Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Hát pedig az államig voltam majdnem vágva, az állam
hegyén volt az utolsó öltés. Az endokrinológus is azt mondta nagyon ritkán vágnak igy.A sebész a göbök miatt már műtét előtt felvázolta az egész műtét menetét sajnos igy tudott műteni és még szerencsém volt hogy a mellkas alatt lévő göb nem érte el a mellhártyát.A jobb lebenyem vették ki a bal maradt.De a jobb oldalon minde össze volt nőve.Így jártam.
Átvágták a nyakizmaidat? Ez lehetetlen!
Ilyet nem csinálnak pm. műtétnél.
Minden rendben lesz!
A műtét utáni napok azért kellemetlenek, mert nehéz a nyelés. Olyan érzés, mint egy jó torok-vagy mandulagyulladás illetve a seb miatt az ágyban a fordulás sem a korábban megszokott. A hangom az már másnap is szuperált, egy ici-pici rekedtséget én hallok, mások nem. Mélyült az amúgy is mély hangom, talán ennyi a változás, de lehet ez is átmeneti állapot csak. Ja, még nem tudok kiabálni, erőtlenebb ha hangosabban akarok beszélni - ami a férjem szerint előny :-) A kórház utáni itthoni hét legelején még többnyire pihengettem, szédelegtem, talán azért is, mert a rengeteg hormon akkor ürült ki a szervezetemből, a hormongyógyszert meg még nem kezdtem el szedni vagy utána az még nem hatott. A mozgást, ténykedést nem vittem túlzásba, de mentünk bevásárolni és utána lepihentem újra. Ma már mindent megcsinálok de csak mindig annyit, amennyi jól esik és nem többet. Szerintem ez a gyógyulás titka. A sebem hamar gyógyul, szinte már csak egy csík látszik.
Köszönöm a biztatást, nagyon remélem, hogy nálam is minden rendben lesz. Milyen a lábadozás? Mennyire leterhelő, vagy már ténykedsz rendesen? Hangod, hangszálaid rendben?
Júni 2-án megyek laborra, ha rendben lesz, előjegyeznek műtétre.
A TSH-m 8,66, kisebb alulműködésem van. Én nem érzem igazán, nincsen semmi bajom - vszerintem. Viszont szerda óta szedem az L-Thyroxint, egyenlőre kezdésnek 1 hétig napi 25ug, de azóta kissé feszült vagyok.
Egyébként a doki, akihez mentem, akit ajánlottak, mert ügyesen műt, na ő mondta, hogy kezdjem el szedni, tegyük rendbe a TSH-t, mert az altatóorvos sem vállalja el, ha az nincs rendben. Egyébként az anti TPO-m is magas. Tavaly volt cytológia, az nem támasztotta alá a rosszindulatú daganatot. De ahogy olvasom, ennek a göbnek azért még így is megvan az esélye, hogy daganatos legyen, és hogy kikapják az egész pm állományt. Nekem mondta a dokim, hogy a bal lebbenyt egy az egyben kiveszi, nincs értelme darabot benne hagyni, szinte kitölti a teljes bal oldalt a göb. Én 1 éve homeopátiától kezdve mindent próbáltam, érdekes, akkor a TSH-m rendben volt, de ez a nyak szorítás - annak ellenére, hogy az Uh szerint nem nőtt a göb - elég rossz érzés. Ha meg ideges vagyok, akkor dudorodik rendesen a nyakamon.
Ami aggaszt, van egy 20 hónapos kisfiam, nagyon kis ragaszkodó, bár tudom, rendben lesz itthon apával, mamával, csak utána hogy fogom tudni megállni, hogy nem emelem fel...és ő ezt hogy fogja megélni...
Ősszel megyek vissza dolgozni, remélem addigra felejthető lesz ez az egész.
Göböd van és alulműködsz? Ha alulműködő vagy, akkor nem kell a TSH-nak jónak lenni.
A túlműködéknél fontos ez, mert magasabb a pulzusunk, kapkodjuk a levegőt, azaz az alacsny TSH növeli a műtéti kockázatot, de a magas TSH úgy tudom jó.
Sziasztok!
1 éve vettem észre a puklit a nyakamon...bal pajzsmirigy göb, szinte kitölti a bal lebbenyemet. Már nyomja a légcsövem, most jutottunk el odáig, hogy műtét. Egy hónap L-thyroxin szedés, ha jó lesz a TSH-m, műtét...
A műtét után 1 hónappal kezdtem dolgozni egy új munkahelyen, és persze kendőt tettem a nyakamra, de az is zavart, így néhány nap múlva levettem a kendőt és megkérdeztem a kollégákat, hogy zavarja e őket?
Volt nagy döbbenet, de azt mondták nem:)))))
Szia!
A bal oldalit teljesen kivették, a jobb oldalhoz egyenlőre nem kellett nyúlni. Várom, hogy hívjanak az onkológiáról a kontroll időpontja miatt ami májusban lenne esedékes.
A hegem kb 4 cm. olyan mintha egy kemény kukac lenne benne végig. :/
Szia!
Köszönöm szépen, hogy leírtad a történeted! :) Örülök, hogy már jól vagy! Mielőbbi jobbulást, és erősödést neked! :)
És már másnap tökéletes volt a hangom, mondjuk picit rekedt még, ami gondolom kitisztult pár hét alatt teljesen. Napról napra jobb minden, a seb szépen gyógyul csak még feszül. Ma vagyok egy hetes amúgy.
Ne izgulj, semmi gond nem lesz! Nem fáj semmi amúgy, utána sincs különösebben semmi kellemetlenség leszámítva egy napig a csövet a nyakadban és ennyi. Aztán meg kis torokfájás-féle ami 2-3 nap és el is múlik. Gyengeség az van sajnos - nálam legalábbis - de fokozatosan gondolom és majd ha hormont szedek ez is normalizálódik! Szóval nyugi, nem lesz gond!
(Én majdnem 4 órát voltam a műtőben, a férjem az azt mondják olyan ideges volt, hogy nem is lehetett hozzászólni. Megfigyelésen bent tartottak, a pulzusom ugyanis szörnyű magasra felment ami a basedow-osoknál, metothyrint szedőknél sajnos nem ritka. Pedig én ittam a jódot előtte egy hétig napi rengeteg cseppet és utána is pár napig.)
Szia!
A szívem nem az igazi, dobog össze-vissza. Még ki kell ürülnie a rengeteg hormonnak a szervezetemből, a hormon gyógyszert vasárnaptól szedhetem. És hamar elfáradok.
A műtét után az ébredezés, meg a cső a nyakban az a nem túl jó, de egy hét távlatában ez már semmiség. Már nyelni is tudok rendesen, csak feszül a seb és ennyi. Amúgy tényleg minden jól sikerült!
Ezt találtam:
A műtéti heg fájdalmassága, mely szokásos fájdalomcsillapítókra reagál. A műtét utáni egy hétben ez gyakori panasz. A műtét után kb. 1 évig várható, hogy a műtéti terület teljes gyógyulása, az idegek regenerálódása miatt még panasz jelentkezhet (bizarr égető érzés, csípő, szúró fájdalom jelentkezhet az idegek regenerálódása során fellépő átmeneti érzészavar miatt).
Szia!
Mekkora a heged? Az egész pm-et kivették?
Dokinak mutattad már? Azért szeptember óta már nagyon sok idő eltelt.
Szia!
Örülök, hogy jól vagy. :) Ezek szerint minden jól sikerült.
Mi az az egy-két dolog, ami nem szuper?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?