Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok,
kicsit eltűntem sűrű volt az utóbbi időszak de röviden beszámolnék a fejleményekről :)
sokan már tudják olvasták itt a fórumon hogy július 12 én volt a Reprofit klinikán a donor petesejtes beültim :) ET + 9 napon már pozitívat teszteltem :)
a hcg és progi eredményeim is jók lettek ET + 14 napon
......és végre eljött a várva várt nap !!! tegnap voltam ultrahangon : szabályos megfelelő méretű petezsák,,,,benne élő embrióval , vagyis van szívműködés :)
Boldogságom határtalan....persze messze van még a vége jelenleg 6 hetes 4 napos terhes vagyok .... ...
nagyon izgultam tegnap az uh előtt hogy minden renden legyen :)
legutóbb nem jutottunk el idáig 5 hetesen elvetéltem...és annyira boldog vagyok hogy most minden rendben ment :) legközelebb 24 én kell mennem a nőgyógyászomhoz..... addíg is folytatom a lightos életmódot sok pihenés, nulla idegeskedés :) majd még jelentkezem,,,,
nem szabad feladni....mi is annyit próbálkoztunk,,,annyi csalódás ért...de feladni nem szabad,,,hajrá mindenkinek aki még előtte áll, és hajrá azoknak akik épp enne vannak....sok sikert mindenkinek....szívesen segítek ha valakinek kérdése van írjon nyugodtan :)
Mikrobiomra nekem is Probiotikum kúrát mondott egy külföldi klinika ahol az ERA és Alice tesztem volt.Azt mondta a dokinő hogy felesleges az Emma teszt, menjenek a probiotikumok.
Sok sikert 🍀🍀🍀
Kicsit szokatlan javaslat egy orvostól, ha tudja, hogy az Alice-Emma teszt olyan infot ad, amit más vizsgálat, se UH, se laparószkópia-hiszteroszkópia nem.
Én azért mentem el végül a tesztre, mert a magyar lombikos sztárdokinak már nem volt jobb ötlete, mint elküldeni hasfelmetszőhöz, pedig nulla ráutaló tünetem volt, hogy indokolt lenne. Merthogy az olcsóbb ;) Én nem vállaltam a hálapénzes mélyaltatást, csak hogy megnyugodjon és ők jól járnak. És nem is látott volna semmit. A teszt többe került persze, de az Era teszttel együtt végül minden kétségem elszállt, hogy az égvilágon semmi problémám nincs 🙏🏻 a méhemben. Itthon egy csomó doki hülyeségnek tartja az egészet, mert szerintük mindenféle hókuszpókusz nélkül lehet gyereket csinálni 🤣 (ezt szó szerint így mondta;))) De persze majd én is akkor osztom az észt, ha nekem is sikerült! 👶🏻
Engem a teszt megnyugtatott. Ezért mindenképp megérte, mert már nem kutatok újabb dolgok után, ez volt az utolsó és ezután a sors keze marad.
Ha téged a kúra nyugtatna meg, szerintem csináld végig. Ha a legutolsó kétségedet is le tudod tenni vele, úgy kell tenni!! 🤘🤞👍
Szerintem nincs olyan, hogy teszt helyett be tudsz venni valamit és akkor jó lesz.
Az Emma teszt több, mint 10 féle baktériumot vizsgál és személyre szabott eredményt, és csak az eltérést mutatja. Az enyémen egy kördiagram mutatta, hogy 80%felett a lactobacillus hiány okozhat gondot, a többi tizen x % nem releváns, ezért azok a baktériumfajták az én esetemben nem voltak kibontva. De lehetne bifodobaktérium, meg egy rakás más is. Más típusú probiotikum kell, nekem pl szájon át és helyi is.
Az Alice pedig szintén kb ugyanennyi kórokózót mutat meg, ami lappangó v kezdődő gyulladásra utal, mind más, szerintem azoknak sem azonos a gyógyszere (pl mycoplasma vagy streptococus), bár nem értek hozzá.
Persze az a mondás, hogy a probiotikum senkinek se árt. De mikor nekiálltam válogatni miket lehet kapni, hát nem mindegy melyik, tök más az összetétele a probiotikumoknak.
Ez a petevezetek probléma magyarázata.
A másik problémára széles spektrumu antibiotikum kúra a megoldás.
A petevezeték tágulat miért lehet baj?
A lombik annak is mehet,akinek nincsen petevezetéke.
Ami eddig kimaradt, pl ERA teszt. A végére hagytam az ára miatt. Egy alaposabb uh vizsgálat, hogy nincs e petevezetek tagulatom. Azt olvastam,hogy az gondot okozhat. Még az ema és Alice I kimaradt,de annak olyan egyszerű a kezelése, hogy szerintem nyugodtan vehetjük úgy, mintha gond lenne. Beszedem az antibiotikumot, probiotikumot és kész. Meg csinaltattam Th1-Th2 vizsgálatot, de szerintem rossz időpontban, túl közel az oltáshoz, és hormont is szedtem előtte több ciklusban, szóval szerintem az nem lett jó. Azt újra kellene csinálni. Kb ez jutott eszembe.
A klinikán az orvosom 10ig szabin van, utána írnak majd, ők mit javasolnak. Itthon van két dokim is, az egyik meddőségis.
Sajnálom 😔
Maradt fagyibabatok?
Hcg <2, progeszteron 79...
Nem sikerült... 😢
Köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekünk.
Most egy kicsit eltűnök majd...
Sziasztok! Donorsejtes eljárásnal mikor tájékoztathatnak a petesejtek mennyiségéről, állapotárol? Csak mert ahol mi vagyunk, nem adatnak tájékoztatást, amitől kb megőrülök... Máshol is így van?
Ugyanitt kérdezem, hogy mi van akkor, ha a beultetesig egyik sem jut el?