Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Gipszes időszak alatt lehet használni Nasivint,Coldastopot,Unguentum nasale orrkenőcsöt.
Coldastop:természetes növényi anyagokból álló olajos készítmény,korlátlan mennyiségben használható.
Unguentum nasale:előnye,hogy a garatra nem folyik le.
Gipszes időszak után:Sterrimar orrspray,tengervizes oldat,korlátlan mennyiségben használható.
Ha nem érzed szükségét,akkor akár egyiket sem kell használni,ha szükségét érzed,akkor próbálkozni kell,hogy melyik válik be igazán.Mert ami az egyik embernek a legjobban hat,az lehet,hogy egy másiknak pont nem jön be.
Jegelni tudod,vagy ilyenkor kitűnő a zselés szemmaszk,amit a Rossmannban lehet venni.
És a feketenadálytőkrém,csak nagyon vigyázni kell,nehogy a szembe belekerüljön.
A pihenésről kell szólnia.Egy-egy gyorslevest megcsináltam,mert azt csak nyelni kellett :-)
Meg nekem muszáj volt a pici fiam kiemelni a kádból,mert megszokta,hogy én fürdetem,nem egyezkedett senkivel,de igazából ha valakinek nem muszáj,akkor ne.
Sokat feküdtem-félig ülve!-és sokat tisztogattam az orromat,el-elbóbiskoltam,tényleg minden terhet levettek a vállamról a két nagyobb gyermekem és a férjem.
Igazából fáradt az ember,idő kell,mire az altatószer kiürül,a másik pedig,hogy azért ez egy elég rendes műtét,ki kell pihenni.
a gipszes időszakban mennyire ágyhoz kötött az ember? Például főzni volt erőtök?( könnyebb fél órás ebéd pl )
vagy elmenni kicsit sétálni 20 percet... esetleg találkozni valakivel?
RÖ-nél nem fognak ott előtte helyben ki-hypózni, de én azt tanácsolom, h még otthon reggel vegyél egy gyors zuhanyt.
A műtét előtt adnak köpenyt, azt kell magadra venni a műtőbe menet. Ott helyben le fogod venni, mielőtt felfekszel a műtőasztalra.
Férfiként rajtam alsónadrág maradhatott, nőknek/csajoknak gondolom melltartó+alsónemű ami marad.
Egy hajhálószerűséget még fognak adni amit majd fel kell venned a műtőben. Műtét után újra rád adják majd a köpenyt, abban fogsz visszamenni a szobádba.
Ahogy felfekszel a műtőasztalra kb. rögtön be is fognak takarni nyaktól lefelé. A bal karodat elkérik majd a branül és infúzió céljából.
Ez még lemaradt:
Bactroban orrkenőcs -antibiotikum /ez gyulladt varratokra jó,hátha valakit érint/
Betadine-ez pedig arra a bizonyos hólyagra-hólyagokra,fültisztítóra raksz és kenjed be vele.
Szia Berni!
Valami fehéres,hólyag v. heg:el fog múlni,fel fog szívódni,az orrsövénymentén végig van varrva az orr,ott szokott érezhető lenni az a bizonyos hegvonal ill.a varratoknál az a bizonyos hólyag,szóval nem marad ott :-)
Összenövés az első 1-2-3 hétben szokott bekövetkezni,szerencsére ez sem gyakori,mert az orvos tulajdonképpen amit megnyit,azt le is zárja,ha akad is összenövés az a szűkre vett orrjárat miatt van.De nem három hónaposan.
Sziasztok!😊
Lassan 3 hónapos az orrom és 2 napja vettem észre hogy a jobb oldali orrüreg jobban beszűkült és van benne valami fehéres mint valami hólyag vagy heg vonal...
Volt már valakinek ilyen? Ugye elmúlik? 😥
Eddig az az oldal tökéletesen szelelt...
Kicsit megijedtem mikor olvastam összenövésekről...🙄🤔😬
Szia! :-)
Csodaszép az orrod,olyan vagy vele,mint egy baba <3
Talán ha véget ér ez a meleg,a jobb orrlyuk sem fog duzzadni és a levegő tud szabadon áramolni.De gondolom mész kontrollra egy évesen,ott nézessed meg.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?