Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯
37542. 556cf89d0d (válaszként erre: 37536. - Kaktusz1)
2023. márc. 18. 16:01
:D elnézést, de a k. anyját annak, aki ilyet mond.
37541. OrsiAnett (válaszként erre: 37539. - RosaGina)
2023. márc. 18. 15:26
RosaGina, tok igaz, hangosan felrohogtem mikor olvastam! Ez jo! 🙏🏻
37540. OrsiAnett (válaszként erre: 37536. - Kaktusz1)
2023. márc. 18. 15:24
Mi????? Ilyen vaaaaan? Atyauristen!
37539. RosaGina (válaszként erre: 37533. - OrsiAnett)
2023. márc. 18. 14:54

Erről eszembe jutott, egyik fórumtársunk írta régen. Az' Engedd el ' sablonszövegre.

Elengedni a fingot szokták.

És tényleg!!

37538. Mancs75 (válaszként erre: 37536. - Kaktusz1)
2023. márc. 18. 14:14
Mi?! Ezt nem is értem…nyilván az ember nem tudja, mert ha tudná, akkor saját maga megoldaná. Nem igazán értem, mit akart ezzel mondani…
37537. Ivcsi84 (válaszként erre: 37533. - OrsiAnett)
2023. márc. 18. 13:38
Sajnálom, és csak azt nem értem hogyan dolgozhat ilyen ember egy reprodukciós klinikán ahol az empátia az alapelvárás lenne… szóval ja 🙁
37536. kaktusz1 (válaszként erre: 37535. - Mancs75)
2023. márc. 18. 13:37

Én azt kaptam meg, hogy :

,, Nem vagyunk benne biztosak, hogy ön tudja hogy kell teherbeesni".........

37535. Mancs75 (válaszként erre: 37533. - OrsiAnett)
2023. márc. 18. 13:34
Ez döbbenet és felháborító, hogy ilyet mert mondani! Nyilván a saját klinikáját akarja fényezni, de amit mondott, az messze áll a valóságtól. Itt a fórumon sajnos elég sokan tudjuk, hogy ez nem igaz….
37534. kaktusz1 (válaszként erre: 37531. - Mara77)
2023. márc. 18. 13:00

Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a hsz-eket, a véleményeket, a meglátásaitokat. Tudom, hogy ez mindenkinek nehéz...

Még nem tudom tovább megyünk e. 45 vagyok.

37533. OrsiAnett
2023. márc. 18. 11:46
En is mindenhol azt hallottam, hogy elsore-masodikra csak ritka esetben sikerul. Osszel, amikor kiderult, hogy nem sikerult a masodik sem, a Koordinator azt mondta (vagy legalabbis volt pofaja azt mondani), hogy ilyenkorra mar mindenkinek sikerulni szokott (minden letezo vizsgalatot megcsinaltattam!) es lehet, hogy el kellene engednem az anyasagot dolgot. Hat, azt hittem, hogy lefordulok a szekrol, mikozben iszonyuan meglettem bantva. ‘Csak’ 2 beultim volt es 38 eves vagyok. Dobbenet!
37532. Zsizsi2 (válaszként erre: 37530. - Kaktusz1)
2023. márc. 18. 10:10

Sajnálom,h nem sikerült,tudom min mentek keresztül,iszonyat mindíg csak a remény…..

Nálunk ugyan ez volt , 2 donoros beülti,és nemsikerült,előtte persze saját donoros millió ,semmi nem sikerült, aztán elmentem Era Emma Alice tesztre,minden érték minden jó annyi , h a progit nem 4 hanem 5 nappal előbb kellett kezdeni, akkor megfogadtam,h semmit nem szedek feleslegesen ,mert előtte a mindent is beszedtem csak azért,h sikerüljön,persze nem azon múlt ,most csak femibion1 , D-vitamin , magnerot és ennyi és sikerült!! 25 hetes terhes vagyok😊

Nem szabad senki receptjét magunkra fordítani,mert ami az egyiknek segíti az a másiknak árt. Minden szervezet más… nincs összefüggés,hallgas az orvosaidra ,és dönts szíved szerint!

