Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy betegek fóruma fórum

Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1781. kirukiru (válaszként erre: 1780. - Plútó15)
jún. 11. 19:59
Egy alternatívát leírtam, bizonyos dolgok túlélésére, "egyfajta életbíztosításként", Az agyalapi mirigy az endokrin rendszer irányítója, ha a káliumbeviteled megfelelő(napi min: 1500-2000mgramm!!!), akkor "Ő sok mindent kijavít", A hőszabályozáshoz a jól működő pajzsmirigy is kell, amit a T3 és T4 hormonok segítségével is valósít meg a pajzsmirigy, ehhez jód kell, ezt lehet kapni "jódszulfát" -ként recept nélkül a patikában,(vagy pajzsmirigy egyensúly- a DM-ben) filléres dolog, heti 1-2 szem elég...A fontosabb a kálium... Egy hölgy nemrégiben köszönte meg "egy másik fórumon a segítő információt, neki sokkal komolyabb problémái adódtak, azóta jól van, a káliumm pótlás segített rajta...Ha "feleslegesen" sokat iszol és sok a folyadékleadás, akkor nagyon sok kálium is távozik -a vizelettel, -főleg, ha kelletlenül sok a folyadékbevitel... a káliumbevitel, meg a lakosság nagy részénél (a táplálékkal) nem éri el a szükséges bevitel 20%-t sem!!!...
1780. Plútó15
jún. 11. 10:53
Most ebben az időben,nagyon ramatyul vagyok.A gyógyszer nem használ.Meg van dagadva szerintem a nyakam.Mindent félrenyelek,vagy megakad a torkomon.Szakad rólam a víz.Uh. csak szeptemberben lesz,Augusztusba kell vérvételre menni megint.Utána vissza az Endokrin orvoshoz.
1779. kirukiru
jún. 5. 15:53

Kimaradt, vagy itt többen dobálóznak vele, nyilván betegek. A TSH szint (tireoideastimuláló hormon, TSH) wikipedia idézet, vagy endokrinológia tananyag...stb. De további valamire való endokrinológiai információkból is kivehető... AZ agyalapi mirigy által termelt hormon !!!. nem a pajzsmirigy termeli !!!. Ezzel ösztönzi működésre, hormontermelésre a pm-t. Ennek zavarait, okozhatja a manapság divatos beta locking hatóanyagok, ami a hírvivő fehérjék béta receptorait blokkolja, gátolja működésüket, a hormont kibocsájtó szerv felé a visszacsatolást blokkolja, gyakran válogatás nélkül, tehát nem éppen szelektíven. A hormontermelésben a zavarok emiatt is jelentkezhetnek. Egy másik célszerv irányába, vagy más betegségre szánt Beta locking emiatt más jelenséget is generálhat. Pl, a szívritmus kordában tartására használt hasonló szer, is okozhat ilyen tüneteket a Pm. irányába.

A megoldás megér egy próbát, a már jelzett "alapesetben alig kimutatható kálium alacsony mértékű bevitele, erre is vannak szakirodalmi adatok, az alacsony kálium bevitel az agyalapi mirigy hormonok termelését is megzavarja, adott esetben erre is fordítson figyelmet a szíves tájékozódó, vagy "gyógyulni kívánó"...A kálium szint biztos kontrollálása, a bevitt táplálékok kálium tartalmának meghatározása alapján a megbízhatóbb!!!

1778. kirukiru (válaszként erre: 1773. - Bözsi néni)
jún. 5. 11:47

"Dehogy fogadja. Majd ő mindent megold néhány ezer mg kálium afagolással" -gondolom adagolás akart lenni, de én is néha elütöm... A légyeg, a meleg fülledt idő eljövetelével, tömve volt az orvosi rendelő, vagy rosszul látom? Ma fel akartam íratni a "szent káliumomat". nem akarok találgatni, de szerintem a helyzet a következő,...a fülledt meleg idő beköszöntével nőtt a folyadékbevitel, a koffein emelkedett bevitele, ezek spontán vízhajtások. Továbbá, kálium "kihajtás" is egyuttal, már régebben többször jeleztem, hova vezet a káliumhiány, nem osztogatom a sarkon a kálium-kloridot az embereknek, kuruzslás bélyegét és "büntetését" kockáztatva. Viszont aki ki akarja a kálium fontosságát és hatását próbálni, az először írasson fel "gyógyszer formájában", ha eredményt tapasztal, ez 1-10 nap, akkor fogyasszon magasabb káliumtartalmú élelmiszereket és csak a szükséges hiányzó mennyiséget pótolja. Ilyen élelmiszerek: bab, borsó,lencse, sárgaborsó, csicseriborsó, dió, mák, búzakorpa, ezekből 100gramm legalább 1000mgamm káliumot tartalmaz, van még egy két jó forrás, Pl banán, de ebből kb 1-1,5kg a szükséges, a héja nélkül mérve!

Aki a fordítottjában hisz, az meg nyílván kerülje ezeket, de ha vannak szerettei egy jó életbiztosítási szerződést azért kössön...mert a tolókocsi, meg a temetés sincs ingyen...

" magas vérnyomástól kezdve a rákig." az elsőnél biztosan alap!!!, a másodiknál is kipróbálhatod, szerencsére nekem nincs ilyen ismerősöm, de ha "szótfogadnak" talán nem is lesz...

1777. Lávli (válaszként erre: 1776. - Kirukiru)
jún. 4. 09:35

Megismerve a "tanításodat", meglátva a kezdő szavakat, nem olvasom el, bocsi.

Élj, ahogy neked a legmegfelelőbb.

Minden jót!

1776. kirukiru (válaszként erre: 1775. - Lávli)
jún. 4. 09:12

Tisztelt "LÁVLI DOKTOR". hát igen, a kor előrehaladtával gyűlnek, a problémák. Ha nem elég sebebesen, akkor segítetetek rajta...Aki talál egy ellenszert ellene, azt meg kell bélyegezni, nem ordítozva, hanem inkább jól bevált "kétely...és a többi pszichológiai hadviselés jól bevált fegyverével. Azért itt megjegyzem, kaptam már köszönetet, az internet segítségének hála, van, aki mégis átlát a szitán, ennek ellenére.

" hiszen szinte minden táplálék 100 grammjában megvan a többszöröse", vagy ha mégse(?), akkor meg pótolni, kell mert eltávolodtunk a természeti "önellátás" életmódtól. Nem ismétlem magam, a letséges okokat is leírtam, olvass vissza, gondolom ezt megtetted, verejtékező halántékkal, dühöngve.

A kétely a másik oldalon is áll, a ti "tudományotok" is sajnos egy jellemezhetetlen szintre süllyedt. A gyógyszeripari "motiváció" nagy úr .

" kor előrehaladtával bizony sajnos gyűlnek az egészségügyi problémák és panaszok, káliummal is meg anélkül is". Ennek kb, 50 %-a igaz. a többin "gyógyszerekkel lehet segíteni" tuti hatás, Pl fogamzásgátlók, koleszterin "csökkentők"," béta blokkolók", ...stb a többit ti úgyis jobban tudjátok...Szerinted, 100mg többszörösét eszik az emberek, napi szinten. Te lehet,... mert tudod a tutit, a többit meg lebeszéled, nehogy kevés legyen" az ügyfél"... Egy másik, "iskolapélda" (erős idegzetűeknek)a családomból: Lányom évekkel ezelőtt, fogamzásgátlót szedett, egyszer csak arra panaszkodott, hogy szűnni nem akaró fejfájás gyötri, bementek egy "dunántúli kórház sürgősségi osztályára" a vérvételnél az ápoló már megkérdezte, szed-e fogamzásgátlót?" nyilván rutin kérdés, volt de megmondta a tutit azonnal... CT MR...stb... Érelzáródás az agyban, trombózis, kb két hétig küzdöttek érte, mi meg az őrület határán váltunk...

