Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
És gyógyszer nélkül:)
Ez szuper!
Nekem kell szednem gyógyszert, mert semmit nem csinál a bent maradt pm-em....
koszonom Irisz,nekedhiszek csak ha pmrol van szo :)
persze irok,mennem kell hozza mert lejart a jogsimon az orvosi,ezert csinaltunk labort,mert a pm kontrollt mindig elkummantom.... :P
Nagyon rendben van:))))
Majd írd meg, hogy mondott e valami értelmeset a doki.
Sziasztok!
Kérdés: a tsh-m 0,41 lett...dokihoz a héten megyek vissza az eredménnyel. Szerintetek rendben? a referencia érték 0,4-4 között van...
Igen:)
Én hordok sálat:)
V kivágásos póló, V kivágásos kardigán vagy pulcsi, erre rá a kabát, ami szintén nem ér a nyakamhoz, kívülre a sál lazára tekerve:)
Na, akkor egyformák vagyunk:)
Mindig V kivágásos felsőket hordok, mert ha hozzáér valami a nyakamhoz hosszabb távon, akkor "megőrülök":)
Nyakláncot sem hordok lassan 5 éve, leszoktam a sálakról is...
Mindenki máshogy gyógyul. Neked lehet továbbtart. Ne aggódj, majd szép lesz neked is. A vágásomnak kb. 1 év kellett, hogy teljesen elhalványodjon, ne legyen piros, a cső helyének 1,5 év kellett.
így közel 5 év után sem bírom elviselni sem a sálat, sem mást.
Nekem is elfogy néha a mondat vége.. :(
Más. Nekem 4 hónapja volt a műtét. Normális, hogy még mindig vörös a vágás helyén végig és néha ég néha viszket és nem bírom elviselni ha hozzá ér valami??
Igen, tudom:))))
Igyekszem kevesebbet beszélni....
:)))
Ne beszélj annyit!;)
Hogy mi romlott? Hadarok, valahogy nem olyan szépen formálom a betűket. Persze az is lehet az oka, hogy az egyik kollégámtól átvettem:) Most épp próbálok nagyon figyelni. Van, hogy ha hosszabb monológot tartok, akkor a végére a levegőm is elfogy. Persze nem vészes, de engem kicsit zavar.
Jaj, én már csak ilyen hüle vagyok:) Kicsit zavar, hogy mélyebb és rekedtebb a hangom, kicsit zavar, hogy időnként hadarok, ami nem volt rám sosem jellemző, kicsit zavar, hogy már nem tudok úgy játszani a hangommal, mint régen. Semmi extra, csak engem zavar. A családom, barátaim, ismerőseim, kollégáim csak jót szórakoznak ezen, de nekem annyira fura, hogy nem dicsérgetik a hangomat (azt mondják, hogy nagyon szép beszédhangom volt). Tehát, csak ennyi az egész:)
Én felhívtam annak idejét Klárit, hogy szinte rendesen tudok beszélni:) Örült neki nagyon, én meg annak, hogy tudja ő nagyon jó:)
Kedves Írisz! Szerintem, ha úgy érzed, mindenképpen érdemes felkeresni a foniátert. Annyira kedves, aranyos, inkább értékeli, hogy törődsz magaddal. Én is fel fogom hívni, mert még nem is mondtam neki, hogy tök jó lett a hangom. Nekem nincs beszéd közben problémám, már senki nem is emlékszik a műtétemre. Tényleg, a csodával határos.
Én nagyon stresszes, szorongós alkat vagyok, azért gondolom, hogy ez más lehet. Ha éppen erősebben szorongok vagy nagyon elfáradok, akkor nehezen lélegzem. Nagyon rossz érzés. Akkor próbálom a hasi légzést, ahogy tanultam és ahogy a jógán csináljuk. Erre oldódik.
Nem igazán értem, nálad mi romlott a beszédedben? A nagy levegővételek?
Én szedek hormon és már nem csak t4, hanem már t3 tablettát is.
Kb. 3 hete gondoltam arra, hogy ismét felkeresem a foniáteremet, bár lehet lükének nézne:)
Régen nagyon szépen beszéltem és most a műtét után közel 5 évvel feltűnt, hogy már nem dicsérgetnek a szép beszédem miatt, ami azért van, mert másra kell figyelnem. Persze nem beszélek csúnyán és beszédhibákkal, de valahogy nem úgy ahogy régen.
Ha stresszelem magam, akkor erősödik a levegőtlenség és fuldoklok is kicsit.
Szia!
Én is Boldog Új Évet Kívánok neked és nagyon örülök a hangodnak:))))
Sajnos nincs jó hírem, ugyan is ez a pm-től van. Ez sosem fog elmúlni. Stressz hatására erősödik, de mindig jelen van. Nekem maradt a beszédnél a levegő elfogy jelenség is. Ha nem koncentrálok rendesen, akkor van, hogy nem tudom végig mondani a mondatot. Ez van.
Sziasztok! Ezúton is kívánok Mindenkinek boldog, egészségben gazdag Új Évet!
Engem féléve műtöttek, akkor elment a hangom. Rengeteg segítséget, jó szót kaptam Tőletek, ezúton is köszönet. A hangom kb. két hónapja rendben, TSH-m 2,73.
Eddig nem kellett gyógyszert szednem, bízom benne, ezután sem kell. Szerencsére jól vagyok. Egyetlen tünetem van, stressz hatására légszomjam van. Van-e, volt-e Nektek ilyen? Mit lehet tenni ellene, azonkívűl, hogy ne stresszeljek? Mivel a hormonszintjeim rendben, nem ennek tulajdonítom a tünetet, de lehet, hogy mégis?
Szia!
Sok boldogságot nektek:))))
Igen, valószínű, hogy újra beáll a működésed.
Sziasztok! Régen írtam ide, de olvastam a fórumot. November 19-én megszületett a kislányunk!
A pm. műtét óta nem kellett szednem gyógyszert (bal lebeny megmaradt), de a terhesség alatt el kellett kezdenem szedni az L-thyroxint. Januárban megyek vissza a dokihoz, szerintetek lecsökkenti a gyógyszert? Mert a terhesség előtt jó volt, akkor úgy gondolom, hogy utána is visszaállhat az egyensúly. Remélem, így lesz. Egyébként nekem a súlyomban nem okozott semmit, a terhesség sem, ami feljött, 2 hét alatt le is ment, pedig semmit nem tettem értem.
Remélem, a baba nem örökölte ezt a pm. betegésgre való hajlamot (lányoknál úgy tudom, hogy sajnos előfordulhat). Vettek tőle vért születéskor is meg 2 hetesen is, aztán majd 3 hónaposan megint kontroll. De inkább vizsgálják többször, minthogy nem ne vegyenek észre valamit.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?