Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
:))))
Nekem meg 5-én lett volna az első, 21-én ha jól emlékszem a második, január 9-én a harmadik:)
Szia! Persze mindenki fél egy kicsi (vagy jobban), ez természetes.Magam is így vagyok ezzel pedig még nem tudom a dátumot.
Mikor egyeztettél a főorvos úrral?
Sziasztok!
Ma voltam endokrinológusnál. (magán) Dr. Solymosi Tamás. Köszönöm a segítséget! Műtét kell sajnos, de a biopszia negatív. A Honvédban volt valaki PM-el műtve, ismeri valakiGondos Miklós főorvos urat? Egy fontos a most érdeklődőknek: semmi stressz!
Szia!!
Engem januárban lesz 2 éve, hogy műtöttek, nem volt semilyen tünetem, egy egészségügyis hölgy mondta, hogy menjek el, mert megnagyobbodott a pajzsmirigyem!! Igaza volt, egy tyúk tojás nagyságú cisztám volt, így a jobboldali lebenyt teljesen eltávolították, nem volt semmi gond, kedden műtöttek és csütrötök reggel már hazamehettem!! Ez nem veszélyes műtét, ne mondom, hogy nem volt kellemetlen, de ki lehet bírni, hamar meggyógyúltam!! Húzodott kb egy fél évig, de egyre jobb lett, műtét után arra kell figyelni, nehogy félrenyelj, ez hamar megy!! Én szorítok Neked, nem lesz semmi gond, így indúlj el!!:))) Azt elfelejtettem, hogy a TSH-m jó, a baoldali végzi a dolgát!!
Szia! Nem szeretnék pofátlan lenni, de nekem is eljuttatnád ezt az infót?
Köszönettel!
Igen. Sajnos általában TB alapon mire bejut az ember egy endokrin szakrendelésre addig egy évet öregszik.
Küldök át neked egy hasznos oldalt a pajzsmiriggyel kapcsolatban, ott megtalálod a dokit is.
Szívesen, nincs mit!
Pesten tudok ajánlani jó endo dokit, az ország egyik legjobb endokrinológusa ha esetleg szükséged lenne rá.
Az alulműködés hízással jár.
Fontos, hogy ultrahanggal követve legyen majd a sorvadás mértéke, rendszeresen járj vérvételre és megfelelő legyen a hormonpótlás.
Nekem nincs konkrétan ilyen betegségem,aki benne van biztos jobban tud neked segíteni.
Keress valaki jó endokrinológust!
Na valami ilyesmit mondott a doktornő is...
Ettől lehet hízni? Mert lassan gurulok :(
Köszönöm, hogy megosztottad.
Továbbra is érdekelne, hogy járt-e valaki a Flór Ferenc kórházban, illetve a volt MÁV korházban (most Katonai korház 2. telephely).
Igen, egy kis hormonpótlással rá kell segíteni a másikra de lehet el is hagyhatod majd.
Akkor ezek szerint jóindulatú göböd volt?
Vannak itt hashymotósok, talán tudnak neked segíteni a tapasztalatukkal.
Köszi :) Egyenlőre semmi konkrétumot nem tudok evvel a hashymotóval kapcsolatban. Holnap megyek kontrollra, 6 hete szedem a L-thyroxint.. 25 mg-t minden reggel, elvileg azért, hogy a jobb mirigyem észhez térjen.
Nekem egy 20*30*40* mm-es daganat volt a bal lebenyben, ez elég fura tüneteket okozott. Nekem a műtét szuper volt, megkönnyebbültem, hogy kapok rendesen levegőt stb. A műtétről nem sokat tudok, aki járt már az onkológián az tudja, hogy ott nem nagyon mondják meg a negatív dolgokat :) Annyit tudok, hogy valami volt a vérnyomásommal, de ennyi.
Nekem hasonló problémám volt. Szintén bal lebeny normál tsh. Kiszedték a göböt, maradt balból kb. negyed lebeny, illetve jobb teljes. Tsh egyelőre rendben, 4 éve műtöttek.
Műtét gyorsan megvolt, "szövődmény" nem volt. Két héttel a műtét után dolgoztam. Seb egy darabig húzódott, de nem volt vészes. Kb. 1 hétig lehajtott fejjel kell járni és autót vezetni nem túl kellemes, főleg a fékezés:)
4 héttel műtét után sportoltam.
Nem mindenki ilyen szerencsés azért.
Gyógyulást kívánok!
Lesz radiojod kezelésed is vagy már volt?
Szia! Nem Ági kérdezett, hanem én. Tapasztalatok a műtétről és kit hol miért műtöttek? Valamint mennyire kell félnem? Mekkora volt a lebeny esetleg?
Köszi!
Üdv
Szio!
Bal oldali pm daganat. Bp. országos onkológia, Herczeg Adrienn doktornö mütött. Most úgy áll a helyzet, hogy hashimotó tyreodytisem van. Erröl nem sokat tudok.
Szia! Hol és ki műtött? Milyen volt? Mi volt a gond?
Üdv
Hello!
Valamikor júliusban írtam ide.. akkor nem kaptam választ. Nos azóta túl vagyok a műtéten, túléltem stb.. A bal pm lebenyt vették ki teljesen.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?