Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Sziasztok!
PM. túlműködésnél a nagy étvágy ellenére van fogyás. A kéz és lábremegés folyamatosan, csak a túlműködés kezelésével enyhül, múlik el.
Én észre sem vettem a kézremegést, úgy szóltak.
Igen a legegyszerűbben egy vérvétellel lehet megbizonyosodni, hogy jól működsz e.
Ilyen magas pulzussal fogynod kellett volna!
Szia!
Csináltass egy labort, TSH-t nézess! Belgyógyászatra menj el!
Nem. Az első amit észre vettem a fáradság, a láb dagadás volt, majd jött a kézremegés. Aztán többen megkérdezték amikor telegfonon beszéltem valakivel, hogy futok-e. Aztán azt vettem észre, hogy ha legugolok nem tudok felállni csak segítséggel. A busztra is felszállásnál kézzel kellett felhúznom magam. Aztán azt vettem észre, hogy futni sem tudok csak egy helyben toporgok. Aztán jött a fogyás kb. 2 hetente más ruga méret. Voltam én orvosnál már előbb is csak épp költözözz az endokrinológi így nem fogadtak. Kaptam beutalót másik helyre, ott azt mondták várjam meg az enyémet.
Tehát ez nem egyik percről a másikra történt. Tulajdonképpen 2007. októberben már a vérképemen látszott, de nem mentem dokihoz, mert tüneteim nem voltak. Ilyenkor sosem foglalkoztak velem. Aztán januárban rázendített. Január végén mentem el a háziorvoshoz, akkor már nagyon rossz volt a vérképem, de akkor nem fogadtak a pm. szakrendelésen. Áprilisba kaptam egy újabb beutalót, amire a dokim olyat írt, hogy azonnal elvégeztek minden vizsgálatot és elkezdtek kezelni.
Tehát az összes tünetet, úgy kb. 4 hónap alatt produkáltam.
Igen, nekem hónapokon át magas volt a pulzusom. Hasmenésem nekem sem volt. Az utolső túműködős korszakomban volt kézremegésem és lábremegésem is. A fulladás meg volt nekem is, mert ugye a magas pulzust szinte azt generálja, mint a futás.
Én már évek óta PM. beteg vagyok. Múlt év elején indult be újra, és ápriliban jutottam el orvoshoz. Mondjuk én tudtam, hogy ez mi.
De a PM. betegségnek is lehet a szapora pulzus a tünete. Nekem volt olyan, hogy csak ennyi tünetem volt. De ezzel általában együtt jár a futás, hiszen olyan gyos a pulzusod, mintha futnál, ezért fáradtak is vagyunk.
A gyors pulzus a túlműködés tünete, melynek ezen kívül a hiperaktivitás, fáradság, kéz és láb remegés, fogyás, stb tünetei vannak
Szerintem menj el orvoshoz!
A ß blokkolót igen arra írják, ha nem rendszeres, akkor is lehet kellene, nehogy komolyabb bajod legyen!
Még nem voltam orvosnál, mert kiderült , hogy csak hétfőn lesz :-(
Rájöttem, hogy saját magamat húzom föl, hülyeségek kavarognak az agyamba meg most állandóan a szívemmel vagyok. ß blokkoló azt nem állandó gyors szívverésre szokták adni? Mert nekem ha megnyugszom, nem figyelek oda akkor visszaáll a normál szívműködéshez, de ha figyelem akkor aztán...
Sajnos van ilyen is, mármint betegség.
De somodibeának igaza van! Menj endokrinológushoz!!!
ezt találtam:
Szia!
A pulzus lehet mástól is szapora. Tehát nem biztos, hogy PM. beteg vagy. Menj el a háziorvosodhoz, majd ő ír fel ß blokkolót. A xanax nyugtató, ami erre kell az pedig pulzus csökkentő.
Jelentkezz, hogy mi lett az eredmény!
Sziasztok!
Nekem 2 napja, hogy a pulzusom elég magas és rendesen érzem a szívdobogást nyugalmi helyzetben meg főleg. Már ittam nyugtató teát vettem be xanaxot, de semmi. Bár elég szorongó típus vagyok, de igy még ne volt h egész álló nap érezzem és a xanax nem csillapítja. Rendesen félek ettől, lehet pm-től?
Nekem nem fájt semmim sose. Véletlenül derült ki, hogy beteg a PM-em. Egy kolléganőm mondta, hogy van valami a nyakamon, de ezt már írtam.
Én nehezen vettem levegőt, mert nyomkodott bent dolgokat, de nem fájt.
A tüneteid alulműködősek.
Bea leírta a referencia értékeket, így látható, hogy az FT3 és FT4 értéked alacsony. Az alulműködésnél a TSH magas a másik két érték pedig alacsony. Elképzelhető, hogy az alacsony értékek miatt a TSH-d meg fog emelkedni és akkor igazi alulműködős leszel. De szerintem már így is annak számítasz.
Mindenképp orvos, majd ő megmondja, hogy mi a teendő.
A referencia tartomány: FT4: 10,3-24.45
FT3: 2.76-6,45
TSH: 0.4-4
A TSH-d jó, a hormon eredményeiddel van egy kis gond, ezt endokrinológus tudja megmondani.
Szia!
Nem tudom fejből a referencia értékeket, és ráadásul minden labor kicsit más.
Szerintem ezek határértéken belül vannak.
Nyak fájás, váll fájás nem hiszem, hogy a pajzsmirigytől lenne.
Lehet valami jó kis ideg gyulladás.