Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? fórum

Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)

16605. hnora (válaszként erre: 16604. - A0c1361e44)
2014. márc. 24. 21:46
Sokáig nekem is az ágy mellett volt, aztán rájöttem, hogy a gyerek előbb utóbb ki fogja szúrni, és rémképeim voltak, mi lesz, ha bevesz belőle... szóval visszaköltözött a konyhaszekrénybe, reggel felkelés, gyógyszer, aztán lehet várni a kávéra...
16604. a0c1361e44 (válaszként erre: 16602. - Hnora)
2014. márc. 24. 21:06

Igen, a gyógyszer szedés tényleg napi rutinná válik:)

Én esténként kikészítem és az elős mozdulatom a gyógyszer bevétele. Ezek szerint csak én vagyok ilyen izgulós:) Én akkor vagyok nyugodt, ha van otthon néhány doboz letrox:)))

Nekem sem veszi senki észre a műtétemet:)

16603. hnora (válaszként erre: 16601. - MHKúj)
2014. márc. 24. 21:04

Szia!

Nekem a légzéssel nem volt gondom, hangom viszont semennyi nem volt elég sokáig. Nagyon lassan, fokról fokra javult, csak éppen alig érezhető változásokat, javulásokat lehetett hallani. A gégész persze ijesztgetett rendesen, hogy ők úgy látják, hogy semennyire nem mozog, stb... Márciusban műtöttek, és kb. őszre jött vissza teljesen a hangom, de ha izgultam, még akkor is el tudott menni, meg éneklésnél alaposan be kellett melegíteni. 100%-osnak egy évvel a műtét utántól mondhatom.

Szóval kitartás! :)

16602. hnora (válaszként erre: 16600. - A0c1361e44)
2014. márc. 24. 21:00

Köszönöm jól :)

Újra dolgozom, bár a régi helyemre nem vettek vissza (nem a műtét a GYES után!), de találtam mást, amit ugyan még meg kell szoknom, de jóval szabadabb meg jobb szakmailag.

Egészségileg teljesen jól vagyok, lelkileg is, a heget csak az veszi észre, aki szintén érintett pajzsmirigy-ügyben, és azt kell mondjam nekem se nagyon jut eszembe a műtét...

A gyógyszerszedés napi rutinná vált, mondjuk néha van olyan, hogy reggel veszem észre, hogy bizony ez volt az utolsó szem és íratnom kell... 100at szedek még mindig, és érdekes módon elég...

Szóval így...

16601. MHKúj (válaszként erre: 16596. - Hnora)
2014. márc. 24. 18:18

Szia,

mennyi idő alatt jött vissza a légzésed normálisra és a hangszálaid mikor kezdtek el mozogni?

16600. a0c1361e44 (válaszként erre: 16599. - Hnora)
2014. márc. 24. 17:50

Igen, köszönöm:))))

És te, hogy vagy? A hangod szebb lett, mint volt:))))

És egyébként?

16599. hnora (válaszként erre: 16598. - A0c1361e44)
2014. márc. 24. 17:44

Én is rád :))) Jól vagy?

Az enyémmel azt se tudom mi van, ugye bezárták azt a kórházat, ahol műtött, fel kéne hívni, de valahogy mindig más dolgom akad... :)

16598. a0c1361e44 (válaszként erre: 16596. - Hnora)
2014. márc. 24. 17:32

Én az első évben 3 havonta, aztán már ne mentem hozzá. Elmegyek a háziorvoshoz, kérek egy beutalót vérvételre, megnézem és eldöntöm, hogy elég a gyógyszer adag:)

Ha gondom van, akkor a gégészemhez megyek, illetve egy másik endokrinológushoz, mert az enyém egy érdektelen léhűtő...

Ja, persze, hogy emlékszem rád:))))

16597. a0c1361e44 (válaszként erre: 16593. - MHKúj)
2014. márc. 24. 17:28

Nem, én csak 2 hónap után tudtam mozogni, mert addig nagyon fulladtam.

Sport közben nincs stressz:), így az megy.

Hízás, vizesedés, holdvilágarc:(

Küldöm!

16596. hnora
2014. márc. 24. 17:16

Sziasztok!

Lehet hülye kérdés, de a régebben műtöttek milyen gyakran járnak kontrollra? Egyáltalán kell járni? Nem tudom emlékeztek-e rám, két éve műtöttek, lebénult a gégém és a hangszalagom, a dokim meg hajtogatta, hogy márpedig ő nem vágott el semmit... Egyébként igaza is lett, a hangom jobb, mint valaha (pl szebben énekelek :D), kilókat visszafogytam, thyroxint szedem, ciklusom helyreállt, tsh-t nézetek időnként, legutóbb 2-es lett, szóval nem igazán tudom, zavarjam-e a dokim... Ráadásul azt se tudom, hogy rendel-e még ott, ahol engem műtött...

Szóval feleljetek, ki milyen gyakran keresi fel az endokrinológusát? (mert hogy az enyém az endokrinológusom egyben, nem csak sebész...) Kell valami UH-kontroll időnként?

16595. MHKúj (válaszként erre: 16579. - Eandi78)
2014. márc. 24. 16:53

Szia,

neked akkor nem volt semmi szövődmény gondolom.

Se nyelési nehézség, sem hangszál bénulás, sem levegő gondok.

16594. MHKúj (válaszként erre: 16583. - Dtimes)
2014. márc. 24. 16:51

Szia,

neked is volt hangszál bénulásod? Illetve nyelési nehézséged? Azt mondják ha lemegy az ödéma, vagy vér ömleny, vagy mi akkor helyre kell állnia a dolgoknak. Tesódnak? Mennyi idő után sportoltál újra?

16593. MHKúj (válaszként erre: 16592. - A0c1361e44)
2014. márc. 24. 16:48

Szia,

köszi, kérlek küld át.

Amúgy 2-3 hét után tudtál sportolni? Már ha kifulladsz most is a stressztől, akkor hogy megy a sport?

a doki szerint a levegő vétel 2-3 hét múlva helyre áll, csak a hang a több idő.

Milyen mellékhatásai voltak a steroidnak? Én nem érzek semmit.

16592. a0c1361e44 (válaszként erre: 16591. - MHKúj)
2014. márc. 23. 09:58

Igen, kaptam rá szteroidot, de abba hagytam a mellékhatások miatt. Elmentem foniáterhez, ahol kaptam UH kezelést és beszélni tanítottak 2,5-3 hónap múlva újra tudtam beszélni, bár a hangom mélyebb és rekedtebb lett. Már nem beszélek olyan szépen, mint régen, mert sokszor elfogy a levegőm, ha stresszelek, akkor egyre rekedtebb leszek.

Ne izgulj! Van remény!

Ha gondolod, akkor átküldöm a gyakorlatokat, amiket kellett csinálnom. Nekem szerintem ez segített.

16591. MHKúj
2014. márc. 23. 09:26

Sziasztok,

pm, műtet utan, volt olyan akinek elment a hangja teljesen? Mikorra jött vissza?

Csak szteroidot kaptatok rá? Vagy mi segített?

Mennyi idő a gyógyulás?

16590. Mumin mama
2014. márc. 21. 21:33
Sziasztok! Hetek óta olvasom a fórumot, látom, vannak itt hozzáértők is. Segítenétek nekem? Ez év januárban elmentem a háziorvosomhoz, hogy szeptember óta híztam 15 kg-ot. Ő elküldött vérvételre, köztük volt a TSH is, melynek értéke 6,2 lett. Továbbküldött endokrinológushoz, aki pedig UH-ra, és T4 és ATPO vizsgálatra. A T4-em 14 lett, az ATPO pedig 5. Az UH kicsiny gócot mutatott ki, a doki szerint nem kell vele törődni. Nos, az normális, hogy nem kaptam semmilyen gyógyszert, csak azt mondta, hogy 3 hónap múlva menjek vissza vérvételre. Megnyugodhatok?
16589. Kolett1980
2014. márc. 20. 08:08

Sziasztok!

Tegnap voltam izotóp vizsgálaton. 3 cm-es hideg göböm van. A doki szerint meg kell műteni. Azt mondta, hogy ez nem fog elmúlni, csak rosszabb lesz. :(

16588. a0c1361e44 (válaszként erre: 16587. - Elizabath)
2014. márc. 18. 18:50

Mikor műtötték a nagymámad?

Nekem is le volt bénulva műtét után a hangszalagom és kb. 3 hónap múlva már szinte rendesen beszéltem. Igaz, jártam foniáterhez és sokat gyakoroltam.

Igen, örökölhető, így érdemes évente ellenőriztetni az értékeket.

Én a nagynénéimtől örököltem....

16587. elizabath
2014. márc. 18. 12:18
Nekem a mamámnak van pajzsmirigyeés hangszál bénulása de a pajzsmirigyel már meg mütöték azóta Debrecembe a klinikán de a hangja még mindig nincsen neki szinte. Elég ijesztő amit eddig is olvastam rólafőleg a hangszál bénulásról nem tom helyre jön e még igaz ő már idősebb. Akor örökölhető mindez mondja meg már nekem valaki mert elégé ijesztő az egész számomra.
16586. Kolett1980
2014. márc. 18. 08:35

Sziasztok!

Képzeljétek... a vérképem tökéletes. A TSH-m már 0,48!!! :) Szuper étrendkiegészítőket és vitaminokat választottam, amik javítottak rajta. A T3 és T4 is tökéletes. Viszont a jobb nyirokmirigyem a normális 3x-osa... további vizsgálatokat írtak ki. Mennem kell szövettanra, izotóp-vizsgálatra, nyirokmirigy ultrahangra, és panoráma röntgenre is.

16585. dtimes (válaszként erre: 16584. - Kolett1980)
2014. márc. 17. 10:14

Szia!

Köszönjük! :)

Remélem, hogy teljesül az álmotok, drukkolok!

Mi is majdnem egy évig próbálkoztunk, de a pm-gyel minden rendben volt amúg, még kérdeztem is a dokit, hogy ebből a szempontból ugy minden ok, így műtét után is?

Aztán már pont gondolkoztunk azon, hogy kivizsgáltatjuk magunkat, amikor hallottam a babaváró teáról. Egy barátnőm is itta és hamar sikerült a baba.

Esetleg egy próbát megér. Gyuri bácsi oldalán a meg a könyvében is ír róla. Egyszerű. 6 héten át a nőnek és a férfinak is innia kell minden reggel éhgyomorra egy csésze teát. Egyik nap diólevélből, másik nap csalánból, így felváltva. Elkezdtük inni, és mikor még csak 5 hete ittuk, már pozitív lett a teszt! :D

Ha rákeresel a neten, ír történeketek is.

Nos, azt nem tudom, hogy végül ez segített, vagy anélkül is pont akkorra összejött volna, de mindegy is, az eredmény a lényeg.

16584. Kolett1980 (válaszként erre: 16583. - Dtimes)
2014. márc. 14. 12:30

Szia! :)

Nagyon jó ilyesmit olvasni... :) Gratulálok! :)

Nekem 8 éve nem jön össze a baba... nem hiszem, hogy kizárólag emiatt, de talán most változik majd minden. :)

16583. dtimes (válaszként erre: 16575. - MHKúj)
2014. márc. 14. 11:08

Szia!

Az én tapasztalatom az, hogy teljesen ugyanúgy lehet élni a műtét után is, mint előtte, 100%-os életet. Nekem a jobb lebenyt vették ki, de semmi nem változott meg. A műtét óta még babám is született, de ebben sem befolyásolt semmit a fél pm., csak annyit, hogy a műtét óta nem kellett semmit sem szednem, de a terhesség alatt kicsit változtak a hormonértékek, ezért alatta szednem kellett l-thíroxynt meg havonta kontroll volt, de a szülés óta már a gyógyszer adagot is lecsökkentették, lehet, hogy el is lehet majd hagynom.

Sőt, tesómat is ilyennel műtötték és neki is nemrág született kisfia.

