Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szeretném kérdezni, hogy az EMMA , ERA tesztet hol érdemes csináltatni?
Köszönöm az infot. Szorítok neked, hogy sikerüljön.
Köszönöm az infot. A kisebbik fiad is pgs bevizsgált volt?
En a Versys-nel vagyok es a Repromedan keresztul szulettek az embriok. Az elso embrio utan kiszallt a donorunk valamilyen oknal fogva es a tobbi embrio pedig a masiktol lett. A beultetesunk a Repromedica-nal lesz.
Mármint 2021 ben volt a lombik amihez a 2017 ben (vagy 2016 nem emlékszem most) lefagyasztott fickókat használták.
Mi is a férjem gyatra eredménye és a katasztrófa dns töredezettség miatt kértük a PGSt.
Nekünk azt mondta Nagy Melinda hogy a férjem értékeivel egy sima lombiknak semmi értelme, mindenképp kell valami szűrés
(Macs, chip, pgs, fagyasztás olvasztás)
A nagyobbik fiam MACS és PGS baba, a kicsi pedig 2017 - es spermiummal termékenyült meg.
Már akkor is gyatra volt a spermakép, de Nagy Melinda volt az, aki azt javasolta, hogy azonnal fagyasztassunk, bármennyire is rossz, mert lehet csak még rosszabb lesz. És milyen jól tettük hogy hallgattunk rá.!
Nagyon nem mindegy mennyire gyakorlott az embriológus, aki a PGSt csinálja.
Nékünk Nagy Melinda magyarázta anno ezt, és hogy emiatt az itthoni számok sokkal rosszabbak mint a cseh számok.
A csehek rengeteg PGSt csinálnak, profik gyakorlottak ott az embriológusok!
Azért rendesen megpiszkálják azt a kis blasztót a PGS során, szerintem erre értik a kockázatot.
Köszönöm szépen az infot. Akkor az unicánál vagy ugye? Ugy tudom ott van ilyen 2 donoros lehetőség.En reprofites vagyok. És most sikerült a beültid?
Köszönöm szépen az infot. Szedte a profeltilt jó sokáig, meg egy csomó vitamint, meg egyidejűleg antioxidáns kúrát is csinált több hónapig, amit andrológus javasolt. Így mentünk neki júliusban a donorpetesejtnek.De mindenképpen fogok en is csináltatni vizsgálatokat a köv.beültetés előtt.
Sziasztok!
A negyedik, es egyben utolso bogyonk se maradt velunk:(
Ossze kell szednem magam.
Tudtom jo endos, dietetikus dokit Budapesten?
En ilyent nem olvastam hivatalos tanulmanyban. Es nem is logikus, hiszen nem abbol a sejtcsomobol veszik, amibol az embrio lesz. A DNS ugyanaz.
Nekunk osszesen 2 donortol 6 embrionk lett: 2 nem megfelelo, 1 alacsony kockazatu mozaikos, es 3 tokeletes. 2-t garantaltak, vegul osszesen 4 Picurka lett. Mi igy elegedettek vagyunk.
Mind a ketto lehet. Ezert eredemes az embriot bevizsgalni es ezt a reszt kizarni. Ha nem sikerul, akkor is tudni, hogy nem ezzel volt a gond.
Tyutyunak PGS bevizsgált embrió 1x el sem indult.
Utána a köv. beültije ERA teszt által meghatározott napon történt, az a baba meg is fog születni.
Én a te helyedben a maradék 2 embrio beültetése előtt csináltatnék egy ERAt biztos, ami biztos.
PGSt nem csináltatnék.
És a férjemmel mielőbb el kezdeném szedetni a Profertilt ( min. 3 hónapig ), csak utána kezdenék bele bármilyen új donorpetesejtes körbe.
De neked kell tudnod. Mindig menj a saját érzéseid szerint.
Sok sikert.
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy ha lenne valakinek felesleges/megmaradt Smoflipid és Medrol-ja, azzal szeretném felvenni a kapcsolatot 😬
Én nem is a donorra gondolok, hanem hogy a spermák miatt volt esetleg beteg az embrió.
Barátnőmnek nem volt pgs és két különböző donortol is jó lett az első beültetés. Biztos van olyan donor, akivel érdemes lehet megcsinálni, de teljesen esetleges, sajnos.
Én úgy tudom, nem kockázatos vagy csak nagyon csekély a kockázata. Nekünk 4 embrió lett, 2 már nem sikerült, és mivel nem volt sajnos pgs, így csak találgatok hogy vajon a fagyasztott kettő jó-e, vagy bennem van a hiba. Mert amúgy nekem a korom miatt javasolták a donorpetesejtet.
Én azt olvastam, hogy a PGS elég kockázatos és az egészséges embriókat is tönkreteheti, nem?
Neked is jó lett mindegyik embrió? Én ott rontottam el, hogy az orvos lebeszélt a pgs-ről, így nem kértük, és nem tudom, hogy az előző kettő, ami nem sikerült és a fagyasztott kettő jó-e. Csak a sötétbe tapogatózok, hogy miért csak a 8.napig jutott el mindkettő.
És mindegyik embrió jó volt? Hány lett nejed?
Igen. Az orvos mindenkit probal lebeszelni, hogy a donor fiatal ezert nem kell, de ha atgondolod azert a kor nem biztositas. Penzt es lelkifajdalmat sporolsz vele. Megeri.
Igen! Mi anelkul nem is vagtunk volna bele.
Nektek volt a donorpetesejtes embriókon pgs?
Koszonom szepen Tyutyu es Marlaa! ❤️🙏🏻
Elvileg oktoberre lesz, augusztusban 1-2 hónapot mondtak.
Igen! A TSH nagyon fontos a terhesseg alatt, mi havonta neztuk es allitotta be az endokrinologus.
További ajánlott fórumok: