Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Legutóbb 2 hét volt az ajánlás a klinikától Szlovákiában./Nekem nőgyógyász itthon 2 hónapot mondott /de
a 2. oltás és a beültetés között kell két hétnek eltelnie, így a felkészülés már kezdődhet a pár nappal a 2. oltás után.Íg y már többen neki indultak ..
Nagyon drukkolok! Remélem minden rendben lesz és szép HCG lesz a végeredmény. Azt nem irom hogy remélem pozit tesztelsz mert az sajnos még semmit sem jelent ...sajnos tapasztalat:-(
Várjuk a fejleményeket!!! SOK sikert!!!
szia.
Azt azért kalkuláld bele, hogy ezek az eredmények hetek alatt készülnek el, mert ezek speciális vizsgálatok (vérből NK és Th1/Th2 arány 3-4 hét), ill. a lipinek/szteroidnak idő kell, hogy hasson, különben nincsen értelme az egésznek.
Én pont nála intéztem,legjobb helyen vagy.Iscareban lehet!Én is ott vagyok.
OGYÉI engedély köteles,de ezt a doktornő intézi,viszont 60 nap az engedély átfutása.
sziasztok.megosztanám veletek tegnapi tapasztalataimat Reprofit
tegnap délután volt a beültetésem ( petesejt donoros )
hosszú utat jártunk be férjemmel, 2020 decemberében kezdtem el szervezni azaz felvenni a kapcsolatot a klinikával...és 07.12 re lett meg a beültetés időpontja,,,azaz az átfutása ennek kb 7 hónap...vizsgálatok, emailezések, konzultáció stb..
tegnap 14.45 re volt időpontunk. reggel indultunk el itthonról...mindenképp részámoltam a határon való várakozást.....szlovákián keresztül metünk. mivel a napokban szigorítottak, ott ki is vettek minket, megállítottak.
a lényeg hogy szerencsésen megérkeztünk a klinikára, 5 perc csúszással be is hívtak minket először egy konzultáció az irodán, ahol közölték hány embriónk van. ami nehézséget okozott nekünk, hogy Bagocsi a dokim szabin volt aznap így egy cseh koleganő végezte a beültit, és előtte vele volt a konzultáció, kicsit nehézkesen ment mert nem beszélek angolul, ők meg németül nem ahogy én azért megértettem volna magam....a lényeg megoldottuk.. :) innen mentünk a beültire ami nagyjából 5 perc sem volt, utána 5 percig hagytak pihenni, majd lesegítettek az ágyról és elkísértek a gazdasági irodába fizetni.itt végeztünk is.
összességében 14.45 re volt időpontunk....és 15.45 kor már a kocsink felé tartottunk indultunk haza.
az egész nagyon gyorsan megy, kedvesek a recepción, meg a dokik is, az embriológus is mindenki sok szerencsét kivánt.... most pedig Kezdődik a drukk , az izgalom a terhes tesztig.
valakinek esetleg kérdése van irjon rám nyugodtan priviben szívesen segítek.
mindenkinek aki még előtte áll sok szerencsét kívánok.
biztosan a cseppszámtól függ, hogy mennyi ideig tart, meg nyilván, hogy mennyi kell.
meg ennyi pénzért érezzük, hogy kapunk is valamit:-)
de tényleg hosszú.
hu. az nagyon hosszunak tunik.
nekem az kevesebb mint 1 ora alatt lement mindig.
kint a reprofitban is alig tobb mint fel ora (talan 45 perc) volt.
az IVIG volt a botrany lassu.
5-6 ora volt.
kulfoldon normal esetben mondjuk olyan 2 ora alatt az is lement.
de volt h 45 perc alatt lecsegtettek azt is.
na mondjuk akkor ajulas szelen is voltam hozza kell tenni 🤪
nekem hashimotom van es pm alulmukodesem.
en is megjartam jo par dokit. jodrol egy sem beszelt.
jo minosegu szelen+gyogyszer (levothyroxin).
jot tesz a gm dieta. elhagyni a szemet kajat. altalanossagban 50 glikemias index alatti elemiszert enni a mindennapokban.
varandossag elott nezni pm panelt. TSH 1-2 kozott idealis.
utana terhesseg kinden trimesztereben is nezni. altalaban 1.5× kell emelni a gyogyszeradagot.
A petesejt adományozását az egészségügyi törvény szabályozza, Magyarországon meglehetősen szigorúan. Petesejtet csak 35 évesnél fiatalabb nő adhat, akinek van legalább egy gyereke. Az egyik módszer az anonim felajánlás, amely során leszívják a petesejteket, és később felhasználják. Az ivarsejtek adományozásáért nem lehet pénzt kérni, illetve elfogadni. Célzottan is fel lehet ajánlani ivarsejtet, de ezek további feltételekhez vannak kötve. A legfontosabb, hogy az adományozó és a befogadó (hivatalosan recipiens) nem lehetnek testvérek, s az adományozás csak akkor jöhet szóba, ha az alábbi feltételek egyikének megfelelnek:
közeli hozzátartozók
oldalági rokonok (pl. unokatestvér)
testvér házastársa/ élettársa
házastárs/élettárs közeli hozzátartozója (kivéve testvére és egyenesági rokon)
vagy házastárs/élettárs testvérének a házastársa/élettársa
Ha valaki célzottan kíván petesejtet adományozni, akkor a befogadóval együtt személyesen, egybehangzóan nyilatkozniuk kell erről, illetve arról, hogy az adományozásért nem fizetnek, valamint nem kényszerből, fenyegetésből és megtévesztésből történik az adományozás.
Sziasztok.
Magyarorszagon is lehetseges a petesejt donor?
Tb-s esetleg mint a lombik?
szia.
nem hiszem, hogy hozott anyagot beadnak, általában nem szoktak, mert azért nem tudják vállalni a felelősséget.
így is csak úgy adják be, ha van kéznél orvos.
de egy kérdést megér, hívd fel őket. amúgy tök kedvesek.
Szia.
Nem tudod,ha viszem az infúziót,akkor mennyi alkalmanként csak a beadás?
sziasztok!
múlt héten volt téma, de még egy intralipid tapasztalat:
4,5 h, amíg lement a 200 ml, plusz fél óra papírozás, előkészítés. 50-es cseppszám.
kaját, innivalót és könyvet, vagy valami szórakozást vigyetek, mert nagyon unalmas.:-)
G1 intézet (90 ezer/alkalmom)