Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pánikbeteg vagyok! fórum

Pánikbeteg vagyok! (beszélgetés)

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯
43656. kafa (válaszként erre: 43653. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 14:38
Az biztos,hogy nem olcsó,de inkább mint az a szar betegség!Ezért is hangoztatom,hogy amit lehet kajából vigyünk be-így nem sokkal nő a költségünk,hisz kaját így is kell vásárolni,csak az étkezési szokásunkat kell megváltoztatni!Hús(pulyka-csirke),hal(tengeri),tojás,banán-Ezek tele vannak fehérjével és L-Triptofánnal!Dió,mandula(omega-3),Ananász az enzim miatt!Zsír vagy oliva sütéshez-én a zsírt részesítem előnyben.Paradicsom,paprika,csalamádé,brokkoli,hagymák!Sok bubi mentes víz+B vitamin komplex 100mg-os és semmi koffein!+futni heti 3x 30 perc..Napon tartózkodni védőkrém nélkül,fokozatosan,kerülve a leégést.(D3 vitamin),a védőkrémek nem engedik szintetizálódni...Enyi!
43655. dorka12345 (válaszként erre: 43654. - Kafa)
2013. aug. 1. 14:25
Igaz es a rákos betegeket is mentett meg a nagy dózisu cvitamin,,,,
43654. kafa (válaszként erre: 43648. - Dudi5)
2013. aug. 1. 14:16
Mi a mellékhatása a C-vitaminnak? :D 9 éve szedek 3300mg-ot naponta!Ha lenne neki véleményem szerint tapasztaltam volna már...Tudom a felnőtteknek ajánlott adag 60 mg/nap és tudom vesekövet okoz,na-ne..Szent-Györgyi Albert szintetizálta,Nobel díjjat kapott érte!Napi 6-8000mg-ot szedett!!
43653. dorka12345 (válaszként erre: 43651. - Kafa)
2013. aug. 1. 14:08
Anyagilag jo sokba kerülhetett:)))) bár legalább vitaminra koltotted es nem gyógyszerre!!!!! En veled értek egyet... Igaz nekem kétszer volt kisebb pánik rohamom,es a pszichiáter mondta h igazából szomatikus vagy milyen szorongasom van,,,irt fel xanaxot ha nagyon rosszul érezném magam,de a taskam alján van!!!!!! Nem szeretnek gyógyszert szedni!!!! Próbálok természetes módon "gyógyulni"
43652. kafa
2013. aug. 1. 14:07
Fehérje termékeknél hasznos olyat választani,ami tartalmazza a fehérje emésztő enzimét(proteáz).Mert ha véletlenül ez is hiányzik valakiből,hiába szedi a fehérjét nem tudja megemészteni,kellő képen hasznosítani és téves következtetést vonhat le a termék hatástalanságáról.Az ananász tele van ezzel az enzimmel és az általam említett termék is tartalmazza!
43651. kafa (válaszként erre: 43647. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 13:58
Én úgy szedtem,hogy reggel,délbe,este:Fehérje,omega-3,c-1100,D3!Reggel-este: Magnézium-kálcium(250-500 mg)Q-10 50 mg és napi 1x,reggel vagy este nagy dózisú multi vitamin..A mai eszemmel szedek ezek mellé K2-vitamint is!És pro-pre biotikumot is!(Véralvadás problémások!!- orvosa véleményét kérje!!)De mondom-a legtöbb dolgot be lehet vinni kajából is és akkor nincs para,hogy keveredik a gyógyszerekkel!!
43650. dorka12345 (válaszként erre: 43649. - Kafa)
2013. aug. 1. 13:56
Én nem Szedek a vitaminokon kivul semmit....azt nem hiszem h a feherjeport nem lehet szedni vitamiko mellett..ez kizárt.,,.regen is ittam néha néha feherjeport,igaz akkor más fajtát..,
43649. kafa (válaszként erre: 43647. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 13:48
Elsőnek a fontos üzenetem mindenki számára!Azok az emberek akik pánikra-depire-vérnyomásra szednek gyógyszereket kérjék ki ezen termékekről(Vitamin,protein,stb) az orvosuk gyógyszerészük véleményét!!Mert abból is baj lehet ha kombinálják,hisz a gyógyszere is és pl:B-vitamin komplex is a központi ideg rendszerre hatnak!Vagy valaki el ne hagyja a gyógyszere szedését!Mert abból is baj lehet,ha hirtelen le áll vele!Tehát Én csak a saját tapasztalataimat osztom meg a saját magamon alkalmazott "terápiámmal",amit ésszerű érvek alapján válogattam össze betegségem kiváltó okainak keresgélése közben!!
