Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

43326. Dudi5 (válaszként erre: 43317. - Dorka12345)
2013. jún. 25. 14:31
Nem próbáltál Bilobilt szedni?Nekem a szédelgésekre,a memoriámra jó hatással van.
43325. Dudi5 (válaszként erre: 43315. - Springtime)
2013. jún. 25. 14:29
Áttérzem,mivel nekem sincs élő rokonom,van egy férj egy gyermek és anyós aki a nem szeretek köz tartozik.Különösen karácsonykor érzem nagyon a magányt,mások sorra látogathatják a rokonságot, nagy asztalnál együtt vannak.,olyan jó lehet egy nagycsalád.Sajna ezt mérte ki a sors.
43324. megi04
2013. jún. 25. 13:32
*arra
43323. megi04
2013. jún. 25. 13:32
Nekem reggel "gombócosodott" a torkom...:) Arrra gondoltam,bakker,front!-ez csak pánik,és lusta vagyok foglalkozni vele...Elmúlt:)
43322. megi04 (válaszként erre: 43318. - Aa3d5f1f07)
2013. jún. 25. 13:30
Egy hipochondernek ilyeneket hiába mondasz,úgyis utána olvas!:) Magamról tudom:)
43321. megi04 (válaszként erre: 43317. - Dorka12345)
2013. jún. 25. 13:29
Valószínűleg sok folyadék ment egy helyre,és nyomja a mozgató ideget a karodban.Ezt orvostól tudom,úgyhogy nyugi:)Ettől zsibbadhat.Nincs baj:)
43320. Regin_a (válaszként erre: 43317. - Dorka12345)
2013. jún. 25. 07:51
A balkéz zsibbadás nem a sclerozis egyik tünete
43319. Regin_a (válaszként erre: 43317. - Dorka12345)
2013. jún. 25. 07:50

Jó reggelt

Nagyon átérzem a gondodat

Ez is , érdekes módon, egyik tünete a pánikbetegségnek

Az ember azt szeretné ha meggyógyitanák, ugyanakkor nézegeti a gyógyszerek mellékhatásait és csakis arra koncentrál

Aztán annyi mindent "tud" már, hogy egy újabb tünet esetén azonnal diagnosztizálja is önmagát

Tudom hogy nem kellene elolvasni, de mint a mágnes a vasorrú bábát, úgy vonz

Nincs mit tenni a káromkodáson kívül.

43318. aa3d5f1f07 (válaszként erre: 43317. - Dorka12345)
2013. jún. 25. 06:24

Ne olvas utána a tüneteidnek. ugyis valami halálós kór lesz az eredmény!

Pár évvel ezelőtt már ebbe zizzentem meg, hogy örökké ezeket olvastam!

43317. dorka12345
2013. jún. 25. 00:52

Sziasztok!

Hat megint ra mjott a hipochondriam:((( zsibbad a bal kezem:(((; akkor itt a memoriabajom,ráadásul a fulem is cseng kb fel éve....utána olvastam a tuneteknek,es sclerosis multiplexet ír:(((( na most van rajtam para:(((;;

43316. megi04 (válaszként erre: 43315. - Springtime)
2013. jún. 24. 20:49
Nekem van 1 férjem,2 nagy fiam,1 autista fiam,és egy 12 éves...Apám 80 éves...ennyi.Én is ezt éreztem/érzem néha,mint te.Most próbálok rájönni,hogy "mindenkinek meg van a maga keresztje"-és kezdem magamnak gyártani a programokat.Körülöttem élő nagy családosok állandóan egymást köpködik...Nagyon-nagyon ritka az olyan nagy család,ahol boldogok..Ahol nincs pletyka,meg irigység,meg képmutatás.Nekem ez jutott,"ebből kell gazdálkodnom":)
43315. Springtime (válaszként erre: 43307. - Megi04)
2013. jún. 24. 20:25

Itt nem is az a baj, hogy attól félek, hogy velem is ez fog történni, hanem az a gond, hogy van egy darab férjem, meg egy darab öcsém, és kész, ezzel kifújt a rokonságom. És marha pocsék egy egyszerű munkahelyen is elviselni azt a szitut, hogy látom, hogy a kollégáknak meg van családjuk, kiterjedt rokonság, és állandó programok, meg közös elfoglaltságok, nekem meg ez nem jut ki az életből.

Korlátozza a beszélgetés és kapcsolat építés lehetőségeit. És ez szar a mindennapokban.

Mert a többiek állandóan locsognak mindenféléről, én meg hallgatok, mert nincs mit mondanom ezekről a témákról.

Azt hiszem, ezt csak úgy lehet orvosolni, ha az ember hasonló cipőben járó barátokat, ismerősöket talál, de az sem könnyű.

43314. Springtime (válaszként erre: 43310. - Dorka12345)
2013. jún. 24. 20:16

Az is teljesen normális, mert a boltban gondolom azon agyalsz, hogy hogyan érzed magad, és akkor a harctéri idegesség közepette juszt is elfelejti az ember, hogy mit kell venni.Én mindig úgy szoktam elmenni boltba, hogy felírom otthon, nyugodt körülmények között, hogy mi kell.

A boltban meg szépen lenyomatom a folyamatot, mert a fele úgysem jutna eszembe, az biztos.

43313. Regin_a
2013. jún. 24. 20:12

Látom mindenki jól van :)

Hát én nagyon ócskán voltam, de elmenetem melózni, ott könnyebben szed össze a mentő

LAzúlt, azt nem merem elmondani hogy elmúlt de jobb

A fejem viszont szokásos módon, meló után pihenve, nagyon forró és ... és minden

Ki vagyok nagyon akadva

:((

43312. Regin_a (válaszként erre: 43301. - 099c0bed40)
2013. jún. 24. 07:53

Vajon öregnéne elment-e melózni a lábával?

Remélhetőleg igen

Bírd ki, aztán jöhet a "lazitás"!

43311. Regin_a
2013. jún. 24. 07:52

Jobb hajnalt nektek!

Nagyon furcsán, ócskán vagyok

Tegnap erős nyak-váll izomgörcs jött rám, nem tudtam hova hogy tegyem a bal kezem. Se ülni se feküdni

Kenegettem krémmel, egy idő után elviselhető lett

Idáig rendben is

de

Éjjel rémálmaim voltak. Nemigen szoktam álmodni, iyleneket meg pláne nem

Reggelre zsibbad a bal kezem, kisujjam

Ez pedig tuggyuk minek a jele....

Érdekes módon ténylegesen , testileg, szivileg nem vagyok ócskán, de teljesen be vagyok pánikolva

Ez pedig "megöl" pszichésen is

HA valam inem rosszabbodik, talán elmegyek a körzetihez este, de ő ugysem fog "megműteni"

9-re meg munkám van

Tegnap délután hív egy ismeretlen, hogy sürgősen kell neki egy villanyász, mert az övé elment/nem elérhető bla-bla

Én hülye megint bevállaltam

Persze be, mert jól voltam.

Mondta hogy van sok melója, de mondtam neki, megcsinálom ezt a kis melót de keressen egy állandó villanyászt mert én már nem vállalok folyamatosan

Ha késöbb hív náhány órával, nem fogadom el a melót

Szoval hülye voltam és még hülyébb, mert két nagy lakatosmunka is van előkészületben

És most itt pánikolok, végzem azokat a "szertartásokat" amiket ilyenkor szoktam

Nem részletezem, mert normális olvasó kiröhögne

/nem mintha érdekelne/

Jaaj, nagyon rossz így

:((

43310. dorka12345 (válaszként erre: 43306. - Springtime)
2013. jún. 23. 20:28

Ja meg olyan is szokott lenni,hogy elfelejtem mit akartam venni a közértben:( nem is egyszer:(((((ugye ez se baj?

A masik,en nem dolgozok régóta,lehet ez is baj...nem foglalom le magam....

43309. xido (válaszként erre: 43308. - Megi04)
2013. jún. 23. 20:12

Az nekem is..meg friss levegő éhségem,főleg

zárt helyen,kereszthuzat lehetősége nélkül :)

Mindennek tetejébe rajtam van órák óta valami

szorongásos,nyugtalanságos,vérnyomásos zizi,

ami mindig megjön,ha frontok jönnek,esők jönnek,

időjárás változik vadul :)

43308. megi04 (válaszként erre: 43300. - Xido)
2013. jún. 23. 18:26
Én meg vedelem a kávét..és CSAK melegem van...:(
43307. megi04 (válaszként erre: 43302. - Springtime)
2013. jún. 23. 18:25
Az én anyám 55 évesen.A nővérem pedig 42 évesen...:( És igen,én is azt írtam,hogy nem szabad abban hinni,hogy akkor feltétlenül ez lesz a mi sorsunk is.És igen,sokat gondoltam erre.Most már akarattal nem filózom ezen.Születünk-élünk-és egyszer meghalunk.Akkor ameddig élek,tényleg ERRE pazaroljam az értékes időt???Egy frászt!:)
43306. Springtime (válaszként erre: 43305. - Dorka12345)
2013. jún. 23. 09:55

Az akkor teljesen normális stresssz okozta memória zavar. Sőt, még a nem stresszes embereknél is van ilyen, ebben nincs semmi kóros. :)

Én időnként, ha stresszes vagyok, akkor a munkámra is alig tudok figyelni, nemhogy színészek neveire :D

Illetve ez sem pontos. Amit most csinálok, az egy dögunalmas, de biztonságos és kiegyensúlyozott munkakör. Az, hogy a lelkem haldoklik közben, az más kérdés, de megvan a havi minimális fixem legalább.

De van egy másik meló, amit imádok,és most fejezem be a tanulását, és épp referencia munkát készítek, hogy állásokra jelentkezhessek, és lecserélhessem a dögunalmat.Na ez a munka viszont teljes egészében magába szív, és abban száz százalékig ott vagyok, és hülyeségek sem jutnak eszembe, stresszes sem vagyok, ha azt csinálom, és a lelkem sem haldoklik közben.

Ezért fontos, hogy szerintem a pánikot, meg a szorongást olyan tényezők okozzák, amikor az embernél valami fontos életterület egyensúlya felborul, vagy nincs a helyén. Pl. utálja a munkáját, rossz párkapcsolatban él, de nem tud róla, anyagi terhek nyomasztják, fel nem tárt romboló kapcsolata van a szüleivel, és nem is tudja, csak érzi ennek a rendkívül pusztító hatását, ami rosszullétekben jut kifejezésre.

Ezeknek a bajoknak a feltárása a legfontosabb feladat, mert a gyógyszerek azok csak gyógyszerek, ha ezek az életproblémák nincsenek orvosolva, akkor hosszútávon a gyógyszerek sem hatnak. Vagy csak addig, amíg valaki szedi őket, de azokra nem jó évekig rászokva lenni-jó magyarosan, meg kell tőlük válni, amikor már erősebbek vagyunk, hogy tiszta legyen a fejünk és a zservezetünk.

43305. dorka12345 (válaszként erre: 43304. - Springtime)
2013. jún. 23. 09:33
Azért szerencsére ilyen nincs;) színész nevek nem jutnak eszembe,meg pl elfelejtem mit akartam mondani a paromnak:)
43304. Springtime (válaszként erre: 43270. - Dorka12345)
2013. jún. 23. 08:34

Lehet szorongástól, de lehet mástól is. Ezzel el kellene menni neurológushoz, ez fontos. Ha más tüneted nincs, csak memória zavar, akkor pánik.

De ha alapvető családtagok neveit felejted el pl. vagy nem találsz haza, az kivizsgáladnó. :)

A negatív eredmény megnyugtat majd.

43303. Springtime (válaszként erre: 43272. - Dudi5)
2013. jún. 23. 08:30

A melegtől való félelem tényleg nagyon ijesztő. Nekem unka után 1005 van a kocsiban, és mindig azon imádkozom, hogy hazaérjek. Minden ablak lent, hogy legalább szélvihar legyen. :)

Az alcsony vényomásra van egy jobb dolog, mint a kávé: sok, legalább 1.5-2 liter vizet kell meginni naponta, és muszáj valamit mozogni. Nem kint a hőségben, még véletlenül sem. Hűvöset kell csinálni a szobában, és mozogni, mindegy, hogy mit, de fokozatosan tornázni. Az segít feltuszkoni kicsit a vérnoymást.Csak ezek emelik meg egészséges keretek között. De ez hatásos, mert az ember már attól is jobban van, hogy tudja, hogy ivott vizet, és ez csak felfelé viheti a vérnyomást. Ilyen melegben el sem merek indulni egy fél lityós ásványvíz nélkül, iszonyúan kell ez a mankó, és sokat segít, hogy ott lapul a táskámban. Talán segítene neked is.

43302. Springtime (válaszként erre: 43279. - Megi04)
2013. jún. 23. 08:24

Bocsi, hogy így belefojok, de néhány dologra felfigyeltem, amit írtál. Arra, hogy sok embert elveszítettél már magad körül. Hát én is. Valamint, hogy talán ezek a dolgok is növelhetik az ember szorongását, ha nincs kivel megbeszélni, és azt látod, hogy mindenki tele van rokonokkal és családtagokkal. Én voltam pánikos, de sosem volt súlyos, viszont a szorongás nehezen múlik az életemből. Már megtanultam minimálisra csökkenteni, de vannak még helyzetek, amikkel küzdök. Nem szedek gyógyszert sem. Gyakorlatilag már majdnem olyan vagyok, mint egy "normális" ember, de mégsem, van azért bajom a lelekemben rendesen, csak próbálom nem észrevehetővé tenni. Viszont néha jó lenne beszélgetni valakivel, aki mindezt érti.

Megbeszélni, hogyan lehet megbírkózni a veszteséggel, és tovább lépni, mert nekem 52 évesen ment el az anyukám. Mégsem szabad abban hinnem, hogy velem is ez fog történni. Mindannyiuk élete más. Csak a tudat mégis zavaró.

43301. 099c0bed40 (válaszként erre: 43297. - Regin_a)
2013. jún. 23. 06:40

Heló, a meló 14 napos lesz, de hogy nem járódik be az rohadt biztos, mert egyre inkább úgy tűnik a sérvem kandikál kifelé.

Itthon kéne maradnom, kivárni a szeptemberi MRI időpontot, és ha ki van jőve az a rohadék akkor műttetni, utána meg még a 6 hét kötelező pihenő

Igen ám de ez a legbarátságosabb becslések szerint is minimum 3 hónap kihagyás, amit egy: anyagilag nem engedhetünk meg magunknak, kettő: lehet a néni meg se éri mire visszajutok annyira beteg már most is.

Helyettes ilyen melóban nem létezik, úgyhogy nincs más hátra mint előre aztán majd meglátom hogy lerohad-e a lábam vagy túlélem.

43300. xido (válaszként erre: 43299. - Dorka12345)
2013. jún. 23. 02:30
Szép is lenne,de nem fog odáig csökkenni...Pánikosnak a hőség nem jó,mert viszi fel a vérnyomást és hozza a "figyelni való" tüneteket :)
43299. dorka12345
2013. jún. 22. 22:49
Sziasztok! Mit szóltok kedden 19 fok lesz:(((( jaaa jaj nekünk:(
43298. Regin_a
2013. jún. 22. 19:00

Küldtem volna egy sört, de még kiköpöd

:)

43297. Regin_a (válaszként erre: 43294. - 099c0bed40)
2013. jún. 22. 19:00

És milyen hosszú időszak lesz a meló?

Hátha "bejáródik"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook