Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯
43716. 099c0bed40 (válaszként erre: 43714. - Regin_a)
2013. aug. 14. 08:33
Na persze, simán kialudtuk a dilinket, mert ez csak így pikk-pakkra megyen. :)
43715. 099c0bed40 (válaszként erre: 43712. - 425031217d)
2013. aug. 14. 08:32

Szia, olvasni hasznos, kivitelezni viszont( nekem) lehetetlen.

Azért köszi hogy megosztottad.

43714. Regin_a
2013. aug. 13. 21:38

Szoval gyógyult és mindenki rendben van/remélem/

Hurrá!

:)

43713. Regin_a (válaszként erre: 43712. - 425031217d)
2013. aug. 13. 17:51

Tény, hogy a "gondolatnak" van káros és előnyös gyógyitó hatása

De amikor elkezdenek egy ilyen okos tanácsokat adni, azt még könyvbe is foglalják, akkor azt gondolom magamban, hablaty

Hogy miért?

Mert halllottam tiz év alatti és feletti gyerekröl is hogy pánikszindrómákkal küzdött, meg majd' felnőttkorúrol is

Miylen gondolatok voltak azok amik megbetegitenek egy ilyen fiatal lényt?

A gondolat gyógyitó ereje, vagy legalább is cselekvésre késztetése a káromkodásban van nálam

Ma el kellett volna mennem , gyalog messze, autóval közel, de nincs parkolóhely ott

ezért káromkodva és magamat szídva, düdörögve letoltam a motoromat és elintéztem amit kellett

Lett még volna mit elintézni, de addigra találtam elég kifogást, hogy majd :)

Egy jót motoroztam legalább, éreztem a fülem mellett "süvítő szelet" :)

43712. 425031217d
2013. aug. 13. 14:23

Olvassátok, használjátok!

Szepes Mária: Gondolatok gyógyító ereje

Meg kell értenünk végre teljes súlyában, hogy minden testet öltött dolgunk nemzője a gondolat, nemzője betegségeinknek, kudarcainknak, balsorsunknak is. Egészséges, konstruktív, harmonikus gondolatok egyensúlyt hoznak létre szervezetünkben éppúgy, mint körülményeinkben.

A gondolatok mögött erjedő, a gondolatokat inspiráló terhelések, a szervezet és a pszichikum determinált alkata csak látszólag teszik kezdet és vég nélkül való circulus vitiosusszá a démoni impulzusok és az azokból kialakuló gondolatok egymásra hatását. Valójában addig tart ez a görcsös összefonódás, míg a kezdeményezést és az uralmat a démoni elemek birtokában hagyjuk. Míg eltűrjük, hogy a kétes gyökerű, szubjektív értékek és ítéletek gazként burjánozzanak agyunkban, minden rendszer és irányítás híján olyan irányba sodródjanak, ahová a mélység vonzása vezeti őket.

Abban a pillanatban, amint kristályosan világos, valódi pszichikai és erkölcsi érdekeinket szolgáló gondolatokat helyezünk a destruktív formulák helyébe, oly módon, hogy azok kiszorítják a negatív hatásokat, gyökeres változás áll be életünk minden tendenciájában. Akkor is, ha bénító hajlamokkal születtünk, feltéve, hogy szervezetünkből még épségben hagytunk valamit.

Az oldó, gyógyító gondolatok megtalálása azért nehéz, mivel a személyiség démoni fertőzéstől kikezdett részei védekeznek a fénybe helyezés minden kísérlete ellen. A legintelligensebb embernél is szinte értelemzavar mutatkozik e pontokon. Úgy tűnik, a diagnózis bármilyen pontos meghatározása sem képes összekapcsolni az egyén tudatát a benne végbemenő folyamatok valódi természetével, márpedig az ellenszérumot e felismerésből neki magának kell kitermelnie. Erről az állapotról bármelyik pszichoanalítikus orvos és a lélek minden gyógyítója érdekes tényeket közölhet. Nyilvánvaló persze, hogy e rövidzárlatot, éppúgy, mint az érzékeny tiltakozások, riadt elzárkózás, sértődött ellentámadás és önáltató fedő-történetek áradatát is a védekező ösztönélősdiek hozzák létre a gyógyszer hatástalanítására, amely létüket fenyegeti.

Mindazonáltal addig is, míg gyarapodó ismereteink, segítőtársaink, végül az önanalízis támogatásával rátalálunk egyéniségünk minden betegséggócának sajátos szellemi ellenszérumára, vannak bizonyos általános törvények, amelyeket belső és külső magatartásunkban sem szabad többé figyelmen kívül hagynunk. A lélek egészségének olyan törvényei ezek, mint a test elemi higiéniai szabályai. E törvényeket négy pontban foglaljuk össze.

1. A barátságtalan légkört árasztó embert taszító, láthatatlan örvény zárja körül.

2. A panaszkodó ember a legjobb szándékot is kimeríti. A panaszkodás vámpirizál, tehát ösztönösen elzárkóznak tőle.

3. A félelem és elkeseredés betegséget okoz, és balsorsot idéz fel.

4. A sérelmeit, fájdalmát, rossz állapotát maró szavakkal megfogalmazó, elégedetlen, türelmetlen ember folytonosan ismételt, szuggesztív dühkitöréseivel saját helyzetét teszi elviselhetetlenné, s előbb-utóbb végzetes bajokat zúdít magára.

...

Most nézzük meg, mi a kivezető út ebből a már eléggé krónikus állapotból!

Mindenekelőtt az, hogy megváltoztatjuk szemléletünk alapját. Nem a külső jelenségeket, hanem saját belső magatartásunkat ismerjük fel a bennünket ért sérelmek kiváltó okaként. Az élet rejtett, legmélyebb törvénye gyanánt állítjuk világképünk középpontjába a tételt, hogy a külső események mindig másodlagosak. Az ember szellemének és jellemének a történésekhez való viszonylata határozza meg jó vagy rossz sorsát. Ez az átcsoportosítás rögtön és döntő módon megváltoztatja a belül uralkodó előállapotokat. ...

A módszer lényege, hogy erős érzéseket és zsarnoki gondolatokat még erősebb hatásokkal semlegesítsünk! Egyenlő erejű kívánság vagy passzív óhaj, hogy közérzetünk megjavuljon, magában nem hoz eredményt. Kellemetlen komplexumok áthangolásának művelete abban áll, hogy az érzeteket frekvenciaemeléssel csúsztatjuk át egy magasabb síkba.

Olyan esetben persze, ahol a depresszió oka évtizedes autoszuggesztió és helytelen életmód, csak fokozatosan lehet javulást elérni. Senki se várhatja azt, hogy húsz-harminc év alatt beidegzett rossz szokásaitól két nap alatt megszabadulhat. A helytelen irányba vezető medrek feltöltése sok önmegtagadással jár, s míg a gondolatáramok új, egészségesebb medreket vájnak maguknak, az is időbe telik. Mindenesetre ez a gondolatokon keresztül véghezvitt mágikus tendenciacsere éppen krónikus állapotoknál produkál meglepő változásokat. Fontos, hogy a fellépő kedvetlenségi érzetekkel erős elleningereket állítsunk szembe, valahányszor fellépnek. Nem szabad megengednünk, hogy akár egyetlenegyszer is reménytelen kesergés legyen úrrá rajtunk.

Végcélunk az, hogy gondolkodásunk villamos kapcsolótáblává váljék, melynek fogantyúit akaratunk irányítja.

Gondolataink determinálják körülményeinket. Az ember szellemi tevékenysége, fizikumának működése és sorsa között szoros kapcsolat áll fenn. Az idea ebben az összefüggésben nemző szerepét tölti be, és automatikus vonzás útján szabályozza a körülményeket. Aki sorsán, depresszióin, démoni kötésein úrrá akar lenni, annak úrrá kell lennie gondolatain. Szelleme egész mechanikáját meg változtatnia, végérvényesen száműzve onnan a félelmet és csüggedést.

A konstruktív, pozitív ember tudja, hogy útja különféle küzdelmeken, akadályokon át az önmegváltás célja felé vezet. Kitartás és akarat segítik előre, de megismerése és intuíciója irányítja.

Vigyázzunk ezért a szavakra, amelyek agyunkban elhangzanak!

Gondolkodni annyi, mint mágiát gyakorolni!

