Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

4041. aniko8888 (válaszként erre: 4040. - Adelus)
2017. febr. 27. 08:27

Én úgy tudom, hogy vannak már petesejt donorok is.

[link]

4040. Adelus (válaszként erre: 4039. - Aniko8888)
2017. febr. 27. 06:58

Szia!

Nálunk csak spermadonorra van lehetőség anonim módon.A petesejt donorság szigorú törvényekhez kötött.

4039. aniko8888
2017. febr. 26. 22:14
Sziasztok ! Magyarországon nem próbálkoztatok donorral ? Itt is van ivarsejtbank.
4038. Adelus (válaszként erre: 4037. - Varrolany)
2017. febr. 26. 21:32

Köszönöm!

Felvettük a kapcsolatot a Reprofit klinikával.Most várunk.

4037. Varrolany (válaszként erre: 4036. - Adelus)
2017. febr. 26. 20:54
Egy hónapon belül.
4036. Adelus
2017. febr. 26. 08:21

Sziasztok!

Lenne egy fontos kérdésem!Ha elküldtük a jelentkezést Brnoba,mennyi időre adnak konzultációs időpontot?

Köszönöm!

4035. rikriszta
2017. febr. 25. 22:07
Nem érdemli meg Magyarország, ha nem képes támogatni a donor rendszert. Adózzanak akkor a csehek, ha a magyarok ennyire hülyék.
4034. Varrolany
2017. febr. 25. 21:10
Amúgy meg egyszer Vereczkei nyilatkozta hogy a magyar lombikprogram lemaradt, a 80-as években. Akkor pedig hajrá Brno - ők haladnak a korral.
4033. Varrolany (válaszként erre: 4032. - TinusK)
2017. febr. 25. 21:09
Én belefáradtam a magyar egészségügybe. Brno fizetős és megkapom a pénzemért amit szeretnék. Itthon könyörgöm kell olyan vizsgálatod ért ami jár. Itthon nem találtam orvost és intézetet akiben/amiben maradéktalanul megbíznék.
4032. TinusK (válaszként erre: 4028. - Adelus)
2017. febr. 25. 20:46

Sajnos igen...tudom...a törvények.

Valahogy lehetőséget kellene adni az olyan nőknek mint mi. Értem én a törvényt,de mint irtam igy is kijátszható....és nyilván kereskedelem is van ezen a téren. De Brno is az....csak legálisan fizetsz...miért jó ha külföldre visszük a pénzt?

4031. TinusK (válaszként erre: 4027. - Rikriszta)
2017. febr. 25. 20:41

A mi esetünkben a veszélyesztetett terhesség egyértelmű....

Azért én próbálom nem túl pörögni elvileg terhes vagyok nem pedig beteg....azt gondolom ha nem sikerül akkor az nem azért lesz mert többet mozogtam. Persze vigyázok magamra és őszintén szóval olyan szarul vagyok szinte mindig,h nincs kedvem kimozdulni.

A hormonoktól én is félek egy kicsit,főleg mert anyai ágon szinte minden nő átesett a mellrákon...és mert nem vagyok már 20 éves...ezt egyébként konkrétan érzem....sokkal nehezebb mint 16 éve..:((

4030. Adelus (válaszként erre: 4020. - TinusK)
2017. febr. 25. 20:39

És természetesen várunk téged is a jobbnál jobb hírekkel :)!

Többiekkel mi újság? Jól vagytok?

4029. erabala
2017. febr. 25. 18:27

Kedves Lányok!

Szeretném megkérdezni hogy van valaki köztetek vagy ismer esetleg olyat aki a Pozsonyba az [link] ISCARE be járt vagy járt esetleg már babája is van!

Aki tud valami infót kérem írjon privibe!

4028. Adelus (válaszként erre: 4020. - TinusK)
2017. febr. 25. 18:09
Igazad van TinusK! Nekünk például csak a brno-i lehetőség lenne.Mindent és mindenkit végiggondoltunk.De a jelenleg érvényben lévő törvények.........:(.
4027. rikriszta (válaszként erre: 4021. - Pannipanka)
2017. febr. 25. 18:06

Nekem azt mondta a doki, h többszörösen veszélyeztetett terhes vagyok, ami nem olyan ijesztő, tisztában vagyok vele, h nekem ez elég életveszélyes vállalkozás.

Egyrészt a donorja lombik hivatalosan mindig veszélyeztetett terhesség (Brno szerint nem!). Másrészt a hormonok etetik a rákos sejteket es nekem a korábbi rak sajnos elő jöhet, vagy elő jöhet egy másik. De ennek kicsi az esélye.

Nekem megszűnt a munkám év végen es január közepe vagyis a beültetés óta nem dolgozom es nem mozdulok ki a lakásból, es dietazom, nem eszem cukrot es próbálom kerülni a fehér lisztet. Most az egyik doki azt mondta, újabb nyolc hétig maradjak otthon, ülni, tennivenni lehet, de sok pihenés. Részemről ez nem áldozat.

A doki végül azt sugallta, h programozott császár es nem kizárt, h a SOTE 1 klinikára járok majd terhesgondozasra, h ha bármi vészhelyzet lenne, akkor, mivel úgyis ott kezelik a sürgős eseteket, jobb, ha minél jobban ismerik az előzményeket.

Túl kicsi még a baba, h beleeljem magam, de ha sikerül megmaradnia, akkor mindenkinek javaslom, h maradjon otthon, távol a stressztől es fertőzésektől.

Nekem elsősorban a korábbi betegség miatt kell vigyázni, nem a donoros lombik miatt.

4026. TinusK (válaszként erre: 4022. - Pannipanka)
2017. febr. 25. 17:25

Én azt gondoltam hogy sokkal kényesebb dolog lesz...de úgy tűnik mint mindenhol itt is van kiskapu.

Nagyon jó hogy vannak ilyen klinikák,sajnos nagyon nehéz donort találni,és aki vegképp zsákutcába kerül annak ez iszonyat jó. Persze engem is foglalkoztatott Brno,ha nagyon arról lett volna szó mèg össze is szedjük a pénzt rá,de ez a lehetőség igy végül jobb volt mig úgy is,hogy teljesen fizetősek voltunk.

Persze az erkölcsi részét jól átbeszéltük előtte....

2017. febr. 25. 16:50
Es mi ujsag a mar kibujt aprosagokkal es mamaikkal? Kaphatunk friss sztarfotokat roluk?
2017. febr. 25. 16:49

Aerdna,hogy vagy?

Ezer eve nem hallottunk Rolatok.

4023. pannipanka (válaszként erre: 4004. - Dixi 1)
2017. febr. 25. 16:48

Ugy sajnalom,Dixi!

Pedig szoritottam nagyon Ertetek!

Megdobbento,h még tovabbra is no a petezsak.

4022. pannipanka (válaszként erre: 4020. - TinusK)
2017. febr. 25. 16:44

Igen,a kozjegyzo nalunk sem kert semmit csak a szemelyi okmanyokat es csak szoban nyilatkoznunk kellett,h ki kicsoda.

A Kaaliban meg csak belepillantottak,h megvan a papir es lefuztek az aktankba. Sajnos nekunk sem lett volna anyagi forrasunk kulfoldre menni. De persze elmeleti szinten mi is megnezegettuk a szlovak (a kozelsege miatt) klinika arait.

4021. pannipanka (válaszként erre: 4003. - Rikriszta)
2017. febr. 25. 16:39

Szuper hir ez, Kriszta!

Olyan jo tudni h minden rendben van Veletek.

Azt megkerdezhetem,h milyen kockazatokat emlitett az orvos Veled kapcsolatban?

4020. TinusK (válaszként erre: 4010. - Petyó86)
2017. febr. 25. 16:36

Az én donorom a testvérem felesége vagyis a sógornőm volt.

Először az ember azt gondolja biztos nincs senki,aztán ha elgondolkodsz rajta van egy rokon vagy barát esetleg.

Nekünk a Kaáliba megsúgtàk h esetleg ha van egy barátnő aki vállalná a dolgot,és egy olyan rokon aki nem nős,akkor csak egy élettársi nyilatkozatra van szükség kettejüktől és már rokon is lesz a barátnőböl.

A közjegyzőnél szinte nevetségesen egyszerü volt minden,mert semmiféle papirt nem kértek. Egyszerüen csak nyilatkozott mindenki,(szinte ki mit akart),kijelentette hogy az a valóságnak megfelel,alá írta és kész. A donor volt ott és mi ketten a férjemmel.

A Kaáliba csak bele pillantottak és kész. Nekik az a fontos h le legyenek védve. Igy lehetséges az is hogy idegen ember lehet a donorod akinek nyilvàn ha kell tudsz fizetni is.

Nekem nincs bajom azzal h közeli rokon a donorunk,ne adj Isten történik valami tudjuk h ki a másik genetikai szülő. A másik dolog a Cseh klinikák nagyon drágák 5-6 ezer euró az nekünk nagyon sok...számonra az volt a furcsa h ezért 2 embriót garantál,ha jol értelmeztem. Nekünk pl. 7 petesejtünk lett ebből 4 embrió.

Persze sajnos a törvények miatt Csehország egy kiváló lehetőség!!!!

4019. pannipanka (válaszként erre: 4010. - Petyó86)
2017. febr. 25. 16:35

Szia Petyo!

En is ugy tudom h nem feltetlenul kell egyenesagi rokonnak lennie.

Lehet pl donor a ferj/parod fiutestverenek a felesege/baratnoje is. Szoval tagas a kor.

4018. Babett82 (válaszként erre: 4017. - Rikriszta)
2017. febr. 25. 15:58
Igen:) Petyó hátha erre nem is gondolt, hogy esetleg masodunokateso... vagy unokateso felesége is megfelel egyébként... érdemes utána olvasni, ill. mi kaptunk róla egy papírt, kit keressünk...
4017. rikriszta (válaszként erre: 4016. - Babett82)
2017. febr. 25. 15:32
Az mar kezelhető is! Mi nagyon egymásba bújva élünk a húgommal es az nehezebb lenne.
4016. Babett82 (válaszként erre: 4010. - Petyó86)
2017. febr. 25. 08:37
Nekem a másod unokatestvérem volt itthon a donorom, 16 hetes leszek holnap :) szerencsénkre jól tudjuk kezelni a dolgot mindkét részről.... ;)
4015. rikriszta (válaszként erre: 4014. - Adelus)
2017. febr. 24. 22:53
Remelem h még sokaig jöhetek hírekkel! Konkrétan kb hét hónapig szeretnék....
4014. Adelus (válaszként erre: 4003. - Rikriszta)
2017. febr. 24. 19:41

Jaj,de jó!Nagyon örülök!

Továbbra is minden jót kívánok!

Gyere majd a többi jó hírrel is,légyszi :)!

4013. rikriszta (válaszként erre: 4010. - Petyó86)
2017. febr. 24. 19:05

Kedves Petyo, csak biztatni tudlak a donros lombikra.

Brnóban jártam kétszer es ez a második szepen elindult. Innentől

Mindegy, h donoros vagy nem, el is mehet a draga es meg is születhet.

Bár a neved alapján fiatalnak erezlek, de a donor általában huszonéves, ami millio kockázatot lecsökkent es az onpetesejtjei teljesen egészségesek.

Talán mindannyiunkbol ki tudnának szedni par saját sejtet, de ezek nem épek, sokszor vetélés a vége.

Érzelmileg nulla különbség van kötődésben: minden nap szinte sírva aggódom a pici nyolchetrsemert es maris az enyém.

A Reprogenesis klinikán voltam, elégedett vagyok, de sokan a reprofitot valasztottak, egymástól száz méterre vannak azonos árakkal es par orvos is dolgozott mindkét helyen. Ízlés dolga végülis.

Ha bármi kérdés van, írj bátran, boldogan segítünk es hajra!

Ja: nekem van egy húgom, alkalmas donornak es mégsem öt választottam. Rengeteg súlyos lelki következménye van annak, ha a rokonod a biológiai félig-meddig anyja.

Tiszta lap, ha idegen.

4012. rikriszta
2017. febr. 24. 19:00

Tinus, orulok

Neked! En március 29-en megyek, tényleg fej-fej mellett!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook