Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Pajzsmirigy betegek fóruma fórum

Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1804. zsannus35
febr. 14. 12:29
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, nem nekem, hanem édesanyámnak. Nagyon szükségünk lenne egy nagyon jó endokrinológusra. Tud valaki ajánlani ilyet? Köszönöm szépen.
1803. kirukiru
dec. 19. 14:32
Ha nem tervezed "kidobatni illetve szétcincáltatni". ezzel egy másik lavinát elindítani... Egy megoldást leírtam, lassú helyreállás, (nem egy két nap...)Csak kajálni kell, K tartalommal..., és nem hizlal...
1802. Dorci9
dec. 18. 13:10

Sziasztok,most lettek készen a pajzsmirigy labor eredményeim, ránéznétek kérlek, hogy szerintetek ezek így rendben vannak?TSH: 1,310


ft4: 13,68


ft3: 4,38


Thyreoglob: 3,36


TPO-At: 27,62


TG-AT: 11,83Köszönöm szépen!

1801. kirukiru (válaszként erre: 1800. - Channa*)
nov. 20. 19:24
Én is merem remélni, hogy nem a giga mennyiségű jódtól, hanem inkbb a kálium pótlástól fejlődtek vissza a ciszták. Ezeket az információkat már több hónapja közöltem. A mögötte álló tényeket is... A front információt is közöltem már több hónapja. Nekem nem hogy front estén, hanem egyátalán nem fájt a fejem, amióta Káliumot szedek (pótolok!!!) Régebben eléggé megéreztem a frontokat, leginkább a hideget... A vérnyomással való "gyógyszeres játék" jó üzlet "dokinak", meg jó üzlet a gyógyszeriparnak is. A betegnek kevésbé... A sztrók rehabon az egyik sorstársam ebbe a játékba futott bele. Vérnyomás "specialista doktor" játszadozott vele, addig amig egy sztrókot be nem gyűjtött a kálium hiánya miatt. Gondolom a vérnyomása is ez miatt volt magas. A "ciszta jön meg"... ezt is leírtam miért. nyilván azért megy, mert időközben rendeződött a kálium egyensúly a sejtelben, amit a normál vérvétel ki sem mutat!
1800. Channa* (válaszként erre: 1798. - Lau2)
nov. 19. 21:22

A 138-as vérnyomás nem magas, és nem ettől fájt a fejed, hanem a frontoktól valószínűleg, de az én dokim mindig azt mondja, hogy nem tudhatjuk, hogy a fejem az emelkedő vérnyomástól fájdul e meg, vagy azért megy fel a vérnyomásom, mert fáj a fejem.


Ha te úgy gondolod, hogy a megengedett sokszorosát magadba diktálod és bizonygatod, hogy lám a te szuper pm-ed, hát tedd. Szerencsére nem mindenki ilyen egyszerű, mint te.


A cisztákról meg csak annyit, hogy azok jönnek és mennek, azaz örülj neki, hogy nem csináltad ki a pm-ed ezzel a házilag lögybőlt méreggel. Remélem metil alkoholos pálinkát nem iszol...Vagy esetleg már azt is kipróbáltad, hogy bizonyítsd te nem halsz meg tőle, sőt, még meg sem vakulsz?

1799. kirukiru (válaszként erre: 1798. - Lau2)
nov. 19. 20:52

Köszönöm a bíztató visszajelzést. Amiket én eddig ide a fórumra leírtam az mind igaz és segítő szándékkal tettem. Van még néhány dolog amire közben fény derült, de nem akarok fél információval senkit félrevezetni, vagy kételybe vezetni. Én eltöltöttem egy hónapot sztrókban lebénult emberek között, majdnem megbolondultam belé, Tudatosult bennem, honnét fordultam vissza, és bármikor odajuthatok. Tudtam én okoztam magamnak, csak kerestem azt a bizonyos tényezőt, ez a Kálium!!! Ez M.o. meg még nagyon sok helyen ez egy népbetegség. Már orvosokon is segítettem, azt hiszem ez nem semmi...A fórumra legálisan amiket leírtam, abból sok minden összerakhatsz. Az volt eddigi legnagyobb eredményem, amikor a kardiológiai osztályon egy fiatal medikus, a nővérekkel a betegeknek osztotta a káliumot 600 mgrammot. Megköszöntem neki, erre azt válaszolta, ha nekem igazam van, és hisz nekem, mert a "beteg a legjobb információ", akkor a betegek nagy része ez miatt van itt, de lehet, hogy az összes!!! Nem akarta, hogy az ügyelete alatt valaki meghaljon. Köszönjük!!! A ciszta témában köszönöm a megerősítést, a pajzsmirigy az agyalapi mirigy után következő legfontosabb szervünk talán. Érdemes vigyázni rá. Az anyagcsere folyamatok karmestere. A nőknél a gyakori csontritkulás ezzel a módszerrel biztosan megelőzhető. A férfiak esetében a gyakori italozás, a felesleges sok vizeletürítés kihajtja a káliumot. A sztrók rehabon a társaim kb fele alkoholista, vagy italozó természetű volt. Ördögi kör, ha kevés a kálium a vese az a.m.által blokkolva van először csak időszakosan, (a vesét az a.m. direkt vezérli hormonok útján) Tehát elsorvad , megbetegszik, utána meg tiltják a kálium tartalmú kajákat, mert biztosan nem tudja majd kiválasztani a vese. Volt egy ilyen beteg társam is, élni sem volt kedve, akkora vese problémája volt... nem részletezem. A városi piacon dióbelet vettem, és mondtam az árusnak mire jó többek között. Ekkor említette, hogy van egy ismerőse főorvos nő, akinek a férje szintén főorvos, utóbbi nemrég kapott sztrókot, ami miatt eléggé lebénult, nem tudják mitől kaphatta, pedig mindent megtettek az egészségükért eddig... Később, a dióárustól üzenetben kaptam a köszönetet. A helyzet az, hogyha kimegyünk a keretbe a virágok közé és rálépünk egyre annak eltörik a szára, hiába állítgatjuk fel, az már egyedül nem áll meg. Ezért vigyázzatok az egészségre. mert ha egy bizonyos határon túl már nincs teljes értékű visszaút!!! A béltraktus szabályozásába is fontos a kálium. Ezt is már leírtam régebben. Itt is sok betegség megelőzhető lenne, a legsúlyosabb is biztosan innen eredeztethető.(?) Aztán a hölgyeknek egy fontos információ, A gyermekálás, ha tűzetesen tanulmányozzátok az anyalapi mirigy funkcióit, megtaláljátok, az a.m egyedül levezényli az utódlást hormonok útján közvetlen, vagy közvetett módon, A pajzsmirigy probléma kísérő tényként csak indikátor!

Ha ilyen tünet van.

1798. Lau2
nov. 19. 18:58
Kedves fórumozótársaim,erről a káliumhistóriáról épp van egy friss próbám:(vajdaságból írok,46 éves nő vagyok)Az imént (időjárás is közrejátszhat) 138/95 volt a vérnyomásom 102 pulzussal.Elmentem a gyógyszertárba,vettem 1mg-s kálium kloridot (itt ez van) és miután megittam és a fejfájásom alábbhagyott,megmértem a vérnyomásom és 128/86 ,pulzus 85.Ha mégis más játszott közre és nem a kálium,ám legyen....Én a jóddal (Lugol oldat,itt Szerbiában egy kórházi dolgozó készíti,mert érdekes :D módon tilos árúsítani) tettem ,,próbát,,.4 hónapig az ajánlott napi adag 400 (!!)szorosát szedtem be.A pajzsmirígyem ugye meg kellett volna,h haljon velem együtt hősként :D Ám a pajzsmirígyem remek iskolapéldája a kitűnő működésnek.Amellett a kandidám elmúlt,női problémáim is (ciszta) és általánosan jól érzem magam.Egy ideje már csak az ajánlott 3x-osát szedem.Nem kell félnünk attól,h néha hiánybetegség okát tételezzük fel tüneteink mögött.Tisztelettel írtam minden sorom mindenki felé.
1797. Channa* (válaszként erre: 1795. - Kirukiru)
nov. 16. 19:57

Ez a gyógyszer nem okoz kárt. Nem lehet hozzászokni, stb., az egy más kérdés, hogy 4-6 hét a beépülése és ugyan ennyi a kiürülése is, de semmit nem zavar össze, csak pótol egy bizonyos hormont, amire a szervezetnek nagyon nagy szüksége van. Ezt nem lehet étkezéssel pótolni.

Ha sok a hormon, akkor úgy is jelzi a szervezete, ahogy teszi, és ilyenkor csökkenteni kell az adagot, vagy kisebb adagokban emelni.


Ha szedne bétablokkolót, akkor nem lenne szapora pulzusa sem, hiszen az pont azt csökkenti...

1796. Channa* (válaszként erre: 1793. - BigLaca33)
nov. 16. 19:51

És a T értékek ilyenek voltak?

Fura, mert ezek értéke szinte tökéletes és a letrox a T4-et pótolja. A t4 nem emelkedett a gyógyszer szedése óta?

Az is fura, hogy van pm-ed és ennek ellenére ilyen nagy adagot szedsz. Én pm. nélkül 175-öt szedek.


Egyébként simán el tudom képzelni, hogy a letrox mennyisége miatt vannak túlműködős tüneteid, annak ellenére, hogy ez az értékeiden még nem látszik.


Ez szubklinikus alulműködés, ami akár vissza is fordítható.

Vannak akik nehezen szoknak hozzá a gyógyszerhez, ami miatt túlműködős tüneteik vannak. Nekik még kisebb adagokban kell emelni a gyógyszert.

1795. kirukiru (válaszként erre: 1793. - BigLaca33)
nov. 16. 19:23
A TSH-t az anyalapi mirigy termeli a pajzsmirigy serkentésére. Nem szedsz valamilyen béta blokkoló hatású gyógyszert? Nézz körül az anyalapi mirigy működése és ezen a vonalon vezérelt szervek kapcsolata terén. Ha valamelyik szedett gyógyszered ezeket a szabályozási vonalakat blokkolja le, akkor felborul egy vagy két természetes szabályozási lánc. Lehetséges, hogy a pajzsmirigy problémád, csak egy rövid ideig állott fenn. A szabályozási láncot hetekig tart felborítani, vagy eltéríteni gyógyszerekkel. Közben, lehet, hogy megváltozott az életmódod, vagy táplálkozásod bizonyos összetétele, Pl. helyrebillent a sejtek kálium telítettsége...stb a gyógyszered már nem úgy hatott, vagy nem is lenne rá szükség. A szabályozási lánc már át van alakítva, meg van tévesztve. a többi a.m. által direkt vezérelt szerv is kapcsolatba van a szabályozási körrel. Pl. egy fogamzásgátlóval évekig manipulált nö esetében is hasonló a helyzetek alakulnak ki. Ha abba hagyja nagyon hosszú időbe telik, amig minden a normális értékre visszaáll, ha egyáltalán visszaáll. Kell-e gyógyszer egyáltalán? Vagy csak nagyobb kárt okoz? Az életmódod, táplálkozási szokásod, táplálékod összetétele (Pl. kálium)nagyban közrejátszhat. Ez szerintem fontosabb tényező mindennél. Ha már a vérszérumban 5,0 mmol/l akkor a vese sem szabályoz rendesen(?)A normál szint a kálium vérszérum érték 4.5 körül jó. Az izzadás kálium leadási kísérlet, vagy kálium leadás egyben. Szerintem itt több szabályozási lánc is módosult, amit nem vesznek figyelembe.
1794. Bözsi néni (válaszként erre: 1793. - BigLaca33)
nov. 16. 18:03

Az izzadás, szapora pulzus nem kitárólag pajzsmirigy pribléma lehet.


Testsúlyod, magasságod mennyi? Kadiológusnál voltál már a szapora pulzus miatt? Vérnyomás? Ezeket mind meg kell nézni, mert a 3,5 TSH érték inkább az alulműködés felé hajlik, a tüneteid pedig a túlműködésre jellemzőek - már ha pm. probléma lenne.


Doki mit mond?

1793. BigLaca33 (válaszként erre: 1792. - Channa*)
nov. 16. 16:41
T3 T4 mindig is ennyi körül volt.A tsh volt magas mindig.
1792. Channa* (válaszként erre: 1790. - BigLaca33)
nov. 16. 15:56
Azért annyira nem jók ezek az értékek, hiszen a TSH szerintem még elég magas, bár benne van a referencia tartományba, bár az elég fura, hogy ilyen értékekkel magas a pulzusod, izzadsz, stb. Ezek a tünetek inkább a túlműködésre jellemzők, és te inkább alulműködős vagy az értékek alapján még mindig, bár a T4 már elég jó:D
1791. BigLaca33 (válaszként erre: 1788. - Kirukiru)
nov. 16. 13:55
Sok kalium tartalmu ételt,csemegét fogyasztok. Gondolok itt mák,dió,mogyoró,tökmag,sárgaborsóbó és babból készült ételek. A káliumom 5.0 mmol/l
1790. BigLaca33 (válaszként erre: 1789. - Channa*)
nov. 16. 13:50
T3:6.5 T4:18.3 TSH:3.500 Amit a pajzsmirìgy alulműködés okozott megszünt. Gondolok itt az álmatlanságra,koncentráció hiánya és a közérzetem is javult sokat. Február óta járok dokihoz. Minden hónapba emelt 25 el aLetroxbol és mostanra beállt.
1789. Channa* (válaszként erre: 1787. - BigLaca33)
nov. 14. 22:40
És mit jelent az, hogy jók az értékek?
1788. kirukiru (válaszként erre: 1787. - BigLaca33)
nov. 14. 22:11

Ez itt egy panaszkodó fórum, vagy azért megfogadjátok a segítő tanácsokat is ? Ingyen van!!! Olvass vissza és ha változtatni akarsz, akkor már leírtam legalább húszszor. !!!!!A kálium pótlással a pulzus 1-2-3 napon belül visszaáll!!!!! Nem akarok itt íjesztő dolgokat említeni, de ez egy lavina kezdete, még időben megállíthatod, addig cselekedj,amíg be nem ugrik valami katasztrófális következmény! Ez ilyen egyszerű, nem kerül "életveszélyes"

kockázatba sem és egy halom "elkezdődött" dolog is helyrebillen még, amit nem is tudsz még, csak kísérő jelenségként gondolod. Keress a neten táplálékok kálium tartalma táblázatot. Emlékezz vissza Te mit ettél az elmúlt időszakban. A napi ajánlott bevitel 1500mgramm-tól fölfelé Kb 4000 miligramm-ig!!! Ne félj, nem méreg, nem állítja meg a szívet...stb. egy csomó néphülyítés kering a kálium körül. A szívnek is elengedhetetlen. Az infarktus, a szív körüli erek görcsei...stb mind erre vezethetők vissza. Nemrégiben egyik hozzátartozóm, 160-s pulzussal volt kórházban. Nem vérnyomás szisztolés értéke!!! percenkénti pulzusszám!!! Bementem utána sürgősségire. Közöltem az ügyeletes fiatal dokival, hogy a vízhajtó miatt kiment a kálium a szervezetéből. Hozta a laborlelet. Tessék, 4,5mmol/l ez a normál érték. No ekkor megtartottam neki az előadásomat, és megkértem, hogy pótolják a káliumot. Napi 2x600 mg-t kapott! Ez nevetségesen kevés ilyenkor. Én még bevetettem a sajátjából 3x 600mg-t, amit nem igen akart megtenni, de azért nagy nehezen szót fogadott.Így is 2-3 napba került míg feltelt a kálium raktár. A pulzus rendeződött, a fiatal doki meg a nővérekkel a többi betegnek is káliumot adatott. Válasz felém: Tudja ...Ur, ha magának igaza van, akkor a betegek nagy része ez miatt van itt, de lehet, hogy az összes! Nem akartam, hogy az ügyeletem alatt valaki meghaljon! Köszönjük. ( ez a sejtekben van elraktározva, 150gramm Kb) Mi okozza, a kisérő jelenségeket mégis? Az agyalapi mirigy és a hormonrendszer, jóval előbb tudja, hogy fogytán van. Figyelmeztet!!!, ha figyelünk észrevesszük. A Te tüneteid is mind ezt jelzik. Az agyalapi mirigy képes lekapcsolni fontos funkciókat a túlélés érdekében...Tanuljunk belőle. A TSH-t is ő termeli a pajzsmirigy irányába. Thireoideastimuláló hormon rövidítése. Jelen információk szabad felhasználásra íródtak, nem használható fel semmilyen szabadalomra, vagy tulajdonjohoz kötött kezdeményezésre!!! Kálium pótlásra újabban kapható a dm-ben 600/400 K/Mg keverék italpor. Ebből napi 3db-t simán megihatsz. De a legjobb lenne Kálium retard 1000mg. Ez viszont vényköteles Tény, az egészség körüli rengeteg információ elnyomja a valóság elől a figyelmet. A tényleges arány kb a kálium 90% a többi összes a maradék 10%. Ezt vedd figyelembe, mielőtt feladod!

1787. BigLaca33
nov. 14. 10:21
Sziasztok. 4 hónap múlva újra jelentkezek. Pajzsmirigy alulműködésem van. 2 hónapja 125mcg ra emelte a doki a Letroxot. Most voltam laborba. Dokinál is. Marad ìgy a gyógyszer mert rendeződtek az eredmények. TSH jó. T3 T4 jó. Kérdésem hogy izzadok még ugyanúgy,lüktet a fejem,mintha ott dobogna a szivem. És szapora,erőteljes a pulzusom. 100-110 között van a pulzusszám.Ja és hamar elfáradok.Ez mitől lehet? Doki azzal van hogy jo az eredményem és kész. De ez sztem nem természetes.
1786. kirukiru
okt. 29. 17:55

Hát igen. Jó magyar szokás szerintnem igen érdekel senkit, hogy mi mit okoz a szervezetben, illetve, ha nincs valami akkor az miért van. Most nem kívánok itt linkelgetni, én vettem a fáradtságot és összeszedtem egy halom információt, aminek "saját bőrünk" megtapasztalt esetei az alapja. Légy szíves olvass vissza, a hozzászólásaiban illetve tájékoztatásaimban.

Nem kívánom a levelezéseimet itt feltárni, továbbá a nem kívánok másik fórumokat emlegetni. Több köszönetet kaptam már. Működik, ha mi okoztuk a hibát, azt ki is javatja valami...Ezt úgy hívják (hormonrendszer) Endokrinológia... Tanulmányozd az agyalapi mirigy biológiáját az internet segítségével. Meg fogod találni az összefüggést a pajzsmirigy irányába. A kevesek által ismert kulcs a megoldáshoz, Kálium!!! Nézd meg ettél-e elég kálium tartalmú kaját az elmúlt években. Keress egy táplálékok kálium tartalma táblázatot. Ez segítségedre lehet. A napi ajánlott bevítel 1500-2000mg/ nap. Továbbá nem-e hajtottad ki a felvett káliumot, kelletlen vízhajtással, kelletlen folyadék bevitellel, stb... Megsúgom továbbá, a kálium a sejtekben el van raktározva, ha a vérvétel is hiányt jelez, az egy közeli súlyos katasztrófa előszele,vagy éppen pillanata. Az agyalapi mirigy az sokkal előbb lekapcsol bizonyos dolgokat, a pajzsmirigy is ezek között van! Nézz utána, miket írtam, talán magadra lelsz!?

okt. 28. 21:28
Sziasztok! Nekem egy 3 centis pajzsmirigy göböm van (meg mèg nègy 1-2 centis mindkèt lebenyben), a hèten javasoltàk először a műtètet. Sebèszt kell keresnem (szeretnèk Miskolcon). Nem az első PM műtèt lesz, mert 38 ève màr kivettek egy hideggöböt. Ez növeli a műtèti kockàzatot. Azt olvastam, fontos lenne, hogy a sebèsz fül-orr-gègèsz legyen nagy gyakorlattal. Tudnàtok nekem valakit javasolni? Minden tanàcsot, tapasztalatot örömmel veszek.
1784. kirukiru
okt. 24. 19:09
Kimaradt, de igérem rövid leszek. Epe, epesav. Úgye köztudott, hogy LDL koleszterin az alapanyaga az epesavnak. Az epe (máj) funkciói közvetlen kapcsolatban vannak az agyalapi miriggyel hormonok útján. Előbb utaltam már rá, hogy...hogyha kevés a rendelkezésre álló kálium, ez a folyamat is "láthatatlanul" sérül. Egyik barátunk, kórházi dolgozó lévén, hamar rákerül a katéteres kezelésre. Évente 2-3-4 alkalommal is befeküdt eddig, mintha jobb dolga nem lett volna, de rövid időn belül újra lerakódásai vannak és fullad mellkasi szorításai vannak... Említettem neki, a káliumot, azonnal kipróbálta... Ő a gyógyszert, (KCl) mellőzni akarja, ezért banán, bab, dió, borsó...stb nagy mennyiségben. Azóta a katéterezések száma megritkult, ha egyáltalán szükséges volt...(?)Ez nem egy veszélytelen beavatkozás, vannak bakik, műhibák, javából. A túlélési ráta így kérdéses!!! A Kalium tabletta sajnos vényköteles, mert ugye ha túladagoljuk (10-15 gramm) az szívproblémákat is okozhat! De jelenleg a mérleg nyelve a hiány oldalon van erőteljesen. Üdvözítő hír, a dm-ben lehet újabban kapni, sportolóknak szánt kalium-magnézium keveréket, ebben is van azt hiszem 400, vagy 600 mg. ez is jó pótlásnak. Ital formában, por. - ebből 2-3-4 adag pótlásnak teljesen megfelelő. így sok minden ellen védettek leszünk. Főleg a felnőttkori krónikus és keringési problémák ellen (!) A front érzékenyég ellen is lehet vele próbálkozni. Ha végtaggörcsünk van, ne mgB6-al kísérletezzünk!
1783. kirukiru
okt. 21. 22:48

Nem válaszolnak a feltettkérdésedre: Sajnos van hozzátartozóm, akinek volt pajzsmirigy problémája. Most így utólag bebizonyosodott, hogy az egyik orvos, által "javasolt" szükségszerűnek tartott vízhajtás erőltetése indította el a lavinát. Ezt már megszellőztettem, egy kicsit régebben. Nemrégiben, egy belgyógyászati kontroll vizsgálaton voltam, és "beszámolót tartottam" a doktor Úrnak. Lebilincselve szorította a székét és hallgatta az előadásomat a megfigyeléseimről és tapasztalataimról. Nagyon megköszönte az információkat, ezt így összefüggően még nem hallotta illetve nem tapasztalta.

A lényeg, az agyalapi mirigy káliumhiányos táplálkozás következtében "tehetelen" ez kihat a pajzsmirigy stimulálására is. Az erőltetett vízhajtás, erőltett kálium leadáshoz is vezet. Ami a sejtekben aműgy elég jól el van raktározva. KB 150gramm. A kálium hiány a vérből leginkább katasztrófális állapotok idején mutatható csak ki. !!! Figyelem: Ez az információ szabad, nem használható semmilyen szabadalomra, vagy bármilyen tulajdonjohoz kötött egyéni kezdeményezéshez!!!. Használjátok saját és embertársaitok egészségének megóvására. A hiány kimutatásához neurológiai vagy kardiológiai katasztrófa, vagy közvetlen közeli állapota szükséges. Pl szívritmus emelkedés 120-140/perc esetén is általában normál érték van a vérszérumban. Kálium pótlással, a szívritmus hamarosan mégis helyreáll !!! Többször mentettem meg életet ezzel már. A pajzsmirigy esetén az a helyzet, hogy a kálium hiány miatt a stimuláló hormon termelése gyakran kimarad, időszakosan, vagy hosszabb időre. ennek következtében nem csak a pajzsmirigy irányába, hanem más érintett mirigyek irányába is. Ezeknek a gyengébb változatai a pajzsmirigy, mellékvese, vese, nemi szervek "titokzatos betegségei". Az egyik jól látható indikátor, a bőrön tapasztalható pigmenthiányos foltok. Amit időnként gyógyíthatatlannak tartanak. Nos jelzem, kálium pótlással, vagy az erőltetett vízhajtás abbahagyásával ez is szép lassan rendeződik. Aztán az említett szervek érinettségei és láncolatai: Nemi problémák, peteérés abbamaradása, gyermektelenség...2 tip. diabétesz. aztán egy halom láncolat még összefügghet... Az agyalapi mirigy felel a sejtek lecseréléséért, ha lejár a genetikailag programozott megújúlási ráta. Ha ez felborul...ugye ismerős...? Aztán megérkeztünk a pajzsmirigyhez, ennek is egy halom feladata van.

Egy elfelejtett, nem említett "indikátor"... a végtaggörcsök, vagy általános izomgörcsök a test különböző részein, ez már a végső figyelmeztetés !!! innét már csak néhány óra vagy egy két nap a katasztrófa !!! ilyenkor azonnal kálium pótlás szükséges. A magnézium ilyenkor nem nagyon segít! Vagy ne hagyjuk a véletlenre! Csaknem mindenki kálium hiányos a mai táplálkozási szokások és lehetőségek miatt. Az egyik ok még a túlzott koffin tartalmú italok fogysztása, ami ugye vízhajtó is egyben, ez még önmgában nem baj, csak a kálium bevitel kevés! Egyéb információ: A gyermekek aránytalan, vagy elmaradó növekedése A Grow hormon hiány miatt is van. Amerikában, az ajánlott kálium bevitel már 4000mg/nap ajánlott érték. Megint csak Amerika: az élet meghosszabítására Grow hormont adnak az időeknek! Nálunk meg valójában tiltják, titkolják a Káliumot, (vajon miért?)Egyéb: a végtelen sor végén, a ciszták, az adott szerv gyökerei a stimulálóhormon irányába, mint a cserépben a növény végtelen györerei a tápagyag keresésre! Bizonyítottan a ciszták, kálium adagolás hatására visszafejlődnek. Ez a pajzsmirigyre is áll!!!

1782. íyxc
szept. 18. 16:47

Sziasztok! Ti mit gondoltok ezekről az értékekről? (162 cm 55 kg, 33 év)


FT 4 15,19


FT 3 4,86


TSH 2,140

1781. kirukiru (válaszként erre: 1780. - Plútó15)
jún. 11. 19:59
Egy alternatívát leírtam, bizonyos dolgok túlélésére, "egyfajta életbíztosításként", Az agyalapi mirigy az endokrin rendszer irányítója, ha a káliumbeviteled megfelelő(napi min: 1500-2000mgramm!!!), akkor "Ő sok mindent kijavít", A hőszabályozáshoz a jól működő pajzsmirigy is kell, amit a T3 és T4 hormonok segítségével is valósít meg a pajzsmirigy, ehhez jód kell, ezt lehet kapni "jódszulfát" -ként recept nélkül a patikában,(vagy pajzsmirigy egyensúly- a DM-ben) filléres dolog, heti 1-2 szem elég...A fontosabb a kálium... Egy hölgy nemrégiben köszönte meg "egy másik fórumon a segítő információt, neki sokkal komolyabb problémái adódtak, azóta jól van, a káliumm pótlás segített rajta...Ha "feleslegesen" sokat iszol és sok a folyadékleadás, akkor nagyon sok kálium is távozik -a vizelettel, -főleg, ha kelletlenül sok a folyadékbevitel... a káliumbevitel, meg a lakosság nagy részénél (a táplálékkal) nem éri el a szükséges bevitel 20%-t sem!!!...
1780. Plútó15
jún. 11. 10:53
Most ebben az időben,nagyon ramatyul vagyok.A gyógyszer nem használ.Meg van dagadva szerintem a nyakam.Mindent félrenyelek,vagy megakad a torkomon.Szakad rólam a víz.Uh. csak szeptemberben lesz,Augusztusba kell vérvételre menni megint.Utána vissza az Endokrin orvoshoz.
1779. kirukiru
jún. 5. 15:53

Kimaradt, vagy itt többen dobálóznak vele, nyilván betegek. A TSH szint (tireoideastimuláló hormon, TSH) wikipedia idézet, vagy endokrinológia tananyag...stb. De további valamire való endokrinológiai információkból is kivehető... AZ agyalapi mirigy által termelt hormon !!!. nem a pajzsmirigy termeli !!!. Ezzel ösztönzi működésre, hormontermelésre a pm-t. Ennek zavarait, okozhatja a manapság divatos beta locking hatóanyagok, ami a hírvivő fehérjék béta receptorait blokkolja, gátolja működésüket, a hormont kibocsájtó szerv felé a visszacsatolást blokkolja, gyakran válogatás nélkül, tehát nem éppen szelektíven. A hormontermelésben a zavarok emiatt is jelentkezhetnek. Egy másik célszerv irányába, vagy más betegségre szánt Beta locking emiatt más jelenséget is generálhat. Pl, a szívritmus kordában tartására használt hasonló szer, is okozhat ilyen tüneteket a Pm. irányába.

A megoldás megér egy próbát, a már jelzett "alapesetben alig kimutatható kálium alacsony mértékű bevitele, erre is vannak szakirodalmi adatok, az alacsony kálium bevitel az agyalapi mirigy hormonok termelését is megzavarja, adott esetben erre is fordítson figyelmet a szíves tájékozódó, vagy "gyógyulni kívánó"...A kálium szint biztos kontrollálása, a bevitt táplálékok kálium tartalmának meghatározása alapján a megbízhatóbb!!!

1778. kirukiru (válaszként erre: 1773. - Bözsi néni)
jún. 5. 11:47

"Dehogy fogadja. Majd ő mindent megold néhány ezer mg kálium afagolással" -gondolom adagolás akart lenni, de én is néha elütöm... A légyeg, a meleg fülledt idő eljövetelével, tömve volt az orvosi rendelő, vagy rosszul látom? Ma fel akartam íratni a "szent káliumomat". nem akarok találgatni, de szerintem a helyzet a következő,...a fülledt meleg idő beköszöntével nőtt a folyadékbevitel, a koffein emelkedett bevitele, ezek spontán vízhajtások. Továbbá, kálium "kihajtás" is egyuttal, már régebben többször jeleztem, hova vezet a káliumhiány, nem osztogatom a sarkon a kálium-kloridot az embereknek, kuruzslás bélyegét és "büntetését" kockáztatva. Viszont aki ki akarja a kálium fontosságát és hatását próbálni, az először írasson fel "gyógyszer formájában", ha eredményt tapasztal, ez 1-10 nap, akkor fogyasszon magasabb káliumtartalmú élelmiszereket és csak a szükséges hiányzó mennyiséget pótolja. Ilyen élelmiszerek: bab, borsó,lencse, sárgaborsó, csicseriborsó, dió, mák, búzakorpa, ezekből 100gramm legalább 1000mgamm káliumot tartalmaz, van még egy két jó forrás, Pl banán, de ebből kb 1-1,5kg a szükséges, a héja nélkül mérve!

Aki a fordítottjában hisz, az meg nyílván kerülje ezeket, de ha vannak szerettei egy jó életbiztosítási szerződést azért kössön...mert a tolókocsi, meg a temetés sincs ingyen...

" magas vérnyomástól kezdve a rákig." az elsőnél biztosan alap!!!, a másodiknál is kipróbálhatod, szerencsére nekem nincs ilyen ismerősöm, de ha "szótfogadnak" talán nem is lesz...

1777. Lávli (válaszként erre: 1776. - Kirukiru)
jún. 4. 09:35

Megismerve a "tanításodat", meglátva a kezdő szavakat, nem olvasom el, bocsi.

Élj, ahogy neked a legmegfelelőbb.

Minden jót!

1776. kirukiru (válaszként erre: 1775. - Lávli)
jún. 4. 09:12

Tisztelt "LÁVLI DOKTOR". hát igen, a kor előrehaladtával gyűlnek, a problémák. Ha nem elég sebebesen, akkor segítetetek rajta...Aki talál egy ellenszert ellene, azt meg kell bélyegezni, nem ordítozva, hanem inkább jól bevált "kétely...és a többi pszichológiai hadviselés jól bevált fegyverével. Azért itt megjegyzem, kaptam már köszönetet, az internet segítségének hála, van, aki mégis átlát a szitán, ennek ellenére.

" hiszen szinte minden táplálék 100 grammjában megvan a többszöröse", vagy ha mégse(?), akkor meg pótolni, kell mert eltávolodtunk a természeti "önellátás" életmódtól. Nem ismétlem magam, a letséges okokat is leírtam, olvass vissza, gondolom ezt megtetted, verejtékező halántékkal, dühöngve.

A kétely a másik oldalon is áll, a ti "tudományotok" is sajnos egy jellemezhetetlen szintre süllyedt. A gyógyszeripari "motiváció" nagy úr .

" kor előrehaladtával bizony sajnos gyűlnek az egészségügyi problémák és panaszok, káliummal is meg anélkül is". Ennek kb, 50 %-a igaz. a többin "gyógyszerekkel lehet segíteni" tuti hatás, Pl fogamzásgátlók, koleszterin "csökkentők"," béta blokkolók", ...stb a többit ti úgyis jobban tudjátok...Szerinted, 100mg többszörösét eszik az emberek, napi szinten. Te lehet,... mert tudod a tutit, a többit meg lebeszéled, nehogy kevés legyen" az ügyfél"... Egy másik, "iskolapélda" (erős idegzetűeknek)a családomból: Lányom évekkel ezelőtt, fogamzásgátlót szedett, egyszer csak arra panaszkodott, hogy szűnni nem akaró fejfájás gyötri, bementek egy "dunántúli kórház sürgősségi osztályára" a vérvételnél az ápoló már megkérdezte, szed-e fogamzásgátlót?" nyilván rutin kérdés, volt de megmondta a tutit azonnal... CT MR...stb... Érelzáródás az agyban, trombózis, kb két hétig küzdöttek érte, mi meg az őrület határán váltunk...

Valaki itt is hibázott!!!, A nőgyógyász nyílvnán, ellenőrizni kellett volna a vér állapotát, legalább két havonta!!! Persze hogy nem, ilyen kockázatot meg sem kísérelt. Tudtommal, az eset futótűzként terjedt és sokan azonnal letették a fogamzásgátlót... Tisztelt " csúcsragadozók, az élni akarás is nagy úr, az élővilág tele van, ide vonatkozó példákkal. Mivel pajzsmirigy a téma címe, itt közlöm, gondok lettek a pajzsmirigyével is... Most kapaszkodj meg, vagy ugord át, Ő is káliumot pótol... Kb heti 2-3grammot elosztva... a jelentkezett "egyéb" problémái, folyamatosan abbamaradnak, "javul"!!!.

1775. Lávli (válaszként erre: 1772. - Bözsi néni)
jún. 3. 22:35
Borzalom belegondolni, hány ilyen tudós "szellőzteti a népvédelmi 😰 információit".
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook