Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy betegek fóruma fórum

Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯
2009. júl. 21. 13:53
Tudna valaki segíteni? Bemásolom a kapott eredményemet. Tireoida fukciók T3 1,3 T4 1o7 és TSH 1,41. Kérlek benneteket, segítsen aki ért hozzá, hogy ez jó vagy nem? Eredetileg azért mentem el az orvoshoz, mert nagyon megfájdult a nyakam, és a vállam. A fájdalom már lesugárzott az egész mellkasomba. A doktornő fájdalomcsillapítót írt ki, mert arrA gondolt, biztos a ventillátor, vagy huzat ártott meg neki. Ennek kb. két hete. Most magánlaboratóriumban voltam vérvételen, saját indíttatásból, mert a panaszaim nem szűnnek. Itt (Vajdasági vagyok) elég gyatra lábon áll az egészségügy. Alig bírok nyelni, a nyakam is mintha meg lenne duzzadva.
2009. júl. 14. 08:34

Nem tudok komplikációról, erről nem tájékoztattak:)

Mindennek van kockázata, én egy olyan ember vagyok, aki mindig benne van ezekben.:)

A pajzsmirigy műtétnél kb. 0,5% esély van arra, hogy a hangszalagok lebénulnak, hát én beleestem:), de ezt előre tudtam:) Az ismerőseim csak azt szokták mondani, hogy különleges embernek, különleges események:)

A műtétem azért volt hosszú, mert nem tudtak felébreszteni, ezt az utánam következő beteg mesélte. Műtét közben a vérnyomásom ingadozó lett, amikor magamhoz tértem kiderült, hogy nem tudok beszélni, a levegő vételi nehézséget már előbb észrevették. Ezért voltam tovább bent, mint az átlag. Be kellett állítani a vérnyomásomat, oxigént kaptam, próbálták a műtéti ödémát rendbe tenni, és kilátásba helyeztek egy gégemetszést is.

Ami velem történt nagyon ritka, így nem kell félni! A pajzsmirigy műtétes fórumon sokan vagyunk, és senki más nem volt így!

392. Inci79 (válaszként erre: 391. - Accb6cf2da)
2009. júl. 13. 23:16

Volt valami komplikáció?

Hát most nem nyugtattál meg.

2009. júl. 13. 23:11

Én nem vagyok egy átlagos emberke:)

Nekem hosszabb volt a megszokottnál.

10 napig voltam kórházba, más 3-4 napig. Én közel 6 órát voltam a műtőben, más 2,5-3 órát.

390. Inci79
2009. júl. 13. 23:09
Mennyi idejig tart a műtét és meddig kell korházban lenni?
389. Inci79 (válaszként erre: 388. - Accb6cf2da)
2009. júl. 13. 23:07
Köszi az infókat.Nagyon félek a műtéttől,pedig mé azt sem tudom,hogy kell-e,de ha kell akkor bele fogok menni. A lényeg a gyógyulás,már amennyire lehet.Holnap már némileg okosabb leszek én is.
2009. júl. 13. 22:57

Örülök neki, hogy nem kell újabb műtétről döntenem:)

Biztos megtudnának győzni, hogy kell a műtét, így belemennék.

Igen, műtét után és szerintem a kezelés után is kell gyógyszert szedni, mert a hormont, amit a PM. termel pótolni kell! A gyógyszer szedés nem zavar, mert ettől jól érzem magam.

A problémáim nagyrésze megszűnt:)

Már nem hízok, majdnem visszafogytam már:) Beállt a vérnyomásom és a koleszterinem is:) A hangom is visszatért 2,5 hónap után. Fizikailag is teljesen rendeződtem.:) Amíg túlműködtem nem tudtam tornázni, futni, stb., mert fulladtam. Most mindent csinálok és semmi bajom!

Ha a műtétet ajánlják Neked is menj bele!

387. Inci79 (válaszként erre: 386. - Accb6cf2da)
2009. júl. 13. 22:44
Olvastam másik forumon,hogy milyen sok problémád lett a műtét után.Belemennél újra a műtésbe,vagy már nem?íesetleg nincs választási lehetőség?Tényleg kell szedni műtét után is gyógyszereket?
2009. júl. 13. 22:37

Igen, a nyelés is lehet PM., hiszen ahogy megnőtt nyomhat bármit.

Akkor a túlműködés Téged is rendesen lefogyasztot!

Ne izgulj! A gyógyszer majd meold minden problémát, bár még nem tudjuk, hogy az orvos mit fog javasolni. Elsőre biztos gyógyszert, aztán majd kiderül:)

385. Inci79 (válaszként erre: 384. - Accb6cf2da)
2009. júl. 13. 22:33

A szülés után meghíztam rendesen.106kg voltam ,most 76kg.Ha valamit eszek,akkor megy a hasam rögtön.A fogyás nem is zavar,az rám is fért. :-/ Meg van a véreredményem a TSH 0,01 lett,a doki azonnal telefonált a korházba és kért uh-ra időpontot holnapra és endokrinológussal is beszélt,hogy nézzen meg holnap.Eddig úgy volt,hogy majd augusztusban lesz időpont,de most mégis kaptam holnapra a véreredményem miatt.

A pajzsmirigyem is már rendesen tapintható és nyelnem is nehezebb.Ez a nyelési probléma is lehet a pm miatt?

2009. júl. 10. 11:33

A túlműködésre gyógyszert adnak első körben. Ha nehéz lehet beállítani, vagy göbös, vagy megnagyobbodott, akkor a műtétet ajánlják. A gyógyszerezés műtét előkészítés is szokott lenni.

Biztos csinálnak UH-t, izotóp vizsgálatot, és ha kell biopsziát, röntgent is. Majd ezek eredményétől függ, hogy milyen kezelést ajánlanak.

A 30 kg minusszal sovány lettél?

Én is ilyen sokat fogytam mindig, amíg túlműködtem, de az ideális súlyom (57 kg) alá sosem csökkent a súlyom, de lehet, hogy azért, mert általában a kezelés ekkor kezdődött.

Én is szedtem pulzus csökkentőt, amíg nem kezeltek a pm-el, és nekem is csak 100-ig vitte le, bár az enyém 140 volt előtte. A túlműködésre adott gyógyszer viszont rendezte, igaz csak kb 10 hónap múlva.

383. Erika8
2009. júl. 10. 09:55
A véreredményekbol a hormonszinteket fogjátok tudni,és biztosan fogsz kapni orvosságot az eredményektol fuggoen, az UH meg azért jo mert kiderul nincs-e megnagyobbodva a PM vagy valami nincs-e rajta. Nekem minden véreredményem jo volt, csak meg volt nagyobbodva a PM de az nagyon.
382. Inci79 (válaszként erre: 381. - Erika8)
2009. júl. 10. 09:42
Nem még nem csak augusztus 10-re kaptam időpontot.A véreredmény meg ma lesz kész.
381. Erika8
2009. júl. 10. 09:40
Szia , UH-n voltál?
380. Inci79
2009. júl. 10. 09:28

Sziasztok!

Azthiszem, nekem is túlműködik a pajzsmirigyem. Már 30kg-os fogyásnál tartok 2 és fél hónap alatt és a pulzusom is 120 körül van. Most várom a véreredményt. Kaptam a szivemre gygyszert, de az is csak 100-ra vitte le a pulzusom. Olvastam valahol, hogy a fút szülő nőknél minden negyedik nőnek lesz pajzsmirigy túlműködése. Lehet benne valami, most egy éves a fiam. Nállunk sem volt még ilyen a családban. Ilyenkor min múlik, hogy valakit megműtenek vagy gyógyszert kell csak szedni?

2009. júl. 7. 16:54
Akkor lehet, hogy még nem elég a gyógyszer.
2009. júl. 7. 13:53
A borom nekem is baromi szaraz. Az almaossag dolog egy ideig elmult mikor elkezdtem szedni a bogyot, de kb 2 honapja megint majd elalszom napkozben.
2009. júl. 7. 13:43

Nem akarlak semmire rábeszélni!

Én magamnak emeltem a gyógyszer adagomat, mert nem bírtam kivárni a több hónapot 2 kontroll között.

Dolgoznom kellett, de úgy, hogy mindig aludni akartam nehéz volt. A bőröm nagyon száraz volt, a hajam hullott, és még sorolhatnám.

Tehát felemelgettem az adagot, van amikor csökkentem. Ezt mindig aszerint csinálom, hogy érzem magam:)

2009. júl. 7. 13:10
Igen,lehet, hogy azt kene. Csak a parom idegeskedik, hogy mi lesz meg hogy az orvosnak kell tudni stb. Kis aggodos :) Lehet ,hogy holnaptol meg is emelem az adagot.
375. accb6cf2da (válaszként erre: 374. - Bernibej)
2009. júl. 7. 12:57

Emeld meg egy kicsit, mondjuk 25 mg-val.

Az nem árt! Aztán kérj a körzetidtől vérvételre beutalót, amiben a TSH-t is vizsgálják. Majd kiderül, hogy segített e:)

2009. júl. 7. 12:51
Nemigazan tudtam hatni a hapsira aki az elojegyzest csinalta. Tok normalis hangon kerdeztem hogy hogyan lehet ez, hogy nem kapok akkorra amikor a dokino monda, erre azt mondta, aressziv hangon, hogy o nem tudja es lecsapta a telot. Egyebkent Hasimotos alulmukodesem van. Szerintem meg emelni kene a gyogyszert , mert nali 50 Letroxal is 6 volt a legutolso TSH-m.
2009. júl. 7. 12:19

Aha, értem már:)

Hívd fel őket újra, és legyél erőszakos! Biztos tudnak helyet szorítani. Mi az, hogy napot nem írnak...

Nekem mindig megadják a pontos dátumot: hónap/nap/óra.

Miért jársz konrollra?

2009. júl. 7. 12:15
A dokino nem irta ra a napot csak a honapot a kontrollpapirra es azt mondta ,hogy jelentkezzek be ahogy kell telefonon keresztul. Meg is tettem, de szeptemberre mar nincs hely! csak novemberre!
371. accb6cf2da (válaszként erre: 370. - Bernibej)
2009. júl. 7. 11:52
Ezt most nem értem:)
2009. júl. 7. 11:47

Sziasztok,

Teljesen kesz vagyok. Szeptemberben kellett volna visszamennem kontrollra a SzentImrebe. A dokino ra is irta a honapot a papiromra. Felhivom a bejelentkezesi teloszamot es kozlik, hogy mar csak novemberre van hely. Hat a jo ******** . Milliokat fizetunk TB re evente , de mostmar 100% hogy ha tisztesseges ellatast akar az ember akkor megint a zsebebe kell nyulni es magandokihoz menni. Hihetetlen. 5 honap alatt akinek komoly baja van az siman elpatkol.

369. accb6cf2da (válaszként erre: 368. - 356916afeb)
2009. júl. 2. 11:05
Voltál orvosnál?
2009. jún. 26. 19:42
háth..muszály leszek elmenni a jövőhéten :S
2009. jún. 26. 12:19
Ne izgulj! Menj el orvoshoz. Ha nem okoz problémát, akkor gyógyszerrel kezelhető ez a betegség!
2009. jún. 26. 11:56
érezni semmit nem érzek csak a nyakamnál, meg mondta az orvos hogy az is attól lehet h mindig izzad a kezem lábam meg nemtudok aludni, és a nyakamon is látszik igen, de még mikor 2hónapja voltam semmi nem volt minden eredmény jó lett, de most látszik a nyakamon...
2009. jún. 26. 10:14

Biztos, hogy hatással van rá a stressz:(

De, hogy mitől tűnt el...

Orvoshoz mikor fogsz menni?

❮❮ ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook