Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Nem biztos, hogy rosszat akar csak beszél hetet-havat mindig mindenki… illetve mindenki “vérprofi”aztán sehol semmi 😂
Nálunk tágabb családi ebédnél ismét az volt a téma jönni fog az a bébi ha nem görcsölök rá már ennyire, meg a Julika lánya is olyan nehezen esett teherbe, csak engedjem el vagy nem igaz már hát menjünk el egy hosszú wellness hétvégére nem olyan bonyolult azt összehozni 😂😂😂 Ezt csak azért írom hogy a tágabb családunk ezekkel bombáz ők is “vérprofik”😂 Régebben ezen nagyon felhúztam volna magam ma már csak visítva röhögünk a férjemmel a kocsiba, mikor jövünk haza ..ez is egy folyamat amíg elér ide az ember.
Huh azert FB-n sok olyan van, hogy egy lombik utan profinak gondoljak magukat es oltjak a tobbit. Se a stilus se a tudas nem a legjobb.
Itt a lanyok zome 10 beultetes korul van, megjartuk mar a hadak utjat.
Nem tudom hol hallottad, de sehol sem volt az elmúlt időszakig automatikus progeszteron mérés közvetlen a beültetés előtt. Legalábbis itt a fórumon (az elejétől olvasom) senkitől sem olvastam ezt.
Mostanában kezdték el a klinikák azt is bevezetni, hogy a progi pótlás megkezdése előtt kérnek szintet nézetni (ne legyen tüszőérés, stb).
A 35 érték elég fura (gondolom nmol/l), hihetetlen, hogy bármilyen klinika meghatározza, hogy az alatt nem ültet be. Ha van is olyan klinika, ahol nézik közvetlenül beültetés előtt, akkor maximum annyi történik, hogy megemelik a progeszteron adagot, ha alacsony, de nem hinném, hogy emiatt elhalasztják a beültetést. Minden orvos azt szajkózza, hogy a vérben mért érték teljesen más, mint a hüvelyben és a progeszteron érték nagyon széles skálán mozog (van akinek 20-30 értékekkel simán ment a terhesség megtartása, van akinek ehhez 100 körüli, vagy afeletti érték kellett), ráadásul nem is a beültetés napján kell magasnak lennie, hanem azt követően szokták megemelni.
Egyébként ha 35 nmol/l progi szint alatt nem lenne beültetés, akkor nekem nem lenne egy tündéri gyerkőcöm, aki egyébként RG-s.
Megértem, hogy csalódott vagy, hogy nem sikerült, de hidd el más klinikák sem nézetnek progi szintet a beültetés után, ezt magánszorgalomból szoktuk csináltatni. Ahogy Marlaa is írta, csak nekünk fontos, hogy gyerekünk legyen. A klinikák azt teljesítik, amit vállalnak, elvégzik a megtermékenyítést és beültetik az embriót.
Szia, ha olvasod ezt a forumot, latod, hogy vannak altalanos ervenyu okolszabalyok, amiket mi itt osszeszedtunk:
1. Csak neked fontos, hogy kisbabad legyen, bizony sokszor neked kell utana menni a dolgoknak.
2. A progeszteron eszmeletlenul fontos, nezetni kell progi potlas elott, beulteteskor es ET3-kor is, meg utana is, ha mar pozitiv a teszted. Beultetnek alacsony progi szinttel is, de aznap mar szurni kell rogton Prolutex-szet. Nagyon nem mindegy a labor leleten a mertekegyseg mert ketfele van.
3. A TSH is fontos, de azt a FET vagy ET ciklus elott kell nezni, mert az osztrogen bazira megdobja. Kezdes elott 2 alatt legyen.
4. En a leidennel mindenkeppen clexant szurnek de anelkul is legalabb a 12. hetig, mert a sok hormon okozhat trombozist
5. Vannak itthoni tamogato intezmenyek, mi sokan a Lilimedbe jarunk, mert nagyon jok. Receptet is irnak es megcsinaljak az UH-kat. Van meddosegi orvos is naluk, aki szemelyre szabottan megmondja, hogy a kovetkezo beultetes elott milyen vizsgalatok javasoltak. Fizetos
3 Estrofem +2 hüvelybe
1 vérgigitót Clexan
2 Cyclogest
Olvasgatok és vannak aki a méhtükrözéstől kezdve ezer dolgot nézetnek....?Volt már pajzsmirigy túlműködésem pár éve. Az pl mennyire befolyásolja azt is nézessek? Most 1 hónap kihagyás javasolták és elvileg kezdhetnénk a következő kört. Nem gyors ez? Köszi a válaszokat.
A következő körnél a progeszteronra nagyon figyelj! Nézesd beülti előtt (van aki már itthon elmegy laborba és viszi a leletet), és ET után is.
Nem tudom most mit és mennyit használtál, valószínű kell majd emelni menet közben. Lényeg, h nézni kell👍🏽
Reprofitnál sincs automatikusan progi mérés, külön kell kérni beülti előtt; 12 EUR volt, külön tétel a számlán.
28-as progi szinttel simán ment a beültetés, annyi hogy a napi két cyclogestet azonnal ki kellett egészíteni napi egy prolutexel.. ennyi. Utána lehet önszorgalomból ellenőrizni a progit ET+3/ 4 / 7 / 12/ 14 stb napokon, ki mit talál ki saját magának✌🏽
ET+12 napon (ha erre gondolsz) a 28-as progi biztosan kevés volt.
Jól esik, hogy érdeklődsz 🥰
Eddig még jól vagyok, nem vagyok ideges 😀 13:40re vagyunk beírva, előtte progi vérvétel.
3.napon a 8ból 5db maradt, remélem ügyesek a kicsikék és holnap is annyian lesznek 😊
Sziasztok Lányok!
Akik már sikerrel jártak, azokhoz fordulnék: a mindjárt megjön érzés az normális, ugye? Nem görcs csak olyan feszülő érzés és egy óránként legalább pisilni járok. 5.hetet kezdtem utolsó menstruáció szerint.
Alapvetően tudom, hogy normális, mégis kiváncsi lennék a tapasztalataitokra.
Köszi szépen!
Mindenkinek nagyon drukkolok!
Anna hogy vagy? Holnap beültetés?
Igen. Nekem házidoki írta. Medrollal együtt.
Ösztrogént nem tud írni, de progit igen.
Az más kérdés ha nem akar...
Sziasztok ! Pénteken lett volna a beültetés ( Reprofit ) , de a 14 napi vérvétel szerint magas a progi szintem 18,4 ng/ml ezért elmarad a beültetés .
Tudtok nekem segíteni ? Mitől magas ? Vagy mennyi kellene legyen ?
A lényeg,h lassan ad be. Nehogy ijedtedben betold egyszerre😁🤣🙃
Menni fog!! 😊