És ahogy már írták, a mozgás is teljesen ok. Bár én utálok futni, ezzel kapcsolatban nincs véleményem. :)

De biciklizni szoktam sokat.

16582. Gracielita
2014. márc. 12. 10:40
Nekem az egész pajzsmirigyem kivették, de én nem híztam, inkább még fogytam 3 kilot, és csak mostanára sikerül úgy-ahogy visszaszednem, pedig tavaly nyáron műtöttek. Végig azon rettegtem, hogy nagyon sokat fogok hízni majd a műtétek után, de szerencsére nem így lett. Remélem ez nem is fog változni, de én azt olvastam, hogyha jól bevan állítva a TSH akkor nem hízik az ember, csak ha alulműködik. Viszont mikor nekem alulműködött, én akkor sem voltam még kicsit sem duci. Akkor én vagyok a kivétel? Vagy lehet még ezután jön. :S
16581. Kolett1980
2014. márc. 4. 12:57

Sziasztok!

Múlt hét pénteken találtak valami eltérést a pajzsmirigy-ultrahangomon. Struma nodosa lett ráírva. Megnagyobbodott pajzsmirigy, a bal lebenyben egy 20x9 mm-es echoszegeny gyuruvel korulvett fokozottabb echogenitasu solid terime abrazolodik.

A TSH-m decemberben 0,3 volt.

Az állandó hőemelkedés és egyéb tünetek miatt küldtek el vizsgálatokra.

Hétfőn lesz még egy teljes vérképem.

Ugye ilyen kis dolog miatt még nem műtenek? :)

16580. a0c1361e44 (válaszként erre: 16578. - MHKúj)
2014. márc. 1. 21:37

Az István kórházba operáltak Dr Nagy Ákos.

A gyógyszernek nincs mellékhatása.

Kb. a műtét után 2 hónappal kezdtem el mozogni. Fokozatosan emelve a napi aktivtást.

Én a műtét előtt elég sovány voltam, de utána összeszedtem magag. Van, hogy van pici feleslegem, de lemegy a mozgás hatására.

A műtét után rövid idő alatt hiztam 11 kg-ot, de nem lettem duci, majd amozgás hatására nagy része lement. Ha nem figyelek, akkor hízok, ezért én rendszeresen tornázok.

16579. eandi78 (válaszként erre: 16578. - MHKúj)
2014. márc. 1. 17:40

Nekem nem vették ki az egészet, csak a bal lebeny nagy részét. Ez már több, mint 4 éve volt. Azóta se kell gyógyszert szednem. Semmi sem változott azóta, legfeljebb annyi, hogy alig észrevehetően ott van a nyoma a nyakamon. Illetve évente egyszer kell vérvételre mennem, hogy ellenőrizzék a tsh-t. Eddig rendben volt.

Sport. Versenyszerűen nem sportolok, de azért elég komolyan. 4 héttel a műtét után 50 km-t kerékpároztam hegyekben.

Dolgozni 2 héttel a műtét után kezdtem.

Szinte semmit nem híztam azóta. Voltam már azóta 2-3 kilóval több is, kevesebb is, de ez elhanyagolható.

16578. MHKúj (válaszként erre: 16576. - A0c1361e44)
2014. márc. 1. 16:47

A gyògyszereknek amiket ez utàn kell szedned életed végéig,vannak mellékhatàsai?

Ki operàlt?

Mennyi idõ volt amikor elkezdtél komolyabban sportolni?

Barmi vàltozàs történt azòta? Màrmint a hormon vàltozàsra gondolok, illetve a testedre, a mūtét utàni és elõttire.

Hìzàs-fogyàs-bàrmi màs….

Köszi

16577. Gery59 (válaszként erre: 16576. - A0c1361e44)
2014. febr. 25. 20:41
:))))
16576. a0c1361e44 (válaszként erre: 16575. - MHKúj)
2014. febr. 24. 21:02

Nekem az egészet kivették. 100-as vagyok:)

Hogy mikor lehet? Amikor úgy érzed. Én sportolok, dolgozok, háztartást vezetek, stb.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook