Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! :)
November 6-án megyek Rezek dokihoz konzultációra. Szerintetek az ünnepek miatt mikorra várható a műtét időpontja esetemben? Az hittem hamarabb bejutok hozzá és meglesz idén a műtét, de kötve hiszem.
A munkám miatt szerettem volna letudni minél hamarabb.
Illentve az is érdekel, mikor lehet elkezdeni utána edzeni? Meddig nem ugrálhatok?
Januártól újra csoportos edzéseket szeretnék tartani és emiatt elbizonytalanodtam a műtétet illetően.
Olyan régóta szeretném az orromat is megműttetni, meg az edzéseket is és most keresztbe tehet egyik a másiknak. Vagy csak én látom ilyen drasztikusan? Nem tudom mit csináljak. Legyek túl a műtéten, majd kezdjem el az edzősködést? Már novemberben elkezdhetném, de a műtét miatt húzom azt is, hogy ne legyen rögtön néhány hét kiesés..
Ti mit tennétek?
Szia,üdv. a fórumon!
Nem kell félni,főleg,hogy írod,régóta tervezed.Akkor már megértél rá,valószínűleg elértél arra a pontra,hogy el is határoztad magadat,vagyis akarod a beavatkozást./hezitálás kilőve :-)/
Sokan vagyunk itt,akik úgy mentek orrplasztikára,hogy előtte még nem plasztikáztattak ...szóval nekünk is az első volt,és nem bántuk meg!!!
Szia!
Mi a gond,beeső az állcsúcsod vagy pont ellenkezőleg,meg kellene faragni?Az előző pótlás,az utóbbi ugye faragás.
Szia Niki!
Igen,volt már ilyen,és akkor a varrat gyulladt be,ami ugye nem volt felszívódó.Pont az orrcsúcsban és ott lett egy pattanásszerűség,ami gyulladt állapotban maradt,nem száradt el,egyre rondább volt.Újra hozzá kellett nyúlni az orrcsúcshoz és ezért sajnos az "új orrcsúcs" esztétikai állapota is megváltozott.
De ezzel meg is szűnt a pattanás probléma,viszont maradt az orrcsúcs nem túl szép állapota.
Aki operált,neki látnia kellett,hogy mi a helyzet ott bent az orrcsúcsban.
Viszont én azt mondom,hogy menjél el egy bőrgyógyászhoz,egy olyanhoz,aki tenyésztést is végez-profi laboránsokkal van kapcsolatban-hogy vajon abban a tályogban mi is van.
Már próbálom megszerezni a nevét,címét,mert más is fordult hozzá,mihelyst megtudom,megírom.Rendben?
Addig nehogy megint sebészkés alá feküdjél,hiszen ha először nem tudta megoldani ezt a problémát,mitől tudná másodszor?!
Sziasztok ! :)
Pici segítséget szeretnék kérni Tőletek!
Esetleg valaki nem jártas az állcsúcs- állcsont plasztikában? Szokott olyan lenni, hogy az orrot az állal együtt műtik/ korrigálják legalábbis külföldi képek százait láttam már ilyet, viszont hazánkban nem tudok senkit akinek ez lenne az egyik szakterülete, és végezz is ilyet rendszerességgel.
Valakinek esetleg ha lenne valamilyen tippje, ötlete, segítsen már rajtam egy kicsit ! :D
Köszönöm előre !
A szép orromat Dr. Varga Klárának köszönhetem, viszont ilyen "állcsúcs" plasztikákat nem szokott csinálni, azon kívül szinte mindent.
Sziasztok! Új vagyok itt. :)
Orrplasztikára készülök, nyitott lesz, orrsövényt is kell igazítani. Rezek doktort választottam, viszont nem nagyon találtam eddig előtte-utána képeket a munkáiról. Van esetleg olyan, akit ő műtött, és szívesen megmutatná nekem a képeit? :)
Valamint örömmel fogadok bármilyen tippet, tanácsot.
Át fogom böngészni a fórumot is, ma regisztráltam. Azt látom, hogy nagyon jó itt a társaság. :) Még sosem volt plasztikai műtétem, eléggé félek. Nagyon régóta terveztem, most szántam el magam.
Előre is köszönök szépen minden segítséget! <3
Szia!
Kinel volt az elsö müteted?
Szisztok!
Van itt köztünk olyan akit Rezek műtött és nincs nagy változás vagy nem elégedett? Már túl vagyok egy műtéten most Őt választottam mert az első rettenet lett. Nagyon felek nem akarom hogy megint alig legyen változás
Igen ezt en is latom. Csak most pont ugy van az asszimetria, mint volt is.... mondjuk ez lehet amiatt, h ott dolgozott es ott jobban odemasodott.... remenykedem es bizakodom, de nem latok rajta javulast az elmult egy hetben :( penteken megyek kontrollra, majd O megmondja mennyire odemes es mit varhatok. Csak addig ki kell birnom 😅
Kiprobalom a feketnadalyto-t....
Üdvözlet Mindenkinek ! :)
Én csak azért írok mert röviden, dióhéjban le szeretném írni a tapasztalatomat, ugyanis engem július elején műtöttek, orrsövénnyel egybekötött szépészeti beavatkozás is volt.
És az eredmény hihetetlenül profi természetes hatású lett !
Maximálisan meg vagyok elégedve az orrommal ! A doktor pedig akinek ezt köszönhetem az DR. Varga Klára !
Műtét után sem volt semmi gondom bajom, annyi volt, hogy míg egy hétig volt a gipsz rajtam viszkettem alatta nagyon . De ennnyi volt, be se kékültem zöldültem semmi ilyenem nem volt, és nemcsak nekem hanem a a másik barátnőm- szobatársamnak se volt semmi gondja baja.
Szóval ha egy profi, kedves, nem pénzéhes lelkiismeretes plasztika sebészt szeretnétek akkor én tényleg meleg szívvel bátran ajánlom Dr. Varga Klárát !
És higyjétek el az egy csúnya púpos orrból csinált egy igen szépet :D
Azért gondoltam fontosnak ezt leírni, mert igen sokan Rezek doki fanok itt a fórumonon, és a Doktornőt is méltónak tartom , hogy Ő is említésre kerüljön ! :D
Kriszti ha megnézed,most még nagyon aszimmetrikus is,nem egyformán duzzadt-tehát változnia KELL!
Na,kitartás,oké? :-)
Igen,megnéztem.Igazad van,most még nem igazán látszik semmi,nagyon duzzadt,inkább csak azt lehet levonni következtetésként,hogy most más az orrcsúcs formája.Bár az "új" orr közeli,a "régi" meg távolabbi.
Várni kell,tudom,hogy ezzel te is tisztában vagy,hiszen nem az első műtét volt.
Reméljük a legjobbakat,igaz? :-)
A vastagabb bőr nem gyógyul lassabban, mint a vékony , csak jobban beduzzad és lassabban múlik el a duzzanat róla. Az oka egyrészt az , hogy ha egy bőr vastagabb, akkor, ha kb. 30 % -kal beduzzad, az több, mint a vékony bőr 30%-a, ill. , hogy a vastag bőrnek jelentősen vastagabb az un. subcutan része, ami egy laza, elsősorban zsírt és kötőszövetet tartalmazó rész, ami sokkal jobban be tud duzzadni,mint maga a bőr ( dermis ), ami egy feszes, tömött szövet és a nyirokfolyadék és interstitialis folyadék nem "áll" meg olyan könnyen benne, mint a laza subcutisban. Minden műtét utána a műtéti területen elsősorban a subcutisban egy jelentős nyirok és folyadékpangás alakul ki és annál a bőrnél, amelyikben arányaiban jelentősebb a subcutis, a duzzanat is nagyobb lesz és lassabban múlik el.
ELŐSZÖR BONYOLULTNAK TŰNIK,DE HA TÖBBSZÖR ÁTOLVASSA AZ EMBER,AKKOR LOGIKUS LESZ.A LATIN ELNEVEZÉSEKET ÉRDEMES MEGNÉZNI,HOGY MIT TAKAR ÉS AKKOR TÉNYLEG ÉRTHETŐ LESZ.DE ÍGY EGYSZERŰBB LEÍRNI,MINTHA BEHELYETTESÍTEM ŐKET.
Szia :-)
A vastag bőr tudod,hogy nem olyan látványosan gyógyul,nem lassabban,mint a vékony vagy normál bőr,csak idő kell,mire látszik a változás.
Ha hegyesített az orrcsúcson,akkor kisebbre vette,adj egy kis időt,had gyógyuljon az orrod és hónapról-hónapra látni fogod a változást.
Feltöltés:
Nicknevedre rámész->Profilod->Képek->Feltöltés
Szia Keki :) mi mar vagy 6 eve is ertekeztunk ort temaban :)) most talaltam meg az uzeneteim kozott :))
Szoval igen, vastag a borom es mar nem volt benne porc, mert az elozo mutetnel sajnos mindent eltavolitottak (amit szerinte nem lett volna muszaj), igy a fulembol vett ki porcot es epitett ra, hogy kivsit hegyesitse az orrcsucsomat. Na ez az amit most nem latok :(
Toltok fel szivesen, csak segitsegek, hogy kell 😅
Persze Kriszti,van remény.Lehet,hogy a bőröd esetleg a vastag kategóriába tartozik?
Csak az orrcsúcshoz nyúlt Rezek doktor?
Az tud a legjobban "bedurranni" és a leglassabban gyógyul.Körömvirágkrémmel kezdjed el kenni külsőleg,főleg éjjelre,gyulladásra,duzzadtságra kiváló.
Azt nem tudod,hogy pontosan mi történt,vett ki a porcból vagy alakította?
Ha van kedved,dobjál fel képet,megkukkantjuk!
Sziasztok,
Múlt hét szerdán műtött Rezek doktor. Kedden vette le a gipszet, de egyelőre nem veszek észre semmi változást a műtétet megelőző állapothoz képest. Az zavart az orromban (egyszer már volt mutve), hogy nagyon gomb alakú volt az orrcsucs. Most is annak látom. Ez meg ilyenkor normális? Volt meg olyan aki nem látta egyből a gipsz levétel után az eredményt? Köszönöm a válaszokat előre is!
"5. Sorstárs előtted ült gimiben a padban."😃 😍
/na,így akartam/
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?