Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia Ancsa!
Az én páromnak is elég rossz a spermaképe, alapvetően emiatt kezdtük a lombikokat mi is. A rossz a amh-ám csak időközben jött. Volt már 2 vetélésem is, emiatt mi már egyikünk sejtjében sem bízunk, így donor embrióval próbálkozunk tovább.
Annyit tudok viszont, hogy Brnoban is van PICSI, ami a győri Kaáliban is van. Van viszont náluk MACS is, ami szerintem Győrben nincs, legalábbis akkor nem volt, amikor mi oda jártunk. Ennek érdemes lenne utána kérdezni.
A PGD-nek talán mégis van előnye a számotokra, hogy így nem fogsz elvetélni kromoszóma hibás embrió miatt. Mondjuk van egy olyan elképzelés is, hogy legyengíti az embriókat a vizsgálat és így a megtapadási esély kisebb. Amikor a saját sejtjeinkkel próbálkoztunk, sokat dilemmáztam én is ezen, de végül mi nem próbáltuk ki a PGD-ét a saját sejtjeinkkel. Egyszer kértünk viszont PGD-és donor embriót, de az a terhesség el sem indult. Hát nem könnyű döntés….
Üdv
Szia Rikriszta!
Ha jól sejtem, kedden voltál UH-án. Remélem, hogy minden rendben volt.
Te akkor most végig napi 2 Estrofemet szedtél és 10 db Utrot vagy rosszul emlékszek?
Üdv
Sziasztok! Ma voltam kórházi uh-n, 19+2 hetesek vagyunk és kepzeljetek: Kisfiúnk lesz! 😊
Láttam a pipilőjét! 😊🙈
Nagyon sok a hasonlóság. Nekem is polip volt, gyanús, h az estrofemtol es nem
Is maradt meg a baba.
Megműtötték, kiszedték, de nekem varni kellett három ciklust. Lehet, h jobb lenne Neked is.
Valamiert a csehek szerint sikeresebbek a fagyaszott beultetesek, nalam ez be is igazolódott, ne félj tőle!
Sok
Sikert!
Vége megegy Reprogenesis tag!
:)
Hajra, drukkolok!
Szia😊
Jó,hogy itt vagy😊 A korunk stimmel..
Majd írd meg éppen hol tartasz!
Sok sikert kívánok neked!!!
Üdv itt!
Én is hasonlóan megjártam a BMC-t, Kaálit, előttük még a Sote 1-et is. A korom is stimmel :D
Nagyon szorítok neked, hogy sok-sok szép petesejt legyen és belőlük sok-sok embrió, na és persze megkapaszkodjon(nak) a pocakodban!
Szépjónapot mindenkinek! Az elejétől kiolvastam a fórumot, és mondhatom, izgalmasabb, mint egy krimisorozat! Hónapokon át együtt izgultam, drukkoltam, szomorkodtam veletek, és hálás köszönet, hogy megosztottátok a történeteteket. Szeretnék csatlakozni hozzátok.
Rólam: 41 éves vagyok, 8 éve szeretnénk gyereket. Egy kiterjedt hasűri gyulladás következtében 2013-ban eltávolították mindkét petevezetékem, ezért természetes úton nem eshetek teherbe. Az első két lombikom a BMC-ben volt, de alig reagáltam a hormonokra, mindkét alkalommal 1 petesejtet sikerült megérlelni, a második alkalommal meg se termékenyült szegény, így a beültetés elmaradt. Átmentünk a Kaáliba, hátha ők tudnak segíteni, de ők csak megerősítették, amit a BMC-ben hallottunk: saját petesejtből nem lesz gyerekünk. Mivel a családunkban nincs olyan, aki adományozhatna, elkezdtem az anonim petesejt donáció után kutatni, és így találtam rátok.
A Reprogenesis csapatot erősíteném. A dátumaim: ápr. 5. donor punkció, április 10. ET.
De jó, hogy jelentkeztél kismami!
És mi a neve az Édes kislánynak? Mikorra várható?
Császár lesz?
A diéta miatt nekem is csak a pocakom nőtt, máshonnan fogytam, a végén csak 6 kg-ot híztam.
Most meg vékonyabb vagyok, mint a terhesség előtt, nagyon örülök neki.
Szia Aerdna!
Olyan jó, hogy írtál! Már kezdtem aggódni, úgy eltűntél. Nagyon örülök, hogy minden rendben van.
Továbbra is minden jót kívánok nektek :)!
Sziasztok Csajok! Nagyon régen jártam erre , asszem kell egy kis idő , hogy visszaolvassam.
Köszönöm hogy aggódtatok értem, a babával minden rendben van szépen fejlődik, a 23. hétben vagyok. Egy igazi mobidic , rengeteget mozog, szinte egész nap , sőt éjszaka is érzem, ahogy megmozdulok. Voltunk babamoziban, gyönyörűséges Kincsem és már tudjuk hogy a pocaklakóm : KISLÁNY! :) :) :)
Sajnos a diétázás a végéig meg fog maradni valószínüleg, a gyomor puffadástól továbbra is szenvedek a szénhidrát intolarencia miatt,pedig minimálisra csökkentettem. A jó hír az, hogy nem hízok kg-ra sőt minusz 4-5 kg a mérlegem, igazából csak a hasam nő, az alkatom rendeződik át.
Kéthetente járok a nőgyógyászomhoz, ennek ellenére még mindig eléggé aggódom, minden kisebb nagyobb új problémával telefonkapcsolatban van velem. Minden tiszteletem az övé , az irányomba tanúsított türelme határtalan.Ha bizonytalan vagyok elég ha csak hallom a hangját és mindig megnyugtat.
Ezt a terhességet nem tudom összehasonlítani az előzőekkel, akkor nem volt rajtam ez a nyomás, hogy utolsó esély, eszembe sem jutott hogy valami baj történhet. Alapból aggódós vagyok, de most asszem már a normalitás felső határát súrolom. Már nincs túl sok hátra, de szeretném már ha a 38 hét vége felé tartanék....
Hála Istennek! Köszi az infót Lisie :)! Lehet tudni, hogy ki lakik a pocakban?
Mi is elrajtoltunk :).
Aerdna engem is nagyon érdekel. Nem jelentkezik, nem ír. Nagyon remélem, hogy semmi baj nincs.
Annak örülök, hogy veletek minden rendben van.
Hat valahol mélyen engem is foglalkoztatott a gondolat, amiket leírtál tücsök555, főleg miután nem maradt fagyasztásra alkalmas embriónk az első körben. Én még életemben nem voltam olyan csalódott. És még azt sem írták meg, hogy mi ilyenkor a további teendő, csak "very sorry"
És nem csak a pénz miatt van ez a csalódottság, hanem az a bizonytalanság hogy mi lesz ezután???
Nekem is volt már 2 vetélésem 8. hét körül mindkettő, kivizsgálások nem adtak eredményt hogy mitől. Ha vállalkozunk mégegy körre és megint így járunk akkor is csak "very sorry" lesz?
Érdekes, h néha napokig semmi nem történik, most meg hirtelen húsz percig olvasok... nem
Is baj!
Ki hogy van, érdekelne. Aerdna nagyon aggaszt, nem
Jelentkezik.
Nalam minden jónak tunik, bár sajnos nagyon rég voltam ultrahangon, holnap töltöm be a 11.hetet, kedden néznek ránk es ha életben van, akkor prena teszt.
Sziasztok!
Ha őszinte akarok lenni, számoltam egy ilyen hozzászólással már a levelem megírásakor is. Sajnos az összes fórum arról szól, hogy csak azt írhatod meg, amit illik és elvárnak tőled. Nem oszthatod meg az igazi tapasztalatod és a véleményedet, mert különben valakivel összetűzésbe kerülsz. Pedig pont a többoldalú nézőpont segíthet valakinek abban, hogy jó döntést hozzon vagy segítsen feldolgozni a sikertelen lombikokat, vetéléseket stb. Egy olyan párnál ugyanis, mint például mi is, hogy még egyáltalán nincs gyereke, de túl van jó pár sikertelen lombikon, vetélésen, méhenkívülin nem is feltétlenül a pénz a szűk a keresztmetszet, hanem a lélek. Ilyenkor ugyanis mindig saját magukban keresik a nők a hibát, újabb vizsgálatoknak vetik magukat alá, a következő lombiknál emeltebb hormon adaggal bombázza a szervezetét, IVIG-re vagy Intralipdre megy, stb. Én viszont pontosan erre szerettem volna rávilágítani, hogy nem feltétlenül magunkban kell keresni a hibát, sajnos nem biztos, hogy olyan embrió lett beültetve, amilyent gondolt.
Még véletlenül sem Reprofit ellenesség volt a célom és azt gondolom, hogy az írásomból sem ennek kellene lejönnie, ha figyelmesen elolvassa valaki. Van 3 embriók, akikért biztosan vissza fogunk menni a Reprofitba és ha nem sikerül, valószínűleg benevezünk egy újabb körre is, mert sajnos nincsen más választásunk. Mindezt annak tudatában fogjuk tenni, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy valószínűleg nem kapjuk majd meg az összes embriót. Az összes intézet hasonlóan működik egyébként, csak legyen tudatában az ember ezeknek a dolgoknak és ne érje sokként, hogy ő miért nem esik bele a szerencsések közé 1. vagy 2. alkalommal sem. Ennyi volt a célom és semmi más, mert nem tudok ajánlani sem jobb intézetet és más megoldást sem.
Üdv
Tinus! Végigolvastad az egészet??
Lopják a petesejtekek????? Vagy embriókat??????
Na neeee.....
😱😱😱😱😱
Na, ne légy morci!
Maradj csak itt köztünk, nagyon hiányoznál!
A csajoknak szükségük van a tanácsaidra.
Hát igen, mostanában alig írunk, hát húzzunk bele!
Mentségemre elveszi minden időmet egy hercegnő :D
Voltunk a 3 hónapos oltáson, egy csilingelő nyuszit mutogattam neki és észre sem vette, hogy megszúrták.
Jaj, nagyon örültem neki, legközelebb is visszük a nyuszikát. 5500 g és 61 cm.
Nagyon lassacskán hízunk, nem eszik annyit, amennyit kellene, de legalább eszik.