Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Mekkorát hagytak benn?
Sziasztok!
Büszkén jelentem, megérkezett a véreredményem.
TSH: 1,20
FT4: 18,41
FT3: 5,9
Én úgy gondolom tökéletes eredményeim lettek! :) :)
Boldog vagyok! :) Megoldotta a bent hagyott maradék pm a rá bízott feladatot. :)
Szia!
Amikor nálam (tök véletlenül) kiderült egy elég rossz orvoshoz kerültem (4 órákat ültem a váróban, kb 10 embert kívtak egy időpontra stb.. Tömegorvoslás), ő vagy egyáltalán nem szedette velem vagy 1-2 szemet (na, ez nem is volt jó úgy kb egy évig nem is jártam vissza..). Aztán átkerültem másik dokihoz, ő azért eléggé kísérletezett, hogy jól legyek, de ott is kb 1-2 hónap volt, hogy nem szedtem, de akkor romlott is az állapotom. Az is igaz, hogy nekem nem igazán volt tűnetem, egészen 2 évvel ezelőttig. Akkor erős szívdobogás stb. Akkor gyógyszert kellett váltanom, durva hízás stb.. Ezen idő alatt jobb lett, de ez nem egyenlő a jóval nálam.
Hu.. 8 hónap után újra :-S Ohh.. Az gáz :-S
Mit szedsz? Mennyit?
Szerintem kiválthatja a hormonszint változás is. Engem még nem műtöttek, de nekem a Methotyrin szedése mellett is előfordult ilyen tünet. Volt, amikor alig tudtam beszélni, mert annyira nem volt hangom, volt, amikor fél percenként-percenként krákogtam. Lehet, hogy a hormonpótlással javulni fog a helyzet.
Persze azért mindenképp konzultálj az orvossal.
Nekem is műtét után pár nappal jött elő. :(
Menj vissza ahhoz a dokihoz, aki műtött, és ő tudja elindítani a folyamatot. Nekem is így volt.
Sajnálom! Remélem rendbejössz hamar!
Szia Kata! Én kérdeznék tőled,ha nem gond. Írod,hogy 9 éve túlműködsz,mennyi idő volt a legtöbb ,amit gyógyszer nélkül voltál? Vagy folyamatosan szedted a gyógyszert? Hányszor újult ki a 9 év alatt?
Én 2012 óta vagyok túlműködő,egyszer már gyógyultnak nyilvánítottak.8 hónapot bírtam gyógyszer nélkül,aztán újra kezdtem
Köszi,ha válaszolsz
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, ha már volt szó erről itt a fórumon.
Kb 9 éve van túlműködésem. Volt egy doki váltásom és tegnap voltam nála először. Átnézte a leleteket aztán azt mondta, hogy ő az izotópos kezelést ajánlaná (a gyógyszeres kezelés nem igazén hatásos). Friss vérvétel eredményt szombaton fogok megtudni, a műtétet pedig, ha lehet szeretném elkerülni.
Volt a fórumon valakinek ilyen kezelése? Ha igen megosztaná velem a tapasztalatait?
Köszönöm
Sziasztok!
Nekem dec. 16-án lesz a műtétem,mind a két lebenyt kiveszik.
Tudnátok nekem segíteni,hogy mi hogy lesz,mire kell oda figyelni.Már most izgulok.
Engem április 30-án műtöttek. :) Nekem csak TSH-t néztek, a másik kettőt nem. Majd most megyek kedden vérvételre, és akkor már nézik ezt is. :)
A ligetszépe olaj is nagyon jó állítólag, én kapszulában szedtem. :)
Nekem ugye túlműködésem volt, és amióta rendeződött, azóta nagyon sok bajom van az emésztésemmel, így én egyéb vitaminokkal is rásegítek erre, mert már fájdalmas ami van.
Téged mikor műtöttek? Csak az egyik lebbenyt kapták ki?
Leszámitva a hangomat én teljesen jól vagyok. A műtét utáni vérvétel eredménye sajnos a labor "hibájából" meghiúsult, nem csinálták meg a TSH, T3, T4 érték meghatározását, mert 30 napon belül (konkrétan 29 nap) volt a másik vérvételem, a műtét előtt. Igy nem tudok értéket mondani, szedem még az L-Thyroxint, az 50-eset, napi 1-et. Örülnék én is, ha nem kéne szednem semmit. Ligetszépe olajat is vettem, beállitja a pajzsmirigy működést és a hormonháztartást. Kipróbálom, hátha ér valamit.
A hegem nekem nagyon szép, meg nem mondaná senki, hogy 2 hónapos! :-)
Nagyon szívesen! :)
Én már jól vagyok. Most kell majd visszamennem kontrollra. Júliusban a TSH-m végre felkúszott 1-re. :) Nagyon örültem neki! :) A hegem szép, a hangom a régi. :) Jövő héten megyek vérvételre. Remélem, hogy továbbra sem kell gyógyszert szednem.
Sajnos a nyakam első része érzéketlen még mindig, de nagyon optimista vagyok. :)
Te hogy vagy?
Köszi a tippet és a privát üzit, kipróbálom a cseppet!
Mézet eszegetek minden nap a kisfiammal :-)
Te már teljesen rendben vagy?
Köszi. Ma nézettem meg,azt mondja a dokim rendbe fog jönni,kaptam B1 vitamint,a bal oldali hangszálam még vmi akadályban van,heget említett. Ne erőltessem. Rekedtes a hangom,hangosan meg nem tudok beszélni.
:-( Hát nagyon remélem hogy javulni fog!
Szia!
Nekem lebénult a bal oldali hangszalagom és gégém, emiatt foniátriai terápiára kellett járnom minden nap. Én szinte csak suttofva tudtam beszélni, és fura volt a hangom, valamint minden szó után levegőt kellett vennem, mert nem kaptam rendesen levegőt. Ezt most azért írtam le neked, mert ha légzési nehézséggel is párosul, akkor javasolnám egy másik fül-orr-gégész felkeresésést!
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?