Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16575. MHKúj
2014. febr. 24. 20:01

Sziasztok,

a hideg vagy a meleg göb a jobb?

Mūtét utàn mikor lehet keményebben edzeni? pl. maraton futàs, ilyenek.

Amúgy lehet e 100% os életet élni ha kiveszik az egyik oldali pajzsmirigyet? Mik a tapasztalataitok a mūtét elõtti vagy utàni élettel kapcsolatban, mi vàltozhat meg?

16574. Juli85 (válaszként erre: 16573. - Lindus73)
2014. febr. 20. 15:31

Írtam közben privátban.

Ez nagyon jó, ilyenkor az a legjobb, ha nem kell sokat várni, minél előbb túlesni rajta! Minden rendben lesz!

Pénteken akkor be is fekszik? Először az én műtétem is hétfőre esett volna, mondták, hogy pénteken jelentkezzek, megkapom az ágyat, de valószínűleg hazamehetek, és vasárnap este vissza. Bár, aki messze lakik, annak nem éri meg olyan sokat utazni. Testvéred budapesti?

Akkor lehet, hogy tényleg összefutunk hétfő reggel, az bizti, hogy én ott leszek...

16573. lindus73
2014. febr. 20. 13:56
Végre felgyorsultak az események,holnap reggel már az osztályon kell jelentkezni,hétfőn műtét.Lehet,hogy Juli85-tel találkozni is fogunk hétfőn, mert reggel korán már ott leszek.Na,de minden rendben lesz,pozitív energia kell most :)
16572. a0c1361e44 (válaszként erre: 16571. - Lindus73)
2014. febr. 20. 07:55

Ahogy már írták előttem, simán lehet két helyről vett biopszia eredménye más. Lehet, hogy több göb van, amelyek különbözőek. Nem kell aggódni. Valóban jó kórház és ezek a betegségek jól kezelhetőek.

Nekem sosem volt rossz a biopsziám, a szövettanomban viszont voltak atípusos sejtek. Nem kellett izotópos kezelés.

Igen, azoknak is nehéz, akiknek simán csak kiveszik. Inkább lelkileg terheli meg az embert, ahogy minden műtét. Ne aggódjatok! Minden rendben lesz!

16571. lindus73 (válaszként erre: 16570. - Juli85)
2014. febr. 20. 07:23
Nagyon köszönöm a gyors választ! 40 éves a testvérem és a Boér András műti.Ő is nagyon pozitívan áll a dolgokhoz,nagyon szimpatikus,tudom sokan vannak nála, ezért is várunk már december óta a műtétre.Neked is jó kalandos volt az utad, én tényleg nem értem,hogy lehetnek ilyen eltérő biopszia eredmények.Akkor a jövő héten sorstársak lesztek,neked a jódizotóp,neki a műtét.Sok-sok idő és idegeskedés,de a lényeg,hogy a vége jó legyen.Én úgy gondolom,hogy még így is ez az ország legjobban felszerelt intézménye.Fő az optimiznus....csak aki benne van,annak nehéz :(
16570. Juli85 (válaszként erre: 16563. - Lindus73)
2014. febr. 19. 23:31
Szia! Konkrétan ilyenről még nem hallottam, de azután, ami velem történt, mindent el tudok képzelni...Nekem a vak biopsziát máshol csinálták (Péterfy), az eredmény nem volt egyértelmű, azt mondta az orvos, hogy daganat is lehet, de többet nem mutat meg a vizsgálat, Ja, és hogy mind a 2 göbből vett minta ugyanazt a képet mutatja, 2 féle daganat gyanúját vetette fel. Műtétet javasolt, és ajánlott sebészt az Onkológiai Intézetben. Ott bejutottam az orvoshoz, vettek vért, tsh, tumormarker, minden. A műtét előtt készen lettek az eredmények, minden tökéletes, tsh, t3, t4, a doki azt mondta, hogy pályája során kb 3 emberrel találkozott, akinek ilyen tumormarker eredménnyel rosszindulatú lett volna. Boldog voltam, gyorsfagyasztásos szövettan jó lett, a bal lebenyt kivették, jobbat bent hagyták. A végleges szövettan sokára lett kész, meg a doki szabira ment, így kb 7 hét múlva mentem a szövettanért tök nyugodtan, amikor is kiderült, hogy mégis volt egy 1,5 cm-es rosszindulatú daganat, papilláris carcinoma (érdekes, hogy ez nem is volt benne abban a kettőben, amit a biopszia felvetett)és mivel a következő héten volt egy üresedés, hamar ki is vették a jobb lebenyt. A 2. műtét szeptemberben volt , ott már nem találtak rosszat, illetve a nyirokcsomókban sem, de jódizotóp terápiára is mennem kell. Pont most hétfőn fekszem be. Szóval szerintem bármi megtörténhet, lehetséges, hogy nem lesz igaz az első biopszia eredménye és bízni is kell benne. De ha mégis az lenne, akkor se essetek kétségbe, mert nem dől össze a világ. Azóta rengeteg emberrel beszéltem, akiknek volt, volt akinek már réges rég, mégis teljes életet élnek, a doki is nyugtatott, hogy nagyon jól gyógyítható, és nem csak megnyugtatásból mondja, hanem ez a statisztika. Szurkolok nektek, hogy minden jó legyen! A műtéttől, kórháztól mindenki fél, de nyugtasd meg, hogy hamar túl van rajta az ember, és nem kellemes, de teljesen kibírható. Megkérdezhetem, hogy a testvéred hány éves? És ki műti?
16569. Gracielita (válaszként erre: 16567. - A0c1361e44)
2014. febr. 19. 22:25
nem. nem izzadság szag. konkrétan pont akkor amikor kiléptem a zuhanyzóból akkor mondta. én nem éreztem magamon semmit.. ő azt mondta hogy nem izzadság szag hanem a természetes illatom most kicsit fura... olyan mintha gyógyszeres lenne. nem érződik ha valaki elmegy mellettem vagy ilyesmi. ő éppen megpuszilt és úgy érezte hogy konkrétan megszagolta a bőrömet. az nem lehet, hogy azért mert most túl sok thyroxint szedtem és esetleg az kering a véremben és azért? vagy nem tudom. elég stresszes időszakom is volt pár héttel ezelőtt, lehet hogy ahhoz van köze, és nem ehhez. csak kicsit megiejdtem mert nagyon tisztaságmániás vagyok és nem akarom hogy bármilyen furcsa szagom legyen még akkor sem ha csak akkor érződik ha konkrétan szagolgatnak.
16568. a0c1361e44 (válaszként erre: 16566. - Lindus73)
2014. febr. 19. 21:50
Én ezek után az egész pm-et kivetetném, bár úgy is ezt csinálják, ha műtét közben úgy látják.
16567. a0c1361e44 (válaszként erre: 16565. - Gracielita)
2014. febr. 19. 21:50

Még sosem mondta senkim, hogy furcsa szagom lenne. A fiam még mindig azt mondja, hogy jó anya szagom van:) A férjem meg azt, hogy jó illatom van.

Pedig én aztán jó sok gyógyszert szedek.

És te is érzed magadon a szagot? Mire hasonlít? Anyukád mit mondott? Nem lehet, hogy jobban izzadsz a túlműködés miatt? És ezért érzi anyukád, amit érez?

16566. lindus73 (válaszként erre: 16564. - Gery59)
2014. febr. 19. 21:48
Köszi,hogy írtál.Neki is ciszta miatt kezdődött az egész tortúra, én még bízom benne,hogy az első eredmény csak ritka álpozitívak közül van.Még van remény..jövő héten műtét,az miatt is izgulunk,még sosem volt kórházban,de most ez a legkevesebb.
16565. Gracielita
2014. febr. 19. 21:38

sziasztok. nekem tavaly nyáron kivették a pajzsmirigyemet. voltam jódkezelésen is decemberben. a véreredményem nem lett túl jó most, a t4-em 30 volt, a t3 meg 10. a TSH 0,02. Az orvosom azt mondta, hogy túl sok thyroxint szedek, és most lecsökkentette. Márciusban kell mennem ismét kontollra.

Tegnap este zuhanyzás után, frissen fürödve anyukám mellé ültem tévét nézni, és azt mondta nagyon furcsa illatom van. Nem izzadság szag, hanem a testem természetes illata, de megváltozott. Azt mondta, egyszer már érezte nyáron, de nem mindennap érződik. Kicsit kétségbe vagyok esve... ez most azért van mert thyroxint szedek? mindig rendszeresen zuhanyzok, naponta kétszer, és használok izzadásgátlót is, ezelőtt sosem mondtak rám hasonlót. Anya azt mondja erről nem tehetek, szerinte emiatt van. Azt mondja nem mindig érződik, ő összesen kétszer érezte ezt az illatot rajtam ezidő alatt. Azt is hozzáteszem, hogy gyomorfájásom is volt pár napig, lehet emiatt lenne? Nem tudom, de nagyon aggódok, hogy ezen nem tudok változtatni, nem akarok kellemetlen szagú lenni, kérlek segítsetek, ha van valami tapasztalatotok errőla témáról. Lehet, hogy azért van mert túl sok gyógyszert szedek? Vagy akinek kivették a pajzsmirigyét, az akkor onnantól kezdve furcsa szagú lesz?

16564. Gery59 (válaszként erre: 16563. - Lindus73)
2014. febr. 19. 21:15

Szia!!

Engem 2 éve műtöttek, a jobb lebenyt teljesen eltávolították, mert nálam is az izotópos vizsgálaton, hideg, meleg göbök voltak, ha jó helyről veszik a mintát, akkor jó az eredmény, de ha rossz helyre szúrnak akkor sajnos nem, ezért vették ki egészben, nekem még egy tyúk tojás nagyságú cisztám is volt, ami szerencsére negatív lett!!! Szépen gyógyúlt a sebem, de én is megijedtem, mert elég sokáig csúnya volt a heggesedés!! A balodlai végzi a munkáját, remélem rendesen, de majd megyek nem sokára TSH vizsgálatra, eddig jó volt minden!!!:))

16563. lindus73
2014. febr. 19. 20:10

Sziasztok!

Nem rég találtam rá a fórumra, látom milyen segítőkészek vagytok egymással,ezért is írok.A testvéremnél csináltak a kékgolyóban decemberben pm vak biopsziát,ami rossz lett (papilláris carcinoma),majd januárban uh vezérelt biopsziát és az negatív lett,én nem értem,fordított esetről már hallottam.Végre jövő héten műtét,ha a fagyasztásos cytológia jó,akkor egyenlőre csak egyik lebenyt veszik ki. Hallottatok már ilyen felemás biopszia eredményről?

16562. Dilean (válaszként erre: 16561. - Juli85)
2014. febr. 19. 16:08
Szia! Nem vastag a heg, pár kicsit még mindig piros, és középen van egy fehér sáv. A heg fölött picit még mindig kiemelkedik, de a sávokat csak tapintásra lehet érezni.
16561. Juli85 (válaszként erre: 16556. - Dilean)
2014. febr. 19. 15:44
Szia! Nekem egyedül csak a viszketés ismerős azok közül, amit leírtál. Még a műtéteim előtt mondta a doki, hogy az orvos ügyességétől meg mindentől függetlenül vannak olyan emberek, akiknek vastag marad a heg xy százalékban, ez egyéni tulajdonság. Erről lehet szó nálad? Vagy csak tapintásra olyan?
16560. Dilean (válaszként erre: 16559. - Dilean)
2014. febr. 19. 12:00
Ez a sáv egyébként nem látszik, csak tapintáskor lehet érezni.
16559. Dilean
2014. febr. 19. 11:47
Igen, kenegettem és masszíroztam is. Még most is, de masszírozáskor még jobban el kezd viszketni. Olyan érzés, mintha végig szúnyogcsípéssel volna teli.
16558. a0c1361e44 (válaszként erre: 16556. - Dilean)
2014. febr. 19. 06:28

Szia!

Kenegetted? Masszíroztad?

Lehet most is segítene. Körömvirágkrém és masszírozás. Ezt próbáld ki, és próbáld mozgatni sokat, bár nem tudom, hogy ennyi idő után segít e. Ezt a műtét után 2-3 héttel meg kellett volna kezdened.

Persze mindenkinek vannak furcsa érzéseid, de ez a sáv, amiről írsz, szerintem elég ritka.

16557. Dilean (válaszként erre: 16556. - Dilean)
2014. febr. 19. 00:55
A Sziasztok!-at véletlenül levágtam a másoláskor, mikor beillesztettem a szövegemet.
16556. Dilean
2014. febr. 19. 00:53

Kicsit régebben már írtam itt magamról.

10 hónapja műtöttek, és szeretném tudni, hogy másnak is van-e olyan problémája, hogy a heg viszket, ég, és a heg alatt és felett van belül van egy keményebb, vastag sáv - alul fél cm, felül másfél. Nekem még mindig van egy szorító érzésem, és minden nyelésnél érzem, de reggel ez mind fokozottabb. A doki azt mondta, hogy kóros hegesedés (de nem keloidos), és valamilyen szteroidos kezeléssel lehetne rajta segíteni, de ehhez valamilyen gép kell, és ahol műtöttek,ez a berendezés elromlott, és mivel kevés ilyen beteg van, nem éri meg, hogy újat vegyenek, mert több millióba kerül.

Még van egy dolog, néha van egy olyan fura tünetem, hogy a hegnél mintha levegőbuborékok mászkálnának, aminek a hangját is hallom belül - ez főleg akkor van, ha kicsit le van hajtva a fejem.

Tapasztalt már valaki valamit a fentiek közül? És volt már valakinek szteroidos kezelése? Mondjuk nem tudom, hová lehetne menni, ha ilyet szeretnék, és ha egyáltalán érdemes.

16555. Juli85 (válaszként erre: 16554. - MHKúj)
2014. febr. 18. 15:10
Írtam privátban.
16554. MHKúj (válaszként erre: 16553. - Juli85)
2014. febr. 18. 15:01

Szia,

miért kellett 2x mūteni 2 hònapon belül?

Köszi

16553. Juli85 (válaszként erre: 16551. - MHKúj)
2014. febr. 18. 14:48
Szia! Dr. Boér András kitûnô sebész az Onkológiai Intézetben. Ô az osztályvezetô fôorvos, rengeteg tapasztalattal. Nekem mindenki ôt ajánlotta, és nem bántam meg, biztonságban éreztem magam, 2 hónapon belül kétszer mûtött. Rengetegen szeretnének hozzá bejutni, ezért van, hogy sokat kell rá várni. Nagyon lelkiismeretes, volt, hogy este fél 10-kor jutottam be hozzá a 4 órási idôponttal... Nála erre fel kell készülni. Jókat hallottam még ugyanitt Dr. Herczeg Adriennrôl, aki egy fiatalabb hölgy, és ô a Boér András tanítványa.
16552. MHKúj
2014. febr. 17. 17:18

A következõ dokikròl vannak e tapasztalataitok:

Dr.Szabolcs Istvàn

Dr.Gàl Istvàn

Dr.Pusztai péter

Dr.Nàdassi Géza

többet nem talàltam

16551. MHKúj
2014. febr. 16. 15:03

Sziasztok,

ìrjatok olyan pajzsmirigy orvosokat akik jòl mūtenek. Sok tapasztalat…stb.

Köszi

16550. Gracielita
2014. jan. 19. 21:31
A heges témához annyit hozzászólnék, nekem két műtétem volt egy hónapon belül, és a második után keloidos lett. Most már lassan két hónapja kenem Prosil stifttel. Mintha elvarázsolták volna, nagyon szépen javul, pedig azthittem örökre csúnya, fájós heg marad. Mindenki megnézte, és nagyon szégyelltem, de már most, hogy javul, egyáltalán nem szégyellem én sem. Sálat az első két hónapban hordtam, nem bírtam utána elviselni magamon.
16549. eandi78 (válaszként erre: 16548. - Balázs Krisztina)
2014. jan. 13. 20:22
Milyen határértékek vannak? Ez alapján anti tpo nagyon soknak tűnik. TSH, T4 alapján még nem vagy alulműködő. Nem volt ilyen problémám hülyeséget nem akarok írni. Anti tpo gyulladásnál magas. Hashimoto? Biztos van itt olyan, akinek volt.
2014. jan. 13. 17:04
sziasztok segítséget szetetnék kérni a pajzsmirigy leletem így alakult...TSH 3,9 T4 11,5 T3 4,35 Anti TPO 585...sajnos fogalmam sincs mit jelent..köszönöm a segítséget..
16547. a0c1361e44 (válaszként erre: 16546. - 388b941089)
2014. jan. 12. 18:10

Tulajdonképpen már nem okoz problémát a gyógyszer szedése. Az első időben nagyon zavart, de hozzászoktam:)

Legalább nem híztam el, és aránylag rendben vagyok, ami a lényeg. Az a néhány szem gyógyszer meg, elmegy:)

16546. 388b941089 (válaszként erre: 16545. - A0c1361e44)
2014. jan. 12. 18:02

Igen, gyógyszer nélkül. :)

F..sza... :S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook