Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem pajzsmirigy túlmüködésem van sajnos.
Még vagy 2 évvel ezelőtt voltam vizsgálaton és vetek vért,meg megrögeneztek de utánna nem mentem vissza kontrollra :S
Milyen esetben kell műteni amúgy?
Pajzsmirigy műtét előtt állok volt valakinek ilyen problámája mostanában?
Kérem olvassa a fenti fórumot is, nagyon sok infót talál ott is!
Elnézést a közvetlen, tegeződős elköszönésért. Nem volt szándékos.
Tehát: köszönöm segítségét! Jó egészséget kívánok!
Bicskei Róbert
Sziasztok!
Már régen szóltam a témához, mert csak most jutottam el az orvoshoz, pedig már januárban kellett volna mennem, de mindig közbejött valami. szóval a mostani kontroll eredménye teljesen jó, ami nagyon megörvendeztetett, mivel 2 izotópon vagyok tul és azt hittem alul fog müködi, azt mondták ennél jobb nem is lehet. Most ujabb 3 hónapo mulva kell mennem, remélem akkor is minden rendben lesz, tehát vehetem ugy 6 év elteltével, hogy MEGGYÓGYULTAM. Persze az izületi problémák itt maradtak, most majd azzal kell valamit csinálni. Puszi: Katus58
Köszönöm a választ! Vért október 29-én vettek, azt mondták, hogy normális: TSH: 1,649 uIU/ml FT3: 2,37 pg/ml FT4: 1,16 ng/dl. Ultrahangra azt írták akkor: felső normálértékhez közeli méretű, homogén, szabályos szerkezetű. Azóta egy szívvizsgálatra is elküldtek, mert magas volt a vérnyomásom( de arra nem írtak fel semmit, és januártól már nem érzem hogy olyan nagyon verne a szívem, lehet, hogy csak túl sokat izgultam a szalagavatóm miatt:)
Most kérek majd megint időpontot pajzsmirigyvizsgálatra. A jobb lebenye régebben is nagyobb volt mint a bal, de most tényleg nagyon megduzzadt és ha mozgatom a nyakam és sok beszéd esetén is fáj és kellemetlen. Remélem, hogy tényleg csak begyulladt.-az amúgy mitől lehet?
Szia Zsuzsi!
Ne izgulj ennyire:)
Vért mikor vettek? Megírnád az eredményeidet? Ultrahangon voltál már? Biopszi? Cyntigráfiás vizsgálat?
Sajnos, ha növekedni akar, azt nem lehet befolyásolni. Elképzelhető, hogy megáll a növésben, de ez nem hiszem, hogy a te fejlődésed fügvényében változik:), de az is lehet, hogy valóban meg kell műteni, vagy jobb ha megműtik. Sajnos a pm növekedés veszélyes is lehet. A műtéttől ne félj, de lehet dokit kellene cserélned. Az is lehet, hogy pajzsmirigy gyulladásod van, ami azt hiszem spontán is meggyógyul.
Kérdezz bátran, és írj a leleteidről.
Sziasztok!
18 éves vagyok. Már óvodás koromban észrevették az orvosok, hogy nagyobb a pajzsmirigyem, mint kellene. Ez azonban akkor még nem volt olyan nagyon feltűnő. Nem tudom, hogy alul-vagy felülműködésem volt-e, mindenesetre jódozott sót kellett szedjek. Panaszaim nem voltak. Olyan is volt, hogy teljesen normálisak voltak a hormonszintjeim és semmit nem kellett szedjek- jódon kívül egyebet soha. Ősz elejétől viszont azon kaptam magam, hogy rohamosan nő a pajzsmirigyem. Nem mondanám, hogy nagyon kövér vagyok, mégis, tokám is kezd nőni. Ősszel azt is észrevettem, hogy rosszul leszek a jódozott sótól(fáj a gyomrom, csökken a koncentrálóképességem, néha remegnek a végtagjaim). Bár erre azt is gondoltam, lehet, hogy túlműködéses tünetek. Azonban a vérképem teljesen normális volt. Az orvos azt mondta, nem szükséges jódozott sót szednem-azóta nem is szedem. A pajzsmirigyem-főképp a jobb lebenye- viszont egyre nagyobb, és mostmár gyakran fáj is(igaz, nem nagyon, és inkább akkor, ha hozzáérek). Félek, hogy meddig fog ez nőni és ki kell-e szedni? Van-e valami orvosság arra, hogy a feldagadt, fájó lebeny visszatérjen kisebb állapotába vagy legalább ne nőjön tovább? Lehetséges-e hogy Basedow vagy Hoshimoto- kórom van? Kérem válaszoljon valaki, mert az orvosok eddig nem nagyon tették. Köszönöm előre is!
Erre a fórumra:Pajzsmirigy műtét előtt állok volt valakinek ilyen problámája mostanában? vagy a Pajzsmirigy alulmüködős fórumra ha írsz,akkor nagyon sokan tudnak válaszolni minden kérdésedre.Sajnos eléggé lanyha ez a fórum....
Van mikor pszihésen érzi az ember a pm-et.A megnagyobbodáshoz én nem,de mint írtam,a másik két fórumon válaszokat kapsz.
szia!Nekem menszesz előtt szokott lenni,hogy éjjel nem tudok aludni ,mert a szívem megy,kb2-3 nap és elmúlik.De nem megy a szívem napközben....csak ha teszek-veszek,pörgök.Engem is zavar,talán azért is nem alszom.
Szerintem idővel ez is rendeződik,csak győzze kivárni az ember :-)
:)))
Azért ezt a folyamatos evést fejezd be mielőbb:))) Nem lesz jó vége. Suerintem nem a gyógyszertől van. Mit szedsz? Én methotyrint szedtem majdnem 1 évig, csak javulást éreztem tőle. Szerintem ez inkább a túlműködéssel jár. Akkor én is folyamatosan gyenge voltam...
Igen, van egy felnőtt fiam:) 20 éves. Nekem több dolog miatt is szerencsém volt. A terhességem alatt derült ki, hogy a férjem rákos, aztán jött az én betegségem. Még jó, hogy lett gyerekünk:))))
Jó éjszakát nektek is!
Ha szeretnél még babát, akkor nagyon figyelj oda erre a betegségre!!!!!
Azt gondolom, hogy nekem is a szülés/terhesség hozta elő, és genetikus. Szinte minden nőnek van ilyenje a családba. Úgy 32 évesen egyszer csak el kezdett a menszezem fura lenni. kimaradozott. Első időben csak egy-egy hónapot, majd volt olyan, hogy 2 hónapo, hármat, fél évet, majd 1 évet, és egyszer csak nem volt többet. A nőgyógyász azt mondta nem nőgyógyászati gond, a pajzsmirigyes, azt, hogy nem pajzsmirigy gond. Korai menopauza. Aztán másik endokrinológushoz kerültem, és ő mondta, hogy ettől van, és lehet, hogy a műtét rendezi, de nem történt így. A doki azt mondta hagyjuk már...
Igen lehet baba, de ahhoz a TSH-na 2 alatt kell lennie és természetesen a normál tartomány minimum referencia értéke feltt!