Pajzsmirigy betegek fóruma (beszélgetés)
Szerintem az valami duzzanat, vagy szövetszaporulat.
Én akár azt is el tudom képzelni, hogy ez egy göb a pajzsmirigyedben, amit izotópos vizsgálattal biztosan meg tudnak mondani. Azon még nem voltál?
Sziasztok!
Mit jelent ez az eredmény?
Megnagyobbodott pajzsmirigy. A bal lebenyben egy 20x9 mm-es echoszegeny gyuruvel korulvett fokozottabb echogenitasu solid terime abrazolodik.
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni, és meg is írja nekem. :)
nekem.ugykellett elkezdeni adagolni t3 h felmenjek 36,8 este max 37,1re..efolott mar tulporgetem magam.
ha vmit elrontok leesik a reggeli szinte azonnal 36ra
Nem több. Világ életemben 36,4 volt a normál testhőmérsékletem, akkor is, ha túlműködtem.
Most 36 talán.
Száj. :)
Párommal is kipróbáltattam, neki szájban is csak 36,3. :)
Esténként mindig 37-37,4 között van.
Reggel 36,8 és 37,1 között.
Sziasztok!
Okozott valakinek állandó magas hőt/hőemelkedést a pajzsmirigy-túlműködés?
Szia!
Nem ideírtál, hanem a pajzsmirigy alulműködős fórumra, és igen, valóban mondtuk, hogy kell majd emelni. Sajnálom, hogy igazunk lett:(
Sziasztok!
Még 2012-ben jártam itt utoljára, akkor a pajzsmirigyemmel volt probléma, ugyanis akkor tájt a pajzsmirigyem értéke 0,270 - 4,200 referencia érték mellett 7,55-ös volt. Ezután az egyik honvéd korházban dolgozó pajzsmirigy doktor tanácsára hallgatva elkezdtem szedni napi fél tablettát a Letrox 50 mikrogrammból. Ezután eltelt úgy fél év és a pajzsmirigy kontroll eredménye nagyon jó eredményeket hozott, 1,50 -es értékre ment le. Majd rá fél évre úgy nézett ki a következő kontrol eredményén is hogy beáll az érték, mert 2,75-ös érték volt és a doki azt mondta hogy jöjjek vissza 1 év múlva kontrollra, addig szedjem a fél tablettát. Ez idő alatt viszont éreztem hogy egyre feledékenyebb vagyok, a szexuális vágyam és a hangulatom sűrűn ingadozott, és egyre inkább beállt ilyen bús komor hangulatba mostanában. Ezenkívül az utóbbi 2 hónapban látványosan elkezdett ismét hullani a hajam mint a 2012-es kezdetekkor. úgyhogy kértem a háziorvosomtól egy beutalót vérvételre, és ő maga is csodálkozott miért szedek én még fél tablettát ennyi idő után, már régen meg kellett volna emelnie annak a dokinak a tabletta mennyiségét aki engem kezelt. Szóval az eredmény itt van a kezemben egészen friss és sajnos be igazolódott az amitől tartottam. Az értékem ismét magas lett, 5,47-es (0.400 - 4.000) referencia értékkel. Hétfőn tudok a dokihoz csak elmenni, de addig is szedek 1 tablettát holnaptól folyamatosan. Ti nektek mik a tapasztalataitok ez ügyben? Mert egy kedves fórumtag még 2012-ben megmondta itt ebben a topikban nekem hogy majd emelni kell az adagot. Csak én buta az ilyen orvosokra hallgattam félve a lecseszéstől, és most itt az eredmény. Későbbiekben még emelni kell majd a tabletta mennyiségén, vagy általában az 1 tabletta elég szokott már lenni? Most nagyon idegesít hogy a hajam hullik úton-útfélen, ruhám is tele van vele, és hajmosásnál is kb. 400 szál kihullik egy mosással. Én ha számít 27 éves férfi vagyok.
Igazad lehet,mert talán nem is a pulzusommal van problémám,hanem a rendszertelen szívdobogásokkal.
Köszönöm a válaszod,azt hiszem akkor ez az állapotom nem teljesen egészséges.
Nekem az nagyon hamar rendeződött. Kevés a gyógyszered. Nekem az első hetekben napi 5 methotyrint kellett szednem, bár nekem mérhetetlen volt a TSH-m.
A bétablokkoló miatt pedig már biztos lejjebb kellett volna mennie a pulzusodnak. Kardiológusnál voltál már? Azért nézesd meg magad!
1 hónapja regisztrálták a pajzsmirigy túltengésemet.
Tsh:0.008
5 napja szedek napi 2 szem Metothyrint.A szapora szívműködésre 2-szer 1/4-ed béta blokkolót.
Ti már sajnos tapasztaltak vagytok a betegség tüneteiben.A kérdésem a következő:Mennyi idő múlva várható a szív működésének a helyreállása?
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
5 éve derült ki, hogy pajzsmirigy alulműkodésem van. Szedem az L-Thyroxint. 17 éves fiam születése után egyszerűen elmaradt a menstruációm. Valószínűleg már akkor is megvolt ez a betegség.
Tavaly októbertől elkezdett újra működni a szervezetem. Kis 2 napos bajaim voltak. Úgy néz ki, hogy most végre rendesen múködök.
Sziasztok!
Képzeljétek. Elezdtem B-komplex vitamint szedni magnéziummal, és sokkal jobban érzem magam. Már két hete szedem, és ezen a héten lényegesen jobb lett a közérzetem. A reggeli remegés sincs olyan erőteljesen. Örülök neki. :)