Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16725. Tündik
2014. máj. 4. 14:15

Hát pedig az államig voltam majdnem vágva, az állam

hegyén volt az utolsó öltés. Az endokrinológus is azt mondta nagyon ritkán vágnak igy.A sebész a göbök miatt már műtét előtt felvázolta az egész műtét menetét sajnos igy tudott műteni és még szerencsém volt hogy a mellkas alatt lévő göb nem érte el a mellhártyát.A jobb lebenyem vették ki a bal maradt.De a jobb oldalon minde össze volt nőve.Így jártam.

16724. a0c1361e44 (válaszként erre: 16723. - Tündik)
2014. máj. 4. 13:56

Átvágták a nyakizmaidat? Ez lehetetlen!

Ilyet nem csinálnak pm. műtétnél.

16723. Tündik
2014. máj. 4. 13:37
Pajzsmirigy műtétem volt feb.28-án. A nyakam vágták mindkét irányba igy a tartásával gondom volt műtét után.Nehezen tudtam felemelni és a párnán is könnyebb volt kézzel arrább tenni.A nyaki izmot vágták . Volt egy 3cm göb ami nyomta a nyelőcsövet és 2.5cm göb ami a mellkeas alatt volt.Szövettan jó leszámítva hogy limfóma beszürődés van.Gyógyszert nem kell szednem termel elég hormont ,de egy kicsit alul működik.Most jött el az idő hogy ujból dolgozni tudok ,ezt most érzem.Nem tudom Ti hogy voltatok műtét után de nekem borzasztóan fájt a fejem ,és még hátul is meg volt dagadva minden.Szeretném ha válaszolnátok Kit műtöttek még így és neki meddig volt gondja a nyak tarásával.
16722. kingik (válaszként erre: 16721. - Papaver13)
2014. máj. 3. 18:32

Minden rendben lesz!

A műtét utáni napok azért kellemetlenek, mert nehéz a nyelés. Olyan érzés, mint egy jó torok-vagy mandulagyulladás illetve a seb miatt az ágyban a fordulás sem a korábban megszokott. A hangom az már másnap is szuperált, egy ici-pici rekedtséget én hallok, mások nem. Mélyült az amúgy is mély hangom, talán ennyi a változás, de lehet ez is átmeneti állapot csak. Ja, még nem tudok kiabálni, erőtlenebb ha hangosabban akarok beszélni - ami a férjem szerint előny :-) A kórház utáni itthoni hét legelején még többnyire pihengettem, szédelegtem, talán azért is, mert a rengeteg hormon akkor ürült ki a szervezetemből, a hormongyógyszert meg még nem kezdtem el szedni vagy utána az még nem hatott. A mozgást, ténykedést nem vittem túlzásba, de mentünk bevásárolni és utána lepihentem újra. Ma már mindent megcsinálok de csak mindig annyit, amennyi jól esik és nem többet. Szerintem ez a gyógyulás titka. A sebem hamar gyógyul, szinte már csak egy csík látszik.

16721. papaver13 (válaszként erre: 16718. - Kingik)
2014. máj. 3. 08:36

Köszönöm a biztatást, nagyon remélem, hogy nálam is minden rendben lesz. Milyen a lábadozás? Mennyire leterhelő, vagy már ténykedsz rendesen? Hangod, hangszálaid rendben?

Júni 2-án megyek laborra, ha rendben lesz, előjegyeznek műtétre.

16720. papaver13
2014. máj. 3. 08:34

A TSH-m 8,66, kisebb alulműködésem van. Én nem érzem igazán, nincsen semmi bajom - vszerintem. Viszont szerda óta szedem az L-Thyroxint, egyenlőre kezdésnek 1 hétig napi 25ug, de azóta kissé feszült vagyok.

Egyébként a doki, akihez mentem, akit ajánlottak, mert ügyesen műt, na ő mondta, hogy kezdjem el szedni, tegyük rendbe a TSH-t, mert az altatóorvos sem vállalja el, ha az nincs rendben. Egyébként az anti TPO-m is magas. Tavaly volt cytológia, az nem támasztotta alá a rosszindulatú daganatot. De ahogy olvasom, ennek a göbnek azért még így is megvan az esélye, hogy daganatos legyen, és hogy kikapják az egész pm állományt. Nekem mondta a dokim, hogy a bal lebbenyt egy az egyben kiveszi, nincs értelme darabot benne hagyni, szinte kitölti a teljes bal oldalt a göb. Én 1 éve homeopátiától kezdve mindent próbáltam, érdekes, akkor a TSH-m rendben volt, de ez a nyak szorítás - annak ellenére, hogy az Uh szerint nem nőtt a göb - elég rossz érzés. Ha meg ideges vagyok, akkor dudorodik rendesen a nyakamon.

Ami aggaszt, van egy 20 hónapos kisfiam, nagyon kis ragaszkodó, bár tudom, rendben lesz itthon apával, mamával, csak utána hogy fogom tudni megállni, hogy nem emelem fel...és ő ezt hogy fogja megélni...

Ősszel megyek vissza dolgozni, remélem addigra felejthető lesz ez az egész.

16719. a0c1361e44 (válaszként erre: 16717. - Papaver13)
2014. máj. 2. 21:42

Göböd van és alulműködsz? Ha alulműködő vagy, akkor nem kell a TSH-nak jónak lenni.

A túlműködéknél fontos ez, mert magasabb a pulzusunk, kapkodjuk a levegőt, azaz az alacsny TSH növeli a műtéti kockázatot, de a magas TSH úgy tudom jó.

16718. kingik (válaszként erre: 16717. - Papaver13)
2014. máj. 2. 21:22
Szia! Én - 2 hetes - frissen műtött azt mondom, hogy nem kell ettől tartanod, sokkal jobban leszel és hamar felépülsz! Őszintén mondom!
16717. papaver13
2014. máj. 2. 15:07

Sziasztok!

1 éve vettem észre a puklit a nyakamon...bal pajzsmirigy göb, szinte kitölti a bal lebbenyemet. Már nyomja a légcsövem, most jutottunk el odáig, hogy műtét. Egy hónap L-thyroxin szedés, ha jó lesz a TSH-m, műtét...

16716. kingik
2014. ápr. 30. 09:22
Segítsetek lécci, hogy miként kell masszírozni a sebet és hányszor? Jobbra-balra, fel-le és az egész nyakat vagy csak a sebet? Milyen vicces kérdés így visszaolvasva :-)
16715. a0c1361e44 (válaszként erre: 16714. - Gracielita)
2014. ápr. 25. 19:31

A műtét után 1 hónappal kezdtem dolgozni egy új munkahelyen, és persze kendőt tettem a nyakamra, de az is zavart, így néhány nap múlva levettem a kendőt és megkérdeztem a kollégákat, hogy zavarja e őket?

Volt nagy döbbenet, de azt mondták nem:)))))

16714. Gracielita
2014. ápr. 25. 17:26
Nekem jódkezelésen ajánlotta a főorvos. Fél év telt el, és senki nem mondott rá smemit, pedig minden orvos láthatta aki csak megvizsgált, aztán egy kedves doktorúr mondta el, hogy ez bizony keloidos és ezt ajánlotta nekem. Tényleg nem olcsó... de hát szerintem senkinek nem hiányzik, hogy ha valakivel összefut az utcán, az arca helyett a nyakát bámulja, vagy rosszabb esetben teljesen ledöbbenve kérdezgessék, hogy "Úristen, az meg mi?"
16713. -agi- (válaszként erre: 16712. - A0c1361e44)
2014. ápr. 25. 08:50
Nem tudom, de nagyon nem jó ez a nyakamnál. A póló hozzáér és rögtön még érzékenyebb lesz. Egészen lila lesz. (a gátmetszésen kívül semmilyen orvosi dolog nem történt velem..)
16712. a0c1361e44 (válaszként erre: 16710. - -agi-)
2014. ápr. 25. 08:19
Lehet, hogy te kelloidos gyógyulásra vagy hajlamos, nem? Azzal meg nem tudom, hogy lehet e tenni valamit. Egy ismerősömnek a vágásának az egyik fele teljesen eltűnt, de egy néhány centis szakasz kelloidos lett. Az még így 3 év után is vastag és piros, ahogy te is írod. Lehet bőrgyógyásszal kellene beszélned. Nekem főleg a cső helye volt ronda és az a bőrgyógyász aki a krémet ajánlotta azt mondta, ha ez sem használ, akkor elinjekciózzuk. Nem tudom milyen eljárás ez, de végül is nem kellett:)
16711. -agi- (válaszként erre: 16701. - Kolett1980)
2014. ápr. 25. 08:16
ohhh :(
16710. -agi- (válaszként erre: 16705. - A0c1361e44)
2014. ápr. 25. 08:15
Atyagatya, akkor az aranyból van :) Sajna valami kevésbé költséges megoldást kell kipróbálnom.
16709. -agi- (válaszként erre: 16704. - Gracielita)
2014. ápr. 25. 08:13
Köszi, ezt a krémet ki ajánlotta Neked?
16708. -agi- (válaszként erre: 16700. - Kolett1980)
2014. ápr. 25. 08:10

Szia!

A bal oldalit teljesen kivették, a jobb oldalhoz egyenlőre nem kellett nyúlni. Várom, hogy hívjanak az onkológiáról a kontroll időpontja miatt ami májusban lenne esedékes.

A hegem kb 4 cm. olyan mintha egy kemény kukac lenne benne végig. :/

16707. kingik (válaszként erre: 16706. - Kolett1980)
2014. ápr. 23. 09:10
Nagyon köszönöm! :-)És remélem erőt adta, kérlek írj majd, hogy zajlott, hogy vagy!
16706. Kolett1980 (válaszként erre: 16703. - Kingik)
2014. ápr. 23. 08:12

Szia!

