Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok lányok!
FET után vagyok 16 nappal. Vizeletteszt is egyből kimutatta a terhességet, meg a kétszeri HCG vérvétel is FET+9. és FET +12.napon) nagyon szép értékkel. De még egyáltalán nincs semmiféle terhességi tünetem, de semmi. Ez normális? Nem kell aggódnom?
Én most csináltatnám az ERA tesztet de még nem akar megjönni a menstruáciom..
Mi a HATTY Medicinában...
Antritter Zsófia..
Nekünk ött ajánloták ismerösök akiknek sikerült..
Igy kerültünk hozzá.
Te melyik klinikát nézegeted?
Ugyanazt a protokollt kell végigcsinálni, mint amikor beültid van, azaz estrofem ciklus 1. napjatol, utána 10-12. nap ultrahang, utána 14.naptól ( vagy kinek hogy ) progipótlás 3x200 mg utro , - és 19-20-21. nap, klinika válogatja, ( beülti helyett az ERA-tesztes ciklusban) biopszia, azaz nem beültetik az embrit, hanem mintát vesznek a méhnyálkádból egy steril eszközzel egy mintagyűjtő edénybe. Nagyon fontos, hogy pontosan fel kell jegyezned, hogy melyik nap, hány óra hány perckor kezdted el a progipótlást és az adagokat lehetőség szerint minden nap ugyanakkor szedd be. Ezt majd a dokidnak pontosan meg kell adnod a mintavétel előtt, mert akkor tölti ki a mintát kísérő adatlapot rólad. Szintén meg fogja kérdezni, hogy szedtél e vmi gyógyszert, antibiot a mintavétel előtti hetekben, mit, mennyit, - azt is rá kell írni a papírosra.
Ha levette a mintát, akkor utána kb 4 hét, mire megjön az eredmény, és az ERA protokollját használva fogják a progipótlás kezdő napját és az óráját megadni a következő beültetésedben, amit az eredmény szerint koordinálnak.
Nekem maga a mintavétel kibírható volt, - nem volt kellemes, - inkább fájt, - kb mint a rosszabbik típusú ( nem az ultrahangos színezős ) petevezeték átjárhatósági . Inkább a plafont bámultam közben és arra gondoltam, hogy mindjárt vége és hogy mi a cél.
Köszi az infót, akkor ez is fontos. Mondjuk az a baj, hogy az ára sem egy utolsó szempont.
Egyébként ez az ERA egy bonyolult dolog lenne? Én úgy emlékszem amikor 6-7 éve csinálták nálam, akkor csak ovu teszteket csináltam és az LH csúcs után talán pár nappal ( már nem emlékszem) kellett bemennem a méhbiopszára a dokihoz. De nem szedtem semmit előtte. Ma hogy csinálják?
Igen, én valóban sok Mg.ot szedtem; a napi 2 Velfem mellett ment 2x1 Coral Clubos Magnézium, hozzá kis magnerot vagy magnosolv vagy pezsgőtabi is néha.
A magnézium sejtszinten fontos. De szülés után pl segít a mellizmok, szövetek lazításában is✌🏽😉.
A magnézium segíti az izmokat, ideget ellazulni.
Hangyi a Velfem-re esküszik, mert neki az vált be, de a Magno-Solv is jó. Szerintem mindenképp vigyél be te is belőle, hasznos!
Köszönöm lanyok a segítséget
ERA teszet választottuk..
Itthon csináltatjuk meg ..mert fele annyiba kerül itthon..
Az EMMA Alice részt meg itthon megbeszélem a orvosomal hogy irja ki rá az antibiotukum kurát...
Előfordul, ne aggódj :)
sok víz, emelt magnézium, nézess egy progi-szintet, biztos, ami biztos.
Sziasztok lányok!
FET után vagyok 16 nappal. Ma reggelre elkezdtem kicsit barnázni. (A kinti koordinátor mondta hogyha előfordul ilyen ne aggódjak, mert felépített ciklusnál ez normális). Nektek volt ilyen? Nyugtassatok meg hogy nincs probléma, minden rendben van.
Köszönöm a tapasztalat megosztást!
Még gondolkodunk, hogy itthon csináltassuk vagy kiutazzunk.
Sziasztok!
Új vagyok a Fórumon. 13 sikertelen magyarországi lombik után túl vagyunk az első Reprofitos donoros beültetésen. Sajnos tegnap vált biztossá, hogy nem sikerült.
Sokféle vizsgálaton túl vagyunk már, többek között az ERA-n is, de az anno egy kutatás keretében lett elvégezve, így arról nem is kaptam semmit. Ezért most újra szeretnénk megcsinálni.
Kérdésem, hogy van-e tapasztalatotok arról, hogy a Reprofitosok mennyire veszik figyelembe annak eredményét? ÉS van valakinek javaslata, hogy hol érdemes megcsináltatni?
Köszi!
1 vagy 2 embrit kaptál vissza?
( gratula az eredményhez! most már nagyon kiváncsi vagyok az ikrekre :) )
Hogy az használt vagy más, azt nem tudom. De mind a két sikeres lombiknál szedtem.
(de 2 sikertelen lombiknál is)