Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Szia! Állítólag igen, nagyon is lehet fogyni.
Én pl. olyan vagyok, mint az emésztőgödör, nagyjából mindent befalok, késő este is zabálok, mégis 58-60 kg vagyok, és 180 cm magas. Mindig olyan, mintha túlpörögne a szervezetem. Persze nekem nem annyira súlyos a túlműködésem, de azt mondta a doki, hogy ettől van.
Ráadásul most voltam ultrahangon a ciklusom 4. napján, még enyhe barnázással, és mindkét petefészkemben tüszőt látott. Az egyik 23 mm, a másik 17 mm volt. Szerintem ez tök nem normális.
Köszönöm szépen a véleményt. Nem fogom hagyni.
Akkor viszont menj tovább másik orvoshoz,mondd neki el ezeket.
A szőrösösdés pcos-tünet és alulműködéssel jár.
Általában a túlműködők alulműködnek idővel...
Amúgy alulműködőként vékony vagyok,és van hogy 2 alkalommal megyek vécére,rövid és kevés a ciklusom.Pedig nem ezek a jellemzőek.
Minden betegség tünete egyéni,és úgy is kellene hozzá állni az orvosoknak.
Sürgősen válts, gondolom gyermeket szeretnél.
Nem írtak fel semmit. A nőgyógyászomnak kellett volna az eredményem alapján tovább vizsgálnia, és kezelnie.
Tünetek: Csontsovány vagyok, akármennyit is eszem. Napi 2-3-szor megyek nagyWC-re. Állandóan ki vagyok merülve, és reggelente iszonyat remegnek a kezeim, olyan fura rosszullét van rajtam minden áldott nap. Nagyon rövidek a ciklusaim, és a mensi első napján 2-3 gyógyszerrel sem tudok felkelni az ágyból, erős és darabos minden alkalommal, ráadásul eléggé szőrösödöm is az elmúlt 1 évben. Minden tünet az elmúlt egy évben kezdődött. Az már csak mellékes, hogy 7 éve nem védekezem és nem esem teherbe.
0,4 -et ír alsó határnak a rendszer,a 0,3 nagyon enyhe és ez változhat akár percről percre is.
Többször kellene megnézetned.
Akiknek túlműködik azoknak 0,1 alatt szokott lenni, olyan értékeket olvastam ott : 0,00-tól indulnak,szóval még nem kellene aggódni.
Felírt valamit? Milyen tüneteid vannak?
A 0,3 tsh hogy alulmukodes nem ertem....
Nekem van szubklinikus alulmukodesem, tsh 6,7 volt anno es a t3 t4 atpo tökéletes,na ez szubklinikus :-)
Gyogyszer mellett is 2,6 a tsh.
Kaptál gyógyszert a magas TSH-dra? Kezelnek?
Nem csodálom, ha rosszul vagy.
Ha szedsz gyógyszert, akkor biztos nem jól...
Ez egyénfüffő is lehet vagy más hormonok összállása.
1 körüli TSH-val is simán teherbe esnek,de 2 fölöttivel már ritkább.
A 2 alatti TSH az igazán jó! Akinek már ekörül van az számíthat rá sajnos hogy tüneteket okozzon.
Hiába írják a laborok a 4 körüli értéket,az csak ebben az országban van....
Vannak oldalak,ilyen a Szendi Gáboré is,amely foglalkozik ezezel a kérdéssel.
Szóval 2 körül max.
Sziasztok!
Milyen érték között normális a TSH eredény? Tudja esetleg valaki? Eddig 5 oldalon olvastam, és mindenhol más tartomány volt írva. Ráadásul a dokim szerint rosszul van meghatározva az érték, és van olyan, akinek a normál tartományba esik, mégis sok tünete van, és nem jó.
Szia!
Pajzsmirigy alulműködésed van,csak néha még beindul jobban a működése,azért megy le 0,22-re am teljesen jó lenne ha úgy maradna.
Ezért is kellene nézetni , vagy már nézettél is ATPO T3 T4 értékeket!
A tüneteid is ezt mutatják,így nem értem miért nem adnak 25 ug hormont....
Ha úgy érzed válts orvost! Különben egy helyben fogsz toporogni.
Sziasztok!
Kérlek Titeket valaki segítsen!!
Egyszer már írtam,nagy vonalakban 10 éve küzdök! Hol 9,2 a tsh-m, hol 0,22...
Össze vissza ugrál,megőrülök a tünetektől! Rettenetesen izzad a tenyerem meg a talpam. Fáj a fejem,néha szó szerint fáj a szemem...egyre gyakrabban vérzik az orrom,és hullik a hajam!
A házi orvosom 10 éve azt mondja átmeneti pajzsmirigy gyulladásom van... az endokrinológus annyira nem foglalkozott velem,hogy megnézze a leleteimet! A neurológus,nem csinál mr-t mert volt 4 évvel ezelőtt,annyi idő alatt úgysem változhatott semmi...
Mi lehet a bajom? A pajzsmirigy ultrahangon göb nem látszik...3 havonta járok vérvételre,de folyton más a tsh eredményem...
Köszi a válaszokat!
De még mennyire egyszerre:)
Igen, már igazán felülvizsgálhatnák a referencia tartományt.
Egyszerre írtunk :)
Hát ez az! Ilyen értéknél vannak a legrosszabb tünetek.
Ettől fáj a feje,és a tanulás is sokkal nehezebb.Sajnálom nagyon.
Na meg ismét egy idióta doki....
Szia!
Az már alulműködés,hiába a magyar határérték,a jó tsh 2 alatt van.
A helyedben elvinném endokrinologushoz.
Gyere át az alulműködős fórumba,aminek a neve:
pajzsmirirgy alulműködés
Na ott vagyunk páran,és lehet a többiek tudnak dokiban segíteni.
A lányomnak megnézettem én is 2-3 éve,mert nekem is alulműködésem van és kicsit paranojás...de szerencsére nem az,1 körüli tsh-ja van.
Mindenképp vidd el másik dokihoz. Számomra ez teljesen egyértelműen alulműködés.
Jaj, de sajnálom:(
De az a lényeg, hogy gyógyszerrel kezelhető:)
Sziasztok!
Pajzsmirigy alulműködésem van amit kezelek 1-2 éve Letrox-al(0, 75) Három gyermekem van A két kisebbik leány. Tehát a középső gyermekemről van szó aki most serdül (13) Kezdem észrevenni rajta is a tüneteket bár lehet, hogy csak paranoiás vagyok. Vékony kislány de a nyakát erősebbnek látom mint kellene lennie. Fáradékony, gyakran lehangolt, ideges, fusztrált (bár ez lehet hogy a sulitól van-elég maximalista) Nyughatatlan. Azt mondja hogy nagyon nehezen tanul. Gyakran fáj a feje. Magas a koleszterinszintje is. Még nem menstruál és nincs is jele hogy mostanában kezdődne.Most lesz 13 éves. Megnézettem a TSH 4,3 a T4:12. Éppen határon ill. alatta van. Nem küldtek endokrinológushoz. De lehet hogy maszekban elmegyek. Van valaki hasonló helyzetben???
sziasztok csajok én is létre hoztam egy csopit ahova szeretettel várok mindnekit.baba és pajzsmirigy....nekem ez ezzel van bajom.
sziasztok!
pajzsmirigy témában nagyon nem vagyok otthon... azt hittem, mindennel tisztában vagyok, ami engem érint... de ez most új.
amit eddig tudok: tegnap találtak egy ici-pici (5 mm-es) cisztát a pajzsmirigyemen. szuperszenzitív tsh-m 2,1.
ennyi.
ja, pcos-es vagyok, metet szedek, clostival lettem babás, így van egy tündérbogár bő2évesem :D jelenleg met ellenére nem jön a kistesó (na meg ciklus sem :/)... nem mintha annyira sürgős lenne, de mivel nem teszünk ellene semmit másfél éve, így azért kezd megint aggasztó lenni.