A következő tuti sikerülni fog!!! ❣️

37531. Mara77 (válaszként erre: 37530. - Kaktusz1)
2023. márc. 18. 10:07

Sokan ismerjük azt a csalódottságot, amit érzel. Nagyon sajnálom, s veled érzünk! Amikor belekezdünk a donoros lombikba, a legtöbben úgy hisszük, hogy azonnali sikert hoz - talán mert donorra váltani nagy áldozat s „cserébe“, gondoljuk, már sínen kell legyen a dolog, vagy mert az a mítosz járja, hogy a kinti klinikák alaposabbak, mint a hazaiak…? De ahogy a többiek is írták, ritka az, hogy az első pár beültetés már sikeres. Akkor az ember lezuhan a földre, csalódott, dühös, hibáztatja a klinikát… de ha továbbjutsz ezen a stádiumon, ha kutatod, min változtathatsz és kitartasz, akkor jó eséllyel sikerül egyszer a baba. Azt fontos elfogadni, hogy a kinti klinikák is átlagprotokollal dolgoznak, csak kismértékű eltérésekkel per páciens. Csak több sikertelen beültetés után fognak vizsgálatokat javasolni, akkor sem feltétlenül eleget. Mi itt a fórumon arra jutottunk, hogy nekünk magunknak kell utána menni a vizsgálatoknak, mert (az elvárásokkal ellentétben) a szlovák és cseh klinikák sem foglalkoznak velünk mélyrehatóan.

Hogy menj tovább? Első körben: szerintem ne gyötrődj az Estrofemen meg a progeszteronon. Ha jó volt a nyálkahártyád és a beültetéskor mért progeszteron, akkor nem ott volt a gond. Annyi rengeteg egyéb minden lehet a sikertelenség oka: az embrió (maga az embrió is, hiába szép külsőleg, de a petesejt, a spermium is), a beültetési ablak eltolódása, méhbeli problémák (ki nem mutatott baktérium jelenléte, laktobacillushiány), immunológiai eltérések nálad, szerencsétlen együttállók. Másodszor, teljesen egyetértek Szonátával: mivel többedjére nincs megtapadásod sem, a helyedben nézetnék ERA vizsgálatot, hogy lássam, passzol-e a beültetési ablak. Ha azzal nincs gond, akkor kérnék immungyengítőt a megtapadás segítésére. Ha így se jutsz sikerre, akkor végigcsinálnám azt az immunológiai- és meddőségi vizsgálatsort, amit szoktunk itt a fórumon emlegetni; bármelyi érték eltérése okozhat megtapadáshiányt, vetélést (ezek nem olcsó s nem is gyors vérvizsgálatok, és a kezelésük is időbe és sok pénzbe kerülhet).

Én legalábbis így járnék el a helyedben s csak akkor adnám fel, ha kifutnék ötletből, pénzből vagy időből. Kitartást kívánok neked!

37530. kaktusz1 (válaszként erre: 37528. - Ave)
2023. márc. 18. 08:31

Jó is, hogy szóba hoztad.

Az ismerősöm méhnyálkahártyája adott napon vastagabb volt mint nekem, s nekem maradt a napi 4 estrofem, míg neki emelték 6ra.

Tudom, nem vagytok orvosok , nem nektek kell tudni erre a választ... De köszönöm, hogy reagáltok.

Nagyon nehéz. 😥

37529. Ivcsi84 (válaszként erre: 37523. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 23:01
A 100% garancia program mögött -akik ilyet ajánlanak ki -lényegében egy biztosító áll, befizettek 15-17 ezer EUR között ebben 3 teljes ciklus stimulációja és beültetések + a gyógyszer is benne van. De!!! nem minden esetben léphet be ebbe a páciens pl ha van kariotipizálás eltérés, vagy DNS fregmentáció nem jó, akkor nyílván nem. Az egész folyamatot megelőzi egy hosszadalmas komoly orvosi kivizsgálás, gondolom ezeknek is van egy tetemesebb költsége, és utána a biztosító dönti el, hogy szerződik-e az orvosi dokumentáció alapján vagy sem…. Azt nem tudom, ha valakinek azonnal sikerül akkor mi van? Mert ugye ez tipikus murphy törvénye lenne…
37528. Ave (válaszként erre: 37523. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 22:29

Az Estrofemet nem laboreredmény alapján adják, hanem az uh alapján (a méhnyálka felépítéséhez kell).

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! Sajnos a többségnek nem elsőre, vagy másodjára sikerül, ahogy Szonáta is írta, sok kitartás és egy jó nagy adag szerencse is kell hozzá.

37527. Ente (válaszként erre: 37523. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 20:51
Ismerem a csalódottságot amit érzel. Ugyanígy volt nálunk is. Nagy esélyek, aztán pofára esés, kétszer is.. Engem az bosszantott az Unikán, hogy a sikertelen beültetés után semmi protokoll váltás nem jött, és semmilyen extra vizsgálat. Én voltam az ukránoknal is donorpetesejtes beültetésen a háború előtt (sajnos csak egyszer sikerült elmenni oda) és ott kapásból sokkal több gyógyszert adtak.mint Pl: claxen, Aspirin protekt,2 felé Progesteron,immun gyengítő, vitaminok, + volt beülti előtt méhmosas+infúzió. El is indult a terhesség de sajnos nagyon korán elment. A második próbálkozásnál pedig mas lett volna a protokoll. Akkor adtak volna meg depot inekciot is, de akkor már sajnos nem jutottunk el a beültetésig. Szóval a lényeg a lényeg hogy én tök megértelek! Ennek a csalódottságnak most kell adni egy kis időt..
37526. kaktusz1 (válaszként erre: 37525. - 556cf89d0d)
2023. márc. 17. 20:34
Köszönöm. 🙏🤗💗
37525. 556cf89d0d (válaszként erre: 37523. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 19:17

Sikerülni fog Nektek is, jóeséllyel mindenkinek, csak valakinek sokat kell várni a sikerre. Van akinek a 3. donorprg lett sikeres, - volt vagy 6 beültetése addig donor petesejttel. ( Reprofit, Brno, aztán Iscare Pozsony) . Nehéz kitartani bizodalommal, meg az anyagi oldala sem könnyű, - az évek meg telnek.

Én is 50 leszek idén. Eddig 1 donort 'fogyasztottunk' el, - idén muszáj lenne nekiállni a következőnek, de időt is muszáj adnom magunknak, a férjemnek. Talán év vége felé összejöhet, türelmesnek és pozitívnak kell maradni, ha nehéz akkor is.

37524. 556cf89d0d (válaszként erre: 37523. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 19:10

Úgy emlékszem, hogy a 100% élveszületés garanciás programokkal csak bizonyos eü feltételeknek való megfelelés esetén lehet élni és valami 10ezer EURtól van az áruk felfele.

Mondjuk lehet az Unica-nál ez más, az ő árlistájukat nem ismerem.

37523. kaktusz1
2023. márc. 17. 19:00

A honlapon 100% garancia szerepel. Ezt hirdetik. Mit jelent ez? Volt aki tudott ezzel élni? (ha már nem sikerült?)

Értem én, hogy mindenkinél más válik be, a kérdés előttem, hogy honnan tudják kinél mi? Főleg ha nem csinálnak labort (persze ha akarod, te kéred csinálnak... Nagyobb összegért.)

Szóval honnan tudják... Az egyikünknek 3, a másikunknak eleve napi 6 szem gyógyszert írnak... Mi alapján?

Bocs a negatív hangvételért de mi esküszöm 100%ig hittünk benne, hogy sikerül és jött a pofáraesés.. 2x.

37522. Ivcsi84 (válaszként erre: 37517. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 13:42
Én is Unica. Azt gondolom ez a klinikák általános hozzáállása, ahogy itt olvasom a lányokat. Ők hozzák a garantált embriót, beültetik, fel van építve egy standard protokoll ami az esetek többségében működik is. Én most külön kértem egy progeszteron vérvételt, minden szó nélkül megcsinálták de nekik nincs a protokollban. Erőltettem én is az ERA-t is azt mondta a kezelő orvosom megcsinálthatjuk de 85% ban receptív ez jön vissza, azzal előrébb leszek-e? Velem mindig nagyon kedvesek segítőkészek, angolul beszélünk a férjemnel mindketten a dokikkal meg a koordinátorral is,nem tudnék rosszat mondani róluk, legutóbb azt mondták 1-2 sikertelen beültetés még semmit sem jelent 🤷🏻‍♀️persze mindenki arra esküszik ahol neki sikerült de szerény véleményem szerint ezen a szinten már a “vakszerencsére” van bízva az ember lánya teljesen mindegy, hogy melyik klinika. Amit lehetne még embriót bevizsgáltatni, dehát az is rengeteg pénz és volt ismerősöm akinek bevizsgált embrióval sem sikerült.🤷🏻‍♀️
37521. Mara77 (válaszként erre: 37520. - Ivcsi84)
2023. márc. 17. 13:33
Mindenesetre nagyon szorítok neked! 🥰
37520. Ivcsi84 (válaszként erre: 37516. - Mara77)
2023. márc. 17. 13:28
Megnéztem nekem nincs ilyen a papíromon az embrióra vonatkozólag. Köszönöm azért!
37519. Babszi76 (válaszként erre: 37517. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 13:08

Szia mi is itt tartunk csak mi a Reprogenesis ~nél. Most jön a 3. Beülti. Az első elindult de a progi csak 28 körül volt. Mikor ez kijött a Koordinátor elkezdett kapkodni hogy én "valahonnan szerezzek Prolutexet de nem írta fel. Mire szereztem elment a babó. A 2. el sem indult. Most ezután elküldtek Szlovákiába Nyitrára ahol van egy Reproimmunológus.dr Dzurilla.

Több vizsgálatot fog kérni olyat is amit Magyarba nem csinálnak.

Közben dr Fülöppel is felvettem a kapcsolatot. Pár nap eltéréssel megyek áprilisban mindkét helyre. Csak kijön valami.... Reménykedek

37518. 556cf89d0d (válaszként erre: 37517. - Kaktusz1)
2023. márc. 17. 12:51
Sajnos senki nem tudja, hogy ami az egyikőnknél működik, az a másikunknál miért nem. Hogy egy szép embrió, aki a legjobb minősítést kapta el sem indul, pedig a befogadó környezet, a méhnyálka kellően vastag és jó szerkezetű. Ami eszembe jut, az max. a beültetési ablak vizsgálata, egy ERA teszt az utolsó embri beültetése előtt. Drága ( 1000 EUR volt pár éve, nem tudom most mennyi), de én megnézetném. Ill. használnék vmi immunrendszer-gyengítőt ( orvossal megbeszélve) , ha a szervezetem elviseli gond nélkül.
37517. kaktusz1
2023. márc. 17. 12:04

Nem sikerült a 2. beültetés sem az Unica klinikán. Ez összességében a 4. lombik volt.

Elvileg nagyon szép embriókról volt szó.

Amik engem, minket végtelen elkeserítenek és bizalmatlanná tesznek a klinika felé a következők:

Jó eséllyel indultunk. Nem mondták, hogy nincs remény, vagy, hogy alig... Még sincs magyarázat egyiknél sem.

1. unicás próbálkozásnál, amikor jeleztem barnázás van, a válasz az volt nyugodjak meg, azért van, mert SOK a progeszteron és nincs rá szüksége a szervezetemnek.

Megjegyzem ők maguktól semmilyen labort nem néznek, nem javasolnak. Megnyugtatásomra a beültetés napján nézettem a progit, jó volt.

A 2.-nál ugyancsak barnáztam a válasz : EMELJEM a progit.

1. 1-0-1

2.-nál így barnázás után 1-1-1 Cyclogest.

Estrofem 1-nél 1-1-1,majd kb 2. héttől 1-2-1

A 2.-nál rögtön 1-2-1.

Van, aki elsőként vágott bele az unicás programba és anélkül, hogy néztek volna bármit is nála, ő 2-2-2 Estrofemet kapott.

Hogy van ez lányok???

Van még 1 nagyon szép embriónk de az eddigi 4 lombik során mindannyiszor 2 alatti volt a hcg tehát el sem indult. (ettől függetlenül persze kell folytatni a gyógyszerezést (fölöslegesen) amíg az ember meg nem tudja nincs ott senki...

Bár fizettünk a magyar koordinátorért, egyik beültetés napján sem volt a klinikán...

Kérlek osszátok meg velem a véleményeiteket. Nagyon elvagyunk keseredve.

37516. Mara77 (válaszként erre: 37515. - Ivcsi84)
2023. márc. 16. 20:57
Ha nem expandált (XB) vagy hatching (HB) blasztót kaptál (ezek a legelőrehaladottabbak), akkor valószínűleg igen, kis sérülés lehetett. A kapott papírodon rajta kell lennie, milyen stádiumú volt az embrió.
37515. Ivcsi84 (válaszként erre: 37513. - Mara77)
2023. márc. 16. 20:42
Én csak a behelyezésre gyanakodtam… megmondom őszintén
37514. Ente (válaszként erre: 37512. - Ivcsi84)
2023. márc. 16. 20:22
De jó hogy nekiindultal újra! Szorítok nagyon hogy sikerüljön! Az Unica klinikan próbálkozol?
37513. Mara77 (válaszként erre: 37512. - Ivcsi84)
2023. márc. 16. 19:59
Az mondjuk jó gyors ;-), de akár az is lehet, igen. Ha expandált blasztót kaptál, amelyik már elkezdett kibújni a héjából, akkor szinte azonnal kezdi is a beágyazódást. Ha sima blasztót, akkor valószínűbb, hogy inkább pár óra múlva, másnap felé kezd ásni.
❮❮ ... 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook