Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Akkor te is dr. Szabó Melindához jártál? Én ugyan nem, de mostanában többször hallottam ezt a nevet.🙂
Akkor te írtad a szemvizsgálatot, így már beugrott, viszont átfutottam a Prednisolon vagy Sandimmun mellékhatásait (tudom, nem szabad), és ott is láttam szemre vonatkozó utalást (is).
Az a baj, hogy igazából semminek nem bizonyított a hatása. Az is lehet, hogy az ember mindent bevet, mindent megtesz, és lehet, hogy pont akkor az embrió nem jó és emiatt nem sikerül.
Az endokrinológusomat megkérdeztem, hogy ezek közül a készítmények közül melyiknek lehet hatása a cukorszintre, és mondta, hogy a Prednisolon hatása hasonló a Medroléhoz, így azt kapásból kizártam.
Az intralipid infúzión gondolkozom, de az lehet, hogy önmagában nem sokat ér, csak mondjuk Prednisolonnal vegyítve, amit meg nem fogok szedni.
Másfelől meg az intralipid, ha jól értelmezem, a gyulladásos folyamatokat állítaná le (az én Th1 túlsúlyom viszont pont nem gyulladást jelent, ha minden igaz), más neves immunológus szerint pedig valamennyi "jó" gyulladás is kell a beágyazódáshoz.
Most akkor itt legyen okos az ember.
Lehet, hogy a következőt megpróbálom minden nélkül, még az Embryoglue-n gondolkodom, ami valaki szerint pénzkidobás, más meg, akinek így sikerült, esküszik rá.
Aztán ha a következő sem sikerülne, akkor elkezdek sakkozni, és cserélgetni az egyes tényezőket, míg valamelyik kombináció meghozza a sikert.🙂
Hogy segített e az ERA teszt, azt még nem tudom.
Én a 7.lombik után csináltattam meg úgy,hogy volt egy üres petezsákos lombik és 2 biokèmiai terhesség.
Az eredmény early Receptive, 12 órával több progeszteronra van szüksége az endometriumnak.
Azt kell mondjam hogy akinek ez az eltérés jött ki, sikerült nekik a következő lombik.
Én úgy voltam vele,ha nem mutat semmi eltérést, legalább tudjuk hogy rendben van és nem azért nem sikerültek.
ALICE lelet negatív ✅
A Mikrobiom tesztet nekem nem javasolta Klinika ahol a mintát levettèk. Helyette probiotikum kúrát mondott.
Ez természetes! Tényleg félelmetes, ezt belátom. Én is gondolkoztam sokat és az egész családom ellenezte. Végül engem Deda sikere győzött meg :-). Egyébként az sem bizonyított, hogy ez hozta a sikert.
Ezeknél szerintem nem kell szemvizsgálat. A Planquenilnél kell azt hiszem.
Az első sikertelen után még én sem vetettem volna be. Négy után, már egy más lelkiállapotban voltam.
Szia,
Nekem tavaly ilyenkor, mikor Dr. Szabó Melinda immunológussal konzultáltam, azt mondta, hogy saját sejtes lombikhoz Planquenilt javasol (ehhez kellett volna mOCT szemészeti vizsgálat, amire a Covid miatt nem jutottam el), donorsejtes lombikhoz pedig Sandimmun-t. Ezeket a tervezett beültetés előtt 6 héttel kell elkezdeni szedni.
Úgy, hogy nekem semmilyen immunológiai eltérést nem talált. Végül én csak Prednisolont szedtem a FET-nél, aminek egyáltalán nem bizonyított a hatása, mondjuk nem is sikerült januárban a beültetés. Fogalmam sincs hogy egyébként ezen múlt-e...
Cica, te szülés után is a fórumon aktívkodsz?😁
Annyira cuki a babád, milyen vele az élet?😉
Épp téged kereslek a hozzászólások között.
Szuper hír!!!
Csak így tovább!!
Teljesen logikusnak tűnik, de ennél, vagy a Prednisolonnál kell pl. szemvizsgálat előtte? Bevallom, engem elriasztanak ezek a nagyon erős immunblokkolók. Mióta a Medrol így bekavart, azóta nagyon óvatos vagyok minden plusz gyógyszerrel kapcsolatban. Habár az eredmények téged igazoltak, és ennek nagyon örülök.😘
Az immunológusummal át fogom majd beszélni, de egyáltalán nem biztos, hogy én be merném vállalni...meglátjuk.
Sziasztok, nekünk a 2. RGs kör is sikertelen lett. Mivel kaptam eddig 5AA,5BB,5AB embriket és a méhnyálka is 11mm volt legutóbb, a dokinő ERA-tesztet javasol. Van értelme?
Úgy emlékszem, többeteknek volt már hasonló, kiváló embrió meg méhnyálka, meg ERA-tesztes ablak és mégsem sikerült.
Én még csak-csak hajlanék rá, de az uram felesleges pénzkidobásnak tartja ( Emmával együtt valami 400ezer), pláne, hogy az sem garancia semmire.
Volt akinek segített?
Nagyon Köszönöm! Meg a Sandimmun ötletet is :-) :-)!
Én egyébként Deda77-től hallottam először a Sandimmunról és számomra ez egy teljesen ésszerú magyarázat volt. Ha egy idegen szerv befogadását megoldja, akkor ha az embrió egészséges, a nyálkahártya jó, akkor azt is meg fogja. És alátámasztásként ott a sok szervátültetett ember.
Deda is a vírusos időszak elején szedte és nem volt semmi probléma belőle. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy nekem annyiban egyszerű, hogy home office-ban dolgozom szinte egy éve. Így azért egyszerűbb odafigyelni.
Ma reggeli tesztem egyértelműen pozitív lett :-) FET8 napon reggeli pisiből ,clearblue teszttel.
Hétfőn vérvétel ! Tegnap óta hányingerrel küzdök és nincs étvágyam,korainak találom nagyon de örülök neki :-)🙏🍀
Ha elkezd 2-3 naponta kb duplázódni akkor nem kevés! Még csak a 7 dik napon vagy, fet volt lehet h 2 napja ágyazódott mégcsak be! Hétfőn nézz egy új hcg szintet, abból már lehet majd látni, h mizu! Drukkolok!
A teszt meg lehet ál pozitív és lehet ál negatív is! Reggeli első pisiből érdemes, jó minőségű teszttel! Nekem volt 13,8 as és 9,8 as hcg is mindkettőnél pozi volt a teszt🤦♀️
Szívből gratulálok Eper drágám itt is!
Nekem is sandimunnal sikerült a harmadik beülti, előtte két biokémiai volt! Mikor elmentem az immunológushoz akkor ő azt mondta, h a sperma egy idegen, a szervezet sok esetben megpróbálja ki lökni, a petesejt is idegen így duplán küzd a szervezet, erre jó a sandimmun, h ezt a kilökődést meggátolja! Én anno mikor szedtem és sikerült, akkor azt mondtam, nekem ez volt az embryoglue😅mert valóban benn tartotta a kisfiam🙏🏻
FET 7 napon ma reggeli vérvételen a Hcg 18,5 lett! Szerintetek nem kevés?
Ma 2 tesztet is csináltam mindkettő negatív lett. Amúgy 6 napos pgs HB embriót kaptam vissza .
Szia!
Vacakul, de ki lehetett bírni. A célért meg pláne. Probálj rengeteg kardió mozgást csinálni. Heti 4X egy órát és akkor könnyebb lesz. A 13-at nem zsinórba kaptam:-) Igen, 3.75 mg-sak voltak. Sokam túl vannak ilyen kúrákon. Endósoknak és adenósoknak gyakran előírják.
Jó ilyen pozitív példát is hallani, mert mindig előjön valaki valami összeesküvés-elmélettel, és azért csak elbizonytalanodik tőle az ember.
Nekünk PGS nélkül is csak 4 lett, igaz, nálunk az apuka értékei se voltak valami fényesek. De ahogy egy nőgyógyászom mondta, egy embrió is elég a gyerekhez. :)
A Reprofitba járunk.
Igen, valahogy mi is meglepődtünk a 8 embrión - általában, ahogy olvasom, kevesebb szokott fagyasztásra alkalmas lenni. Mi nem csináltattunk PGS-t - azzal biztosan lecsökkent volna a számuk.
Szia!
Még eléggé az elején járok a petesejtdonoros lombik programnak. Kaptam levelet a klinikától amiben azt írták,hogy három 3.75mg Decapeptyl injekciót kell majd adni magamnak. Aggódok, mert olvastam hogy már egytöl is igazán szörnyen fogom magam érezni,de mi lesz akkor háromtól? Olvastam hogy te 13szor kaptál, azok is 3.75mg voltak? Hogy viselted?
Köszönöm a segítséget!
Szia Mára! Nagyon szurkolunk!
8 embrió nagyon szép eredmény! Melyik klinikán vagytok?