Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Mivel a magas progeszteronszint gátolja a teherbeesést, alacsony progeszteronkoncentráció pedig a terhesség megtartását veszélyezteti, ezért javasolja sok orvos, hogy a beültetést követően érdemes emelni a progin, amennyiben az értéke alapján szükséges.
Én az utolsó sikeres lombiknál a beültetésig 800mg-ot szedtem (nem utrot), a beültetést követően hozzátettem még 400mg Cyclogestet és egy Prolutexet.
szia.
én ezzel nem értek egyet, mármint a folyamatos emelkedéssel, legalábbi az első hetekben. A donoros lombiknál nincsen sárgatest, ami természetes módon termelné a progit, mint egy normál terhességben, csak az van, amit kívülről beviszünk egészen addig, amíg a placenta el nem kezdi termelni a 8-10-ig héten.
mitől emelkedne folyamatosan, ha ugyanannyit viszel be? nem termeli semmi.
de ez csak az én elméletem, lehet, hogy nincsen igazam. :-)
Igen, folyamatosan emelkedik:
De az emelkedést ne úgy vedd, mint a HCG-nél, hogy kétnaponta nagyjából duplázódik, hanem szép lassan emelkedik. Ráadásul a proginál nagyon számít, hogy mikor vetted be a vv előtt.
Én már leírtam itt többször, nekem nem vált be a 2x400 utro, ami a cseh alap protokoll.
Hat nekem nem:(
Kerdeztem a dokitol, hogy eleg-e amit kapok, azt mondta, hogy igen.
Ki a dokid?
mindenki máshogyan reagál.
nekem 800 mg cyclogestre lett 35 nmol körüli, aztán 800 mg utrora + 1 prolutexre lett 40 nmol körüli, aztán 800 mg cyclogest + 1 prolutexre lett 70 nmol körüli.
ha megméreted kiderül.:-)
A kintiek azt mondtak, hogy elegendonek kell lennie. Egy ismerosom ijesztett meg(aki szinten kinn jart), hogy nem fektetnek eleg hangsulyt a progira.
Ezert kezdtem el agyalni rajta. Meg hogy prolutexet nem kaptam. Persze Magyarorszagon meg nem volt estrofem..
szia
én nem tolnám meg magamtól napi 2 vel
mindenképp egyeztess a kintiekkel előtte
nekem ugyanez volt estofem és napi 2 x 4 utrogestan
nem emeltem a progin
annyit tettem hogy elmentem ET + 12 napon vérvétel aztén ET + 14 és ET + 17 kiváncsiságból hogy emelkedik e
és rendben volt progim is emelkedett hcg m meg több mint duplázódott :)
inkább vérvételre menj szerintem
szia,
Pár hete volt a progi témáról egy beszélgetés, olvasd vissza esetleg, hasznos lehet.
Amúgy szerintem érdemes lenne előbb egy progi szintet méretned és az eredmény fényében emelni vagy nem emelni.Ha jó a szint, akkor felesleges emelni, mert azt tolnod kell a 12. hétig legalább.
Sziasztok!
Tegnap kaptam vissza egy 5 napos bogyot.
A estrofem mellett napi 2x4 utrogestant kaptam.
Az eddigi itthoni lombikoknal kaptam meg prolutexet is.
Szerintetek a progeszteront tul lehet adagolni? Ha megtoldom meg napi kettovel lehet baj?
Koszi elore is
40 évesen lettem terhes. A Reprofitban sikerült, előtte 9 lombikom volt, 0 eredménnyel.
Sokan vagyunk így, a régiek közül, akik 2019-ben szültek, most hirtelen 7-8 embert tudok, akiknek első gyerek.
Vkinek az első, vkinek a 6.beültetés lett eredményes.
Nekem a 3.missed ab lett, a 6.sikerült, lassan 2.5 éves kisfiú.
Szia!
Pl. én. 😊 Vagy keress rá Olaszlányra, neki is most sikerült, hozzám hasonlóan egy pozitív tesztig sem jutott el előtte.
Szuper, hogy visszaolvasol, nagyon sok info van itt leírva, én végigolvastam az elejétől az egészet annak idején. Remélem hamar bele tudtok kezdeni, drukkolok!
Sziasztok!
Eldöntöttük, hogy belevágunk a donorpetesejtes lehetőségbe. Felvettem a kapcsolatot a reprofittal és nagyon gyorsan reagáltak. Úgy néz ki, hogy egy vérvizsgálatot (ft4) leszámítva egyelőre minden megvan a kezdéshez. Remélem gyorsan megy majd, nehezen bírom a várakozást. Nagyon hálás vagyok az itt leírt információkért mindenkinek. Folyamatosan olvasom vissza a mindent. :)
Egy kérdés azonban nem hagy nyugodni. Valahogy azt látom, hogy mindenki, akinek sikerül végül a donorpetesejtes lehetőség, előtte már teherbe tudott esni, vagy akár már egy vagy több gyereke is van. Tudtok olyat, akinek soha semmi nem indult el és mégis sikerült?
Mit gondoltok erről?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Köszönöm lányok ! nagyon kedvesek vagytok köszönöm
dolgozom, irodai nyugis munkám van.... a sportot abbahagytam kézilabdáztam, ez most egy időre félretéve :)
és pihenek sokat
Micsoda orom!!!
Gratulalok. 🥰
Micsoda jó hír😃😙
Óriási gratuláció!Továbbra is ilyen nagyon ügyesen vigyázz magatokra!🌹