Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak? (beszélgetés)
hát komolyan én anno azt mondtam és ezt most is vállalom, hogy nem szülnék otthon.
de ezek után lehet hogy mégis?
komolyan mondom irigyellek :))))
itt sárgulok:))))
A boldogság erősebb volt, mint a fájdalom. Akkor, ott persze nagyon nehéz volt, de nem az számított. Amint mellettem volt a
Réka, minden elmúlt, csak a boldogság, az öröm létezett.
Tudod, sokat gondolok arra, hogy egy kórházban mitől fosztják meg az embert... És milyen jó lenne, ha az orvosok is rájönnének, hogy esélyt kell adni az anyáknak, hiszen ők tudják igazán hogyan is kell szülni. Szerintem jó példa vagyok: kórházban egy ekkora babát nem úszok meg gátmetszés nélkül. Itthon meg kibújt szépen.:-)) És ez csak egy apróság, mennyi minden van még! Engem nem vizsgálgattak, pláne nem fájások közben, ahogy a kórházban divat. Nekem senki se mondta, mikor és hogyan nyomjak. Nekem a testem tudta a dolgát, nekem csak követnem kellett, csak engednem kellett, hogy a fájdalom magával vigyen. A többi jött. S az erő is, ami kellett hozzá.
Ha érdekel, szüléstörténet a naplómban.:-))
Alexa
Sajnálom, hogy ilyen turtúrán kell(ett9 keresztülmennetek.
És jelentsd csak fel őket nyugodtan. Szerintem jó pár olyan anyuka van, akinek eszében sincs gondosan megszerveznie az otthonszülését, csak egyszerűen lusta bemenni az x-dik gyerekénél a kórházba, mégsem cseszegeti őket senki.....
Ezt most csak morgásból mondom, de ismerek ilyen példát néhányat.
Pereld be őket és élvezd Réka baba jelenlétét. Végül is csak Ő és te és az új család a fontos.
ez azért elég durva eljárás.nem is gondoltam,hogy még mindíg ilyen nagy az ellenállás az otthonszülőkkel kapcsolatban.
minden jót nektek!
épp most néztem hogy 3.8-al született a gyerek?és 55 centivel?
anyám..
le a kalappal,most komolyan.gondolom nem kaptál semmilyen érzéstelenítőt,és ennek ellenére nem érezted úgy hogy annyira fáj hogy szinte belehalsz?
mondjuk én sem értem hogy miért hurcoltak meg, csak ezért mert nem kórházban szültél?egészséges a gyerek akkor nem értem...
Tényleg, hogy álltok? Sikerült végre anyakönyvezni?
Minden "rendben" jogilag? Már amennyire ugye ezt ezek után el lehet mondani....
Igen, én is majdnem úgy jártam... Szerencsére anyu idejekorán megmutatta, hogyan masszírozzam, fejjem, így még mielőtt nagy baj lett volna, megoldódott. Még szerencse, hogy szóltam neki.
Amúgy nekem azért se jutott semmi pihenés, mert minket nagyon megkínoztak a hivatalok. Egy gyerekorvos feljelentett minket az otthonszülés miatt, nyakunkra járt az ANTSZ, naponta kétszer küldték ki a védőnőt, nem akarták anyakönyvezni a Rékát, mondták,hogy menjek be a gyerekkel együtt, akkor megcsinálják (ez volt 5 nappal szülés után) szóval volt nálunk minden. Így esélyem se volt pihenni, hétvégére már sírógörcsöket kaptam, hogy miért nem hagy békén senki, úgy bántak velem, mint egy bűnözővel, megfenyegettek, hogy elviszik a gyereket, ha nem viszem kórházba, stb.:-(((
Szerencsére túlestünk ezeken a dolgokon, most épp én írogatom a feljelentéseket, ugyanis senkinek nem volt joga így meghurcolni minket, s ha ők feljelentgethettek, hát most jövök én. Nem kenyerem az ilyesmi, de nem fogom hagyni magam. Szóval nálunk a pihenés és az öröm ideje a második héten kezdődött.
Alexa, kaaskopjének igaza van, én ugyanígy voltam, hihetetlenül fittnek éreztem magam, két nap múlva mindent csináltam, aztán 2 hét múlva jött a mellgyulladás, a Bába válaszol könyv szerint a mellgyulladás főleg azoknál jelentkezik, akik nem pihentek... jelez a szervezet. Szóval Gabka kérlek ne húzd ki a gyufát a testednél! Tessék pihenni!
Örülök, hogy te is beleférsz a ruháidba, én is csak fogyok... 6 éve nem ment le a súlyom 60 alá, most meg 58 vagyok... szerencsére Laurka hízik és ez a lényeg !
Hihi :))) Hú, de jó neked. Én még egy évvel szülés után sem fértem bele a régi nadrágjaimba :( Mondjuk ettem is rendesen, nem kettõ, hanem három helyett, szóval én tehettem róla :)
Örülök, hogy ilyen jól vagy :) A családodnak persze igaza van, tessék pihengetni. Én Midas születése után hónapokkal jöttem rendbe teljesen. Addig pl. a boltban a kasszánál rendszeresen rosszul lettem, mert egyszerüen alig bírtam megállni a lábamon. Emmával más volt a helyzet, õ délután 2-kor született, este meg már vacsorát fõztem :))))
Aranyosak vagytok, nézelődöm én már sok helyen, csak még nem terjesztettem elő odahaza:-)
Az a bajom, hogy a kórház, ahol a lányom született, megszünt.
Pedig az "tökéletes" volt nekünk, kedves dokival, vadiúj szülőszobával, szabad akarattal stb.
A dokimat nem szeretném lepasszolni, mert max. elégedett vagyok vele, csak az a baj, hogy ő most a hatvani kórházban vezeti le a szüléseit.
Az meg szerintem egy horror.
Emiatt kezdtem gondolkodni más lehetőségeken is.
Rendeld meg a szules.hu-ról az Inda c. könyvet. Én Vanet-tól kaptam annak idején, de ha azt is elolvasod, többé nem lesz kétséged, hol is szeretnél szülni. Vágjatok bele bátran!
A párom üzeni a párodnak, hogy élete legnagyobb élménye lesz, vállalja be!:-))
Jól vagyok, köszönöm!:-)) Nagyon hamar rendbe jöttem, szülés után két nappal már takarítottam.:-)) Persze a családom frászt kapott és ágyba zavart.:-))
Ami legjobb: szülés után egy héttel már simán felvettem a farmeromat, minden ruhámat, kivéve a felsőket, mert azok bizony a melleimen nem érnek össze!:-DDD A párom szerint a playboyban látni ilyen melleket, mint amik nekem vannak.:-DDDD
Sziasztok!
Alexa, elolvastam és gyönyörű élmény volt.
Most, hogy gondolkodunk a második babán, már lehet, hogy nem is kórházat kellene keresnem, ahol megszülném. Jelen pillanatban ugyanis ez tart vissza a leginkább.
Bár a párom eléggé "kórházas", lehet, hogy néhány történet meghatná :-)
sziasztok!
régen irtam már be.
alexa77 gratulálok a kisbabához:)))
és bevallom engem is meghatott a történetetd.
Hát ez annyira szép, könnyeket csal a szemembe :))) Ügyesek voltatok. Jaj de szeretnék már én is megint babát várni és szülni :) Meg persze babázni :)
Egyébként jól vagy? Sikerült már kipihenni a szülést?
Ugyanígy éreztem én is! :)))
Bár nálunk nem lesz már több gyerek. :(( Elméletileg...;)
Sziasztok!
Alexa, szívbõl gratulálok a gyönyörü kislányotokhoz! Sok egészséget és boldogságot immáron hármasban :)