43648. Dudi5
2013. aug. 1. 13:48
Lassan a gyógyszerfóbiám is akkora lesz mint a pánikom!Szeretném szedni -pszichológus is ajánlotta-a Rhodiolin rosea nevezetű gyógynövény kapszulát,állitólag mellékhatás nincs,gyerekeknek is adható,de én nem merem,olyan nincs ,hogy nuku mellékhatás hisz még a Cvitaminnak is van,mi van ha pont nálam ?! tudom ez az agyam játéka de hogy az ördögben győzzem le?!Pedig tennem kell valamit végre,már ha le is merek menni kisérettel akkor is úgy érzem mint aki mindjárt elesik,bizonytalan érzet.Goldoltam viszem a botom-biztonságot adhat-de nem szokhatok rá,utánna nincs tovább!Mennem kell délután fogorvoshoz-nem tőle félek-már görcs az egész testem,tőlem szokatlanul enni se igen birok.a meleg is kikészit, Tényleg szedni kéne valamit.Hogy vegyem rá magam?!
43647. dorka12345 (válaszként erre: 43645. - Kafa)
2013. aug. 1. 13:38
Koszonom a tanácsot:) ki fogom próbálni:) ugyis diéta céljából kaptam egy szigorú étrendet,es kell egy nap kétszer is fehérjét innom....en cvitaminbol csak 1200 mgot Szedek egy nap,de mellette bkomplex,magnézium,omega3" ,ginko,fokhagyma.....elég lesz ebből a 100% whey proteinbol napi kétszer? Kosziii
43646. dorka12345 (válaszként erre: 43641. - 099c0bed40)
2013. aug. 1. 13:35
Hat jo lenne,simán el tudnám képzelni:)) csak sokminde hiányzik hozza:)
43645. kafa
2013. aug. 1. 13:10
Elírtam:100% Whey Protein Professional,ami nem minősíthető reklámnak,csak konkrét válasz a kérdésre!!Még annyit az aminosavakról,hogy példának okáért az izomszövet 60%-a áll: L-Glutamine aminosavból,a mondani való lényege,hogy a testünk,szerveink,mindenünk,nagy része fehérjékből áll,de a fehérjéket az aminosavak kombinációja alkotja!Legyen az ideg vagy izom szövet..
43644. kafa (válaszként erre: 43633. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 12:55
Szia!Ha nem célzottan csak 1 aminosavat szeretnél bevinni a szervezetedben abból a 22-ből,amit a szervezeted alapanyagnak használ fel,célszerűbb fehérje készítményt vásárolni,ami teljes értékű,tehát tartalmazza mind a 22-t!Vannak olyan emberek akik érzékenyek a tejtermékekre,nyilván ezeknek az embereknek nem felel meg a tejsavó protein,van aki a tojásra érzékeny,nekik nem felel meg a tojás fehérje protein(EGG.pro).De szeretném hangsúlyozni,hogy célszerűbb és költséghatékonyabb természetes formában fogyasztani minden fontos összetevőt és csak azokat fogyasztani táplálék kiegészítő formájában,amit nehéz lenne bevinni hatóanyag tartalma miatt-mennyiségileg!Ezt úgy értem,hogy példának okáért én naponta 3300 mg C-vitamint szedek 3 részre osztva,ezt nehéz lenne bevinnem paprikából vagy más zöldség-gyümölcsből.A másik nagy hiba,hogy az emberek megriadnak,mert azt gondolják ezeket a "szereket",csak sportolóknak találták ki-ez nem igaz!Minden ember szervezete ugyan azon anyagoktól működik megfelelően,mert így vagyunk "kitalálva".Fehérjére,vitaminokra,ásványi anyagokra,enzimekre,rostokra,vízre,zsírra és levegőre szüksége van minden embernek!Ezek az "Üzemanyagaink"vagy "alapanyagaink",hogy szervezetünk normálisan működjön!Ez olyan mint az emberek éléskamrája.Ha teli van alapanyagokkal,bár mit ír a receptfüzet az elkészítendő ebédhez-mindened van kéznél csak be nyúlsz érte és van miből dolgozni,de ha üres vagy csak 1 összetevő hiányzik nem tudod jól elkészíteni az ebédet.Lehet,hogy hasonló lesz az eredmény,de nem az igazi!A pánikos embereknél üres az "éléskamra",nincs mihez nyúlni-amiből lehet építkezni...Válasz a kérdésre,konkrétan én 100% Whey prozein professionalt szedek a Scitec nutrition-tól.Ez tejsavó protein.
43643. Kantara (válaszként erre: 43639. - 099c0bed40)
2013. aug. 1. 12:18

nem tudom, miért vagy ennyire ideges. Ez a figura összevissza irkált hülyeségeket máshova is, én meg nem díjazom ha valaki félre akarja vezetni a gyanútan embereket. Miattuk. Nem azzal kell itt dicsekedni hogy ő 3 perc alatt meggyógyít egy pánikbeteget, ez abszurd. Semmi érdemlegest nem írt, szerintem nem is írt volna ez után sem. De hát cáfoljon rá. Írjon. Ez egy szabad fórum. Miért nem teszi? Segíteni akart? Ugyan már...

írjál neki priviben, majd meglátod, milyen okos tanácsokkal fog ellátni. Vagy nem. De nekem ne mondd, hogy tőlem ijedt meg egy olyan "orvos" aki ért a pszichéhez. Azért minden kaját nem eszünk meg amit elénk tesznek.

43642. Kantara (válaszként erre: 43640. - 099c0bed40)
2013. aug. 1. 12:13
Majd helyreigazítod. :)
43641. 099c0bed40 (válaszként erre: 43635. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 11:01

Te nem tudod megtenni hogy leköltözöl vidékre?

Hátha jót tennne ha azt tennéd amit ők, és ezt nem sértésnek írom, hanem mert én is elgondolkodtatónak tartom.

43640. 099c0bed40 (válaszként erre: 43637. - Kantara)
2013. aug. 1. 10:59
Köszi a jótanácsot, Őt is olvasom amíg valaki nem jön aki egy laza mozdulattal lefikázza.
43639. 099c0bed40 (válaszként erre: 43636. - Kantara)
2013. aug. 1. 10:58

Én csak azt nem tudom elfogadni mikor valaki egyből elkezdi fikázni a másikat, és annyit se képes végigolvasni hogy mit akarna javasolni az illető.

Javaslatodra válaszolva: Voltam " igazi" orvosnál, de én olyan ember ( vagy barom?) vagyok aki meghallgatná más véleményét illetve javaslatát is mielőtt helyből lehurrogná.

43638. Kantara (válaszként erre: 43635. - Dorka12345)
2013. aug. 1. 06:36
és házi kosztot esznek. Szerintem ez is fontos
43637. Kantara (válaszként erre: 43626. - 099c0bed40)
2013. aug. 1. 06:35
ahogy olvasom kafa hozzászólásait, úgy vélem, ő legalább tényleg akar is segíteni, értékes információkat oszt meg. Úgyhogy olvasd őt, ha Kwai elszaladt.
43636. Kantara (válaszként erre: 43626. - 099c0bed40)
2013. aug. 1. 06:21

pár fórumon fura stílusban trollkodott, ebből gondoltam. Ha tényleg orvos, akkor igenis válaszol, mert segíteni akar, ha kivonul a hoxáról, egyáltalán nem az intelligenciáját mutatja.

Nem mondod, hogy ő lett volna itt az egyetlen megoldás, azért ennyire nem kell bepánikolni.

Igazi szakemberhez kell fordulni.

43635. dorka12345
2013. aug. 1. 00:02
Es egyébként régebben mennyivel tovább éltek az emberek,főleg vidéken!!! Most s ha lemegyek falura csak 80-90 éves embereket látok:))) es mit csinálnak? Kapalnak,,friss levegőn vannak ,minden reggel meg isznak vagy egy kis pálinkát vagy kis bort:)))))
43634. dorka12345
2013. júl. 31. 23:59

Egyébként ezt találtam:

Miért szükséges a triptofán?

A triptofán egy esszenciális aminosav. A B3 vitamin (niacin) termelődéséhez van szükség rá.

A triptofán hozzájárul a mentális egészség, a pozitív kedélyállapot, a jó kognitív funkciók fenntartásához, tehát segít a depresszió és az álmatlanság ellen és a kedélyállapot stabilizálásában.

Csökkentheti a gyerekek hiperaktivitását.

Jót tesz a szívnek.

Étvágycsökkentőként elősegíti a fogyást.

Serkenti a növekedési hormon felszabadítását.

Részt vesz a szerotonin szintézisben, annak természetes prekurzora. Közreműködik a normál relaxációban, a mentális és fizikai jó közérzet fenntartásában, a normális alvásban.

43633. dorka12345 (válaszként erre: 43592. - Kafa)
2013. júl. 31. 23:58

Szia!

Engem az amino sav érdekelne....milyet vettél? Hogy keressem? Mert amúgy mindent Szedek amit leírtál vitaminokat,es en egyetértek veled!!! Amikor el jártam futni,semmi bajom nem volt!!!!!!!!!' A sport nagyon jo,csak sokan nem veszik ra magukat....

43632. kafa (válaszként erre: 43629. - Maya52)
2013. júl. 31. 20:40
Semmiség....ne köszönd..
43631. megi04 (válaszként erre: 43622. - A882c7138a)
2013. júl. 31. 20:27

Ehhez nem kell orvos!:D:D

Ha egy pánik beteggel roham esetén BÁRKI megnyugtató hangon szól,egyenletesen lélegezve,akkor a beteg percek alatt átveszi a lélegzés ritmusát,és megnyugszik!

A baj az,hogy nem mindig van ott valaki,hogy nyugtasson...És mivel a pánikos (a sok más mellett) többek közt a következő rohamtól is fél,ezzel bezárul a kör...

43630. kafa
2013. júl. 31. 20:24
Egy észrevétel!Úgy vonom le a következtetést,hogy a saját magamon alkalmazott "terápia" 2004-ben!(Az-az 9 éve-és tünet mentes vagyok!)És ebben az egyik főszereplő "anyag"-ok,ezek az aminosavak,az a fórumtársaknak úgy jön le,mintha valami csodaszer lenne,vagy valami különleges anyag!Ezt is szeretném tisztázni!A fehérjék építő kövei az aminosavak!!Fehérje=(hús,hal-főleg tengeri,tojás,stb.)Ebből(aminosav) az emberi szervezet 22+1-et tud hasznosítani(1 a csecsemőkorban),ebből kb 8-9 esszenciális(amit minden nap pótolni kell a táplálékból!!)Minden aminosavnak meg van a szerepe,ha csak 1 hiányzik a szervezeted nem fog normálisan működni!Van az L-triptofán nevű aminosav,ez menet közbe átalakítja a szervezeted 5.HTP-vé és ebből lesz a szerotonin,(persze kell hozzá B3,B6 vitamin is).Ti sokan szedtek SSRI-t,ami ugyan ezt szeretné elérni az agyban!Kérdezem én,nem egyszerűbb és egészségesebb az "alap anyagot"(L-Tripthopan)-be vinni a szervezetbe??Ezzel nem bíztatok senkit a gyógyszerei elhagyására,csak 1 észrevétel,kérdezze kezelő orvosát,gyógyszerészét...
43629. maya52 (válaszként erre: 43628. - Kafa)
2013. júl. 31. 19:09
Így érthető.köszönöm.
43628. kafa
2013. júl. 31. 17:57
Rakjuk a helyére a dolgokat!Kezdeném a fórum lényegével:segítség a legjobb tudásunk szerint,tapasztalat csere,vélemény nyilvánítás!Megpróbálok rendezetten fogalmazni!Az Adrenalin(epinefrin) úgy jut a véráramba,hogy az agy jelet küld a mellékvesének stresszhatás következtében és az gyorsan Adrenalint választ ki!Ez az anyag is Neurotraszmitter(Hírvivő anyag a sejtek közt),Szerkezetét tekintve:Fenilalanin és Tirozin aminosavakból áll!Az evolúció során alakult ki,a szervezetünk védővonalának!Vészhelyzetre készíti fel a testet!!!Támadj vagy menekülj!! A szív erősebben ver,gyorsul a légzés,éberebbek vagyunk és nő az izmok hatásfoka.Ezek tudatában ésszerű következtetés,hogy: Az igaz,hogy a pánikbetegek vérében sok az adrenalin,de nem ez a betegség kiváltó oka,hisz az agy küldi a jelet!!Sokkal inkább ez is csak 1 tünet !!És véleményem szerint a repülő orvos(Akinek Tisztelet a Munkájáért!!)Sürgős és többnyire balesetet elszenvedett embereket lát el,stabil-szállítható állapotba hozva őket,akik a baleset következtében nyilván sokkos-pánikos állapotban vannak,de véleményem szerint ezeket ez embereket megnyugtatni nem ugyan az,mint pánik beteget kigyógyítani!!Ezzel nem szeretném megbántani az Orvosokat és nem szeretném megkérdőjelezni a szaktudásukat!Ez csak 1 vélemény,reakció: Kwai hozzászólására..
43627. maya52
2013. júl. 31. 17:50

Sziasztok.

Én nem tudom ki kamuzik vagy nem .Amit Kwai leír a pánik leforgásáról,azt mindenki tudja aki valóban azon ment át..nem csak egy rosszulléten.

Azért abban kételkedek hogy 10 perc beszélgetéssel megoldja.Nekem kb.10x volt rohamom.Mindég az ügyeleten kötöttem ki.Az egész mentőcsapat 1 óra alatt nem tudta infúzióval és injekciókkal levinni 150 alá a pulzusomat....Akkor megfogadtam ha ezt túlélem szakembert keresek.Íszonyú volt.Azóta 6 éve kezel dr.rohamom nincs, de rengeteg gyógyszernek lettem a rabja.

❮❮ ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook