Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

3597. Norcuska 82 (válaszként erre: 3591. - Pannipanka)
2017. jan. 8. 06:50

Nem tudom de a net is azt írja hogy segìthet.

Fèl petevezetővel ami el van zàròdva nehèz lenne egy baba na de baràtnőmnek is sikerült :-)

3596. lulluly (válaszként erre: 3595. - Pannipanka)
2017. jan. 8. 01:13

Hát van úgy hogy sír a ciciért, ráteszem 5 perc és alszik, noszogatni kell hogy egyen.

Utána viszont nem lehet elaltatni.

Aztán tegnap kezdte hogy rángatja a cicit mint egy kiskutya a csontot, jár keze-lába, tiszta ideges és sír is. Eléggé fáj úgy.

Azt hittem nem jön már tejcsi azért mérges, de nem, folyt mikor levettem róla és jó sokat szívott is. Nem tudom mitől lehet.

Most meg olyan szépen nyugodtan evett.

Hát ki érti ezt...

3595. pannipanka (válaszként erre: 3583. - Lulluly)
2017. jan. 8. 00:31

Koszonjuk az uj fotot. De edes ez a Natika! Mennyit valtozott az arca a szuletese ota. Latom, mar sok hajacskaja is lett. Es milyen figyelmes! Klassz ez az ejtozo neki,amiben fekszik,de azert nezelodni is tud jobban,mintha kisagyban lenne!

A szopizassal milyen gond van most?

3594. pannipanka (válaszként erre: 3586. - Norcuska 82)
2017. jan. 8. 00:27

Jaj,de orulnek, ha a spontan babahirt jelenthened be hamarosan itt, Norcuska!!!!!

Orulok, h peteeresed is van!!! Hajra, mindent bele! :-) Nagyon drukkolok Nektek!

3593. pannipanka (válaszként erre: 3586. - Norcuska 82)
2017. jan. 8. 00:24
A GAl az tokeletes valasztas,nagyon jo minosegu termekeik vannak es legalabb magyar. En az E vitamint vettem toluk, mert abban legalabb nincs szojababolaj.
3592. pannipanka (válaszként erre: 3584. - Lisie2015)
2017. jan. 8. 00:22

Nekem nem tudom,h elmult-e. De tokeletes lett a legutobbi terheleses leletem igy a doki azt mondta,h 1 ev mulva kell csak megismetelni. De most a baba miatt, vegul is hamarabb lesz a terheles, mint 1 ev.

Annyi,h tovabbra is javasolta a doki a 160 gr CH dietat ez az inozitol port kell innom,mert nekem az sokat segit a cukoranyagcsereben. Mondjuk a dietat most nem igazan tartom, mert eleg kivanos lettem mostansag.

3591. pannipanka (válaszként erre: 3587. - Norcuska 82)
2017. jan. 8. 00:17

Ez nekem sem vilagos, hogy miert erdemes a citromos vizet inni?

De honnan tudtak, ha tettek bele citromot, h jobb lett a laborlelet, mintha nem tettek volna bele? Osszehasonlitani nem lehet. Terhelest meg tul surun nem szabad ismetelni.

3590. Lisie2015 (válaszként erre: 3587. - Norcuska 82)
2017. jan. 7. 22:44
Arra gondolsz hogy a citrom jó irányban befolyásolja az IR-t?
3589. Lisie2015 (válaszként erre: 3586. - Norcuska 82)
2017. jan. 7. 22:41

Akkor jól fel vagy turbózva D vitaminnal 😂😂😂

Amúgy a D vitamin hiány a rákos megbetegedés esélyét is növeli.

3588. lulluly (válaszként erre: 3585. - Lisie2015)
2017. jan. 7. 21:46
Köszi. Már 4100 g :D
3587. Norcuska 82 (válaszként erre: 3578. - Lisie2015)
2017. jan. 7. 19:48

Nem is tudtam, hogy a D vitamin hiàny is felelős az inzulinrezisztenciàèrt ...

Nekem most a laboros hölgy azt mondta, hogy minden nap a kiadòsabb ètkezès utàn egy egèsz citrom levèt keverjem el 1,5dl vìzben ès igyam meg mert anno a terhelèses cukrosvìz ivàsàhoz ôk adtak citromot külön a paciensnek ès pozitív irànyba tolta ki sokszor az eredmènyt.

3586. Norcuska 82 (válaszként erre: 3579. - Lisie2015)
2017. jan. 7. 19:42

Ez a fajta tumormarker nekem az endometriózis aktivtàsàt mutatja. Ha nagyon magas akkor lehet rosszindulatù daganat.

Tudod hogy nekünk nem szàmìt az amh szintje de azt mondta a doki hogy ha ez is rendben van akkor minden màs is kèpes jobban működni. Ès èn mèg kicsit hiszek a spontàn csodàban is ... Most pl a nyàkom azt jelzi hogy ebben a ciklusban 2x van peteèrèsem. Sosem volt ilyen.

GAL It`s Our life D vitamincseppet szedek. Napi 5000 egysèget.

3585. Lisie2015 (válaszként erre: 3583. - Lulluly)
2017. jan. 7. 14:20

Milyen szép nagy lány letta picurkád!

Nagyon édike!❤❤❤❤

3584. Lisie2015 (válaszként erre: 3582. - Pannipanka)
2017. jan. 7. 14:17

Amikor rossz lesz az IR vizsgálatom, elmentem endokrinologushoz, és az első kérdése az volt , hogy milyen. D vitamin szintem.

Én is kaptam Merckformilt de nem bírtam szedni, mert borzalmas hasmenésem volt tőle.

De nekem a doki azt mondta, hogy nem fog az IR-em elmúlni. Neked meg elmúlt?

3583. lulluly (válaszként erre: 3577. - Pannipanka)
2017. jan. 7. 13:18

Köszönjük, a Hercegnőmmel jól vagyunk :D

Tettem fel új képet.

Jövőhéten leszünk 6 hetesek és menni kell vizsgálatokra. Addig ki se rakjuk a lábunkat a lakásból, csak a beépített erkélyen levegőzünk.

Sajnálom majd ilyen hidegbe kivinni a Drágát, én is megfagyok ilyenkor.

A szopizással még vannak gondok.

3582. pannipanka (válaszként erre: 3578. - Lisie2015)
2017. jan. 7. 10:44

Igen,Lisie igazad van: 2000NE egy felnottnek szukseges mennyiseg. De ez csak akkor igaz,ha elotte fel lettek toltve az adott ember d vitamin raktarai. Tehat erdemes mindenkinek megnezetni es ha 100 alatt van akkor nagy mennyisegben szedni.

A cseppek is jok,sokfelet lehet kapni,csak a rairt mennyisegnek megfeleloen kell kiszamolni es lehet sok kell belole egyszerre. De az elonye h nincs bennuk az a rengeteg adalek es hordozoanyag,amit a tobbi vitaminkeszitmennyel beviszunk.

Es igazad van abban is sajnos,h a legtobb orvos begyepesedett, nincs tisztaban a d vitamin fontossagaval es a mai tudomany allasa szerinti szukseges mennyiseggel.

A mi eghajlatunkon a foldmuvelokon kivul mindenki d vitamin hianyos,meg nyaron sem vagyunk annyit kint fedetlen testfelulettel,h a szukseges mennyiseget megkaphassuk a napbol.

Es az is igaz,h a legtobb doki a tuladagolassal riogat,de borzaszto nagy mennyiseg kellene a tuladagolashoz.

Egyebkent,akinek tulsulya van,annak meg tobbre van szuksege mint az atlagnak.

Lisie,ezt viszont most hallom eloszor,hogy inzulinrezisztenciat okoz az alacsony d vitamin szint. Nekem 35 volt a d vit ertekem,amikor ezzel egy idoben a cukorterheles soran irto rossz lett ax inzulinom is 2015-ben. Es 1 evig kellett a merckformint szednem,amit a cukorbetegeknek is felirnak. S 1 ev utan tokeletes lett a terhelesem es abbahagyhattam a gyogyszert. Es pont a d vitamin szintemet is akkorra sikerult feltornaznom 35-rol 120-ra. De ezt nekem senki nem mondta meg h az inzulinrezisztencia emiatt szunt meg. Pedig nagyon jo endokrinologushoz is jarok aki az IR mellett a pajzsmirigyalulmukodesem is kezeli.

Most total megvilagosodtam. Ha en ezt tudtam volna es hamarabb sikerul a d vit szintemet felturboznom,ezek szerint a merckformint is hamarabb elhagyhattam volna,mert attol meg fel evre kimaradt a mensesem.

Barcsak okosabb lettem volna... :- (

3581. pannipanka (válaszként erre: 3574. - Norcuska 82)
2017. jan. 7. 10:25
Szia Norcuska, az en amh szintem a beka segge alatt van: 0,1-nel kevesebb. Ezt irjak ra. Ez nullat takar,csak nem azt irjak oda. 2014 majusaban nezettem eloszor es mar akkor is ennyi volt. De Lisie-nek igaza van a donoros lombiknal ez nem szamit hiszen nem minket stimulalnak. Az Amh azt mutatja h mennyi a petefeszek rezervje es hogy varhatoan mennyire lehet stimulalni vkit. De azert tobb olyan esetrol hallottam,ahol 0,1-es AMH ertek mellett baba lett. De az AMH-t az FSH es tobbi noi hormonnal egyutt kell vizsgalni. Nekem az FSH-m is 71 volt sajnos. A myoquinon q10 100 mg tenyleg azt mondjak jo ra,en is probaltam: a BMC-ben a doki napi 900mg-ot is javasol belole ugy hogy 600-tol inditva felepitve kell szedni. Sajna nekem mar nem tudott segiteni.
3580. Lisie2015 (válaszként erre: 3576. - Pannipanka)
2017. jan. 6. 23:54

Én a Bioextratol az E vitamint szedem.

A DM-ben veszem a D vitamint. Egy tabletta 1000 egységnyi. De lehet kapni 4.500 egységnyit is.

3579. Lisie2015 (válaszként erre: 3574. - Norcuska 82)
2017. jan. 6. 23:50

Norcuska!

Mi az a tumormarker? És hogy jött, hogy megvizsgáltatod?

Milyen D vitamin cseppeket szedsz és mennyit?

Az AMH a donoros beültinél nem fontos. Az csak azt mutatja, hogy kimerülőben van a petefészek. De hát ez mindannyiunknak az alap gondja. De ez nem befolyásolja a donoros beülti eredményességét.

3578. Lisie2015 (válaszként erre: 3576. - Pannipanka)
2017. jan. 6. 23:43

Nekem is nagyon alacsony volt a D vitamin szintem. És heti 30.000 egységnyi D vitamint kellett szednem. Es csak az emelte meg a szintet. Azota napi 2000-t szedek.

Én is utanaolvastam.

Fél óra napozás alatt 10.000 egységnyi D vitamin termelődik a bőrben. Tehát nagyon nehéz túladagolni. A sima D vitamin csppek semmit sem érnek. De van olyan csepp ami nagyon koncentráltan tartalmazza a D vitamint. Nem tudom mi a neve.

A D vitamin nem csak a csontok egészségéért felelős, hanem a szervek, az immunrendszer helyes működéséért.

D vitamin hiány okoz pl inzulinrezisztenciát. Illetve meddőséget, mivel a petefészkek nem működnek rendesen.

Egy egészséges ember napi szükséglete 2.000 egység.

Ennyit tudok róla. Sajnos sok orvos, pl. nőgyógyásznak fogalma sincs erről. Addig még eljut a tudásuk, hogy ha valaki meddő, akkor meg kell vizsgálni a D vitamin értékét, és aztán felírják a cseppeket napi 400 egységnyit, és elmondják, hogy vigyázni kell a túladagolással. Az én eddigi bécsi nőgyógyászaim is ebbe a kategóriába tartoztak sajna.

Jelenleg megint nem tudom milyen nőgyógyászhoz menjek!🙁

2017. jan. 6. 23:16

A forum elso kis hercege es hercegnoje hogy van?

Mikor kaphatunk uj fotot arrol,h milyen szepen fejlodnek?

3576. pannipanka (válaszként erre: 3574. - Norcuska 82)
2017. jan. 6. 23:13

Norcuska, az nem lehet hogy csak vmifele gyulladast jelez?

A D vitamin szintemet nekem 1 ev alatt sikerult 100 fele tornaznom napi 3000Ne d vitaminnal. Azota hallottam a Kossuth radio tudomanyos musoraban h egy pecsi kutatocsoport vegzett kutatast a d vit kapcsan es ott elmondtak h akar nagy adagot is lehet szedni 1x-re,ha vkinek alacsony a szintje,tehat pl akar a havi adag is beveheto. Ez azoknak praktikus,akik fel akarjak magukat turbozni babasodas elott. Otthon jegyzeteltem kozben,ha keri vki a musorban javasolt mennyisegeket,elokeresem szivesen. Kulonben immunerositesre is kivalo. En miota szedem nem voltam komolyabban beteg kis nathan kivul. Elotte meg minden evben hol tudogyuszi,hol horghurut,legcsohurut volt. Szoval mindenkinek nagyon javaslom. Azt mondjak a csepp formatum a legjobb,mert abban nincs felesleges vivo es adalekanyag. Haziorvos is felirja es ugy tenyleg olcso a patikaban a bioextra 3000NE,en most irattam eppen.

3575. pannipanka (válaszként erre: 3568. - Lisie2015)
2017. jan. 6. 23:00

Draga Lisie!

Annyira de annyira sajnalom! Ugy biztam h most Te is meglovagolod a sikerhullamot.

Nagyon faj a szivem erted. :-(

Viszont ugy orulok annak hogy a paroddal egymasra koncentraltok es ujult erovel mentek a fagyibabocaert tavasszal.

Meglatod mar alig varja az a picike,h bekuckozhassa nalad magat.

Nagy oleles megy az eterben.

3574. Norcuska 82 (válaszként erre: 3570. - Lisie2015)
2017. jan. 6. 19:35

Egyenlőre a labort jàrtam eddig. Vegyesek az eredmènyeim. Pl az egyik tumormarkerem magas de lehet rosszkor lett nèzve. Hètfőn kapom az ùjabb eredmènyt. Utàna megyek dokihoz az eredmènyekkel. Ha az ùj eredmèny is magas akkor jobban ki kell vizsgàlni hogy nem-e rosszindulatù elvàltozàs van bennem. Majdcsak nem ...

Màrcius-àprilis körül jò lenne kijutni. Iszom az Inofolicot hogy addig is legyen peteèrèsem ès 28 nap körüli ciklusaim. D vitaminom is alacsony (66). Arra most cseppekben szedem a d vitamint. Q 10-et is elkezdtem mert az amh-m is 0,04 lett ...

3573. Lisie2015 (válaszként erre: 3572. - 45-Napsugár)
2017. jan. 6. 19:07

Nagyon köszönöm, hogy velem vagytok!

Már megbeszéltük a párommal

a jövőt. Szontyik vagyunk persze, de megpróbáljuk elfoglalni magunkat, és egymással törődni, hiszen mindenki tudja, hogy a babaprojekt alatt nem annyira tud az ember a párjára koncentrálni. Ill. együtt koncentrálunk a babára, és most inkább egymásra fordítunk több időt 😉😉

És hát van két felnőtt babym is, így most velük foglalkozom. Mert hát húsz év után is a kisbabáink maradnak. 😍😍

2017. jan. 6. 18:52
Annyira sajnálom Lisie ! De nem szabad feladni ! Igen,meg kell siratni minden elveszített babócát ,mert ez jár nekik,és a nekünk is ! Azután minél előbb a jövőre kell koncentrálni ! Tudom,hogy nagyon erős csajszi vagy,és azt is hogy Te vigasztaltál,biztattál nagyon sokszor mindannyiunkat. Most Mi vagyunk Veled,próbálunk erőt adni,biztatni a mielőbbi nekifutáshoz !!
3571. nicknameva (válaszként erre: 3568. - Lisie2015)
2017. jan. 6. 18:17

Nagyon sajnálom!

Tarts ki, mert a csoda meg fog történni!

3570. Lisie2015 (válaszként erre: 3569. - Norcuska 82)
2017. jan. 6. 17:48
És te Norcuska mikor folytatod???
3569. Norcuska 82 (válaszként erre: 3567. - Veronika0101)
2017. jan. 6. 16:58

Teljesen osztom Veronika a hozzászólásodat!!

Szerdán én is kiborultam. Hugom közölte, hogy a párjának a nővérének ikrei lesznek lombikkal. Tudni kell, hogy hugom nem érez velem együtt, gyakorlatilag leszarja a sikertelenségünket.

Aztán tegnap ír barátnőm, hogy 9 évnyi próbálkozás után, sokadik sikertelen lombik, elzáródott petevezetők és spontán babás lett.

Szóval Lisie hajrá tovább!!!!!

3568. Lisie2015 (válaszként erre: 3567. - Veronika0101)
2017. jan. 6. 15:40

Csak picit sirtam. Jól vagyok! Írtam a doki bácsinak. És március áprilisban megpróbáljuk mégegyszer.

Puszi mindenkinek!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook