Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Tegnap tudtam meg ,hogy ki kell venni az egész pajzsmirigyemet. Jövő héten megyek a sebészhez.
Már most nagyon félek!
Sziasztok! Basedow kórom van ami a gyógyszer elhagyása után rögtön visszatért így műteni fognak 09.10.-én. nem igazán félek majd lesz vmi:)
Abban viszont segíthetnétek hogy mennyit illik adni egy ilyen műtétért. Privátba kérném a választ! köszönöm!
A doktornő megnövelte a gyógyszeradagomat, azt mondta a hajhullás így már lehet csökken, de egyébként bármilyen korábbi tünet (bőrszárazság, hízás, stb.) jelentkezhet. Most 2 hétig 1 szemet kell szednem, utána pedig 1.5-et és október 8-án megyek majd megint friss véreredménnyel. Remélem addigra minden a normál értékek között lesz.
Mikor lesz a műtéted?
A TSH értéked alapján egyenlőre a gyógyszert nem sikerült beállitani, ahogy látom.
Nekem is hullott a műtét előtt a hajam, de most brutális. Pénteken megyek vissza varratszedésre, nem tudom mikor küld újabb vérvételre a dokinő. Én is L-Thyroxint szedek az 50-esből napi 1-et. Azzal szépen beálltak az értékeim. Hogy a műtétet követően hogy lesz, nem tudom, egyenlőre még szedem az eddigiek szerint. Valami olyasmit mondott, hogy szépen lassan majd leállunk, és megnézzük, hogy a jobb lebbeny átveszi-e a funkciót, és ha igen, akkor nem kell gyógyszer.
Ja és a fT4, fT3 sincs a határokon belül nálam most.
fT4 5.17 (határok 7.75-15.21)
fT3 3.31 (határok 3.80-6.00)
Igen, nekem is van hajhullásom. Műtét előtt is volt, de amikor elkezdték szedetni velem a Metothyrint, megállt. Majd műtét után újra jelentkezett. Gondoltam az új gyógyszer (L-Thyroxin) most is megállítja, de egyelőre nem. Holnap megyek pont vissza a pajzsmirigy ambulanciára a friss véreredménnyel és fogom mondani a doktornőnek ezt a problémát. Bár a leletből is látni fogja, hogy valami még nincs jól, mert a TSH-m 49.82, több, mint a megadott érték intervallum (0.40-4.00)
Ha holnap kaptam választ a hajhullásomra, megírom!
Hajhullás??? Brutális. Nálatok is előfordult? Szedtetek rá valamit vagy elmúlt egy idő után?
Már itthon vagyok minden oké.
El fog múlni :)
Nekem a tarkófájás kb. 1.5 hét volt, de szerintem azért, mert miután kijöttem a kórházból egész sokat voltam úton és nem pihentem, hanem tartottam egész nap a nyakam.
A toroknál a zavaró érzés kb. 1 hét volt. Szóval ne aggódj, hamar elmúlik! :)
Sajnos műtét előtt nem tudtam minden jót kívánni, mert nem voltam netközelben, de most együtt örülök Veled, hogy jól vagy :)
További gyors felépülést!
Fel a fejjel, tuodod minden ott dől el ! Akarni kell meggyógyulni és megadatik !
Én már nagyon öreg vagyok, hat éve volt pajzsmirigy műtétem, hála jó Istennek jól vagyok. Vigyázz Magadra. Puszi Egy sorstárs? Márta
Nekem is a jobboldaliba volt,a nyirokcsomokba nem volt attet.De az orvos ugy latta es kivett parat.
Hazaengedtek hala istennek.Be is kajaltam hazafele.
Kedden kontrol,de neztek mi maradt bent,nagyon keves,ez nem problema.Ök tudjak.
Az ödemat majd valahogy leszedik,de ez mar nem problema a masikhoz kepest.
Felev mulva kontroll.
Az a lenyeg vege van,tul vagyok rajta.
Kitartast es Jobbulast kivanok mindenkinek.!!!
Meghogy ne olvasson senki internetes cikkeket,mert attol cdak megörül meg bekepzel maganak mindent,mint ahogy en is.Ott valamiert csak a vegleteket irjak le esz nelkul,semmi magyarazat,dehat biztos faradtak utanna nezni valaminek.
Minden ember mas es nincs ket egyforma betegseg.
Allandoan fajt a fejem,egesz nap tompan,reggeltol estig.Persze a tb-es orvosok semmit nem talaltak,azt mondtak a sok stressz,azt a legkonnyebb mondani.Elmentem egy magandokihoz ervizsgalatra,es ö talalta meg a daganatot.A verkepem teljesen jo volt.Utanna biopsziat vettek belole es itt mondtak meg hogy mi van.Es fzrcsa mod a biopszia ota nem faj a fejem.
Ma reggel kaptam hormon tablettat is,ha a nyakamrol eltünne az az ödema el is felejtenem vegre az egeszet.De eleg sokmindent kivettek onnan,ez varhato volt.Neked a jodkezeles elsore sikerult vagy meg kelett ismetelni kesobb?
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?