43711. lgaga (válaszként erre: 43709. - 099c0bed40)
2013. aug. 13. 13:12
nekem az volt a legszebb, amikor a vírusos eredetű hasmenésemmel pszichiáterhez küldött a háziorvos. elhiszem, h a rossz lelki állapot gyengíti a testet, na de ez azért mégis túlzás volt...
43710. Regin_a (válaszként erre: 43708. - 099c0bed40)
2013. aug. 13. 10:50

Jó hajnalt

Én meg azért nem élveztem nagyon, mert olyan meleg volt, hogy nem tudtam a vízig lemenni

A vége, meg......

egy nap kevés három nap sok belőled és hazajöttem

43709. 099c0bed40
2013. aug. 10. 21:46

Abban igazad van Dudi, hogy akinek pszichiátriai kórelőzménye van, sokszor hajlamosak arra kenni a dokik minden szervi bajt, az olyant is ami még köszönőviszonyban se lehet szorongással vagy pánikkal.

Így jártam 10 éve mikor vakbélgyulladásom volt, és hiába jajgattam hogy nagyon fáj egy ponton, nem hitték, azt mondták "hiszizik a kishölgy".

Miután aztán fogta magát és perforált én pedig szép illedelmesen elaléltam a fájdalomtól,sürgősséggel vágtak, majd beismerték hogy csak addig jutottak a kórelőzményben hogy van 5-6 pszichés BNO kódom és azt hitték ez is azok közül való. :(

na kösz!

43708. 099c0bed40 (válaszként erre: 43707. - Dudi5)
2013. aug. 10. 21:35

Szia, köszi az érdeklődést: megint rámtört a szokásos heveny életundor, azért nem élveztem. :(

Pár hete elég ócskául vagyok lelkileg.

Gerincemmel nincs baj szerencsére, "csak" az agyammal.

Te hogy vagy?

43707. Dudi5 (válaszként erre: 43704. - 099c0bed40)
2013. aug. 10. 14:19
Miért nem élvezted? a hőség?Hogy van a gerinced?
43706. Dudi5 (válaszként erre: 43698. - -KisTücsök-)
2013. aug. 10. 14:18
Sajna én már futni se tudok,lassan már a lépcsőtől is lihegek-nincs túlsúlyom nem ez az oka-a sok szorongás kimerítette a szívecském. a kor az kor.
43705. Dudi5 (válaszként erre: 43699. - Regin_a)
2013. aug. 10. 14:14
Hogy irigyellek! csak nem költöztél az Északi -sarkra,hogy fázol?
43704. 099c0bed40 (válaszként erre: 43702. - Regin_a)
2013. aug. 10. 09:19
Hello, Ő is megmártózott párszor a magyar tengerben, de nem nagyon élvezte az ott töltött egy hetet...:(((
43703. -KisTücsök- (válaszként erre: 43699. - Regin_a)
2013. aug. 9. 21:37
Én pedig irigykedek! :D
43702. Regin_a
2013. aug. 9. 21:37
Hol van öregnéne?
43701. Regin_a (válaszként erre: 43696. - Margit.papp89)
2013. aug. 9. 21:14
?
43700. Regin_a (válaszként erre: 43697. - Dudi5)
2013. aug. 9. 21:14
95%-ban semmi gondom nem volt hogy pánikos vagyok, sőt hangoztattam és annak ellenére becsületesen +vizsgáltak
43699. Regin_a
2013. aug. 9. 21:05
Fázok!
43698. -KisTücsök- (válaszként erre: 43697. - Dudi5)
2013. aug. 9. 17:34
Nekem Apukám mondja mindig, hogy ez a hőség már mindenkit megvisel, és edzeni kell a szívünket, érrendszerünket, tüdőnket, különben kikészít minket, mert ez egyre csak rosszabb lesz, egyre hosszabb 40 fokos hőmérséklettel. Teljesen igaza van, mert már nemcsak az időseket viseli meg, hanem szinte bárkit. Ezért edzek is rendszeresen, mert nem akarok gyenge láncszem lenni. Mitralis prolapsus ide vagy oda, rendszeres edzések mellett semmi panaszom nincs vele, csak 2-3 hetente érzek 1-1 bedobbanást. Igaz, ebben a hőségben azért megvárja az ember, hogy este legalább lehűljön 30 fok körülire a hőmérséklet.
43697. Dudi5
2013. aug. 9. 16:44
Hogy birjátok ezt a hőséget?Nektek nem fokozza a pánikot?Már tényleg azt érzem néha,hogy itt a vég ,meghalok, fura a szívem. De ha elmegyek a dokihoz ráfogják,hogy pánik-jártammár úgy ügyeleten,ezért kár is menni! Sőt! szivbeteg-regisztráltan az -elvánszorog az ügyeletre 150-es plzussal,"kedves,okos"doki hazaküldi vegyen be Xanaxot ,szerinte pánik.Mondjuk ehhez képest már másnap szivkatéter és 2 hét múlva műtét.Ráadásul benne még a pánik szikrája sincs -szerencsére . Akkor hogy merjek én elmászni?!Szeretném valahogy kitörőltetni a kórelőzményemből a pánik szót ,ezzel kategorizálnak és lesz....Volt ilyen "jó"élményetek?
43696. margit.papp89 (válaszként erre: 43694. - Regin_a)
2013. aug. 5. 23:54
hehe ahogy írsz;-)
43695. -KisTücsök- (válaszként erre: 43694. - Regin_a)
2013. aug. 5. 22:44

De legalább 2x megmártóztál a vízben. :) Nem mondhatod azt, hogy nem mentél bele.

Nekem olyan melegem van, hogy nagyon kiszámolom, mikor megyek ki a szabad ég alá. Legtöbbször pontosan eltervezem, mikor merre megyek, hogy minél kevesebbet főjek a napon. Ettől függetlenül holnap utazni kell, és én már alig várom. :)

43694. Regin_a (válaszként erre: 43690. - -KisTücsök-)
2013. aug. 5. 22:22

Ha már igy rámkérdeztél :)

Ha nem lett volna légkondi az autóban el sem indulok Balatonra

Kikapcsoltam próbaképpen, fél perc és vissza

Nem bírtam!

Egy hét alatt 2x a vízben, mert még azt sem birtam ki, hogy a parkolótol a vízig kb. 1km

A halak ot napoztak mellettem

Ha a levegő hűsebb lett volna, még élveztem is volna a vízet

Most itthon a 40cm falak között pezsgőt szürcsölgetek a hűsben

43693. Regin_a
2013. aug. 5. 22:17

Csaxolók, hogy +jöttem a "nyaralásbol"

Gondolom mindenki jól

43692. -KisTücsök- (válaszként erre: 43691. - Mc99)
2013. aug. 5. 20:43
Nálunk klíma nélkül trópusi, otthon van, hogy nem is veszek fel semmit. :D
43691. mc99
2013. aug. 5. 20:01

Hogy lehetnénk?

Baj nincs, van klímánk. Trópusi.

2013. aug. 5. 19:21
Sziasztok! Benéztem kicsit ide is a nagy tomboló nyár közepette! Ki hogy van? :)
43689. kafa
2013. aug. 3. 19:28
Többször is mondtam,nem kell táplálék kiegészítő csak rendes kaja!
43688. kafa (válaszként erre: 43684. - Dudi5)
2013. aug. 3. 19:25
A triptofán nem okoz szívbillentyű problémát,hanem-NA EZ LESZ 1.-re bonyolult.Az L-Triptofánból a szervezet tud B3 vitamint és 5-HTP(5-Hidroxi Tritofán)-t elő állítani,ez utóbbiból lesz az agyban a szerotonin.Ezt az anyagot meg lehet kapni(5-HTP)kapszulában,csakhogy nem mindegy hogy mikor és hol alakul át az L--triptofán-5-HTP-re,Én sem ajánlom!Jobb véleményem szerint az alap L-triptofán,és az majd ott és akkor alakulgat amivé akar.Mivel ez 1 aminosav ami minden húsban benne van,nem kell tartani tőle.De gyógyszerekkel nem tudom milyen kölcsönhatása lehet!!Régen volt botrány is belőle,haltak meg tőle emberek!A nyomozás kimutatta,hogy nem a triptofán mint anyag volt a halálok oka,hanem az adott gyártó-gyártása során belekerült méreganyag. Más gyártó termékeitől,ami ugyan csak L-triptofán volt-senkinek semmi baja nem volt!EZ valamikor a 80-90-es években volt Amerikában!
43687. kafa (válaszként erre: 43657. - Kafa)
2013. aug. 3. 19:09
Ez a hozzászólásom feleslegesnek tűnhetett nektek és össze zavarhatott,egyszerűbb mint amilyennek "látszik",habár minden igaz-ezek így vannak...
❮❮ ... 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook