Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Tegnap voltam konzultáción Rezek doktornál. Nagyon szimpatikus és kedves volt. Megnézte, megvizsgálta az orrom és mondta, hogy azért ilyen, mert az első műtétnél túl lett szedve. Ezt az orr formát úgy hívják, hogy papagáj csőr orr. Elmondta, hogy hogyan lehet változtatni rajta, ill. hogy pozitív és látványos változásra lehet számítani az operáció után. Szóval, nagyon bíztatott a műtét sikeres kimenetelét illetően. Műtéti időpontot június 14-re kaptam. Tudom, hogy még majdnem 2 hónap van addig, de már nagyon izgatott vagyok!!!
Szerintetek mikor érdemes intenzív vitamin szedésbe kezdeni? 1000 C vitamint és multivitamint szedjek?
Van esetleg még valami kiegészítő cucc, amit érdemes eszegetni?
Sziasztok!
Nekem is 2 hetes az orrom, de még sokszor dugul nagyon, kevés az amikor kapok levegőt, az is kb. 30 perc, onnan tisztítanom kell. Dagi még rendesen. De a mai nap még fáj is, vagyis olyan nagyon fura érzés, feszül, de néha még bele is hasít egy-egy pillanatra. Ez normális?
Szia Retti!
Még nagyon az elején vagy a gyógyulásnak,apadni fog az egész orrod,az orrcsúcs is,de azzal számoljál,hogy az orrhátnál előbb bekövetkezik az apadás,mint az orrcsúcsnál.Az orrcsúcsra fél évet számoljál minimum.Amíg nyirokfolyadék van a szövetek között,addig duzzadtság is.
Hogy mennyit apad,azt pontosan nem lehet megmondani,de te látni fogod,észrevenni,amikor "kifogy" a szövetekből a nyirokfolyadék.Akkor majd látod,hogy bőr-szövet felsimul a csontos orrhátra,ezt követi majd a porcos rész.
Én is ugyanúgy voltam,mint te,lekerült a gipsz és folytattam tovább az életemet ott,ahol abbahagytam.Igen,a kisfiad emelgetése annyira van hatással az orrodra,hogy duzzad.
Kozmetikai kezelés:igen,ha az orr kimarad-gondolok itt nyomkodásra-akkor most is lehetne.
18792 és 18793 hsz-ezeket nézzed meg,ott van szó erről.
Igen,enyhe nyomkodásra is fáj ilyenkor az orr,nagyon érzékeny,én csak egy papír lappal legyintettem meg,és bizony nagyon fájt az is.
Nekem kontakt ekcémám lett, amim eddig nem volt. A teszt még várat magára, de a kremek és gyógyik keresztallergiás hatása a gyanú. Persze agyonkentem mindennel és ez sokat rontott. Most csak patikai mosakodó, és cremor agens maradt és nulla kozmetikum. Már egész szép!
Az uriage zink+réz krémje is hatásos volt.
De ez "folyamat", a bőr is méregtelenít! Igyál sokat, az regeteget segít és csak hidratáld, semmi más.
(Nekem minden megvolt, talán csak a libazsír nem... így a SOTE bőrklinikán landoltam a végén.) ;)
Ne aggódjál, mert egyébként KT egy tapasztalt jó orvos, gondolom 100ból 100 tökéletes orrot nehéz "gyártani".
Úgy gondolom hogy a legtöbb betege elégedett :) remélem te is az leszel. És kitartást a gyógyuláshoz!
Az arcomra azt hasznalom mast nem probaltam, viszont sima szalicilsavat lehet a gyogyszertarban kapni, en a dekoltazsom pl azzal kenem es azota nincsenek kis izzadtsagpattik se semmi es szep fenyes a borom szoval azzal is megpribalhatod kb 500 ft a naturlandos verzio.
Csak sokat hidratalj utana vizbazisu hidrataloval!
En anno kerdeztem Rezek asszisztenset hogy miert ne lehetne szolizni vele, azt mondta a veralafutasok meg sotet karikak eleg eroteljesen visszaterhetnek es hogy nagyon dagadhat a melegtol a nozi, elgondolkoztam hogy megeri e a kockazatot de en nem vettem semmit eszre ezekbol egy jo napozas utan. Szoval talan ket het telt el hogy le sem takartam, es még egyenlore nem esett le:D
Nyomkodni en nem birtam ki, mar kezdettol fogva ovatosan nyomkodtam de epp azert mondtam hogy nem nyilatkozom errol, mert nyilvan nem tesz neki jot, en is vsak a nagyon feltuno pattikat vagy miteszereket mertem, mert egyszeruen mar nem birtam a latvanyt:D
Ha ennyire konnyen kijon, es nem kell gyotorni, akkor en siman kinyomtam, csak hat nyilvan jol feldagadt ott utana az a resz es pieos volt de kis jeg csodat tett:D
Nyilatkooooz!!
Én egy kettőt ki nyomtam nagyon óvatosan de olyan furcsa megmagyarázhatatlan érzés és inkább hagyom de már nagyon gaz :D
Szolinal nekem arc lenne a lényeges mert az fajul extra gyorsan és most le is hamlottam a 0-ra, eredeti arc színen meg nem is fehér inkább rózsaszín, mint egy kis malac 😂 Nem túl szexi
Köszönöm!
Hamlasztobol melyik? Csak a SkinPerfectin a jó? Mert az elég drága, nekem mitesszerbol van rengeteg és pláne most, szinte már könyörögnek,hogy ki legyenek nyomva, sok porusom már annyira tele van,hogy félig kilóg a cuccos 😁
Köszönöm az engedélyt!
Nagyon szép vagy milrose és a tervezett orr is nagyon szép-én támogatlak a döntésedben /ha csak lelkileg tudom is megtenni/,de tudom,hogy a család támogatása milyen erőt tud adni.Azért mi itt vagyunk neked,ha ez számít :-)
Bőrápolás:
Én Nivea arclemosó gélt használtam.
Sok embernek az Ilcsi fekete szappan és kénes krém vált be.Ezeket kozmetikustól lehet megvásárolni.
Van,aki a manna szappan ében arctisztító szappanját használta.Viszont mivel zsírosodás közben hámlik a bőr,ezért shea vajjal is kente.
bha2%
Pattanásos bőrűeknek szokták ajánlani, mert tényleg megszünteti és a pórusokat is összehúzza. De fokozza a kollagén termelést is és egységesebbé teszi a bőrképet.Ebben Ceccsillag a jártas.
Itt a link:
skinsmart.hu/arcapolas/kemiai-hamlasztok/skin-perfect.. :)
Bőrgyógyász írja fel receptre:Skinoren krém
Gyógyszertárban kapható:Eucerin krém
Mindent felsoroltam,ami eddig a fórumon elhangzott.Lehet,hogy egy kimaradt,amit nem olyan régen írt valaki,de így is van választék :-)
Szia!
Szolizás:négy hét,de először óvatosan,nehogy leégjen az orrod,egy vizes törölközővel érdemes letakarni.
Edzés:szintén négy hét-bár én inkább hat hetet szoktam írni,amire biztosan összeforr az orr-ha nem bírja az orrod,jelez.Olyan érzés lesz,mintha le akarna szakadni,nagyon húzódik,zsibbad,bedagad,stb...észre fogod venni.Aztán lehet,hogy semmi rossz érzés nem lesz,nincs két egyforma orr és gyógyulás.
Nyomkodás:három hónap után
Sziasztok ki mennyi idő után szolizott és ment el laza edzésre? Én ma vagyok 15 napos és a szoli már nagyon hiányzik edzés annyira nem de az sajnos jot tenne 😁
+ nekem nagyon gaz a borom a mutet óta, ki mit használt ra? Nyomkodni mikortól lehet?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?