!!!!
Szia Mandy semmi baj nem várom el hogy előbányászd a szívót azt azért megvallom hogy szerencsésebb vagy hogy Klau kikajcsizta teljesen a tejet. Lányok ez az elevit ártalmasság hülyeség amúgy régen volt egy Materna nevű vitamin és a statisztikák szerint valóban nagyobb súlyú babák születtek azon anyák körében akik szedték. Szerintem ez az elevitre inkább átragadt. és tényleg ott az Uh. meg a súlybecslés de csak nem lesz 4 kg a 36. hétre. amúgy semmi különbséget nem éreztem a 3.50 és a 3.85 kg súlyú gyerekek megszülése között. a keményedés hát igen én is féltem a 20. hétig nagyon feszülős volt aztán csökkent most megint van de most már húzósabb de ezt én már betudom a szülésre felkészülésnek és próbálok nem foglalkozni vele hiszen a méhszáj teljesen zárt.
Kolibri ne aggódj amikor hasraestem a Vikivel a 7. hónapban és még az arcomról is lement a bőr sajnáltak engem ishogy szegény babán meglátszik majd a seb helye!! az ilyeneket le kell sz@rni!!
Sziasztok lányok!
Lesz mit visszaolvasnom, termeltetek rendesen.
Ma rengeteg dolgom volt, jól el is fáradtam. Remélem ez majd az alvásomban is megmutatkozik.
Az előző terhességeimben nem volt alvási problémám. Úgy látszik öregszem. Mindenesetre jó tudni, hogy tudományos magyarázata is van.
Ekka! Köszi a segítséget.
Hát megelőztél. Épp ezt akartam írni :)
Sajnos van tudományos magyarázata, miért nem tudunk aludni a végén. De ettől még ugyanolyan kellemetlen. Már alig várom, hogy lefektessem a gyereket, és lefekszem én is. Szerintem én hamarabb elalszom :)
Álmatlan kismamik!
Találtam nektek valamit, bár szerintem tudjátok:D
"A terhesség utolsó hónapjaiban testi és lelki okok akadályozhatják a nyugodt alvást. A probléma megszüntetéséhez természetes gyógymódokat is igénybe lehet venni.
Az álmatlanság a terhesség egyik tipikus panasza. A helyzet a harmadik trimeszterben lehet a legrosszabb. Ebben az időszakban ugyanis a leendő anyuka szervezete nagy mennyiségű hormont (elsősorban progeszteront) termel, amely módosítja a központi idegrendszer működését, és ezzel izgalmi állapotot idéz elő."
Ne haragudj, de olyan jót röhögtem :)))
Az emberek néha olyan hülyék, hogy az már fáj!!!
Legjobb csak bolintani az okos tanacsokra, aztan
egyik fulem sos, masik fulem paprikas, nem hallom, hogy mit dumalsz!
A huzodas szerintem normalis, mert hat az ember mehe csak nem tud eszrevetlenul sokszorosara noni az eredeti meretenek. :))
A faradekonysagot meg szinten ertettem, mert ugye a szervezetnek nyugalomra van szuksege a kis eletke fejlodesehez, az alvasbol is energiat meritunk, stb. De a nem-alvas??? Vagy akik nem alszunk, keszulunk a ejszakazasra? ;)
A has kemenyedese olyan, hogy erezhetoen kemeny lesz a has, de kokemeny. Nem faj, de azert feszulo erzes megis. Fekve meg ok, de pl. utcan, gyaloglas kozben nagyon kellemetlen. Nem szabad gyorsan menni olyankor, es picit enyhul talan... Erre szedem en pl. a Magne B6-ot, bar nem napi sok szemeket, ahogy olvastammasoktol. Nekem a dokim azt mondta, a napi 2x1 eleg a kismamaknak, nem szabad tulzasba vinni sem. Orvosa valogatja, mas-mas nezeteik vanak.
A vegeredmeny ugyanaz lesz: Szepseges Kisbabi. :)