Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
A fura az, hogy te a gyógyszered szerint alulműködsz, ami igen, lehet a terhesség folyamata, ugyanis a terhesség első negyedébe a baba nem termel pm. hormont, hanem a tiedet használja de, hogy emellett göbösödött, az érdekes, bár előfordul.
Az autoimmun dolog honnan van? Nem tudom. Nekem genetika. A fél családomnak van valamilyen autoimmun betegsége, főként pm.
Igen, 1 ATPO, TRAK, stb. vizsgálat az autoimmun folyamat kinutatására, mert ha egyszer magas, akkor az az is marad mindig. Nekem 200 körül 650 volt, 2008-ban 2121, 3012-ben 109.
Igen, de hogy mi a franctól van ez az autoimmun dolog??? Nekem a szülés után fél évvel jelentkezett, akkor vettem észre a nyakamon a tojásnyi duzzanatot.
Ahány dokinál voltam, annyiféleképpen beszéltek. Valaki egyértelműen a terhesség-szülés folyományaként magyarázta, van aki azt mondta, hogy ez nem is biztos, hogy autoimmun. Pedig azt olvastam, hogy egyetlen magas anti TPO eredmény már egyértelműsíti.
A műtét után mindenki szedi tovább a gyógyszert? (Már akinek maradt bent legalább 1 lebbenye)
Igyekszem erőt meríteni a szavaitokból! :-)
Az ATPO nem azt jelzi, hogy daganat van, hanem azt, hogy betegésgünk autoimmun. Az értéke nem számít, csak az, hogy magasabb.
Az enyém 2121 volt a műtét előtt.
És igen, ha rosszindulatú, akkor sincs mitől félni, mert ez gyógyítható:D
Csak a CT szerint nyomja a légcsövedet?
Nem érzed?
Mindenki ellenkezik a műtét ellen, de aztán túl leszünk rajta:)
Köszi a megnyugtató sorokat!
Az antiTPO-m nekem is magas, 600 fölötti, csak ennyi szerepel a véreredményen, konkrét szám nincs.
Tisztában vagyok vele, hogy a kivétel után kiderülhet, hogy rosszindulatú, és ki kell venni a másikat is... de e téren pozitívan állok hozzá,kikapják és nem lesz baj. Ha meg mégis, hát csak nem esek bele ebbe az 5%-os halálozási rátába! Augusztusban lesz 2 éves a kisfiam, neki még szüksége van rám! :-) Próbálok lelkileg készülni a műtétre... köszönöm a bíztató szavakat!
papaever13! Ne izgulj, hidd el, minden rendben fog menni. Elolvastam, hogy mi a probléma a nyakaddal. Nekem mikor kiderült, hogy daganatom van az antiTPO-m több százzal magasabb volt a jónál... valami 1600 volt, de már nem mondanám meg biztosan, mert egy éve történt. Remélem, hogy veled nem történik ilyesmi, szorítok érted, és szerintem mindenki itt, aki a hoxán van. Ne félj! Ha még úgy is alakulna, hogy a szövettan rosszindulatú daganatot talál, akkor sem kell félned, én mindenhol azt olvastam, hogy ez a legjobb roszsindulatú daganat, ha már fogalmazhatok így. Az esetek 95 százaléka éli túl. De egyenlőre amúgy ne is foglalkozz ezzel, csak készítsd fel magad lelkileg a műtétre, mert lelkileg megvisel, de egyébként nem olyan borzasztó. Csak túl kell rajta esni. Sok sikert kívánok hozzá, és ha túl vagy rajta, mindenképpen írj majd nekünk, hogy hogy ment a dolog. Én 19 éves vagyok... a jódkezelésen egy 16 éves lánnyal feküdtem egy szobába, neki is daganata volt a pajzsmirigyében, mint nekem. Nem hiszem, hogy ez bárkit megnyugtat, de ha valami kérdésed van én szivesen válaszolok.
/Az antiTPO amúgy nem biztos, hogy azt mutatja , hogy daganat van vagy ilyesmi, csak eszembe jutott, hogy nekem pont akkor nézték és brutálisan magas volt. Akkor azt mondták nekem, hogy biztos valami gyulladás miatt, vagy azért mert alulműködik a pajzsmirigyem, szóval nem kell megijedned, mert nekem senki nem mondta, hogy összefüggésben lenne a kettő egymással/
Megvan a műtét időpontja, július 18-án kés alá fekszem... :-( A CT szerint már elnyomja a göb a légcsövet és az artériát is. A doki szerint már nincs mire várni...
Tudtam, hogy ez lesz, de valahogy akkor is :-((((
Sziasztok!
A tapasztaltaktól szeretném kérdezni:
műtét utáni (egyik oldali pajzsmirigy teljesen, másik oldal majdnem teljesen kivéve) 4. hét vérvételi eredménye a következő:
TSH 13,670 (0,270-4,200)
T3 2,91 (3,10-6,80)
T4 8,67 (12-22)
Szerintetek érdemes a műtét utáni 6. héten is csináltatni egy vérvételt? Lehet, hogy addig változnak az eredmények? Jó lenne biztos eredménnyel menni az endokrinológushoz, mielőtt gyógyszert ír fel.
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
Köszönöm, egész jól gyógyulok! :)
Már a nyakamat, fejemet is szinte teljesen tudom minden irányba forgatni és a nyelésnél sincs már semmilyen nem megszokott érzés.
Pesten a XIV. kerültben, az Uzsoki kórházban műtöttek. Csak jót tudok mondani róla! :)
Köszi, hogy megosztottad! Szerdán megyek a dokimhoz, és beszéljük meg, mikor legyen a műtét. Nekem a bal lebbenyt teljesen kitölti a göb, és nekem is nyomja a légcsövemet.
Egy hónapja szedem az L-Thyroxint, és nem érzem azt a nyomást már a torkomban, és kissebbnek is érzem a duzzanatot, na de feltételezem a műtétet én sem úszom meg.
Mivel szeptembertől mennék vissza GYED-ről dolgozni, jó lenne mielőbb túlesni a műtéten.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?