Valaki itt is hibázott!!!, A nőgyógyász nyílvnán, ellenőrizni kellett volna a vér állapotát, legalább két havonta!!! Persze hogy nem, ilyen kockázatot meg sem kísérelt. Tudtommal, az eset futótűzként terjedt és sokan azonnal letették a fogamzásgátlót... Tisztelt " csúcsragadozók, az élni akarás is nagy úr, az élővilág tele van, ide vonatkozó példákkal. Mivel pajzsmirigy a téma címe, itt közlöm, gondok lettek a pajzsmirigyével is... Most kapaszkodj meg, vagy ugord át, Ő is káliumot pótol... Kb heti 2-3grammot elosztva... a jelentkezett "egyéb" problémái, folyamatosan abbamaradnak, "javul"!!!.

1775. Lávli (válaszként erre: 1772. - Bözsi néni)
jún. 3. 22:35
Borzalom belegondolni, hány ilyen tudós "szellőzteti a népvédelmi 😰 információit".
1774. Lávli (válaszként erre: 1771. - Kirukiru)
jún. 3. 22:33

Hát érdekes ez az okfejtésed és levezetésed.

Anélkül, hogy ismerném édesanyádat, azért elmondhatom, hogy a kor előrehaladtával bizony sajnos gyűlnek az egészségügyi problémák és panaszok, káliummal is meg anélkül is.

Abban igazad van, hogy 50-100 mg K nem oszt, nem szoroz, hiszen szinte minden táplálék 100 grammjában megvan a többszöröse, és az emberek többsége általában a 100 gramm többszörösét eszi egy nap.

Gyanítom, hogy a váltószámokkal kicsit hadilábon állsz, így operálsz az 1000mg-mal "attraktive", azt olyan nagyon hatékonynak beállítva, holott hálistennek a túladagolás mennyisége 15-20 gramm-nál kezdődik.

Azt mindenesetre súlyos sarlatánságnak tartom, amiket itt leírsz, és megpróbálod afelé vezetni az embereket, hogy ne higgyenek az orvoslás tudományában.

Azt azért feltételezem, hogy ha te vagy egy hozzátartozód a "kezelésed" miatt sürgősségi orvosi ellátásra szorul, akkor azért majd jól fog esni annak a tudása. Remélem, nem kerül erre sor.

1773. Bözsi néni (válaszként erre: 1772. - Bözsi néni)
jún. 3. 22:09
bezzeg
1772. Bözsi néni (válaszként erre: 1770. - Lávli)
jún. 3. 22:08

Dehogy fogadja. Majd ő mindent megold néhány ezer mg kálium afagolással, a magas vérnyomástól kezdve a rákig. Ha túl sok, és kicsit belehal, az biztos az orvos miatt volt, aki a bezeg pénzére utazik :DD


Mondjul az én dokim tuti nem, de az övé biztos. De kár, hogy bezárt Lipót:-)

1771. kirukiru (válaszként erre: 1770. - Lávli)
jún. 3. 21:21
Azt hiszem itt nem 50 és 100mg hiányzik az emberek napi táplálékából, hanem sokkal több...Egy "Random" összeállított heti menüt ha megnézünk, kapunk egy káliumbevitel értéket, Kb ...mg...ehhez táplálékkiegészítőként, 500-1000mgramm az nem túlzás. Már leírtam, édesanyám esetét, kb 15 évvel ezelőtt a "az agyontisztelt háziorvosa" írt fel neki vízhajtót, mert a sok álló munka miatt eldagadt a bokája...szedte is lelkiismeretesen, mintha életelixirt szedne... Rá pár évre rá kezdődtek a pajzsmirigy problémái, nyílván kiműtötték, vagy feldarabolták...aztán jött a többi...csontritkulás, 2. tip cukorbetegség, magas vérnyomás, szívritmuszavar, stb...Nemrég, a már említett életveszélyes szívritmus problémájakor nem volt más választásom, "attraktíve" napi 3x600mg kálium pótlás, azóta a a vérnyomása és a szívritmusa -gyógyszer nélkül- optimális értéken van...Ha nem "kapcsolok" akkor már nem így emlékeznék vissza, ugyanis egyik ismerősöm édesanyja is ezt az utat járta, - már nincs köztünk...Mi az etalon, egy másik fórumon is megszellöztettem, ezt a "népvédelmi" információt, ott egy hölgy most számolt be róla, hogy ismeretlen rosszuléte volt, kb fél éve, azóta labor és minden lehetséges vizsgálaton átesett, semmit sem találtak, az állapota csapnivaló volt, "publikációmat látva", káliumot kezdett fogyasztani, napi 1000mgrammot, azóta teljesen jól van, mintha 20 éves lenne, -energikus és semmi nyűgje az elözményekből..."etalon" Te tudod mit eszel, az orvos nem, ehhez az orvosnak semmi köze(!), a laborvizsgálat, általában "jó értéket utat", ennek ellenére a káliumpólás meghozza a javulást !!!Az orvos a pénzedre "utazik", kezelés, műtét, vagy (yógyszerek jutaléka) formájában...
1770. Lávli (válaszként erre: 1769. - Kirukiru)
jún. 2. 23:19

2015fun táblázata szerint hogy sikerült?

Pl.

Rizs:103

Paraj: 526

Azért kérdezem. Ki/mi az etalon? Ki dönti el?


A laboreredmények referencia értékeit elfogadod?

1769. kirukiru (válaszként erre: 1766. - Lávli)
jún. 2. 23:06
Az a közepes burgonya elég méretes lehet, ugyanis a burgonya káliumtartalma 100grammra vetítve, kb 450mg/100gramm. Abban egyetértek, hogy héjában sült, mert a kálium a főzővízzel kioldódik...926mg(?) ezt hogy sikerült ilyen pontosan, megmérni?
1768. Lávli (válaszként erre: 1767. - 2015fun)
jún. 2. 08:20
Akkor hol az igazság? Egy harmadik vagy hatodik helyen?
1767. 2015fun (válaszként erre: 1766. - Lávli)
jún. 2. 08:01
1766. Lávli (válaszként erre: 1762. - Kirukiru)
jún. 2. 00:12

"Egy közepes méretű, héjában sült burgonya 926 mg káliumot tartalmaz!"

Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta:

Dr. Vajda Orsolya, háziorvos

1765. 2015fun (válaszként erre: 1760. - Kirukiru)
jún. 1. 23:59

Ha az én hozzászólásomra írtad, akkor Nem arra gondoltam a leírásomban.


Ha nem Hozzám írtad akkor elnézést!

1764. kirukiru
máj. 30. 08:40
Nos, nem éppen a pajzsmirigy,de áttételesen az is érintett lehet, tegnap túrós tésztát uzsonnáztam...Kb egy évvel ezelőtt még "altesti szindróma" kíséretében szabadultam meg tőle, ha elértem időben arra a bizonyos helyre...
1763. kirukiru
máj. 26. 23:09
kimaradt: nézz utána a TSH-t "mi termeli" és mi a feladata. Nem kell elfogyasztani egyetlen egy orvost sem már, mert az internetnek hála, "lehullott a lepel".
1762. kirukiru (válaszként erre: 1761. - Totyka)
máj. 26. 23:02
Keress vissza a nemrég ejtett hozzászólásaimban, állítsd helyre a káliumegyensúlyt a szervezetedben, minden krónikus folyamat, (betegség) helyreáll. Az agyalapi mirigy kálium hiányban tehetetlen, leállítja a simuláló hormonok termelését a "célszervek irányába", időszakosan vagy véglegesen. Nézz utána az agyalapi mirigy hormonoknak és megérted, mi miért van és miért nincs... A vérvétel mindig 4-5 mmol/l káliumot mutat. A paciens tudja mit eszik, az orvos nem. A napi káliumbevitel 1500-2000-3000mgramm kell legyen, Ezt a mai táplálkozási szokásokkal képtelenség tartani, főleg "tudatlanságban". Nem akarok példákat ide feltenni a z eredményekről, többet. Holnaptól napi 1000mgr káliummal indítsd a napot. A káliumpótlás, pár nap-pár hét alatt megszüntette a laktózérzékenységet, menses gondokat, peteérés elmaradást, szívritmuszavarokat, magas vérnyomást,stb. Azét nem, aki "fél a káliumtól" mert bevette az erre a célra néphülyítésnek, beadott suttogó propagandát a sómérgezésről, meg kálium mérgezésről...
1761. Totyka
máj. 25. 22:51
Sziasztok! férjemmel már 3 éve szeretnénk kisbabát, volt inszemünk és lombikunk. Hiába mentem orvosokhoz, nem vettek komolyan. Barátnőmnek hála, találtam egy nőgyógyászt akiben megtaláltam a partnerem, ha lehet így fogalmazni. A lényeg, áprilisban elmentem vérvételre, ahol, a Tsh-m novemberi vv után 2,15-ről, 0,37-re csökkent 25 UI letrox mellett. T3 és T4 szépen rendeződött, a T4 alacsony volt. Anti Tpo 199 –ről 85-re lement. Anti Tg-m 365. Második endokrinológust fogyasztottam el, és még mindig nem érzem magam biztonságban. Ez elvileg Hashimoto, ultrahang alapján is ezt a diagnózist kaptam, valamint, hogy ez egy autoimmun betegség. Tejallergiám van, és gluténmentesen étkezem, szedek ilyen-olyan vitaminokat. Ha valakinek van véleménye, ne tartsa vissza ! köszönöm! 
1760. kirukiru
máj. 23. 10:15
Csak nem az "állruhás " káliumhiány itt is a megoldás. Van ilyen beteg ismerősöm, rajra vagyunk a próbán...
1759. 2015fun
máj. 22. 22:57

Az olyan állapotok, mint a lupus, a rheumatoid arthritis, a thyroiditis és más autoimmun diszfunkciók a mitokondriumok által termelt molekulák melléktermékének egyensúlyhiányában gyökereznek, ami az immunrendszerben tömeges zavart okoz. A molekula technológia szempontjából ezek a rendellenességek alapvetően hasonlóak - az immunrendszer a normális testaktivitást veszélyesnek tekinti és az egészséges szöveteket támadja meg. Gyulladás, celluláris diszfunkció és akár sejthalál is.


A hagyományos orvoslás azokra a gyógyszerekre összpontosít, amelyek gátolják az immunválaszt. Ez problematikus és még veszélyes is, mert a normális funkciók is kedvezőtlen hatással vannak - a nem-funkcionális védelmi rendszer figyelmének hiánya miatt a szokatlan fertőzések kialakulnak, vagy akár a rák is szaporodhat. Mi van, ha az immunrendszer jobb kommunikációval rendelkezik? A kiegyensúlyozott molekula állomány megfelelő jelenlétével a test gyakran javíthatja magát.


Az olyan autoimmun állapotokat, mint a reumatoid arthritis (RA), bizonyos jelátviteli molekulák túltermelése jellemzi, ami egyensúlyhiányt eredményez. Ez károsítja a lipideket, a fehérjéket, a membránokat és a nukleinsavakat, ami tömeges gyulladást eredményez. Ezen túlmenően ezek a molekuláris hírvivők túlzott mértékben aktiválják a Kappa-B nukleáris tényezőt, amely a gyulladásos válaszban részt vevő gének sorozatának expresszióját irányítja.


A megoldások a molekula egyensúly helyreállítása körül forognak. Az egyensúly lehetővé teszi a sejtek megfelelő molekuláris igénybevételét. A hidratáció, a növényi táplálkozás, a megfelelő alvás és a molekula utánpótlás gyakran lehetővé teszik a celluláris gépek kerekeinek megfordulását, és az egyensúly idővel javul, majd helyreáll.

1758. kirukiru (válaszként erre: 1756. - Channa*)
máj. 21. 22:59

Nos a normális étkezést állítsa valaki össze amitől bíztosan nem lesz krónikus betegség. Az emlegetett baráti példáimban, tudtommal mindenki "reform" étkezést folytatott, ilyen-olyan főzőcske jól hangzó változatos alapanyagokból, Aztán ha valaki megfordul az orvosnál és szívroham előtti állapotban van, végtaggörcsökre gondolok, ezt egy valamire való orvosnak azonnal kezelnie kellett volna, nem görcsoldó kúrával 30e ft-ért. Nos ez "gyilkosság" gondatlanságból.

Nos a vízhajtók mellé írnak fel káliumot, mert a vizelettel sok távozik, ez egyből katasztrófához vezetne, sokan így sem veszik komolyan és van belőle a probléma. két esetről tudok, ahol segítettem, már egyik sem élne, ha hagyom...Egyik, saját édesanyám, a másik sztrók sorstársam. vele addig kisérleteteztek

vérnyomás csökkentéssel, amig egy sztrókba vezették, majdnem belehalt, ezt természetesnek kell gondolnunk, nincs összefüggés? A káliutartalmú növényekkel és egyéb kálium bevitellel az a helyzet, hogy 1500-2000mg-t nem egyszerű napi szinten bevinni, minden életmód mellett. A koffeintartalmú italok az igazi vízhajtók, nem is kellene gyógyszert szedni hozzá, emellett a kelletlen ívás napi több liter, felesleges vizeletürítést okoz kálium ürítéssel! A legtöbb vérnyomás problémás szed vízhajtót is valamilyen okból, ez egy ördögi kör.

Belegondolunk, hogy az átlagember mit fogyaszt napi szinten étkezés gyanánt, ennek mennyi a káliumtartalma, akkor a napi ajánlott mennyiség töredékét fogyasszuk csak el. Vagy a meggondolatlan hajtás, hajszoltság, kávé-kávé után, vízhajtás...Ez nyáron a fülledt álmosító időjárásban hatványozottan előjön. Megkérdezetem a háziorvosomat, a sztrók után felírt gyógyszereket meddig kell szednem? Hát életem végéig, nos ez nem "400Ft lenne". Közlöm itt mindenki előtt, ezeket abba hagytam, nem vettem észre semmi negatívat. A kálium miatt viszont csak pozitívat, továbbá akin segítettem, Ők is jól vannak. A megváltozott táplálkozási és életmód szokások miatt van ez a rengeteg krónikus betegség. A pajzsmirigy is ezek között van, aztán a fontossága miatt elég nagy az elágazás emiatt. Pl a csontritkulásos betegek nagy része is innét indult. Azért azt nem mondanám a jelenlegi állapotok miatt, hogy az emberek nagy részénél kálium túladagolás veszélye állna fenn és emiatt ijesztegetni kellene őket, hogy nagyon vigyázzanak mert ez nagyon veszélyes. Fel tudnék sorolni itt kb 10-15 féle súlyos, nem azonnali halálos, de gyógyszerekkel sokáig fenntartható krónikus betegséget, ami bizonyíthatóan kálium hiánytól alakul ki. A bizonyítás módja itt abban értendő, hogy a betegség korai szakaszában káliumpótlással, vagy tudatos táplálkozás váltással visszafordítható gyógyszerek nélkül. Itt a káliumot nem gyógyszerként nevezném. AZ endokrinológia tudományát komolyabban kellene vennie a megelőzés oldaláról, de ez jelen esetben senkinek sem érdeke, vajon miért? A pajzsmirigyhez hasonlóan fontos szervünk a mellékvese, amit szintén az agyalapi mirigy vezérel hormonok útján. e örül is van rengeteg orvosi baki, meg káliummal való helyre állítás lehetőség itt is adott, vagy lenne...

1757. Channa*
máj. 21. 22:06

És csak úgy.

10 évvel ezelőtt vették ki a pajzsmirigyemet, előtte túlműködtem. A műtét óta letroxot szedek, mint írtam 3 havonta 400 Ft.

Nekem semmi bajom nincs azóta. A súlyom rendben van, bár nem eszek ész nélkül, energiám teljesen OK.


A kálium havi 1500 Ft körül lenne, de ha táplálékkal fedezzük, akkor nem kell külön.

1756. Channa* (válaszként erre: 1746. - Kirukiru)
máj. 21. 21:52

Gondoltam most már elolvasom, amiket írtál, és már is lett véleményem...


Böce nem azt mondta, hogy nem kell a kálium, hanem azt, hogy ha túl sok, akkor bele is halhat az ember.


Ha túl sok nem azt jelenti, hogy nem eszünk spenótot és társait, hanem azt, hogy a normális étkezés mellé nem kell pótolni.


Érzed a különbséget?


Sokan jönnek a gyógyszer maffiával.


Szerinted tényleg a pm. betegeken fognak meggazdagodni? Én 3 havonta fizetek 400 Ft-ot, gondolom más sem fizet többet, na ebből, ha meggazdagodnak, akkor meg is érdemlik.

1755. kirukiru (válaszként erre: 1754. - Kirukiru)
máj. 21. 20:41
Válaszolok magamnak, mert minden pajzsmirigyes hölgy az orvosát ostromolja, -ezzel van elfoglalva, mert valaki megpróbálta káliummal megmérgezni őket... Ma újra beszélgettem a nemrég említett "spenót mixes" ismerősömmel. Nos megnyugatatás végett, a javasolt elempótlás mögött "kutató biológus dr" áll. (aki mellesleg nagyon lenézi az itthoni "orvos társadalmat", és bér....knak tartja őket) Egyébként Kálium kloridot lehet venni az ebay-n is táplálék kiegészítőként humán célra a gyógyszertáron kívül. továbbá megjegyzem,a hazai orvostársadalom szégyene és tudatlansága, hogy olimpikon élsportolónk olimpiai felkészülés közben összeesik és sztrókban meghal. Ez is tipikus káliumhiány miatt bekövetkező katasztrófa. Én is megkérdeztem a kezelőorvosomtól, hogy mitől van? Túlterheltség ,stressz,stb...és egy néhány hasonló megfoghataltan... Van-e itt valaki, aki megkédezte egyátalán mitől betegedett meg a pajzsmirigye? Ezek szerint nem, én arra a következtetésre jutottam belőle, hogy nem szedett időben elegendő hormongyógyszert!!! Vagy ha mégsem, akkor meg hiányosan táplálkozott (?)Ugyanis ezt a hormont az agyalapi mirigy állítja elő, amit TSH-nak neveznek, benne a nevében "angol rövidítés". Akkor ebből a jó "magyar orvosi" megfontolásból, az agyalapi mirigyet kellene kivenni,(?) ...-vagy inkább ellátni káliummal, hogy végezze a dolgát, termeljen elég stimuláló hormont?! Ha egy orvos alaposan végezné a dolgát, akkor ki kellene oktatni a beteget, hogy mitől van a baja, tessék itt ez a doboz gyógyszer, amig felépülsz ez segít, ezután így élj... ez és ez vezetett ahhoz, hogy ide kerültél, remélem érthető voltam... többet ne találkozzunk! -van ilyen orvos ismerőstők? Nekem egy van, aki talán hasonlít ehhez az elmélethez, pénzt sem fogad el a betegtől!
1754. kirukiru
máj. 21. 12:40

Hát igen...Amiket itt a kiru összeirkál az marhaság...

Tegnap beszélgettem egy sorstársammal, Néhány éve voltak, hasonló problémái,aztán a vége egy sztrók lett. Ő is szeretett volna még élni, no akkor megkereste a "megfelelő embert" hozzá, aki akkor ajánlotta neki, hogy magas nyomelem tartalmú kajákat egyen, főleg magnézium, kalcium és "kálium". Ezt napi szinten! Azóta friss nyers spenótot turmixol néhány gyümölccsel, és még egy két zöldség is kerül bele ezen kívül. Azóta jól van, semmi nyavalyája, semmilyen szinten nem gyötri, amik előtte megvoltak, azok is elmaradtak. Spenót 100gr kálium tartalma 650mg, ebből 2-3 dl turmix az már elég jónak hangzik. Szegény kálium bombával mérgezi magát, kb második éve napi szinten, és mit ad isten, egészséges mint a makk, egy kicsit bicegve lépdel az agyvérzés miatti bénulásból kifolyólag. Ennyi, nem kell tartania, semmi meglepetéstől a felnőttkori krónikus veszélyektől. "Honnét veszi a "kiru" a káliumot, hát a gyógyszertárból, mert ugyanis ott többnyire mérgeket is lehet kapni, sőt el is adják... Nem a kálisós műtrágyás zsákot szoktam meglékelni!!!

1753. Bözsi néni (válaszként erre: 1752. - Kirukiru)
máj. 20. 00:01

Ó, hát hogyne, kedves doktornő :-)

Mellesleg hol és mikor szerezte a diplomáját?


Ja, és honnan szerzi a káliumot, amit osztogat. És milyen formában? Klorid, citrát, jodid, fluorid vagy mi?

1752. kirukiru
máj. 19. 23:29

Nem akartam részletezni az esetet, Nos: édesanyámnak a közelmúltban 160-ra futott fel a pulzusa, néhány hónapja volt már neki 140, akkor elektrosokkos módszerrel manipulálták, egy két hétig jó volt. Akkor még nem álltak rendelkezésemre ezek az információk.

Meg akarták katéterezni. Már az érfestéses vizsgálatnál is rosszul lett. Egy hétig kísérleteztek vele "egy dunántúli kórház sürgősségi, majd kardiológiai osztályán eredménytelenül. 140-ig lement, de lejjebb nem. Javaslatomra nem engedtem neki vízhajtót szedi, a kálium adagját napi 3x600mg-ra emeltettem. Két nap múlva 72-s pulzussal hazahoztam, azóta jól van. Egyik 30-s fiú ismerősöm 20 éves barátnőjével beszálgettem, Ő panaszolta, hogy nem esik teherbe, pedig szeretnének gyereket, szerintem így akarta megfogni a fiút. Elmondása szerint pajzsmirigy gondjai vannak, biztosan őbenne van a baj. Sokszor a mensese is hosszabb időszakra kimarad, Egyik alkalommal, egy doboz babkonzervet vettem neki, a fejemhez akarta vágni, Ő ezt nem eszi meg, soha nem evett babot, utálja... Azért elfogadta, néhány nap múlva felhívott, megköszönte: megjött a mensese. Azóta kéri tőlem a káliumot, kapott egy levél, 10x1000mg-st. Úgy tudom már terhes. A kálium hiány miatt a nemi szervek is leállnak, főleg a nőknél, az agyalapi mirigy leállítja, mert kálium hiány miatt , nincs stimuláló hormon. az agylapi mirigy egyedül levezényli hormonok útján a fogantatástól a szülésig, szoptatásig a "gyermekáldást"!!! A kálium hiány nem "ismert" mert a táplálékban van elég!!! -Mondja az orvosi szakirodalom, csak éppen azt felejtik el közölni melyik táplálék az. Melléje meg ijesztegetnek veszéllyel meg sómérgezéssel,...stb..Egy másik fiatal Pár ismerősöm fiú tagjának nemrég dobták ki az epe hólyagját, ez is tipikus kálium hiány miatti jelenség. A lánynak nem lehet gyereke, leállt a peteérése, 30-s!!!. nem fogadták el a tanácsomat, mert ez túl egyszerű lenne, előtte még kipróbálnak néhány gyógynövényes meg távol keleti csodaszert, kerül amibe kerül, ha majd egyik sem segít, lehet a káliumot is megpróbálják. Nézzetek utána az agyalapi mirigy milyen szerveket vezérel hormonok útján, aztán gondolkodjatok el mivé lett a magyar egészségügy és miért!!! Az összes keringéssel összefüggő betegség emiatt van. Káliumhiány!!!. Három sztrókon vagyok túl, élni akartam, ezért kutattam az okát, egy halom egyéb dologra is választ kaptam emellett, de nem az orvosoktól!!! Nemrég az egyik gyerekkori barátom ment el 50 évesen, érgörcs miatt.(aorta) Előtte, fél évvel lábizom görcs miatt hetekig járt injekció kúrára, jól megoldották neki! Akkor még nem állt rendelkezésre ez a káliumos információ.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook