Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak? fórum

Otthonszülők - ki segített, milyen tapasztalataitok voltak? (beszélgetés)

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
357. gerna (válaszként erre: 356. - Alexa77)
2008. júl. 22. 17:29
Nekem is volt NST hetente, pedig az már jó régen volt (olyan régen, hogy akkor még CTG-nek hívták). Az utolsónál meg ottfogtak!
356. Alexa77 (válaszként erre: 355. - Gerna)
2008. júl. 22. 17:24
Nem volt gondom a papír aláírásával, jót derültem rajta. Amúgy elgondolkodtató, hogy az USA-ban (ezt azért tudom, mert a párom ott élt, ott járt fősulira, dolgozott is az egészségügyben sokáig, de ezt itt már többször említettem, talán te is olvastad)a 42. hét után kezdenek túlhordásról beszélni, s akkor már indokoltnak tartják a heti 1! nst-t. Itt a 36. héttől menni kell, én pedig, mivel a doki direkt rám akart ijeszteni, gyakoraltilag a 37. héttől járok kétnaponta.... Embernek ennyi nst-t nem csináltak még, mint nekem. Indokolatlanul. Teljesen feleslegesen.
355. gerna (válaszként erre: 354. - Alexa77)
2008. júl. 22. 16:56
Hogy minek, kinek akar megfelelni? nyilván az elején másképp indult az ügy, hozzá jártál terhesgondozásra, az a minimum, hogy alá kellett íratnia veled azt a papírt. Nyilván ezek után békén fog hagyni - az orvos nem megy házhoz, hacsak nem hívják. Nem megértés kérdése ez, hanem orvos-páciens közötti szerződés kérdése. Mégha csak szóbeli is a megállapodás.
354. Alexa77 (válaszként erre: 351. - Gerna)
2008. júl. 22. 16:37

Nem csapunk le, neked az a véleményed, tiszteletben tartjuk. Én inkább szenvedek tovább, ha kell, annak is oka van...

Amúgy nem a családnak akar megfelelni, hiszen már anyu is eljutott odáig, hogy teljes mértékben egyetért a döntésemmel, ezt a dokinak is megmondta. Egyszerűen neki ez a véleménye, a szakmai rutinhoz akar igazodni. Nem haragszom érte. Csak hagyjon békén. Ezt talán ma valamelyest megértette.

353. Alexa77 (válaszként erre: 350. - Brigibaba)
2008. júl. 22. 16:35
Szóltam neki!:-)
352. gerna
2008. júl. 22. 16:34
Kifelejtettem: semmi gyorsító eljárás nem volt a szüléseknél.
351. gerna
2008. júl. 22. 16:31
Tudom, hogy nem díjazzátok az ellenvéleményeket, de: gondolom a doki mint a család jóbarátja, kötelességének érzi, hogy fokozott figyelemben részesítsen. Nekem volt szülésben részem 2x, sürgősségi császárban harmadszorra, a szülések alkalmából mind a kétszer saját lábamon sétáltam be, az ELSŐ fájások után - és először összvissz 4 órába, másodszorra 1 órába telt a szülés. Ja és a sürgősségi császárra is vonattal, villamossal mentem, mivel azt hittem, még csak UH és NST lesz, szokásosan. El nem tudom képzelni, milyen lehet és miért? hetekig vajúdni. Na mindegy, csapjatok le, szerintem a doki nem szadista, csak próbál megfelelni a család (?) elvárásainak.
350. brigibaba (válaszként erre: 345. - Medike01)
2008. júl. 22. 15:48

Sziasztok!!

Hát arra a fejre én is kiváncsi lettem volna!! Nem nagyon gondolják , hogy az embernek van annyi esze , hogy utána néz a jogainak!!

Réka babának üzenem , ha az oroszlány jegyre hajt, holnap már az van!!

349. Alexa77 (válaszként erre: 348. - DODICA)
2008. júl. 22. 15:36
Igenis!:-)))
348. DODICA (válaszként erre: 346. - Alexa77)
2008. júl. 22. 14:48

Túl sokat emlegeted, hogy valami baj esetén...

Felejtsd el! Nem lesz semmi bibi, úgy állj hozzá!!

Verd ki a fejedből, a "ha" szócskát! :)

347. Alexa77 (válaszként erre: 345. - Medike01)
2008. júl. 22. 14:17
Háááát.... Érdemes lett volna fényképezni!:-DDDD De még a betegjogi képviselő is meglepődött, mert ilyennel még nem találkozott.Mindenki birkamód elfogadja, hogy az van, ami van. De amíg így tesznek, esély sincs arra, hogy bármi változzon pozitív irányba. Sajnos az emberek nem mernek semmiért se szólni. Na én kinyitottam a számat. :-))
346. Alexa77 (válaszként erre: 344. - DODICA)
2008. júl. 22. 14:15
Én annyira nem sietnék, minket siettetnének, ugye.... Ha jól van kiírva az időpont, akkor is ma egy hete, hogy túlléptük, tehát szerintem is normális a dolog. A párom elővette az amerikai tankönyvét, utánanézett, ott azt mondják, hogy a betöltött 42. héttől hetente indokolt az nst.... Nekem gyakorlatilag a 37. hét óta heti 3-szor van. No comment. Mindenesetre jól felkavartam ma az állóvizet.:-)) Ez a pici lány itthon fog megszületni, ez a kiindulási alap. Ha mégsem, mert valóban valami probléma lenne, ami nem lesz és kész, akkor pedig érvényesítem a jogaimat akkor is, ha mindenki más a fejére áll.
345. medike01 (válaszként erre: 343. - Alexa77)
2008. júl. 22. 12:10

Ügyes vagy.

Azért megnéztem volna a dokid arcát :-)

344. DODICA (válaszként erre: 343. - Alexa77)
2008. júl. 22. 11:55

:))

Bizony, de én cirkuszt a 43. héten csináltam. Te meg még hol vagy ettől?? :))

Nyugi!!! Ahogy fifgyelem, számolom, még abszolút semmi se indokolja Rékuci jövetelét, szerintem még az Ági féle átlagos szülésindulásokhoz képest se. Hova sietsz ennyire?

A babák alapból nem szoktak a kiírt időpontban jönni, a plusz 2 hét is teljesen normális.

343. Alexa77
2008. júl. 22. 11:51

Helló csajok!Immáron "hivatalosan" is engedetlen vagyok. :-)) Merthogy annak ellenére, hogy a baba teljesen rendben van (nst is teljesen ok, a lepény átáramlása is, bár ez utóbbit kb. 1 mp-ig nézték, rámondtak egy értéket és kész - valószínűleg azért, mert a párom is odalépett és belenézett a képernyőbe és tudják róla, hogy van eü végzettsége), orvosi javaslat ellenére nem engedtem megindítani a szülést. Alá kellett írnom, hogy határozott orvosi javaslat ellenére, bár megkaptam a megfelelő tájékoztatást, nem engedtem a beavatkozást. Aláírtam simán. Aztán pedig közöltem a dokival, hogy amennyiben tényleg gond lenne a későbbiekben és indítani kellene a szülést, akkor vannak kikötéseim: nem engedem a gátmetszést, csakis akkor, ha a baba életveszélyben van, mindenről alapos tájékoztatást kérek és csak az engedélyemmel adhatnak nekem vagy a babának bármit, és szülés után azonnal távozom a kórházból. Na ilyet se hallottak még! Mondta a doki, hogy ez nem lehetséges. ondtam, hogy de igen, mert utánanéztem a betegjogoknak. Mondta erre, hogy ok, de akkor menjek egyenesen a betegjogi képviselőhöz, mert ehhez formanyomtatvány kell, stb. Elkértem a telefonszámát és azonnal felhívtam. Kiderült, hogy előttem senki még ilyet nem kért, nincs hozzá nyomtatvány, írjak egy papírt erről és két tanú jelenlétében írjuk alá. Mindjárt meg is tesszük, belerakom a kiskönyvembe, biztos ami biztos. Meg még beleveszek pár dolgot, mint pl. azt, hogy ha netán császáros lennék, (itt altatásban csinálják) akkor a babát azonnal adják oda az apjának, nem vihetik a csecsemőosztályra, ébredés után pedig kérem én. Szóval szerintem ott tartunk, hogy már-már a doki is szurkol, hogy otthon szüljek nyugiban, különben felfordítom a kórházat!:-DDDDD Aztán ha híre megy, hogy az embernek igenis vannak jogai, amivel élni is lehet, a végén még követőim akadnának!

Eszembe jutottál, Dodica, hogy te is nemkívánatos személy vagy a kórházban.... Ha így folytatom, én is az leszek!:-DDD

342. Alexa77 (válaszként erre: 340. - Medike01)
2008. júl. 22. 09:52
Nem hagyom, csinálhat nst-t, uh-t, de ennyi. Ha a baba jól van - és jól van,mert most is mocorog, meg különben is, érzem, hogy rendben van - akkor mondhat nekem akármit, nem érdekel.
341. Alexa77 (válaszként erre: 339. - DODICA)
2008. júl. 22. 09:51
Nst. Én nem mennék, de a párom addig nyugodt, amíg megyünk, és hát némi beleszólása neki is van. Azonkívül a dokival se kéne összebalhézni, mert ha egyszer tényleg valami gond lesz, máshoz nem nagyon tudok menni. A többi doki sokkal rosszabb.:-(
2008. júl. 22. 09:36

Alexa!

Látom, még mindig semmi.

Ne hagyd magad a dokináll!

Ügyes legyél.

339. DODICA (válaszként erre: 338. - Alexa77)
2008. júl. 22. 09:07
Minek?
338. Alexa77 (válaszként erre: 337. - Brigibaba)
2008. júl. 22. 08:37
Változatlan. Megint mehetek dokihoz.((
2008. júl. 22. 07:31

Sziasztok! Hogy aludtatok?

Alexa!! Mi a helyzet?

336. brigibaba (válaszként erre: 335. - Alexa77)
2008. júl. 21. 19:08

július 23. - aug. 23-ig!! a párom is az!!!:D

nem tudom egyébként ki aza fickó, csak hallottam! De már fél Kenderes a mi kutyánkat figyeli!!

Olyan jól esik ,mentem aztutcán és megkérdezték lépten nyomon: megvan már a kutyus?

335. Alexa77 (válaszként erre: 334. - Brigibaba)
2008. júl. 21. 14:29

Menjetek el megverni! Én azt csinálnám!

Rékának meg hiába mondok bármit. :-( Apropó, hányadikától van oroszlán jegy? Mert lehet arra pályázik a kis piszok.

2008. júl. 21. 12:27

sziasztok!!

Alexa ! válts Technikát!mondjad Rékának maradjon még bent sokat!! hátha akkor kibújik!!!!:DD

A kutyus még mindig nincs meg de szerintem már nem is lesz!!

Állítólag van egy fickó aki megrendelésre lopja a fajtiszta kutyákat!!!!:((

333. Alexa77
2008. júl. 21. 08:35
Sziasztok! Persze, minden rendben. Tudjátok, vihar, hidegfront, más babák megszületnek, mi alszunk... Jellemző.
2008. júl. 21. 08:21

Sziasztok!

Alexa, azt hittem, lesz már Rékababa, mire bekukkantok, de láttam, hogy tegnap éjjel még nem volt kint :-)

Mi a helyzet?

Minden oké?

331. DODICA
2008. júl. 21. 07:14

Indulok melózni, csak benéztem, mi a helyzet....

Alexa? :))

Remélem minden rendben!

330. Alexa77 (válaszként erre: 329. - Brigibaba)
2008. júl. 20. 22:45
Remélem, meglesz a kutyus! Jó éjt!
329. brigibaba (válaszként erre: 327. - Alexa77)
2008. júl. 20. 22:21

Ebből lesz a fertőzés!! na ettől mentsen meg a Jó istenke!!

A gátvarratot (ha van) legalább lehet mosni!!

A kutty még mindig odavan , de reménykedünk!!!

Na megyek mostmár aludni!! szép álmokat, kiadós alvást és jó pihenést!!!

328. Alexa77 (válaszként erre: 326. - Brigibaba)
2008. júl. 20. 21:48

Jó filmnézést!

Akartam kérdezni: a kutya előkerült?

❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook