Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia,
ha nem lesz szövődményed mint itt pár embernek velem együtt, akkor igen. Amúgy a doki szerint 2-6 hónap között jön rendbe az ember, hangszalag és gége bénulásból.
Lányok!
Mennyi idő alatt lehet újra munkába állni pajzsmirigy műtét után?
Nekem április 28-án lesz a műtétem, és június 7-én az esküvőm... addigra rendben leszek szerintetek?
Szia,
engem is az érdekelne hogy ki és hol műtött. Amúgy a hangoddal és a légzéseddel minden ok? Fáj még a nyakad, mármint belül, nekem iszonyúan húzódik. Nem fáj. Bár én most lettem két hetes.
Szia!
Olvastam a fórumon a bejegyzéseidet, van pár kérdésem ezzel kapcsolatban.
Téged ki/hol műtött? A második radiojód kezelésre mikor mész? Milyen lett az első után az eredmény?
Remélem nem vagyok túl tolakodó. Tudom, kicsit személytelen az egész, de nem akartam egyből kisregénnyel nyitni. :)
Egyébként a két műtét nem is annyira ritka. Beszéltem személyesen pár emberrel, akiknél már az elején két műtét terveztek. Igaz, nálam egyszerre akartak kiszedni mindent, így 6 órás lett a műtét. Utólag kiderült, hogy a két részletes megoldás nem lett volna elvetendő gondolat... Végül is, ugyanazon a vonalon vágnak.
Üdv,
Gabi
Végül Téged megműtöttek? Neked is hideg göb volt?
TSH-m nekem is rendben van.
Tegnap késő esti kérdéseim eltűntek:(
Növekvő (most 2,5 cm.es), meszes, hideg göb indokolja a műtétet? Két orvos azt mondta, hogy igen, egy azt, hogy felesleges. Elbizonytalanodtam, feleslegesen nem szeretném... Tudtok erről valamit?
Dr. Boér Andráshoz kell beutaló és időpont, vagy csak oda lehet menni a Kékgolyóba és sorbaülni?
Köszi, ha tudtok segíteni!
Nincs róla fénykép? :( Szegény...
Nekem a nyálmirigy daganat műtéti hege már alig látszódik... bár hátul még igen. De ott többször kellett vágni komplikáció miatt.
Mázlista! :) Maradjon is így akkor! :)
Én 178 cm magas vagyok, és 60-60 kg. :)
Igen, ezt nekem is mondta a dokim, hogy nem szeretne kétszer műteni. Az nagyon nem jó!
Nem híztál?
Uramatyám! :( Szegény! :( Akkor egy szavam sincs.
Azt mondta egyébként a dokim, hogy ha műtét közben bármilyen elváltozást észlel a pm-en, ami neki nem fog tetszeni, abban az esetben kiveszi úgyis az egészet.
34 éves leszek júliusban.
Ja... azt sem tudtam, hogy az egy hormon. :)
Köszi az infót! :) Ma is tanultam valamit! :D
TE hány éves vagy?
A thyroxin nem gyógyszer. az a hormon, amit a pajzsmirigyed termelne, csak előállított. :) Nekem is kell életem végéig, de nekem azelőtt is kellett, mert alapjáraton sem működött jól a pajzsmirigyem.
Hány éves vagy?
Nekem azt mondták attól, hogy nincs pm-em ugyanúgy vállalhatok babát, és tudok is, csak többször kell majd vérvételre járni.
Nekem már volt egy ugyanilyen bizonytalan nyálmirigy daganatom is 13 éve. Erre most ugyanazon az oldalon van ez is.
Remélem a holnapi biopszia már biztosat fog mutatni.
Nem lenne jó, ha az egész pm-et kivennék, mert akkor életem végéig gyógyszert kellene szednem. Én pedig gyógyszerellenes vagyok. :(
Ráaádul 8 éve nem esem teherbe... reménykedtem, hogy majd ezután arra is fény derülhet, hogy miért. Mert eddig semmit nem találtak, minden rendben azt mondták.
Nekem a biopszia nem tudta biztosra állítani, hogy rosszindulatú sejtek vannak... nem tudom pontosan mi volt írva, csak hogy C4-es lett az eredmény... a gyorsfagyasztásos vizsgálaté meg negatív...
Nekem azt mondták, hogy a gyorsfagyasztás majd megmutatja, ami a műtét közben lesz... mikor felkeltem azt mondták 98% az esélye, hogy a szövettan is negatív lesz... erre pozitív lett.
De a te vizsgálati eredményed végén nincs C betű + egy szám? Hogy lehet, hogy már többszöri vizsgálat után sem tudnak valamit mondani rá? 3 cm-es göbnél, és megnagyobbodott nyirokcsomónál én nem kockáztatnék... :S nekem 7mm-es göböm volt, és az is rosszindulatú lett, pedig uh-n azt mondták ne is menjek vele tovább, mert 1 cm alatt nincsen semmi baj. Aha.
De kívánom, hogy minden rendben legyen! Sajnos nekem rossz tapasztalataim vannak ezzel a göbös dologgal, de én csak egy ember vagyok a sok közül. Miattam ne ijedj meg. :) A citológia eredmény meg olyan, hogyha épp jó helyre szúrják akkor negatív ha rosszra akkor pozitív... nekem is csak szerencsém volt, hogy pont olyan helyen szúrtak meg... mer tkülönben senki se foglalkozna a 7 milis göbömmel még mai napig sem.
Szia!
Neked mi volt a szövettani eredményedbe írva?
Nekem: denudált magok formájában láthatók degenerálódott thyreocyták. Sejtszegény vizsgálati anyag, mely alapján difinitív diagnózis nem állítható fel.
Mindezt két szúrás után... holnap megyek a harmadikra. :(
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?