Pocakosok és Pocaklakók topik (beszélgetés)
Szia Mindenki, Valaki vagy Bárki!?
Pitypang, itt vagy még?
Lemaradtam mindenről és mindenkiről :-(((
Nekiestem a babaruháknak végre, kimostam egy csomót és egy órát mosogattam...Mondtam Petinek, főzés-tilalmat vezetek be itthon...Ha anyós főz, azzal se sokra megyek, mert nem tud olyan finomakat és folyton bablevest és főzeléket főz, ami egyáltalán nem esik már jól...Enyhén szólva kellemetlen a hatása.. :-) És ugyebbár mosogatni akkor is kell csomót...
Úgyhogy! Sosem hittem volna, de lehet, hogy az uccsó 1-2 hétben dobozból fogunk kajálni műanyag evőeszközzel, hihi! Csak ne szeretnék úúúúgy kotyvasztani........
Én sem tudtam lehívni. Azt hittem ez csak az én gépem gonoszsága.
Megyek apukával is törődök egy kicsit.
Puszi mindenkinek.
N. Rose, en miert nem latom az adatlapodat? Szerettem volna megkukkantani, de nekem csak egy ures oldal jon fel, pedig mindenki maset meg tudom nezni. Technika Ordoge? :)
Vandancsi, olyant lehet kerni, hogy esetleg hol lehet bongeszgetni? Mik a jo oldalak? Ja, es koszi a B. aruhazas tippet, mert azt hiszem, onnan veszek hordozot. Hacsak nem talalok egy tuti jot a licitalosdin. ;)
Sziasztok, én megyek lefeküdni :)
Katám javítottam a naplómban a hivatkozást, köszi hogy szóltál. Biztos hülyének néztek páran. De ez van ;-)
Most megyek, azt hiszem így is megdöntöttem a sokáig-fennmaradási csúcsomat, már ami az elmúlt pár hónapot illeti.
Holnap délelőtt átveszem a baldachinomat, aztán jövök. További jó csevegést, és jóéjt mindenkinek ;-)
Kivancsi vagyok, nalunk mi lesz a haj kerdesbol. :) Nekem egett a gyomrom mar tok sokat. :) Apuka remenykedik, hogy az en hajamat orokli, de en meg felek, hogy akkor atkozni fog eletem vegeig. :)) Sajnos nekem tul sok is van es tul vastag is. Amiota az eszemet tudom, azzal kuzdok, hogy tudom lelapitani, kisimitani stb. Kb. 8 cm-es, suru, sotet hajjal szulettem, anyunak egett is a gyomra, meg ha nem is a hajamtol. :) A tesom viszont kopasz volt, de nem egett anyu gyomra egyszer sem.
Viszont ha kettonket nezzuk, en ugye kesz oroszlansorennyel szulettem, Apuka pedig tok kopasz volt. A ketto otvozete epp jo lenne. ;)
Én mind a lányokkal, mind Etelével szedtem a vitamint, de se nem híztam meg , se nem lett 4 kilós gyerekem!!! Alexa 1800gr és 40 cm , Niki 2700gr és 52 cm, Etelém 3350 gr és 54 cm volt... A mostani bébi sem tűnik hatalmasnak a pocakomban....
És a gyomorégés/haj dolog... hát nálunk ez sem jött be! Szegény Etelének még fél évesen is kerestük a hajszálait....:))))))))))))
Én áttértem a ferofol-gammára, mert az összes terhesvitamintól görcsös hasenésem volt. Az előző babákkal végig szedtem. Sőt szopi alatt is.
3350 gr., 3800gr. Jázminnal nem bírtam szedni. Kíváncsi vagyok, rácáfolok-e erre egy 4 kg feletti babaával.
N. Rose, en Elevitet szedek, de csak legelso honapban kellett szedeni napi 1-et. Azota heti 2-t szedek osszesen, ezt 4 X 1/2 -re osztottam szet (hetfo, szerda, pentek es vasarnap). A dokim szerint tok jok a ver eredmenyek is, nem is kellene szednem ,de ezt azert nem mondja inkabb, eenyitol meg szerinte tul nagy nem lesz a baba. Meglatjuk. :)
Szerintem ha rendesen eszik valaki mindent, ami fontos, akkor vitamin nelkul is minden jo lesz. Mar csak abbol kiindulva, hogy anyaink idejeben nem is volt ilyen vitamin, megis egeszsegesek lettunk. :)
Azt en is hallottam, hogy a sok magzatvedo vitamintol oriasbebik szuletnek. Bar egy csajszi a tornarol tobb, mint 4 kg-os babat szult, pedig nem is szedte kulonosebben a vitamint, csak neha 1-1 szemet... Erre sincs szabaly feketen-feheren. :)
Rose!
te hol laksz? (ha lehet tudni)
Szia N.Rose!
Fiberneten keresztül. Ez az albérletbe megteszi, de ha majd beköltözünk az új házba, akkor a mikrós megoldást választjuk, mert nem lesz más moegoldás.
Szerencsére a férjem jó alvó, így Őt nem zavarja a TV. Túl jó alvó....
Ugye milyen jó otthon lenni? Szép kényelmesen mindenre jut idő.
Lehet, hogy lassan előveszem Kállai Ildikó kismamatornáját.
Sziasztok szép estét mindenkinek hát alapos volt a termésetek csajok amíg én a vasalót tologattam egész du.!!!! most már annyira felajzottatok licitálás ügyben hogy ki KELL próbálnom,bár a férjecském nem nagyon lelkesedik ez ügyben ruhatéren. A gyomorégésre mindenki a renniet mondja hogy nagyon jó! nekem a Vikivel is nagyon nagyon égett de nem hogy hosszú haja nem volt hanem szinte semekkora sem ezt a mondást én is hallottam hát a leányka alaposan rácáfolt. na mostmár én is gyártok egy pocis képet, bár ti olyan kis szép vékony lánykák vagytok most is mint én lánykoromban .De sebaj legalább stabil lábakon állok!! Hi-hi!! Nagy pocisok ti még mindennap szeditek az elevitet vagy a Gravidát?
Norah végül is hogy sikerült megoldani a netet otthonra?? ha jól emlékszem nektek sincs vonalas tel?
Nagyon jó, hogy írtad.
Jó ezeket tudni. Bár én mindkettővel a kórházban feküdtem, szerenék Jázminnal itthonról szülni menni.
Nálunk az a gond, hogy 1 szobás a lakás. Így a tv kilőve, meg a számítógép is, mert az is világos, és felébred a drága. Így marad az olvasás, rejtvényfejtés. Jajj, annyira, de annyira várom már a nyarat, amikor már valószínűleg nagyobb lakásba megyünk végre!!!!!
A múlt hét óta táppénzen vagyok, de vannak elmaradásaim, amit még le kell tudnom. Múlt hétre terveztem, de annyi dolog összefutott, meg olyan jó volt végre otthon semmittenni, hogy erre a hétre maradt. De nem viszem túlzásba. ott tartok, hogy inkább inget vasalok, mint hogy előszedjem a melót!!! És ez nem semmi!!! :)))
Hűha :(
Ezt (is) jó hogy mondod.
Ja, eszembe jutott egy fontosság, amit ma mondtak a szülésfelkészítőn.
Szal, ha elfolyik a magzatvíz, akkor azonnal le kell feküdni, hogy a medence kicsit megemelkedjen. Mert olyasmit magyarázott a szülésznő, hogy odanyomódhat a köldökzsinór a méhszájhoz, és ha lépkedünk, akkor el is záródhat, és az baj. És ne kocsival menjünk, hanem hívjunk mentőt, akikkel közöljük, hogy terhes nőhöz jönnek. Ők ágyon fognak levinni minket, mert a fentebb leírtakat ők is nagyon jól tudják. És lehet, hogy millióból egy emberrel történik meg, de jó, ha ezt is tudjuk.
Szal nem paráztatásképp írtam!
Szia Pitypang :)
Vandancsi a Te embered. Minket is ő vezetett be a licitálás rejtelmeibe :D
Épp néztem az adatlapod.
Annyira helyes a pocid.
Na akkor egy cipőben jártunk azzal a kis különbséggel, hogy én önző módon felkeltettem apukát. De ez sem segített. Így suttogás híján maradt a TV. megpróbálom beszerezni ezt a könyvet.
Te még dolgozol, vagy csak bejárogatsz?
Én már itthon vagyok, de napközben sem tudok aludni. Nem tudom mikor dőlök ki.
Annyira jó Nektek! 6 hét.
Sziasztok Lanykak! :)
Megjott az ejszakas muszak. :)) Ma delutan jo nagyot babaztam, egy baratnommel elmentem a delutani setajukra, meg utana is meg naluk voltam tok sokat. Egy olyan kis edes kisfia van, hogy nem tudok betelni vele. :)) Ha ilyesmit valt ki bennem mas babaja, mi lesz velem a sajatomtol??? :))) Love is in the air... ;)
Miano: Ne izgulj, eljon majd az ideje hamarosan, hogy te is kisagyat vadassz, babarucikat, stb. Meg majd izgulsz is talan, hogy meglesz-e minden idoben. :)
Katalain25: Nekem is nagyon egett a gyomrom a 25. het korul, de szerencsere elmult. Addig meg a dokim azt javasolta, hogy egyek egy kis kenyeret vagy zsemlet olyankor, mert a gyomorsavat az felszivja. Amennyiben nagyon nem mulik, savlekoto lesz a megoldas. En Maalox-ot vettem, mukodott.
Vandancsi: Tok jo lehet a szulesfelkeszito, meg ha vegigvigyorogjatok is. :) Megsem lesz idegen a terep. ;) En is varom, hogy nalunk mikor lehet mar menni, bar nalunk kismama-klub neven fut.
Lehet, hogy nalunk nem adnak korhazi haloinget? Nekem nem mondta senki, sot, kertek, hogy ugy keszuljek, hogy tudjam hazakuldeni es hozhassak a tisztat. Mert ugye kellhet napi tobbszor is cserelni, de hat 20 haloinget csak nem vesz az ember.
Csibe: Ne hagyd magad! Probald meg elmondani, miert is fontos neked a munkakor valtas. Talan naiv vagyok, de megis azt gondolom, csak megertik! Szoritunk neked.
Norahhh: Kijutott neked a betegapolasbol rendesen. Remelhetoleg ez volt az eves adag, amit igy rogton az elejen le is tudtatok es innentol kezdve mindenki egeszseges lesz.
Az almatlansaggal en is kuzdok, de mas kismamaktol is hallottam. Magyarazatot viszont meg nem mondott senki, pedig kivancsi lennek az okara. Egy volt kolleganom pl. folyton aludt. Kivancsi lennek, hogy csinalta vagy nekunk miert nem megy? A pocakod pedig nagyon csinos. :)
Zsofi: Fel a fejjel es csak idd a teadat, mezzel, citrommal! En is epp kilabaloban vagyok egy kiados megfazasbol. C vitamin, tea, pihenes, ezen kivul mast most nem lehet tenni. Megkerdeztem a dokimtol, de a babanak nem lesz baja ettol, szoval legalabb ez miatt nem kell aggodni. :) Ez meg ugye a legfontosabb most.
Tornasok: En ugy irigyellek titeket! En is jartam ugye kismamatornara, de 1 honapja el lettem tiltva tole, meg kozben kotelezoen tappenzre is kellett jonnom. (Ezert logok folyton a hoxan. Hehehe...) Megrovidult a mehszaj a 25. het korul, mostanra pedig elkezdett kicsit kinyilni is. Koraszules veszelye miatt vagyok szobafogsagra itelve, nem mehetek tornara sem, mert "ingerli" a mehet, nem lepcsozhetek nagyon, mert az kimondott szules indito... Epp ma hivtam fel a dokimat, hogy de esetleg megis nem mehetnek? Azt mondta NEM, de majd talan a 34. hettol. Szoval meg egy honap kb... :( Neketek azert nagyon jo tornazgatast kivanok! Akinek pedig van a kozeleben kismamatorna vagy kismamajoga, MENJEN, MENJEN, MENJEN, mert en pl. nagyon elveztem es alig varom, hogy mehessek ujra! :)
En is akarok licitalni!!! Vagy szerezni valami jot. Esetleg ha valaki utbaigazitana, nagyon szepen megkoszonnem. :)
Iiiiiigen? Ti még ilyeneket csináltok? Hát én úgy megijedtem a multkori keményedésnél? Hogy azóta ...... izé. Megoldjuk máshogy ;-)
Nóri nagyon szép a pocid. Nem is kinyúlt, miről beszélsz? :)
Kata25!
Puttyogi!! De aranyos megszólítás!!!! :)))))
Nóra!
ha megnyugtat, én ma hajnalban fél 2-kor felébredtem, hogy kész, ennyi, nem tudok aludni. nem vagyok álmos. Addig-addig, míg felébredt apa is. Hát, ha már mindketten fent voltunk, akkor...khm, khm, izé (pirul)...erre aztán jól megéheztünk, és nekiálltunk enni :))
De én még utána sem tudtam aludni, így nekiálltam olvasni a Suttogó titkai könyvet. tényleg nagyon jó!!! Szal fogalmam sincs mennyit aludtam, de nem sokat, mert 6-kor keltem (be kellett mennem a dolgozóba, és holnap is, ááá!)
Egyébként nem tudom, meddig tart. De már csak max. 6 hétig!!!! de durva!!!6 hét. Halljátok Bubbaboo, Mandy, Zazuka??????
Köszi, Neked is nagyon szép! A tiéd olyan formás.
Nekem már olyan harmadikgyerekes a pocim. Jól ki van nyúlva.
Esküszöm, h.nincs terhes hasam!
A kép amit látsz, augusztusi, most már január van= + 10 kg. Nem vicc! Majd meglátod az esküvői képeken.
Teljesen lázba hoztatok ezzel a licitálással:)))
Végén még én is belevetem magam:D