Köszönöm szépen, hogy leírtad a történeted! :) Örülök, hogy már jól vagy! Mielőbbi jobbulást, és erősödést neked! :)

16705. a0c1361e44 (válaszként erre: 16699. - -agi-)
2014. ápr. 22. 22:39
Én több féle krémet használtam. A műtét után magamra kentem egy tubus körömvirágkrémet, majd kipróbáltam egy kifejezetten sebkezelésre ajánlott krémet a contratubexet, de arra allergiás voltam, így abba hagytam, ezután a bőrgyógyászom adott egy mintát dermatixet. Erre nem voltam allergiás, így vettem egy tubussal. Nagyon drága, mert egész pici tubussal 8 ezer volt 2009-ben, de szép lett a nyakam. Fél évvel a műtét után már szinte nyoma sem volt:)
16704. Gracielita (válaszként erre: 16699. - -agi-)
2014. ápr. 22. 22:01
szia! Prosil gél a legjobb. Engem júniusban műtöttek, és nagyon ronda volt még egy hónapja is a sebem, de szemmel láthatóan csodát művelt vele. Próbáld ki, megéri!
16703. kingik (válaszként erre: 16663. - Kolett1980)
2014. ápr. 22. 21:51

És már másnap tökéletes volt a hangom, mondjuk picit rekedt még, ami gondolom kitisztult pár hét alatt teljesen. Napról napra jobb minden, a seb szépen gyógyul csak még feszül. Ma vagyok egy hetes amúgy.

Ne izgulj, semmi gond nem lesz! Nem fáj semmi amúgy, utána sincs különösebben semmi kellemetlenség leszámítva egy napig a csövet a nyakadban és ennyi. Aztán meg kis torokfájás-féle ami 2-3 nap és el is múlik. Gyengeség az van sajnos - nálam legalábbis - de fokozatosan gondolom és majd ha hormont szedek ez is normalizálódik! Szóval nyugi, nem lesz gond!

(Én majdnem 4 órát voltam a műtőben, a férjem az azt mondják olyan ideges volt, hogy nem is lehetett hozzászólni. Megfigyelésen bent tartottak, a pulzusom ugyanis szörnyű magasra felment ami a basedow-osoknál, metothyrint szedőknél sajnos nem ritka. Pedig én ittam a jódot előtte egy hétig napi rengeteg cseppet és utána is pár napig.)

16702. kingik (válaszként erre: 16698. - Kolett1980)
2014. ápr. 22. 20:03

Szia!

A szívem nem az igazi, dobog össze-vissza. Még ki kell ürülnie a rengeteg hormonnak a szervezetemből, a hormon gyógyszert vasárnaptól szedhetem. És hamar elfáradok.

A műtét után az ébredezés, meg a cső a nyakban az a nem túl jó, de egy hét távlatában ez már semmiség. Már nyelni is tudok rendesen, csak feszül a seb és ennyi. Amúgy tényleg minden jól sikerült!

16701. Kolett1980 (válaszként erre: 16699. - -agi-)
2014. ápr. 22. 14:31

Ezt találtam:

A műtéti heg fájdalmassága, mely szokásos fájdalomcsillapítókra reagál. A műtét utáni egy hétben ez gyakori panasz. A műtét után kb. 1 évig várható, hogy a műtéti terület teljes gyógyulása, az idegek regenerálódása miatt még panasz jelentkezhet (bizarr égető érzés, csípő, szúró fájdalom jelentkezhet az idegek regenerálódása során fellépő átmeneti érzészavar miatt).

16700. Kolett1980 (válaszként erre: 16699. - -agi-)
2014. ápr. 22. 14:24

Szia!

Mekkora a heged? Az egész pm-et kivették?

Dokinak mutattad már? Azért szeptember óta már nagyon sok idő eltelt.

16699. -agi-
2014. ápr. 22. 14:14
Sziasztok! Ötleteket várok. Szeptember elején műtöttek. Én türelmes vagyok, de ez a heg marha ronda és viszket meg mar. Kenegetem körömvirág kenőccsel de mint halottnak a csók, annyit ér. (
16698. Kolett1980 (válaszként erre: 16697. - Kingik)
2014. ápr. 22. 09:15

Szia!

Örülök, hogy jól vagy. :) Ezek szerint minden jól sikerült.

Mi az az egy-két dolog, ami nem szuper?

16697. kingik
2014. ápr. 18. 23:09
Meg is vagyok, szuper volt minden :-) Mondjuk egy-kér dolog nem, de a lényeg, hogy túl vagyok rajta, ma jöttem haza a kórházból.
16696. kingik (válaszként erre: 16695. - A0c1361e44)
2014. ápr. 6. 11:32
Akkor én is hízni fogok? :-) Majd beszámolok róla! A hangom nekem nagyon kell, már jó lenne a műtét utáni héten - húsvét - visszakapnom! Ebben nagyon bízom!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook