Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Nem tudok komplikációról, erről nem tájékoztattak:)
Mindennek van kockázata, én egy olyan ember vagyok, aki mindig benne van ezekben.:)
A pajzsmirigy műtétnél kb. 0,5% esély van arra, hogy a hangszalagok lebénulnak, hát én beleestem:), de ezt előre tudtam:) Az ismerőseim csak azt szokták mondani, hogy különleges embernek, különleges események:)
A műtétem azért volt hosszú, mert nem tudtak felébreszteni, ezt az utánam következő beteg mesélte. Műtét közben a vérnyomásom ingadozó lett, amikor magamhoz tértem kiderült, hogy nem tudok beszélni, a levegő vételi nehézséget már előbb észrevették. Ezért voltam tovább bent, mint az átlag. Be kellett állítani a vérnyomásomat, oxigént kaptam, próbálták a műtéti ödémát rendbe tenni, és kilátásba helyeztek egy gégemetszést is.
Ami velem történt nagyon ritka, így nem kell félni! A pajzsmirigy műtétes fórumon sokan vagyunk, és senki más nem volt így!
Volt valami komplikáció?
Hát most nem nyugtattál meg.
Én nem vagyok egy átlagos emberke:)
Nekem hosszabb volt a megszokottnál.
10 napig voltam kórházba, más 3-4 napig. Én közel 6 órát voltam a műtőben, más 2,5-3 órát.
Örülök neki, hogy nem kell újabb műtétről döntenem:)
Biztos megtudnának győzni, hogy kell a műtét, így belemennék.
Igen, műtét után és szerintem a kezelés után is kell gyógyszert szedni, mert a hormont, amit a PM. termel pótolni kell! A gyógyszer szedés nem zavar, mert ettől jól érzem magam.
A problémáim nagyrésze megszűnt:)
Már nem hízok, majdnem visszafogytam már:) Beállt a vérnyomásom és a koleszterinem is:) A hangom is visszatért 2,5 hónap után. Fizikailag is teljesen rendeződtem.:) Amíg túlműködtem nem tudtam tornázni, futni, stb., mert fulladtam. Most mindent csinálok és semmi bajom!
Ha a műtétet ajánlják Neked is menj bele!
Igen, a nyelés is lehet PM., hiszen ahogy megnőtt nyomhat bármit.
Akkor a túlműködés Téged is rendesen lefogyasztot!
Ne izgulj! A gyógyszer majd meold minden problémát, bár még nem tudjuk, hogy az orvos mit fog javasolni. Elsőre biztos gyógyszert, aztán majd kiderül:)
A szülés után meghíztam rendesen.106kg voltam ,most 76kg.Ha valamit eszek,akkor megy a hasam rögtön.A fogyás nem is zavar,az rám is fért. :-/ Meg van a véreredményem a TSH 0,01 lett,a doki azonnal telefonált a korházba és kért uh-ra időpontot holnapra és endokrinológussal is beszélt,hogy nézzen meg holnap.Eddig úgy volt,hogy majd augusztusban lesz időpont,de most mégis kaptam holnapra a véreredményem miatt.
A pajzsmirigyem is már rendesen tapintható és nyelnem is nehezebb.Ez a nyelési probléma is lehet a pm miatt?
A túlműködésre gyógyszert adnak első körben. Ha nehéz lehet beállítani, vagy göbös, vagy megnagyobbodott, akkor a műtétet ajánlják. A gyógyszerezés műtét előkészítés is szokott lenni.
Biztos csinálnak UH-t, izotóp vizsgálatot, és ha kell biopsziát, röntgent is. Majd ezek eredményétől függ, hogy milyen kezelést ajánlanak.
A 30 kg minusszal sovány lettél?
Én is ilyen sokat fogytam mindig, amíg túlműködtem, de az ideális súlyom (57 kg) alá sosem csökkent a súlyom, de lehet, hogy azért, mert általában a kezelés ekkor kezdődött.
Én is szedtem pulzus csökkentőt, amíg nem kezeltek a pm-el, és nekem is csak 100-ig vitte le, bár az enyém 140 volt előtte. A túlműködésre adott gyógyszer viszont rendezte, igaz csak kb 10 hónap múlva.
Sziasztok!
Azthiszem, nekem is túlműködik a pajzsmirigyem. Már 30kg-os fogyásnál tartok 2 és fél hónap alatt és a pulzusom is 120 körül van. Most várom a véreredményt. Kaptam a szivemre gygyszert, de az is csak 100-ra vitte le a pulzusom. Olvastam valahol, hogy a fút szülő nőknél minden negyedik nőnek lesz pajzsmirigy túlműködése. Lehet benne valami, most egy éves a fiam. Nállunk sem volt még ilyen a családban. Ilyenkor min múlik, hogy valakit megműtenek vagy gyógyszert kell csak szedni?
Nem akarlak semmire rábeszélni!
Én magamnak emeltem a gyógyszer adagomat, mert nem bírtam kivárni a több hónapot 2 kontroll között.
Dolgoznom kellett, de úgy, hogy mindig aludni akartam nehéz volt. A bőröm nagyon száraz volt, a hajam hullott, és még sorolhatnám.
Tehát felemelgettem az adagot, van amikor csökkentem. Ezt mindig aszerint csinálom, hogy érzem magam:)
Emeld meg egy kicsit, mondjuk 25 mg-val.
Az nem árt! Aztán kérj a körzetidtől vérvételre beutalót, amiben a TSH-t is vizsgálják. Majd kiderül, hogy segített e:)
Aha, értem már:)
Hívd fel őket újra, és legyél erőszakos! Biztos tudnak helyet szorítani. Mi az, hogy napot nem írnak...
Nekem mindig megadják a pontos dátumot: hónap/nap/óra.
Miért jársz konrollra?
Sziasztok,
Teljesen kesz vagyok. Szeptemberben kellett volna visszamennem kontrollra a SzentImrebe. A dokino ra is irta a honapot a papiromra. Felhivom a bejelentkezesi teloszamot es kozlik, hogy mar csak novemberre van hely. Hat a jo ******** . Milliokat fizetunk TB re evente , de mostmar 100% hogy ha tisztesseges ellatast akar az ember akkor megint a zsebebe kell nyulni es magandokihoz menni. Hihetetlen. 5 honap alatt akinek komoly baja van az siman elpatkol.
Biztos, hogy hatással van rá a stressz:(
De, hogy mitől tűnt el...
Orvoshoz mikor fogsz menni?