Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Mindenki máshogy éli meg a műtétet,felépülési időszakot-nincs ezzel semmi gond.
Az orrsövény mentén végig van varrva az orr,akár ettől is lehet egy-egy beleszúrás,vagy húzódhatnak a varratok,ahogy beindult a gyógyulás.Amikor felszívódnak,akkor ez megszűnik,de ehhez azért idő kell.
Egy-egy belenyilallás sok mindentől lehet,de egy biztos,hogy azért van,mert gyógyul az orr.Be kell indulnia az orr vérkeringésének-ami teljesen kb.hat hónaposan következik be-aztán az idegeknek "újra kapcsolódni",hiszen ott is történnek átvágások,vagy akár a szádnál a felső fogaknál,ahogy egy izmot vág át az orvos.Elég rendes műtét ez.
Sziasztok!
Voltam
Rezek dokinal az orrommal amit már műtöttek de nem lett olyan amilyet szerettem volna. Kb csak annyit mondott hogy érti mi a bajom és megcsinálja , de ennyi ... és egyeztessek műtétre időpontot. Másoknak is csak ennyi volt a konzi? Nem szeretnék megint bele futni hogy nem olyan lesz amit szeretnék. Akinek van tapasztalata Rezek dokival kérem könyörgöm írjon :) nem akarok ezer dokihoz elmenni és szeretnék meggyőződni róla hogy tényleg ő a Best 😊😊😊
óóó én is veled együtt reménykedem Ágica!
Dóri neked meg ismét köszönöm a megnyugtatást:) sajnos elég paranoiás vagyok, szóval a következő hetekben elnézést a hasonló hozzászólásaimért :(
A hiretelen beleszúrások a varratok miatt lehetnek? Vagy az is a gyógyulás?
Mere van,aki úgy szokott fogalmazni,mint pl.én is,hogy húzódik,zsibbad,lüktet az orr,vagy akár olyan érzése van-volt az embernek,mintha leakarna szakadni.
Ez bizony már a gyógyulási folyamat kezdete,de még nagyon az eleje.
A csontot törték ill. pl.KT már vágja,szétszedték az orrodat majd újra építették,ez kihat a csontra,porcokra,idegekre,szövetekre,mindenre.Most meg kell gyógyulnia és újra "összeállni" az orrodnak.
Amit érzel,ha végig húzod a kezedet az orrháton nem baj,nem lehet tükörsimára faragni a csontot,egy a lényeg,hogy takarja egy olyan bőr-bőrszövet,hogy ez ne látszódjon.
Szia! :-)
Nincs ezzel semmi gond :-)
Szia
Nekem 3 hónapos az orrom és nem is látszik semmi sem már:)
Sziasztok! Szeretném megcsináltatni az orromat, orrhátat kellene egyenesíteni mert púpos... információkat szeretnék gyűjteni, ti kit ajánlanátok és miért?
Előre is köszönöm :)
Persze,el fog múlni.
Előfordulhat,hogy először halványul,aztán kicsit pirosabb lesz,de aztán ismét halványulni kezd,majd már nem is látszik.
Két hónappal számoljál,ettől lehet kevesebb vagy kicsivel több idő is,de nem fog látszódni,ez a lényeg.
Rálehet segíteni sejtmegújítóval,ami nagyon jó:Contractubex gél.
De magától is helyreáll idővel.
Szia!
Négy hétig tilos,utána lehet hordani abban az esetben,ha nem érzed,hogy nyomná az orrnyerget,vagy azt,hogy nyomot/benyomódást/ hagy rajta a szemüveg.
Ilyenkor kontaklencsével lehet pótolni a szemüveghordást,vagy amit még alkalmazni szoktak,de ezt csak otthon lehet:
Itt egy videó róla:
A szemüveget egy gumival kell felrögzíteni,ehhez adott még segítséget Tami:"Szemüvegeseknek üzenném, hogy a Decathlonban találtam fitness fejpántot, 3 db 1290 Ft, és szilikonos, szóval tuti nem mozdul el, és elvileg ki se tágul. Ebből jó kis szemüvegtartót lehet majd applikálni".
Sziasztok!
Hallottam ok már a pushdown ill. letdown technikáról, ami annyit jelent, hogy nem emelik/fejtik fel az egész bőrt az orrháton és nem vésik/reszelik a csontot, hanem belülről készítik úgy elő a csontos-porcos részt úgy, hogy az orrhátat csak le kell nyomni! És a legjobb az egészben, hogy pont görbe nagy orrokat lehet ezen a módon egyenesre “nyomni”. Azt mondják nagyon szövetkímélő technika, kevesebb a bevérzés, nem viseli meg a nyirokműködést. Azt hiszem preservationrhinoplasty néven alatt is fut. Operál Mo-n már valaki evvel a technikával?
amikor pl nagy melegből bejöttök a hűvösbe akkor hány perc alatt normalizálódik az orr?
És még fél/ 1 éves orr is dagad/húzódik hőmérsékletre?
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?