Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
33277. verita72
máj. 21. 08:46

Sziasztok ! Egy 28 évvel ezelőtti orrsövényműtét után másodlagos orrsövény- és plasztikai műtétem volt 12 nappal ezelőtt Isztambulban. Az eredmény már most funkcionálisan és esztétikailag is minden elképzelésemet felülmúlja.

Dr. Hayati Kale !!!

33276. Pityuri@
ápr. 1. 18:26

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, valakinek esetleg van tapasztalata Dr.Gacs Jánossal kapcsolatban orr plasztika terén?

33275. Sana11 (válaszként erre: 33274. - Narrna)
márc. 13. 11:24

Akkor lehet nekem is azért nőtt vissza a porcos része, meg azért dagad be újra 10 év után, vagy inkább az orvos volt szar, aki agyon szidnak online?

Életem legrosszabb döntése volt hozzá menni

Itthon rezeken kívül nincs jó sebész, ha most lennék műtét előtt, kizárólag Törökország

33274. Narrna (válaszként erre: 33250. - Pomádé)
márc. 8. 11:38

Igen, amúgy az orr és a fül örökre nő tudtommal. Csak egyeseknek nem olyan feltűnő :D

Hát nekem az... sajna. Meg nem elég nőies, mivel nagyon magas az orrhátam továbbra is.

33273. keki70 (válaszként erre: 33272. - Ancsika0105)
febr. 13. 12:18

Tudod,hogy a végső eredmény akkor látszik,amikor már teljesen felszívódik a nyirokfolyadék és a szövet-bőr felsimul a csontos-porcos vázra.

Azért ez nem egy rövid folyamat,közben vannak bukkanói,produkál az orr közben ijesztő dolgokat-nálam sem volt másképp-,kell hozzá bőven türelem,bár tudom,hogy ebből van a legkevesebb.

Közben úgyis mész kontrollra,az orvos áttapogatja az orrodat,fontos,amit ő mond,igazából az a mérvadó.

Alakuljon minden a lehető legjobban!

Mindig alulról-felfelé kenjed az orrodat a krémmel,hogy az orrcsúcs még csak véletlenségből se legyen lefelé húzva.Bár az orrcsúcs erősen rögzítve van,akár varratokkal,akár porcos alátámasztással,én azért ezt betartottam,amikor mondta az orvosom.Sőt,a mai napig így viszek fel krémet :-)

Nincs mit,nagyon szívesen <3

33272. Ancsika0105 (válaszként erre: 33271. - Keki70)
febr. 12. 20:22

Jajj de kedves vagy, hogy válaszoltál nekem mert eléggé be vagyok parázva! Igen amúgy körülötte még érezni, hogy puha dagadt még.

De ez akkor biztos nem marad így? Oksi már be is kentem☺️ nagyon köszönöm a válaszod😘

33271. keki70 (válaszként erre: 33270. - Ancsika0105)
febr. 12. 11:48

Szia!

Nem egyenletesen oszlik el a nyirokfolyadék,ahol a szövetek között több helyet talál,ott jobban összegyűlik.Az adott helyet,amit írsz,ott valószínűleg már nincs annyi nyirokfolyadék és könnyebben a csonthoz simul a bőr-szövet,mint a többi helyen.

Duzzadtságra,gyulladásra nagyon jó a körömvirágkrém,éjjelre bekened,reggelre kifejti a jótékony hatását.Ha otthon vagy,akkor is kenjed vele.Utcára nem lehet,mert zsíros állagú krém,fénylik.

Jobbulást és szerencsés gyógyulást kívánok!

febr. 11. 22:49
Sziasztok! Már napok óta olvaslak benneteket, de nem találtam olyan problémát mint az enyém. 5 hete volt az orrműtétem, ahol orrsövényt is egyenesítettek, az orrszárnyaim fel voltak erősen húzódva egy 10 évvel ezelőtti elrontott műtét miatt.Ezt le kellett varrni hogy ne húzódjon le és kellet kucsinyíteni is mert nagyok voltak és nem egyformák. Az orrcsúcsom hamar leesett és utána ha mosolyogtam legörbült. Nagyon hegyes is lett,mint egy boszorkány orr☺️Az orrhátomon volt egy minimális púp azt is kellet korrigálni.Pálházi Péterre esett a választásom aki azt mondta borzasztó volt belül minden,5 órát voltam a műtőbe. Most vagyok 5 hetes és két hete megjelent az orrnyergemen oldalt egy hosszanti csík ahol kicsit be van húzódva bőr is mintha a csonthoz lenne tapadva. Körülötte még érzem, hogy duzzadt. Volt már valakinek ilyen problémája esetleg és ha igen akkor hogy alakult? Reggel mikor felkelek akkor kevésbé látszik mint este, de azért elég zavaró! Amúgy a többi része csodás lett még így duzzadtan is szép a forma. Köszönöm ha segítetek🙏
33269. Tice77 (válaszként erre: 33268. - Lill777)
febr. 9. 21:47

Sosem hallottam a Bromelainról. Utánaolvasok, és valószínűleg kipróbálom. Ennél csak jobb lehet :)

Ráadásul ráncolódik és érzékeny a porcnál. Néha még bizsereg az orrcsúcs, és néha fáj is, ami után a belső dudorok mintha kisebbek lennének. Az sem segít, hogy a szemüveg is nyomja-

Azon gondolkodom tanulmányt írjak-e , hogy milyen izgalmas változások vannak a műtét óta :) (Ez vicc akart lenni :) )

Köszönöm, amiket mondasz, mert kicsit vigasztal :)

33268. Lill777 (válaszként erre: 33267. - Tice77)
febr. 8. 23:29

Amúgy azt is simán el tudom képzelni, hogy a megduzzadt szövetek nyomják kicsit jobban az ereket, és majd a duzzanat elmúltával eltűnik a kékség is. Gondolom a dokid is így vélekedik, hogy majd ez elmúlik magától.

Bromelaint nem szedsz? Azt esetleg érdemes lehet, nekem segített levinni a duzzadást meg a szem alatti bevérzéseket.

33267. Tice77 (válaszként erre: 33266. - Lill777)
febr. 8. 20:35

Köszönöm :)

Épp voltam egy hete kontrollon, valójában nem mondott semmit a kékségről. Reménykedem, hogy talán addigra elmúlok, mire az orrhegy duzzanata.keménysége, érzéketlensége. Tudom, akár 1 év is lehet.

33266. Lill777 (válaszként erre: 33265. - Tice77)
febr. 7. 15:03

Nem maradandó, ne aggódj. Ha tényleg ez a helyzet áll fenn, rendbe tudja hozni pl. érsebész, vagy lehet, hogy vannak olyan készítmények, amik tudják javítani helyileg a vérellátást vagy az erek állapotát. Nem súlyos, nyugi.

De a plasztikai sebészed mit mondott rá? Vagy mikor mész kontrollra? Ne hagyd, hogy elhessegessen, ezzel mindenképp foglalkozni kell! Egyáltalán nem normális, ha a bőr kékre színeződik.

33265. Tice77 (válaszként erre: 33264. - Lill777)
febr. 6. 21:49

Milyen szakemberre gondolsz?

"A lilulás nem a bőr vékonysága miatt van, hanem mert rossz a bőr vérellátása azon a területen. " Ezek szerint maradandó lehet? :(

33264. Lill777
jan. 3. 13:40

Te jó ég, ki volt az orvosotok? Budapest? Mik vannak :(

A lilulás nem a bőr vékonysága miatt van, hanem mert rossz a bőr vérellátása azon a területen. Oxigénhiány alakul ki ott, ami nem túl előnyös.

Lehet, hogy a szokásos kontroll mellett érdemes lenne elmenni egy olyan szakemberhez is, aki jártas ilyen dolgokban.

33263. Sana11 (válaszként erre: 33261. - Tice77)
jan. 3. 04:30
Akkor azért lehet. Nekem egyértelműen vastagabb sajnos. Nálam az egyik kontrollon nagyon bunkó volt az orvos, mintha meg lett volna sértődve hogy megyek mikor elő volt írva... nagyon bánom hogy ahhoz mentem. Nem csodálom hogy szörnyű vélemények vannak róla a neten. De te mindenképp menj és kérdezd meg
33262. Tice77 (válaszként erre: 33260. - Pomádé)
2025. dec. 31. 18:48
33261. Tice77 (válaszként erre: 33259. - Sana11)
2025. dec. 31. 18:48
Most megyek majd a féléves kontrollra. Igen, elég vékony a bőröm, és nagyon világos.
33260. pomádé (válaszként erre: 33258. - Tice77)
2025. dec. 30. 02:30
Persze, elmúlik majd, min. 1 év kell a bőrnek, hogy regenerálódjon. Egyébként ha ráncolódik a bőr, az azt jelzi, hogy lemenőben van a duzzanat. Kisebb lett az orr és ráncolódik a bőrfelesleg. Ez is javúlni fog pár-, 1-2 év alatt. Lassú folyamat..
33259. Sana11 (válaszként erre: 33258. - Tice77)
2025. dec. 29. 23:23
Elvileg van fel éves kontroll. Ha jól emlékszem. De egy éves biztos. Ki csinálta? Nem vékony a bőröd?
33258. Tice77 (válaszként erre: 33257. - Sana11)
2025. dec. 28. 19:53

Lassan letelik a fél év. Az orrom közepe kékeslila. Hidegben még lilább, az orrhegyemmel együtt. Mint egy alkoholistának. Szerintetek elmúlik ez valaha?

33257. Sana11 (válaszként erre: 33252. - Tice77)
2025. dec. 20. 19:01

Nekem 10 év után is be van dagadva minden reggel, illetve ha meleg van akkor is, de random is be szokott

Sőt a porcos része most jobban kiáll mint műtét után

33256. Lill777 (válaszként erre: 33255. - Lexi_1)
2025. dec. 13. 13:48

Szia, engem ő műtött 2,5 évvel ezelőtt. Minden rendben ment, teljesen olyan lett az orrom, ahogy a konzultáción készült vizuálon kinézett.

Ünnepnapon és éjszaka is felveszi a telefont. Az emailekre gyorsan reagál.

A szobatársam egy olyan hölgy volt, akinek autóbalesetben szilánkosra tört az orra. Neki is nagyon jól megcsinálta.

Olyan műtéti módszert használ, ami gyors gyógyulást tesz lehetővé, valamint alig voltak műtét utáni megkötések, szabályok (hordhattam szemüveget, fújhattam az orrom, stb)

A stílusa nekem annyira nem jött be, de a lényeges dolgokban elégedett voltam vele, megbízható szerintem.

33255. Lexi_1
2025. dec. 12. 21:32

Sziasztok! :)

Van itt valaki, akit már műtött Dr. Varga Klára?

Szívesen hallanám a tapasztalataitokat, minden vélemény érdekel.

Előre is nagyon köszönöm! :)

33254. Tice77 (válaszként erre: 33253. - Keki70)
2025. dec. 12. 20:25

Nagyon köszönöm :)

Viszont a ráncos orrom..... elég ronda :)

33253. keki70 (válaszként erre: 33252. - Tice77)
2025. dec. 12. 20:07

Szia!

1.-Igen,fél év után indul be az orr rendes vérkeringése,utána az érzéketlenség elkezd rendeződni.Nem gyors folyamat,egyénenként változó.Búbok:az orr belül végig van varrva,a búbok a varratok ill. fokozatosan szívódnak fel a varratok,a búbok elfognak laposodni.

2.-A bevérzésnek már fel kellett volna szívódni,feketenadálytő- vagy körömvirágkrémmel rá lehet segíteni,éjjelre a legjobb bekenni,akkor van ideje kifejteni a jótékony hatását.Utóbbi gyulladásra is nagyon jó.Ha tudod,nappalra is használjad,ha pl. otthon vagy.Utcára nem tudod,mert zsíros állagúak,fénylik tőle az orr.

3.-Szemüveg:3 hónapos kortól már nem szokott gondot okozni a szemüveg viselése,főleg,amilyen könnyűek manapság.Viszont duzzadt még az orrod-ami normális-,megnyomhatja az orrhátat-orrnyerget a szemüveg.Rakjál alá egy kis kozmetikai korongot.

Nincs mit,szívesen :-)

33252. Tice77
2025. dec. 12. 19:54

Sziasztok!

5 hónapja műtötték az orrom. Szerintetek normális, ha:

1. még mindig dagadt, érzéketlen az orrcsúcsom (de alatta fáj) , és belül bubok vannak az orrban?

2. az orrom közepe még mindig lila?

3. Szemüveg, ha rajtam van, ráncos az orrom?

33251. Sana11 (válaszként erre: 33250. - Pomádé)
2025. nov. 26. 21:01

Hogy micsoda? Ha többször műtik az orrot akkor dagadosabb marad? És ezt az orvos miért nem mondja el?

Az enyém is 2x lett mutve, de közben nem is lett változás benne...

és 10 év után is dagad... lehet többet ártott mint használt

33250. pomádé (válaszként erre: 33248. - Narrna)
2025. nov. 25. 22:38

Nő az orrod? Deformitások jelentkezhetnek idővel de szimmetrikus növekedés nem igen. Esetleg csak a bőr nyúlik meg az orron a kor előrehaladtával és az tűnhet növekedésnek. Az orr-kisebbítésnél a visszamaradó bőrt nem távolítják el, az ott marad. Az USÁ-ban azt is kimetszi néhány sztár-orvos, szinte észrevétlenül. Egyébként a nyílt-technikával műtött orr mindig "dagadósabb" marad. Minél többször műtött annál inkább..

Nekem csak 2 orrműtétem volt. A második után sokkal jobban és tovább dagadt az orrom, jóllehet kevésbé terhelt meg az egész beavatkozás - csak orrcsúcs korrekció volt némi orrhát korrekcióval egyútt de gipszem nem is volt csak tapaszolták.. Azért jól meg kell gondolni ezeket a műtéteket, de tény, hogy minden alkalommal valamivel kisebb lesz az orr..

33249. Sana11
2025. nov. 24. 20:08
Rezek nem tudom meddig fog még műteni... azt is nemrég olvastam, hogy már nem annyira jó mint régen a kora miatt... viszont 10 éve mikor a mutetem volt még pont a legjobb korban lett volna. Én az ÖSSZES ismertebb orvosról olvastam már nagyon rosszat(akinél én voltam, arról a legrosszabbakat) kivéve rezekrol... nem tudom hogy miért nem volt egy honlapja anno, akkor még ezerszer több ember ment volna hozza... engem is elveszett így, én meg a legjobb orrot.. csak bankodom hogy nem hozza mentem. Az orrom itt 10 év után most jobban beszokott beadni és szinte minden nap, mint egy évvel a műtét után…
33248. Narrna
2025. nov. 16. 17:11

Én is tervezek egy második műtétet Rezeknél majd :D Engem elsőre Varga Klára műtött. Szerintem ügyes, és jó munkát végzett. Csak az egyetlen baj, hogy nekem hatalmas volt az orrom, és továbbra is sajnos elég gyorsan nő. (van egy genetikai rendellenességem, ami miatt van pár furcsaságom. Hogy úgy mondjam...)

Szóval eleve elég kicsi orr kéne nekem, hogy sokáig kitartson... :D

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook